• 9.369.537 stemmen

Geregisseerd door: Bart Freundlich

Met onder meer: Michelle Williams, Julianne Moore en Billy Crudup

Releasedatum: 3 oktober 2019

Plot After the Wedding

"Every family has a secret"

Isabel is een vrouw die een weeshuis in Calcutta runt en een mysterieuze donatie krijgt van iemand uit de Verenigde Staten. Ze reist vervolgens naar Amerika om deze multimiljonair, Theresa genaamd, te ontmoeten. Hun levens kruisen elkaar in het weekend, omdat Theresa's kind gaat trouwen...

Daar heb je weer een Amerikaanse remake van een Europese film...

Efter Brylluppet (2006)

Vanaf 3 oktober in de bioscoop (Dutch FilmWorks)

avatar van Mads Smikkelsen

Mads Smikkelsen

Kijkt u vooral de originele Deense versie!! Met Mads Mikkelsen

avatar van mrklm

mrklm

Michelle Williams en Julianne Moore doen iets te nadrukkelijk een gooi naar een Oscarnominatie in deze erg melodramatische remake van de gelijknamige film van Susanne Bier uit 2006. Williams speelt de rol van Isabel, een Amerikaanse vrouw die haar leven gewijd heeft aan een weeshuis in India. Wanneer de succesvolle zakenvrouw Theresa [Julianne Moore] aangeeft een enorm bedrag aan het weeshuis te willen doneren, stelt ze als eis dat Isabel persoonlijk naar New York afreist om de zaak te beklinken. Na een vrij droge, zakelijke eerste ontmoeting nodigt Theresa Isabel uit op het huwelijksfeest van haar dochter Grace [Abby Quinn]. Zoals de titel al doet vermoeden, is dat het begin van een serie onthullingen die de levens van alle betrokkenen op zijn kop zal zetten.

De meeste aandacht zal uitgaan naar het acteerduel tussen diva's Moore en Williams, maar het is opvallend hoe gemakkelijk Abby Quinn zich staande houdt tussen de acteerkanonnen en ze bijna van het scherm speelt. Haar eerste persoonlijke ontmoeting met Isabel is een zeer nauwkeurig geregisseerd emotioneel hoogtepunt en een masterclass in klein acteren. Cudrup levert ook puik werk af als Theresa's echtgenoot Oscar, die lange tijd probeert zijn eigen emoties te onderdrukken. Regisseur/scenarist Bart Freundlich doet weliswaar iets teveel zijn best om de tranen te laten vloeien, maar slaagt er toch in je een paar keer een brok in de keel te bezorgen.

avatar van De filosoof

De filosoof

Mooie maar weinig bijzondere film over familiegeheimen, de taak als volwassene om keuzes te maken en daarbij foute beslissingen te maken en die weer goed te maken: het is een soort filmversie van programma’s als Spoorloos en Het Spijt Me zodat het moeilijk is om de ogen droog te houden maar veel nieuws brengt het niet. De film is goed gemaakt, heeft een goed, doordacht script en weet aldoor te boeien maar is ook nergens briljant.

avatar van Mads Smikkelsen

Mads Smikkelsen

Viel me niet tegen, vergeleken met de originele film, goed geacteerd, het verhaal was al oke

avatar van missl

missl

Origineel wel gezien maar ik kon me het niet meer herinneren. De actrices spelen erg goed maar ik vind dat de regisseur wel enorm zijn best doet om het een tranendal te maken. Dat werkte voor mij wat minder.

avatar van schumacher

schumacher

Niks voor mij.

Slaapverwekkend, heel de tijd zinloze blabla, sloeg nergens op.

avatar van AniSter

AniSter

Een boeiend, af en toe heftig en soms ontroerend verhaal. Alleen een persoonlijk probleem: om een of andere reden moet ik Julianne Moore niet en dat is na deze film niet veranderd. Eén scene vond ik compleet ontspoord: die op het einde, tussen Oscar en Theresa. Ik vond maar twee karakters sympathiek en dat waren de dochter Grace en het jongetje in India, Jai. De rest was één bende zure gezichten. Heb deze wél uitgekeken, maar is niet voor herhaling vatbaar.

avatar van scorsese

Uitstekende film waarin een vrouw die een weeshuis runt in India naar New York afreist vanwege een mogelijke donatie. Een mooi verhaal dat van begin tot eind weet te boeien. Deze remake is een stuk gepolijster vergeleken met het origineel, maar heeft genoeg mooie scenes en weet hier en daar te ontroeren. Dat laatste is voor een groot deel te danken aan de sterke cast.

avatar van Waku

Waku

Mooi en ontroerend familie drama.

Het zijn met name de uitstekende acteer prestaties van de gehele cast die je in dit verhaal doet meesleuren.

"After the Wedding" heeft zeker indruk op mij weten te maken.

avatar van BBarbie

BBarbie

Remake van Efter Brylluppet (2006) met genderwisseling. Op zich een verdienstelijk drama, maar net als de meeste remakes blijft ook deze film kwalitatief toch tamelijk ver verwijderd van Susanne Bier’s origineel, dat destijds vooral gekenmerkt werd door subliem acteerwerk. Dat alleen al maakt deze film eigenlijk overbodig.

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1944 berichten

Ik wist niet dat dit een remake was. Dus kan ik niet vergelijken. Ik vond deze film wel goed. Interessant gegeven. Julianne Moore speelt eigenlijk altijd wel mooi, dus ook in deze film was ze weer goed op dreef.

Michelle Williams is ook een top actrice. De kids deden het ook uitstekend. Gewoon een pure drama film. Met enkele dilemma's die je aan het denken zet.

avatar van K. V.

K. V.

Deze deed me niet meteen een belletje rinkelen, maar omdat hij toch in de bib lag toch maar eens bekeken. De titel deed me iets romantisch verwachten, maar dit was niet echt het geval. Nee, het was een toch wel mooi drama die, ondanks de wat langere speelduur kon boeien van begin tot einde. De cast deed het ook prima en kwam overtuigd over.

Prima film.

avatar van Gish

Gish

Onverwacht fijne film.

Altijd lastig om een remake te maken van een klassieke film. Veelal halen de Amerikaanse remakes het niveau niet of is er weinig budget om in de buurt te komen van het origineel. Toch slagen de makers er hier wel in een mooi geregisseerd drama van te maken. In de originele film blinken de acteurs uit, in deze remake doet de cast niet onder voor het origineel. Vooral Michelle Williams heeft als altijd veel charisma en draagt het verhaal. Film is bovendien mooi geschoten, sfeervol en het rustige tempo is aangenaam.

avatar van pietpuk

pietpuk

Valt in het geheel niet tegen, alleen jammer dat Efter Brylluppet er al was.

avatar van Lavrot

Lavrot

Slappe ongeloofwaardige hap. Nee, zelfs het acteerwerk van Williams vond ik tegenvallen, terwijl ik haar hoog in mijn lijst van favoriete actrices heb staan. Met een permanente droevige blik en hier en daar een traantje was dit een van haar schraalste vertoningen. Nee, doet u mij Manchester by the Sea dan maar. Verder, hoe het familie mysterie ontrafeld wordt en de ongelooflijke korte tijd die de betrokkenen nodig hebben om hiervan te "herstellen" waren voor mij reden om dit verhaal als volslagen mislukt te beschouwen. Vooral vanuit het perspectief van de dochter worden er 47 straten overgeslagen. Cinematografisch evenmin amper stijgend tot de grijze middelmaat.

avatar van nachtvlinder

nachtvlinder

Goede film, meestal goed gespeeld....goed gemonteerd .. Het wat ingetogene maakt het mooier..... Gelukkig worden problemen ook opgelost.... De situaties zijn al erg genoeg.... Aanrader.... Ik zie dat het een remake is.. Ik ga de originele versie proberen te zien.

Zoals altijd, lees niet het plot

avatar van nadrin

nadrin

Ondanks het goede verhaal en de klasse actrices. Lijkt of er geen enkele chemie in de cast te zijn. Daardoor weet de film totaal geen kracht uit te stralen.