Genre: Misdaad / Drama
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 7 maart 2019
Plot The Mule
"Nobody Runs Forever"
Earl Stone is een eenzame man op leeftijd en werkzaam als bloemist. Financieel gaat het hem niet voor de wind, waardoor hij zich genoodzaakt ziet de zaak te sluiten. Dan krijgt hij een voorstel om geld te verdienen als drugskoerier voor het Mexicaanse drugskartel. Hierdoor komt hij in het vizier van onder meer de DEA-agent Colin Bates.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
Earl Stone
Julio
Ginny
Iris
Tim Kennedy
Goeie film waarin een oude bloemist in financiële nood drugs gaat vervoeren voor een drugskartel. Simpelweg een goed, waargebeurd verhaal dat hier een onderhoudende film oplevert. De niet te zware toon en het tempo zijn perfect, maar echt indruk maken doet de film net niet. Uiteraard blijft het een genot om Clint Eastwood weer te zien in een rol die hem op het lijf is geschreven.
IH88
“Are you sure you're Mexican? You're acting like you're under The Fuhrer or something.”
Fijne film weer van Clint Eastwood. De man wordt zichtbaar ouder (vooral zijn stem is breekbaarder), maar hij kan nog steeds fraaie films afleveren. Sfeervol, rustig, grappig, lekker politiek incorrect, emotioneel en soms spannend, The Mule is een film over de drugshandel, maar meer nog is het een film over familiebanden, het verliezen van mensen die dicht bij je staan en uiteindelijk de consequenties van je acties aanvaarden. Naast Eastwood heeft vooral Wiest een zeer sterke rol als ex-vrouw, en haar laatste scenes leveren wel een aantal emotionele momenten op.
John Barry
Een halfjaar geleden in bioscoop gezien. Erg leuk dat Eastwood nog een keer een film heeft geregisseerd met hemzelf in de hoofdrol. De film gaat over de man Earl Stone die op zijn oude dag een baan krijgt als drugskoerier, intussen heeft Stone een beetje een gespannen relatie met zijn familie. Toch wel mooi om te zien hoe de relatie met zijn familie in de loop van de film verbeterd. En Stone als drugskoerier en de scenes met de leden van drugskartel leveren grappige momenten op. De oude Eastwood acteert zoals we van hem gewend zijn erg goed en ook de rest van de cast levert goed werk af. De film is wel een beetje te braafjes. De leden van het drugskartel hadden iets harder neergezet kunnen worden.
Mocht dit de laatste film zijn van Eastwood als acteur, dan is dit een mooie afscheidsfilm.
coumi
Clint is de belangrijkste attractie bij dit waargebeurde verhaal. Een genot om de meedogenloos oud geworden Eastwood hier bezig te zien. Verdwenen is de stugge en stram acterende cowboy uit zijn beginjaren. Hij heeft plaats gemaakt voor een warme, zelfbewuste persoonlijkheid die een echt mens kan neerzetten. Voor de rest een heel behoorlijke misdaadfilm, na een aantal kwalitatief mindere projecten eindelijk weer iets bezienswaardigs van de regisseur. De ontwikkeling en afloop van dit verhaal is eigenlijk heel gewoontjes en weinig opzienbarend maar The Mule kijkt toch lekker weg. Had makkelijk een wat depressief makend portret over kansloos ouder worden kunnen worden, maar door de slimme, milde en geroutineerde aanpak van de maker komt de geniet van het leven boodschap geloofwaardig en eerlijk over. The Straight Story op zijn Eastwoods.
klara
- 20367 stemmen
Andermaal naar een waargebeurd verhaal maar komt door de inbreng van het stereotiepe
schorem de film van Eastwood toch wat minder realistisch over. Maar gedegen en doortimmerd
is de film weer zeker en ofschoon Eastwood een serieuze, dramatische rol speelt is zijn personage
toch vrij licht van toon en valt er zelfs een beetje te lachen onder andere om de wijze waarmee
hij een agent weet af te schepen: Oud, versleten en naief maar ook bij de pinken. De verwijzing
naar The Straight Story lijkt mij wat ver gezocht aangezien Eastwood hier niet een lange reis maakt
naar een bestemming toe terwijl het motief ook totaal verschillend is.
Sergio Leone
Goed.
Clint Eastwood is verrassend aangenaam in mogelijk z'n laatste hoofdrol. In The Mule lijkt hij z'n eigen norse persona wat te relativeren, hetgeen aardig lukt. Op een rustig voortkabbelend tempo en met hier en daar een droogkomisch momentje vordert de film naar z'n finale, die ik ietwat anders had ingeschat. Het familiedrama - wat obligatoir aanvoelt - is niet echt hoogstaand, maar anderzijds heeft Eastwood met een film als Unforgiven al een explosief adieu gehad - een adieu aan één genre dan toch. The Mule lijkt dan al meer op een doorstart i.p.v. een adieu. Ik ben benieuwd of Eastwood ooit nog gaat acteren.
3,5
Chefkes
Gisteren deze film gezien en het viel me toch wel erg tegen. Het is geen vervelende film, maar het voegt ook niet echt iets toe. Het wordt nooit spannend of interessant. De opbouw leidt tot niets. Ook het einde , de manier waarop hij gepakt wordt, tja gewoon zo saai en voorspelbaar - en waarom pakken ze de rest van de bende niet? valt tegen.
Allemaal mooie beelden maar ik vond Eastwood ook erg oud overkomen en dan dat geklooi met jonge vrouwen. Waarom? Voelde ook nergens sympathie voor hem.
Smugmarty
Na de The Mule | Officiële Trailer 1 NL | 7 maart in de bioscoop - YouTube (maanden geleden) had ik hier echt zin in:
Slow Western < meets > Cartel Crime
De film verzuchtte echter in een uit beleefdheid uitgekeken prent.
Nu ben ik niet een Eastwood fan maar toch kan ik zijn Dirty Harry oogopslag en karakter van statuur best waarderen. In million Dollar Baby heb ik echt een traantje weggepinkt en de wetenschap dat hij hier ook weer niet alleen acteert maar ook regisseert... knap werk.
Maar hier (net als in de oudere Gran Tarino een Korean War vet), had het meer weg van een soort real-life docu van een oude man. Een soort NPO-filmhuis documentaire maar dan van Amerikaanse makelij.
Dat hoeft natuurlijk nog steeds geen 2 sterren op te leveren maar het was gewoon net niet overtuigend.
Ik dacht wel een tijdje wat knap hoe hij echt als een senior-senior acteert maar was even vergeten dat hij ook echt 90 is. Dus is dat acteren
Enfin het was onderhoudend en een mooie afzwaai van Clint.
Althans.. hij is wel echt een taaie rakker, dus wie weet duikt hij weer op in een nieuw verhaal in een nieuwe rol of vanaf een nieuwe register stoel.
Go Clint
De Chef.
Ik vind de film tegenvallen, het waargebeurde verhaal en Clint zelf hield me op de been. De acteerprestaties van diverse acteurs zijn matig en er zijn diverse punten die gewoon niet kloppen. Bijvoorbeeld de slecht spelende informant die zonder advocaat even op goed geluk in een kort gesprek wat afspraken tegen twee rechercheurs maakt en dan een heel kartel verlinkt en de toevalligheid dat een agent met (drugs?)hond langs zijn open kofferbak vol drugs lopen, dat hebben ik en miljoenen anderen nog nooit meegemaakt. Verder nog alle Mexicanen die continue om hem heen stonden met getrokken automatische wapens, de een scheldt hij uit voor fuhrer terwijl hij onder schot staat en voor de andere is hij wel onder de indruk? Beetje over de top . Te makkelijk allemaal en behoorlijk saai ook, er gebeurde niet heel veel. En nog een groot punt: ik kreeg geen sympathie voor de rol. Hij loopt met jonge meisjes te flooien, heeft zijn gezin verzaakt omdat hij graag in het middelpunt staat en heeft met veel gevoel voor eigenwaarde en een trots hoofd allerlei donaties, terwijl hij willens en wetens dikke troep loopt te vervoeren. Dan was gran torino een stuk beter qua verhaal.
Kondoro
“You're right. I thought it was more important to be somebody out there than the damn failure I was here at my own home.”
Toen ik zag dat deze op ‘Netflix’ was verschenen was ik er eigenlijk best blij mee. ‘The Mule’ staat al enige tijd op mijn kijklijst en toen werd het wel eens tijd dat ik deze dus ging kijken. Ik vond het een erg vermakelijke zit persoonlijk, leuk en niet al te moeilijk verhaal en natuurlijk een erg leuke cast. Ik was eigenlijk wel benieuwd hoe ‘Eastwood’ dit zou gaan oppakken, met zijn aardige leeftijd verwacht je natuurlijk geen actiespektakel, en dan komt het aan op acteerkunsten. Dat zat uiteraard goed, een leuke zit zat mij te wachten met een (op zijn oude leeftijd) erg goed acterende ‘Clint Eastwood’.
De film begint aardig leuk, een eerste ontmoeting met de stugge ‘Eastwood’ werkt leuk en je merkt gelijk in wat voor leven hij zit. De beste man was constant aan het werk en zette zijn familie vrijwel altijd op de tweede plek, niet goed van hem maar het gebeurde wel. Ook het werk kwam er mooi in uit want hij was een bepaalde bloemenkweker en dat was leuk bedacht.
Ook was ‘Earl’ niet zo goed in afspraken en zette hij werk voor familie. Daar kwamen we snel genoeg achter toen zijn dochter ging trouwen maar hij vervolgens niet op haar bruiloft verscheen maar aan het werk was, dat was de druppel. Hij verscheen wel bij zijn kleindochter en na een ruzie kwam er iemand op hem af die hem vertelde dat hij wel werk had voor ‘Earl’ om makkelijk snel en veel geld te verdienen het enigste wat ‘Earl’ moest doen was een pakketje afleveren, dit was natuurlijk drugs maar dat wist hij niet.
En ‘Eastwood’ wil duidelijk wel een signaal afgeven buiten de spannende misdaden om: heb lief met je familie. Ben het wel met hem eens maar dit soort drama moet erg goed uitgewerkt worden omdat het anders te klef en cliché kan worden, gelukkig was dat hier niet zo. Uiteraard het overlijden van zijn vrouw was triest en is zeker een opvulling waardoor het flink fout ging in de film maar het goed maken met zijn dochter was wel iets té simpel zeker als ze elkaar al zolang niet meer hadden gesproken.
Afijn, het is over het algemeen een erg geslaagde film en ik heb me echt wel vermaakt. Het cartel gedeelte voelde geslaagd en wel erg leuk. En het was ook vermakelijk te zien, uiteraard het feit dat de eerste ritten natuurlijk goed ging en ‘Earl’ won vertrouwen van het kartel om vervolgens steeds meer cocaïne te vervoeren door de staten, het blijft goed gaan en goed gaan maar de politie komt steeds dichterbij, en je kunt het einde dan ook wel raden.
Het is volgens mij gebaseerd op een waargebeurd verhaal wat het dan automatisch leuker maakt om te kijken en ik las dus ook dat dit de laatste film is met ‘Eastwood’ in de hoofdrol? Dat weet ik niet zeker, mocht dat wel zo zijn dan is ‘The Mule’ wel zeker een geslaagd einde voor de carrière van ‘Eastwood’. En ik moet gelukkig nog heel wat titels kijken met 'Eastwood' erin dus ik ben nog lange niet klaar met hem! Al om al, fantastische film en ik heb er zeker van genoten!
Movieuser
Beste Clint, waarom wil je op hoogbejaarde leeftijd nog de hoofdrol in je eigen film spelen en laat je dat niet over aan een acteur die nog de kracht heeft om een overtuigende rol neer te zetten. Vooral de scenes met de jonge meiden vond ik uiterst gênant.
Verder het feit dat een van zijn familie vervreemde man weer wordt toegelaten nadat bekend is dat hij nota bene drugskoerier is. Is dat niet een volstrekt verkeerde boodschap? Je kunt het uitleggen als een oude man die niet weet waar hij aan begint, maar ook als hij ontdekt waar hij mee bezig is gaat hij gewoon verder als een ordinaire drugskoerier die geld verdient aan de ellende van anderen, Geen respect.
Merkwaardig overigens dat de man onderweg wordt aangehouden terwijl de DEA de mogelijkheid heeft om hem te volgen naar zijn afleveradres om meteen de hele bende te kunnen inrekenen. Is dat verzonnen, of is het ook in werkelijkheid zo gegaan??
Beste Mirjo2,
Omdat ik dat heel erg vet vind dat ik dat kan doen en jij niet.
Groetjes Clint
TMP
Ook op hoge leeftijd regisseert en acteert Clint Eastwood rustig verder. Dit is verre van zijn beste werk, maar toch een aardige film. De film moet het met name hebben van de rol en het acteerwerk van Eastwood. Zijn rol deed mij trouwens wat denken aan die uit Gran Torino. Het verhaal gaat nergens echt de diepte in. Niet voor wat betreft de misdaadaspecten, maar ook niet echt voor wat betreft de familieverhoudingen van de hoofdpersoon. Toch is het allemaal onderhoudend genoeg.
Jynxter
Een degelijke Eastwood film, maar zeker niet zijn beste. Een film die je zo'n beetje in 3 volzinnen volledig zou kunnen beschrijven. Er gebeurt niks verrassends en al helemaal niks spectaculairs. Maar ondanks dat The Mule eigenlijk vrij weinig te vertellen heeft, boeit het acteren en regisseren van (heel) ouwe rot Eastwood zonder probleem van begin tot eind.
Lovelyboy
Met een beetje twijfel aan begonnen nadat ik de gemiddelde beoordelingen gezien had, maar uiteindelijk aangenaam verrast door deze film die gebaseerd is op een waar persoon.
Echter, heel bijzonder begint het allemaal niet. Eastwood in een typerende oude-mannen-bromberen-rol, wars van nieuwigheden of sociale contacten en gebeurtenissen, en dat inwisselbaar stukje muziek dat Eastwood zelf meestal bedenkt/componeert voor zijn films. Per ongeluk rolt de naïeve overkomende Earl in het baantje van koerier. Iets wat leuk lijkt vanwege het geld, en waar Earl behoorlijk succesvol in blijkt te zijn, keerzijde is echter dat je natuurlijk nooit weer van die lui afkomt wat er ook gebeurt. Of je het werk nu slecht of goed doet, straf, chantage, druk en zelfs de dood ligt altijd op de loer in dat wereldje. Ook voor de leiders zelf. Ondertussen is er ook nog eens een grote landelijk DEA opsporingsactie in het werk gezet om het transport te stoppen.
Verassend of bijzonder wordt het verhaal niet echt, behalve het fenomeen dat de meest 'unlikely person' The Mule een 90-jarige als drugsezel is. Het is juist de wisselwerking tussen de DEA, die maar niet snappen wie ze zoeken, de begeleiders van het kartel, die zich dood irriteren aan Earl's werkwijze, en de eigenzinnige bejaarde zelf, die zich niet zo druk meer maakt om zaken en vooral zijn gang gaat, die op het amusante af is en de film boeiend maakt. Meanwhile probeert Earl ook nog het nodige te repareren aan zijn bijzonder slechte relatie met ex-vrouw en kinderen. Iris is overigens Eastwoods echte dochter. Het einde laat zich raden en heeft vooral iets aandoenlijks. Een oude man die eigenlijk niet helemaal bewust was van zijn daden en eigenlijk goede dingen probeerde te doen met het drugsgeld.
Naast een prima cast, een soundtrack die na het begin gelukkig aanzienlijk verbeterd, en een aardig verhaal waar wellicht nog wel wat puntjes van kritiek te vinden zijn ook al kan ik me daar niet zo aan storen, kan The Mule wat betreft genoteerd worden als een van Eastwoods betere films. Niets mis mee wat mij betreft.
Boneka
Opnieuw alweer bekeken dit keer in een fantastische 4K transfer kan niet anders zeggen. Ik vind de film eigenlijk nog beter dan mijn eerste keer. We moeten ook niet vergeten dat we hier een man hebben die hoogbejaard is. En in zijn doen en laten blijft Clint Clint. "Mooi" is bijvoorbeeld als hij het donkere stel wil helpen bij een lekke band en hun neger noemt , waarop ze hem berispte dat we dat niet meer zo zeggen. The Mule heeft ook een hele mooie emotionele waarde en het is wel mooi hoe alles is verweven met elkaar. Minpuntjes zijn er natuurlijk ook want hoe komt hij ineens aan zoveel geld. Meneer gaat ineens als een big spender uitgeven. Mooie pakken en van een kale kip wordt ie de bontste kip die er maar kan zijn. En dan is deze film zowaar geïnspireerd op de oudste drugskoerier. Afijn hoewel soms erg zwaar aangezet een hele fijne mooie film.
Film 3.5
Beeld 5.0 (4K)
Geluid 4.5
Rubie2208
Leuk om een keer te kijken, maar vond het een beetje traag en niet heel spectaculair. Verder prima acteer werk .
des1
Goeie film, beter dan bijv. Gran Torino. Grappig, Eastwood speelt een 90-jarige, terwijl die bij uitkomen van de film 'pas' 88 was. Neemt ook een beetje een loopje met zichzelf: bejaardensex e.d. Af en toe humor ook. De film hield me tot het eind geboeid. Eastwood laat weer eens zien dat de menselijke maat der dingen de echte leidraad is voor een betekenisvol verhaal. Echte dochter Eastwood speelde de dochter. De man op wie de film is gebaseerd, Leo Sharp, zat nog geen jaar in de gevangenis omdat hij snel dementeerde daar. Dikke 3,5 ster.
Black Math
Typische Eastwood. Vooral het personage lijkt erg op dat uit andere films zoals A Million Dollar Baby en Gran Torino. Oftewel een ouwe knar, die zich niet laat intimideren, nog wel eens politiek incorrect uit de hoek komen kan, maar die een goed hart heeft. Maar goed, hij speelt dit soort rollen goed, dus kijkt het prettig weg.
Deze film lijkt wat meer te draaien om het herstellen van familierelaties en wat belangrijk in het leven is. Het smokkelplot beslaat natuurlijk een groter gedeelte, en zorgt voor interessante momenten waarbij de hoofdpersoon geen ene fuck geeft en er mee wegkomt (of juist door die houding ermee wegkomt). Ook hier, het is niet allemaal even verrassend, zeker het plot rondom Cooper smeekt er natuurlijk om dat de verhaallijnen definitief bij elkaar komen, maar het is degelijk gedaan en dus niet onaangenaam om naar te kijken. 2,5*.
FlorisV
Onderhoudend om een keer te kijken en wederom gesitueerd in het zuiden tegen de Mexicaanse grens aan, typerend voor de tussendoortjes die Clint in de afgelopen jaren gemaakt heeft. Ik had in deze film wel minder met zijn personage dan in Cry Macho. Het is dan ook een ander type, eentje die graag de financieel succesvolle piet uithangt en graag strooit om zijn gezelschap te plezieren. Er wordt ook weer een boodschap van stal gehaald maar gelukkig niet te dik er boven op. Fijne bijrollen van met name Bradley Cooper.
Piem
Clint die wat rondrijdt met wat coke om een leuke cent bij te verdienen. Fijne film die af en toe een glimlach voortbrengt.
rondh
Misdaadfilm en feelgoodmovie in 1. Geen snelle actiefilm. Maar een relaxte voortkabbelende film.
Ik vond hem goed. Sterke acteerprestaties van vooral Eastwood en Dianne Wiest.
Voor een snelle film moet je deze niet kijken. Wel voor een kleine glimlach.
Shadowed
Regisseur en hoofdrolspeler Clint Eastwood geeft zichzelf een comfortabel plekje binnen een zelfgecreëerde wereld, waarin de castleden verdienstelijk acteren en het tempo er aardig inzit. The Mule profiteert zeker in de eerste helft van een gezonde balans tussen humor en misdaad, waardoor het niet moeilijk is om geïnvesteerd te raken in de omgeving. Die balans raakt spijtig genoeg verloren in de tweede helft, waarin veel van die insteken het veld moeten ruimen voor dik aangezette dramatiek. Daarbinnen blijkt dat sommige castleden toch een te zware aanwezigheid toebedeeld krijgen en daardoor weinig indruk maken. Op visueel vlak oogt The Mule bovendien kaal en gelimiteerd, waardoor de speelduur van 116 minuten toch enigszins taai voor de dag komt. Alle lof naar Eastwood voor zijn onvermoeibare houding tegenover de filmische wereld, maar dit vormt niet zijn beste project.
tommykonijn
Clint Eastwood zal altijd één van de meest iconische namen uit Hollywood blijven. Deze film deed me wat denken aan zijn meest recente, Cry Macho. Hoewel The Mule wel iets meer 'schwung' heeft, is ook dit een tamelijk trage film, waarin relatief weinig gebeurt. De eerste helft was mij zelfs iets té traag. Pas wanneer de sfeer omslaat in het bos wordt het in dat opzicht wat interessanter, maar daar moet je als kijker best even op zitten wachten. Gelukkig blijft The Mule wel onderhoudend en is de cast goed op dreef. Eastwood doet het nog altijd prima, maar ook Bradley Cooper heeft een leuke rol. Naast het misdaadplotje kent de film ook best wat leuke humor en ook het drama-element komt binnen. Dat in combinatie met de relatief hoge amusementswaarde zorgt er wel voor dat ik dit met een ruime voldoende kan beoordelen. Niet Eatwoods beste, maar ook zeker niet zijn minste werk.

'The Mule' van Clint Eastwood is nog maar kort te zien op Netflix

Den 12. Mann
Oorlog, 2017

Der Hauptmann
Drama / Historisch, 2017
mexicodrug crimedrug mulegebaseerd op een waargebeurd verhaaldrug carteldea agentkorean war veteran based on magazine, newspaper or article2000ssinaloa