ad
 • 139.589 films
 • 6.583 series
 • 19.907 seizoenen
 • 431.193 acteurs
 • 280.197 gebruikers
 • 8.078.886 stemmen
Avatar
 
banner banner

Charlie Says (2018)

Biografie / Drama | 104 minuten
2,88 8 stemmen

Genre: Biografie / Drama

Speelduur: 104 minuten

Oorsprong: Verenigde Staten

Geregisseerd door: Mary Harron

Met onder meer: Hannah Murray, Sosie Bacon en Marianne Rendón

IMDb beoordeling: 5,8 (3.066)

Oorspronkelijke taal: Engels

Releasedatum: 10 mei 2019

 • On Demand:

 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play

Over Charlie Says

"Dreamers. Victims. Murderers."

Drie jonge vrouwen worden ter dood veroordeeld in de beruchte 'Manson'-moordzaak. Nadat de doodstraf wordt opgeheven krijgen ze een levenslange gevangenisstraf opgelegd. Een afgestudeerde studente wordt vervolgens gestuurd om hen te onderwijzen en vanuit haar oogpunt zien we de transformatie die plaatsvindt bij de vrouwen, terwijl ze worden geconfronteerd met de realiteit van hun gruwelijke misdaden.

imageimageimageimageimageimage

Externe links

Volledige cast

Acteurs en actrices

Leslie Van Houten

Patricia Krenwinkel

Karlene Faith

Charles Manson

Mary Brunner

Virginia Carlson

Lynette 'Squeaky' Fromme

Bobby Beausoleil

Video's en trailers

Reviews & comments


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.
zoeken in:

avatar van zoutzak

zoutzak

 • 775 berichten
 • 5211 stemmen

Een eerlijke, feministische kijk op de fascinerende geschiedenis van de Manson family. De onnavolgbare gebeurtenissen kunnen voor een belangrijk deel verklaard worden door tijd en plaats waarin deze zich voordeden. En dat is voor mij het grootste manco van de film, dat dit tijdsbeeld door enkel de muziek en kostuums onvoldoende gevangen wordt. Toch vormt deze eerste van drie films die over Manson uitkomen dit jaar, een halve eeuw na dato, een veelbelovend begin.


avatar van Onderhond

Onderhond

 • 85352 berichten
 • 9862 stemmen

Best oké.

Al is het nu ook weer geen film die écht hoge ogen zal gooien. Toch een beetje jammer, want Hannon's naam zorgt toch altijd voor iets hogere verwachtingen. Niet dat het slecht geregisseerd is trouwens, maar het mist toch ook wel weer een beetje een eigen stempel.

De film biedt een redelijk open kijkje in de secte van Charles Manson, door de ogen van drie vrouwen die betrokken waren bij de moorden. Vanuit hun cellen zorgen flashbacks dat het verhaal, en vooral ook de wereld van Manson, een beetje vorm krijgt. Zo héél schokkend of verrassend is het misschien niet, maar het boeit wel.

Enige jammere is dat het toch een beetje onverklaarbaar blijft hoe Manson die mensen zo ver kreeg. Tijd & setting zal wel meegespeeld hebben, maar dat kwam maar matig naar voren. Einde was misschien ook net wat te mak, maar gezien het eerder dramatische karakter van de film is dat ook wel te verklaren.

Niet slecht, maar had iets meer oomph in gemogen.

3.0*


avatar van Daan258

Daan258

 • 3493 berichten
 • 2237 stemmen

Helter Skelter vond ik een erg gave film over Manson. Ik kijk heel erg uit naar deze film.


avatar van BBarbie

BBarbie

 • 10088 berichten
 • 6215 stemmen

Het verhaal van de Manson Family, verteld door de drie vrouwen die de moordcommando’s van Charles Manson uitvoerden. De film richt zich vooral op de hersenspoeling van de vrouwen ("Charlie says"), die door regelmatig LSD-gebruik ontvankelijk gemaakt werden voor de waanzinnige theorieën van Manson. Als film niet geweldig, maar wel informatief.


avatar van ikkegoemikke

ikkegoemikke

 • 1401 berichten
 • 2087 stemmen

When I first met Charlie,

I just knew.

Hopped on a bus and I never looked back.

Charles Manson lijkt wel een hot topic dit jaar. Niet alleen is er dit jaar de Tarantino film “Once upon a time … in Hollywood” waar de Manson family een voorname rol in speelt, maar ook deze “Charlie Says” focust op deze cultleider uit de jaren 60. Het is eerder een docu-drama waarin de persoon Manson zelf niet echt centraal staat. Het zijn eerder de vrouwelijke leden van de Manson-family waar de meeste aandacht naar gaat. Een allegaartje van kwetsbare, ietwat naïeve jonge meisjes die waarschijnlijk door de overdaad aan softdrugs en het verorberen van niet zo koosjere paddenstoelen duidelijk niet beseffen dat de preken die Manson afsteekt pure onzin zijn. Waanbeelden voorgebracht door een verwarde geest. Een despotisch persoon en een vat vol tegenstrijdigheden.

De actrices Hannah “Game of Thrones” Murray, Sosie Bacon en Marianne Rendon, die respectievelijk de personages Leslie van Houten, Patricia Krenwinkel en Susan Atkins speelden, vond ik over het algemeen wel overtuigend acteren. De manier waarop deze jonge dames hun lot aanvaarden terwijl ze in naast elkaar gelegen cellen zitten te wachten op hun doodstraf, is niet alleen angstaanjagend maar toont ook aan hoe gehersenspoeld ze zijn door de machiavellistische Manson. Hun empathische houding tegenover de gruwelijke feiten laat zien hoe overtuigd ze ervan zijn dat ze niets crimineels hebben gepleegd. In hun ogen was het een noodzakelijk iets. Maar vooral omdat “Charlie het had gezegd”. Vandaar de titel van deze film.

Grootste tegenvaller is Charles Manson zelf, gespeeld door Matt Smith. Het personage miste charisma. Buiten zijn soms excentrieke redeneringen en woedeaanvallen, kreeg ik niet het idee hier te maken te hebben met een psychopathisch, manisch persoon. Eerder een zonderlinge hippie met een nepbaard die liefst van al ligt te tokkelen op een gitaar en die geniet van hoe de jonge meiden vol adoratie naar hem liggen te gapen. Verder ben ik niet zo’n fan van flashbacks. En laat dat nu net de basis zijn van deze film. Verwacht je dus maar aan enorm veel heen en weer gespring in de tijd. Ben je echter niet bekend met het fenomeen Manson en wat deze kierewiete sekteleider op zijn kerfstok heeft, dan is “Charlie Says” een uitstekend startpunt om het te ontdekken. Misschien dat de film qua originaliteit hogere ogen scoort door het geheel vanuit het gezichtspunt van de vrouwelijke sekteleden te tonen. Maar toch raad ik aan om de films “Helter Skelter” uit 1976 en “The Manson family” uit 2003 te bekijken.

2.5*


avatar van scorsese

scorsese

 • 8771 berichten
 • 8698 stemmen

Aardige film waarin drie vrouwen die in een aparte vleugel in de gevangenis verblijven. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van één van de Manson-meisjes. Uiteraard blijft de hele Manson-geschiedenis boeiend materiaal, echter levert het hier niet direct een boeiende film op. Voornamelijk omdat de personages niet echt tot leven willen komen en sommige zaken beter uitgewerkt hadden kunnen worden.