ad
 • 139.589 films
 • 6.583 series
 • 19.907 seizoenen
 • 431.085 acteurs
 • 280.194 gebruikers
 • 8.078.425 stemmen
Avatar
 
banner banner

Ben Is Back (2018)

Drama | 103 minuten
3,27 144 stemmen

Genre: Drama

Speelduur: 103 minuten

Oorsprong: Verenigde Staten

Geregisseerd door: Peter Hedges

Met onder meer: Julia Roberts, Lucas Hedges en Courtney B. Vance

IMDb beoordeling: 6,7 (18.973)

Oorspronkelijke taal: Engels

Releasedatum: 5 december 2018

Over Ben Is Back

"One family. One day."

Aan de vooravond van kerst verschijnt Ben Burns onaangekondigd bij het huis van zijn moeder en zijn stiefvader. Naar eigen zeggen heeft zijn sponsor het goedgekeurd dat Ben, die na een opname in een afkickkliniek twee maanden clean is, de kerst doorbrengt bij zijn familie. Moeder Holly is verrukt, maar haar echtgenoot en haar oudste dochter herinneren haar eraan dat een junkie niet te vertrouwen is, temeer omdat het in voorgaande jaren ook verkeerd afliep. Na enige twijfel mag Ben één dag thuis doorbrengen, onder streng toezicht. Maar het gebrek aan vertrouwen maakt het voor Holly bijzonder moeilijk om alles in goede banen te leiden.

imageimageimageimageimageimageimageimage

Externe links

Social Media

Video's en trailers

Reviews & comments


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.
zoeken in:
avatar van kappeuter

kappeuter (crew)

 • 59418 berichten
 • 4947 stemmen

Vanaf 10 januari 2019 in de bioscoop (The Searchers)


avatar van mrklm

mrklm

 • 3015 berichten
 • 5362 stemmen

Een afschuwelijke titel voor een intelligent, meeslepend en goed gemaakt verslavingsdrama dat op een knappe manier het verhaal van het onverwachte bezoek van junkie Ben, [Lucas Hedges], die net een paar maanden clean is, aan zijn familie vertelt vanuit twee perspectieven: die van Ben zelf en die van zijn moeder Holly [Julia Roberts]. Beide rollen zijn erg goed geschreven door regisseur/scenarist Peter Hedges. Holly is constant verscheurd tussen haar moederlijke gevoelens en haar rationele besef dat ze haar zoon niet (of nauwelijks) kan vertrouwen. Ben worstelt met het feit dat hij weet dat hij niet te vertrouwen is ('You can never trust a junkie', zegt hij zelf!) en het gevolg daarvan, namelijk dat zijn moeder hem niet durft te vertrouwen. Het fraaie spel van Robert en Hedges maakt op treffende wijze tastbaar hoezeer verslaving de relatie tussen ouders en kinderen voorgoed verstoort, maar ook hoe moeilijk het is voor een verslaafde om de draad op te pakken. Rachel Bay Jones maakt indruk in haar twee scènes als moeder die, mede door toedoen van Ben, haar dochter verloor aan drugs. Wel jammer van het abrupte, onbevredigende einde.


avatar van Mescaline

Mescaline (moderator films)

 • 6738 berichten
 • 2437 stemmen

mrklm schreef:

Een afschuwelijke titel voor een intelligent, meeslepend en goed gemaakt verslavingsdrama.

Morgen eens meepakken, ben benieuwd!


avatar van Mescaline

Mescaline (moderator films)

 • 6738 berichten
 • 2437 stemmen

Ben is Back is zeker een film die de moeite waard is geworden, het acteerniveau is gelukkig al op een hoog niveau met namen zoals Julia Roberts maar ook zeker de jongere Lucas Hedges is dat eigenlijk wel iets wat je mag verwachten.

Voor mij persoonlijk was de grootste verrassing Kathryn Newton, niet alleen een prachtige meid om naar te mogen kijken maar ze acteert in het geval van deze film ook erg naturel en echt. De personages voelen realistisch en dat werkt alleen maar in het voordeel van Ben is Back.

Het verhaal zelf is wel tamelijk voorspelbaar en vrij simpel maar gelukkig wordt hier creatief mee omgesprongen en de nachtelijke scènes zijn erg sfeervol.

Het einde was zoals eerder aangegeven door mrklm nogal abrupt, dat hij weer ging ademen voor dat de aftiteling kwam was natuurlijk wel erg voorspelbaar en bijna veilig te noemen.

Wat mij betreft geen meesterwerk, maar wel een drama film die gezien mag worden en zeker niet zonde van de tijd is.

3,5*


avatar van Bikkels

Bikkels

 • 8 berichten
 • 4 stemmen

Ik heb deze film recentelijk gezien maar het casten van Lucas Hedges voor deze rol vond/vind ik totaal ongeloofwaardig! Film vond/vind ik ook niet realistisch. En toch ergens ook weer een patronaatsfilm met in dit geval de moeder, Julia Roberts in de hoofdrol, als de vrouwelijke heldin.

De rating mag in mijn optiek naar een 6.3.


avatar van MiekiePou

MiekiePou

 • 11 berichten
 • 11 stemmen

Geen actie film , al waren sommige stukjes best spannend. Wel drama van begin tot eind, ik had niets gelezen, geen trailer gezien, dus ik stond voor alles open, zelfs dat Ben eventueel zou sterven. Dus ik heb echt elke minuut genoten en meegeleefd met de moeder , en het gezin. Verslaving is een ziekte die het hele gezin meezuigt, dus dat deel werd goed weergegeven, gebrek aan vertrouwen , hoop, angst , zeer goed drama, wat weer eens heel iets anders was dan wat ik normaal kijk. Dus een 3,5 tot 4 sterren... wie weet kijk ik hem nog eens en stellen bij naar 4 , want je houd ervan of niet, dit genre, en ik vond het zeer overtuigend en nergens goedkoop of onwerkelijk . Wel had ik na een half uur even iets van , duurt de film te lang misschien ? Maar nee, ik bleef kijken en kijken en de tijdsduur was achteraf prima, niet langer gemogen , want je leeft toch mee tijdens een dag en dan val je misschien wel in te langdradige conversaties , en dit was een prima tempo. Top film dus ! - mijn mening


avatar van macrobody

macrobody

 • 1228 berichten
 • 1147 stemmen

Ik dacht even dat dit een slap aftreksel zou worden van Beautiful Boy maar dat viel reuze mee. Julia is zeker niet mijn favoriete actrice maar het was allemaal prima gedaan. Beetje jammer van het einde.


avatar van schumacher

schumacher

 • 2846 berichten
 • 2636 stemmen

Heel goeie drama, goed verhaal, goede acteurs/actrices, goed geacteerd en ja heel eventjes had ik ook zoiets van het zal mss te lang duren maar ook hier gewoon rustig blijven kijken en het was oke.

Het einde was kortaf maar wel heel duidelijk hoe het afgelopen is.

Sterke drama met een heel goeie cast en Julia Roberts die blijft gewoon top.


avatar van knusse stoel

knusse stoel

 • 2480 berichten
 • 2609 stemmen

"Ben is back" begint enigszins gewoontjes, een rustig kabelend verhaal om zich na verloop van tijd, explosief te ontwikkelen.

Voor veel kijkers zal dat waarschijnlijk een andere richting zijn dan ze van tevoren hadden ingeschat.

Het kan een confronterende film zijn voor sommigen onder ons die gelijkwaardige situaties hebben meegemaakt. Vaak wordt er een dramatische richting in een film ingeslagen die soms "kant noch wal" raakt. In dit geval kan ik mij voorstellen dat het werkelijk zo zou kunnen gaan als men in deze film voorspiegelt!

Een prima film met uitstekend geacteerde personages, een prachtige setting en voldoende ontwikkeling om de kijker(s) vast te houden tot aan het einde! Lucas Hedges die "de verloren zoon" speelt is een zoon trouwens van de regisseur.

En dan het einde.

Daar ging het in mijn ogen mis!

Het einde is niet zoals ik graag zie als ik afscheid neem van een verhaal!

FOEI regisseur Peter Hedges! U had de schrijver hiermee nog niet naar huis mogen sturen!

Ondanks dat, een 8!


avatar van Waku

Waku

 • 4625 berichten
 • 5883 stemmen

Verslaving staat centraal in deze film.

Prima Julia Roberts in een degelijke moeder rol.

Haar loyaliteit maar ook twijfel over haar verslaafde zoon die ineens weer voor de deur staat is prima vertolkt. Overigens zet de gehele cast een overtuigende rol neer in deze "Ben is Back".

Richting het einde wordt het zelfs nog beetje spannend.

Het einde had ik liever anders gezien .

3.5*


avatar van Brabants

Brabants

 • 1833 berichten
 • 1472 stemmen

Ben is Back is een uitgevoerde film zoals je op voorhand verwacht. Er is niets mis mee maar het is allemaal zo voorspelbaar en derhalve vrij saai. Het acteerwerk daar heb ik zo ook wel mijn vraagtekens bij. Het was allemaal niet slecht maar het was het eigenlijk allemaal net niet. Toch krijgt de film van mij een voldoende want ik twijfel hierin enorm maar dan rond ik het toch af naar boven.


avatar van martijn1976

martijn1976

 • 26 berichten
 • 19 stemmen

Prima drama dit!

Julia Roberts uitstekend als altijd...... Lucas Hedges als junk die een zoveelste kans krijgt en ieder vertrouwen in het verleden verkloot heeft..... Ook hij staat zn mannetje in dit drama..... Geen typisch hollywood einde! Maar een realistisch einde..... Das alleen maar beter vind ik!


avatar van martijn1976

martijn1976

 • 26 berichten
 • 19 stemmen

martijn1976 schreef:

Prima drama dit!

Julia Roberts uitstekend als altijd...... Lucas Hedges als junkie 'Ben' die een zoveelste kans krijgt en ieder vertrouwen in het verleden verkloot heeft..... Ook hij staat zn mannetje in dit drama..... Geen typisch hollywood einde! Maar een realistisch einde..... Das alleen maar beter vind ik!


avatar van scorsese

scorsese

 • 8771 berichten
 • 8698 stemmen

Goeie film waarin een jongen die nog in de afkickkliniek zit met kerst op de stoep staat bij zijn moeder. De momenten tussen moeder en zoon vormen de sterkste scenes. Verhaaltechnisch soms wat geforceerd, maar dit wordt prima opgevangen door het uitstekende acteerwerk. Veel raakvlakken met het eveneens in 2018 verschenen, maar net wat betere, Beautiful Boy. Net geen 4.0 sterren.


avatar van ikkegoemikke

ikkegoemikke

 • 1401 berichten
 • 2086 stemmen

Here's the deal, and it is not negotiable.

You get a day.

Films over verslavingen en de vernietigende uitwerking op het familiale leven en persoonlijk welzijn. Ik blijf het er moeilijk mee hebben. “Beautiful Boy” maakte onlangs al zo’n verpletterende indruk op mij. Een film waarbij ik toch grondig uit het lood werd geslagen. Een emotioneel gevecht van een vader die zijn zoon tracht te redden uit een wereld vol zelfvernietigend chemische rotzooi. Een indrukwekkend schouwspel over hoop en herkansingen. Misschien is “Ben is back” niet over de gehele lijn een gelijkaardige film. Maar desalniettemin keek ik er weeral bedrukt naar en kwamen de niet zo prettige herinnering weeral naar boven. “Ben is back” is zeker geen slechte film maar haalt niet hetzelfde niveau als de eerste film. Spijtig genoeg werd halverwege beslist om van het sociaal drama een druggerelateerde thriller te maken. Het afrekenen met een drugsverslaving werd vervangen door een afrekening in het drugsmilieu. Ben’s wereldje uit het verleden.

Hier is het nu eens niet de vader die dienst doet als rots in de branding. Holly (Julia Roberts) is Ben’s toeverlaat die nog steeds hoop heeft in het herstel van haar zoon Ben (Lucas Hedges). En dan staat Ben met de kerst ineens voor de voordeur. Een complete verrassing daar hij normaalgezien in het afkickcentrum zou verblijven tijdens de feestdagen. Ben is daar al enkele maanden en dankzij zijn sponsor lijkt het hem te lukken om het verslavende spul achter zich te laten. En moeder Holly ziet het positief in. Desondanks worden alle medicijnen en kostbaarheden vliegensvlug verwijderd. Blijkbaar is het vertrouwen nog niet volledig hersteld.

Ook niet bij stiefvader Neal (Courtney B. Vance) die algauw een veto stelt. Ben mag 24 uur bij hun verblijven maar enkel en alleen als moeder Holly hem die hele periode nauwlettend in de gaten houdt. Een veto die voor het boeiendste gedeelte van de film zorgt. De interactie tussen moeder en zoon. Bij momenten vertederend en ontroerend. Op andere momenten redelijk confronterend en pijnlijk. De scène op het kerkhof waar Molly haar zoon wijst op zijn destructief leven en hij een plekje mag uitkiezen als laatste rustplaats. Of de conversatie tussen Molly en de gepensioneerde huisarts die in het verleden pijnstillers voorschreef aan Ben. Twee scenes die doordrenkt zijn met woede en wanhoop. En dit alles dankzij het verslavend spul waar Ben aan verknocht was. Iets waar hij komaf mee wil maken als je zijn monoloog aanhoort tijdens een NA meeting. In mijn ogen het meest emotionele moment.

Vanzelfsprekend zijn de vertolkingen van Julia Roberts en Lucas Hedges die wat het meeste aandacht krijgen. En ook al ben ik niet zo’n Roberts fan, toch vond ik haar acteren hier wel indrukwekkend en overtuigend. Een emotionele achtbaan in één dag samengeperst. En Roberts speelt deze getormenteerde maar soms keiharde moeder op een degelijke en realistische wijze. Ook Lucas Hedges speelt zijn rol als ex-drugsverslaafde op een schitterende manier. Het moment waarop hij in tranen uitbarst tijdens “Stille nacht” in de kerk zal niemand onberoerd laten. Maar ook Courtney B. Vance en Kathryn Newton verdienen de loftrompet.

En toch maakte deze film niet zoveel indruk op me als “Beautiful Boy”. En dit louter en alleen omdat men niet alleen koos om een beklijvend emotioneel familiedrama te maken maar er eveneens een doorsnee drugs-thriller van te maken. Het moment dat het hondje verdween deed me onmiddellijk denken aan “Once upon a time in Venice” waar bendeleider Jason Momoa het hondje van Bruce Willis ontvoerde. De zoektocht van Ben en zijn moeder is een queeste vol trekpleisters uit Ben’s drugsverleden. De hamvraag in het tweede gedeelte is of Ben in staat is om aan de verleiding te weerstaan. En ondanks het teveel aan melodrama op het uiteinde, is het een exquise film die onomstotelijk aantoont hoe vernietigend drugs inslaat op een menselijk leven. Ook deze film zo mogen opgenomen worden in het leerplan van middelbare scholen. Samen met “Beautiful Boy” laat het op een realistische manier zien hoe desastreus je leven kan worden. Geen enkele drugs-campagne die hier aan kan tippen!

3.5*


avatar van BBarbie

BBarbie

 • 10088 berichten
 • 6215 stemmen

Een emotioneel beladen film over een gezin, dat letterlijk en figuurlijk ondersteboven wordt gehaald, wanneer daags voor Kerstmis de rehabiliterende zoon onverwachts voor de deur staat, met alle gevolgen van dien. Bepaald geen doorsnee kerstverhaal, maar een bijtend relaas over een verslaafde jongeman die ingehaald wordt door zijn verleden en zijn gezinsgenoten daarbij meesleurt. De zoektocht van de moeder naar haar “verloren” zoon vond ik niet erg geloofwaardig. Los daarvan is het echter een boeiende film die vooral leunt op de acteerprestaties van Julia Roberts (in een van haar betere rollen) en Lucas Hedges (zoon van de regisseur).


avatar van Baboesjka

Baboesjka

 • 892 berichten
 • 1369 stemmen

Deze film begint wat mij betreft bijzonder boeiend. Erg fijn spel, sterk camerawerk en een onderwerp dat mij direct raakte. Ik moet zeggen dat mijn aandacht wel een beetje afnam naar het einde toe, met de zoektocht e.d., maar aangezien ik het grootste deel van de film onder de indruk was van het verhaal en de uitwerking, geef ik een 7. 3,5*


avatar van missl

missl

 • 3727 berichten
 • 4351 stemmen

Mooi verhaal over een moeder met 4 kinderen waarvan ineens de oudste weer voor de deur staat. Je leert niet veel van wat er aan de hand is echter komt de gezinsdynamiek wel heel mooi naar voren. Je leert wat die moeder allemaal wel of niet doet en hoe een dergelijke knul erop reageert.


avatar van Movsin

Movsin

 • 5943 berichten
 • 7260 stemmen

Kon me minder overtuigen dan "Beautiful Boy" waar ook de bekommernis ouder/aan drugsverslaafde zoon centraal staat, al zitten Julia Roberts en Lucas Hedges wel behoorlijk goed in hun rol en blijft het natuurlijk altijd lovenswaardig om, als waarschuwende vinger, via film de valkuilen en afgronden die dergelijke verslaving veroorzaken te belichten.


avatar van Tarkus

Tarkus

 • 6350 berichten
 • 5272 stemmen

Hoewel Julia Robert hier, zoals steeds, ook weer goed acteert is deze film toch een van haar minder geslaagde. Enfin, dat is mijn mening natuurlijk.

Want het verhaal is wel interessant maar niet zo goed uitgewerkt.

Heb al betere dingen gezien van Roberts.


avatar van Frankie Boy

Frankie Boy

 • 107 berichten
 • 1 stemmen

Aangrijpende film over een moeder die koste wat het kost alles probeert te doen om haar zoon te behoeden om niet terug te vallen in de drugsverslaving. Een praktisch onmogelijke opgave, maar een echte moeder doet alles voor haar kind, met alle gevolgen van dien. Julia Roberts laat maar weer eens zien wat een fenomenale actrice ze is, maar ook zoonlief doet het zeker niet slecht. Absoluut een aanrader deze film.