• 9.376.921 stemmen

Holy Beasts (2019)

Alternatieve titels: Beauty Kingdom / La Fiera y La Fiesta / La Fiera y La Bestia

Oorsprong: Dominicaanse Republiek / Argentinië / Mexico

Geregisseerd door: Israel Cárdenas en Laura Amelia Guzmán

Met onder meer: Geraldine Chaplin, Udo Kier en Luis Ospina

Gesproken taal: Spaans, Engels en Frans

Plot Holy Beasts

De ouder wordende punkdiva Vera arriveert in Santo Domingo om het onafgewerkte project van haar geliefde vriend Jean-Louis Jorge te voltooien: een muziekfilm getiteld 'La Fiera y la Fiesta'. Ze is vergezeld van twee andere oude vrienden: Víctor, de producent, en Martín, de cineast. Het trio bracht de gouden jaren van hun jeugd samen door als een artistieke groep. Henry, Vera's loyale choreograaf, werkt nu ook mee. Terwijl de voorbereidingen van start gaan en de opnames beginnen, duiken er conflicten en dood op in de spookachtige productie.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11915 berichten

Op basis van de titel dacht ik dat dit een Asylum-mockbuster van Fantastic Beasts zou zijn...

avatar van Fisico

Fisico

Een film die een hommage brengt aan Jorge waarbij diens film destijds niet kon worden afgewerkt. Een film in een film ook. Soms wat verwarrend, zeker naar het einde toe. Ik ervoer de film met twee gezichten. Enerzijds prima cinematografie en sound wanneer muziek en dans in beeld kwamen.

Anderzijds bleef ik ook wat op mijn honger zitten voor de rest van het plot. Veel lange shots zonder doel. Inspiratieloos bij momenten. Al maakte het degelijke acteerwerk ook wel wat goed. Een film tenslotte over rouw, spijt en vriendschap. Niet memorabel genoeg om aan te bevelen.

Goed om mee te pikken omwille van de korte speelduur van een kleine 90 minuten, maar ook omdat het mijn eerste film uit de Dominicaanse Republiek is.