• 9.373.066 stemmen

Gesproken taal: Engels en Slowaaks

Releasedatum: 11 april 2019

Plot Little

"She woke up like this"

'Little' volgt een vrouw die de kans krijgt om haar jeugd te herbeleven. Ze gaat terug in de tijd naar haar jongere zelf waar ze nog een zorgeloos leven leidde. Een leven waar langzamerhand de druk van volwassenheid om de hoek komt kijken en het haar destijds te veel werd.

Vanaf 11 april in de bioscoop (Universal Pictures)

avatar van predator

predator

• 1948 stemmen

Ik weet het, ik ben de doelgroep niet. Maar die trailer......

avatar van Y&T

Y&T

weer zo'n typische 'we moeten iedereen in films laten spelen omdat dat nu eenmaal zo hoort want ze hebben een andere kleur. Man wat wordt alles toch op het idiote af neergezet. Vindt dat dit spektakel toch wel voor een paar oscars genomineerd moet worden want waag het eens om dit brandhout te vinden.

avatar van John Milton

John Milton

Y&T schreef:

weer zo'n typische 'we moeten iedereen in films laten spelen...'

Read that again. 'omdat dat nu eenmaal zo hoort want ze hebben een andere kleur'.

Je voelt dat je verplicht wordt iedereen in films te laten spelen? Dat impliceert dat je het liefst niet iedereen in films zou zien spelen. Dafuq?

Verder was het overigens inderdaad bepaald niet geweldig wat mij betreft, maar dat terzijde... De acteurs hebben er zichtbaar lol in en de film kent een paar komische momenten, maar voor mijn gevoel is dat body switchen (waar het feitelijk op neerkomt) een platgetreden pad. Weinig origineel, en het staat ook nog bol van de platitudes, cliché's en morele lessen. Uchhh...

Zonder de acteurs en one-liners hier en daar die de (best gevulde) zaal wel meekregen, zou het cijfer lager uit zijn gevallen. Zo pardoes uit het werk meldde de wederhelft dat ze nog even wat met een vriendin ging eten, of ik ook naar Leidsche Rijn kwam en evt filmpje pakken. Ik dacht Shazam of Pet Sematary. No such luck

avatar van mrklm

mrklm

De luiheid van Tracy Oliver en Tina Gordon (tevens regisseur) blijkt wel uit het feit dat ze niet eens een poging hebben gedaan om te verklaren waarom de keiharde, ronduit onuitstaanbare, maar desondanks succesvolle Jordan Sanders [Regina Hall] op een dag wakker wordt als 13-jarige [Marsai Martin]. Het is dan ook niet zo verrassend dat de rest van wat door moet gaan voor een plot vol zit met gaten, clichés en vaak tenenkrommende dialogen. Het overacteren van Regina Hall en Issa Rae (als diens assistente) werkt eveneens op de zenuwen, maar het dieptepunt is een restaurantscène waarin Martin en Rae - om volstrekt onduidelijke redenen - op de bar/tafel springen voor een muzikale verkrachting van een liedje van Mary J Blige. Marsai Martin is desalniettemin een openbaring in een sublieme komische vertolking en Luke James charismatisch als Jordans toyboy, maar zij kunnen deze blamage onmogelijk redden.

avatar van Graaf Machine

Graaf Machine

Nou, daar viel best wat te lachen in deze film. Ik denk alles bij elkaar wel 45 seconden, misschien een kleine minuut, als ik de flauwe glimlachjes meetel.

Maar dat is natuurlijk niet genoeg voor een komedie van bijna twee uur lang, die bovendien vol gesmeerd zit met kleffe moraal.

Niet voor herhaling vatbaar.

avatar van OoM_JaN

OoM_JaN

Wat een ***film! Zit in de bios te hopen dat hij snel is afgelopen. Nergens grappig. Irritante hoofdrolspeler(s) en flut verhaallijntje.

avatar van Movieritch

Movieritch

Wel interessant gegeven is dat de actrice Marsai Martin (het jonge meisje van ik geloof nét 15 jaar) een van de producers en schrijvers is van deze film. Ze zegt te zijn geinspireerd door de wereld van 'Big' de film met Tom Hanks. 15 jaar, vrouw en zwart in Hollywood je eerste film schrijven, produceren en in meespelen. Ongeacht of de film retesterk is of niet, daar neem ik mijn petje voor af!

Zie hier een interview met dit wonderkind: Black-ish Star Marsai Martin is a 14-Year-Old Film Producer - YouTube

avatar van macrobody

macrobody

Ik heb deze film maar weggedaan afgaande op de commentaren ga ik hier geen tijd aan verspillen.

Ik kan het me nu ook goed voorstellen hoe het moet zijn voor zwarte mensen om naar films te moeten kijken met alleen maar witte mensen. Niks aan.

avatar van fred1946

fred1946

Zal wel verschil van smaak zijn maar ik had bij de trailer al een lach van oor tot oor.

Of ik heb meer humor en geen verstand van films.

Nog niet gezien maar gaat zeker hoog scoren bij mijn.

Kom terug met mijn scoren na het zien.

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1948 berichten

We kennen allemaal het verhaal. Iemand komt in een ander lichaam te zitten maar heeft nog wel dezelfde personaliteit. Het is allemaal al eerder gedaan. Soms leuker dan deze film. Soms slechter dan deze film. Ik vond deze 'matig' tot 'voldoende'. Er zitten een paar leuke grapjes in. Als je weet dat alle cliché's voorbij gaan komen en je houdt van een 'happy ending' dan is de film niet eens zo slecht. Ik heb een zwak voor Regina Hall. Leuke vrouw met humor. Dus verveel jij je een beetje, dan kun je hem best kijken. Verwacht gewoon niet teveel!!!

avatar van missl

missl

Wat een flauwe bedoeling, niet grappig en dit heb ik al zo vaak gezien. Aangezet voor Regina Hall maar die is veel te weinig in beeld.

avatar van schumacher

schumacher

ik heb al slechter gezien.

1 keertje zien is genoeg. Kon er nog mee door.

avatar van JessicaD

JessicaD

Deze recensie verscheen eerst op mijn blog. Deze is offline sinds 1 november 2024. Daarom heb ik alle recensies hiernaartoe verplaatst (om ze te behouden).

Blu-ray

Toen ik met een collega/vriendin naar de film Verliefd op Cuba ging, zagen we de trailer van de film Little. We lachten ons dood tijdens de trailer en de film leek ons geweldig. Uiteindelijk is het niet gelukt om de film in de bioscoop te kijken. Maar ik kreeg recent wel een recensie-exemplaar toegestuurd van de Blu-ray versie van de film. Ook leuk! Uiteindelijk heb ik Little samen met mijn vriend gekeken tijdens onze datenight.

Little

Little draait in hoofdzaak om Jordan Sanders (Regina Hall). Vroeger werd zij enorm gepest. Ze was slimmer dan de meesten, en had andere interesses. Maar ze hield zich altijd vast aan het advies van haar vader: later ben jij de beste! Hij zei het in iets andere bewoording, maar je snapt het wel. Helaas tipte te schaal iets te ver door. Ze zette een succesvol bedrijf op, maar terroriseert haar werknemers en geeft zichzelf voorrang op werkelijk iedere andere persoon in de wereld (door bijvoorbeeld voor te dringen bij de koffiekar). Ze geeft onder andere haar assistent (Issa Rae) niet de kans om door te groeien. Maar wanneer het lot ervoor zorgt dat Jordan op een ochtend weer wakker wordt als tiener (Marsai Martin), heeft ze haar assistent opeens extra hard nodig…

Prima bankfilm

Zoals verwacht is Little een komische film. Helaas voor mij zat veel van de humor al in de trailer en zag ik op dat gebied weinig nieuws. Niet dat de film niet vermakelijk is, want we hebben zeker wel genoten van de film. Het is zo’n film die je niet perse in de bioscoop hoeft te bekijken, omdat hij daar niet spectaculair genoeg voor is. Maar die wel leuk is om op een avond of middag even thuis vanaf je bank te bekijken. Fijn is dat de twee belangrijkste personages wel een ontwikkeling doormaken. Assistent April probeert Jordan duidelijk te maken dat ze zelf een arrogante pestkop is geworden die muren om zich heen heeft opgebouwd. En op haar beurt leert Jordan April meer voor zichzelf op te komen en kansen te pakken.

Black Momma Whuppin’

In de trailer zat een stukje met acteur Justin Hartley dus toen het in de film terugkwam, verwachte ik een complete verhaallijn met dat personage. Gek genoeg kwam hij na een kort stuk opeens nergens meer terug. Een gemiste kans, en erg jammer. Ook was er aandacht voor typische situaties uit het leven van gekleurde mensen (ik weet even geen beter woord). Zoals bijvoorbeeld de Black Momma Whuppin’ Situation. In die cultuur is dat blijkbaar heel herkenbaar, maar voor mij en mijn vriend totáál niet. Hierdoor werd die scène voor ons wat onnodig.

Tot slot zijn er nog enkele extra’s. De gagreel vind ik altijd een must, en die was gelukkig ook als extraatje te vinden. Hoewel in scène gezet, was Regina Goes Method ook wel leuk om te zien (ze leefde zich helemaal in in haar rol als Jordan). Marsai Martin nam ons mee achter de schermen, iets dat ik altijd leuk vind om te zien; wie doet wat en waarom? Maar je hoort ook anderen praten over haar talent. De Assistant Survival Guide is een logische toevoeging, maar vond ik niet heel interessant. Alsook de extra waarin wederom ingegaan wordt op de Black Momma Whuppin’ Situation: niet interessant.

Conclusie

Little is een prima film om thuis op de bank eens te bekijken op een regenachtige zondagmiddag. Het is echter niet een film die ik er heel snel nogmaals voor ga zetten. Wanneer je de film eenmaal hebt gezien, heb je hem ook echt wel gezien. Wat ik belangrijk vind en gelukkig ook in de film zit is een stukje ontwikkeling van de belangrijkste personages. Ik raad je wel aan om de trailer niet te bekijken, zodat de film een stuk leuker is om te bekijken. Anders heb je namelijk al heel veel van de leuke stukken gezien, en is er weinig nieuwe humor te ontdekken.