• 9.378.179 stemmen

Bon Bini Holland 2 (2018)

Komedie | 89 minuten

Genre: Komedie

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Jon Karthaus

Met onder meer: Jandino Asporaat, Liliana de Vries en Julien Croiset

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 13 december 2018

Plot Bon Bini Holland 2

Robertico wil zijn vriendin Noella ten huwelijk vragen. Net op dat moment besluit deze laatste een "time-out" in te lassen. Robertico is vastbesloten om haar terug te winnen en vliegt haar achterna naar Nederland.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Robertico / Judeska / Rajesh / Gerrie / Ahmet / Sidney

Agent Greg

avatar van spiro1971

spiro1971

HorrorFan007 schreef:

Allemaal zure mensen hier hoor.

Omdat de meeste mensen het een ruk film vinden,het is ook een ruk film.

Maar Jandino denkt dat die alles kan, maar acteren is daar niet één van!!

Verder wens ik iedereen op Moviemeter een goed 2019 toe!!

avatar van RebbelDebbel

RebbelDebbel

Gisteren heen geweest op verzoek van manlief. Tenenkrommend slecht. Racistisch en uitermate grof. Ik kreeg echt last van plaatsvervangend schaamtegevoel. Een enkele keer gelachen, maar vooral gestoord aan deze film.

Ieder zn ding natuurlijk, maar ik heb m met tegenzin uitgezeten.

avatar van WMiltenburg

WMiltenburg

Goedemorgen,

Van de week als laatste kans deze film nog mogen zien!

Persoonlijk kan ik mij niet vinden in de mening van bovenstaande. Het moge dat wellicht niet mogelijk zijn deze karakters omgekeerd af te beelden, maar voor zo'n discussie ga ik niet voor naar de bioscoop.

Jandino heeft een leuke, ietwat voorspelbare film gemaakt. Humor was er zeker en een paar keer goed gelachen. Maar deze film zal niet heel lang in mijn geheugen gegrift staan. Leuke film, maar niet meer dan dat. De cast vond ik goed en het filmwerk ook voldoende:)…

Eindconclusie: leuke film, maar hij zal op verjaardagen niet besproken gaan worden.

avatar van pamela200

pamela200

Hallo ik ben Jandino en ik ben grappig. Nee, nu niet meteen gaan lachen doe dat maar in de film. Ik heb nog zo gezegd bij deel 1, ga nou niet roepen dat het grappig is want dat wekt verwachting. Het is afgrijselijk. Een man trekt een jurk aan en rent als een scheldende travestiet door de film. Wat een idioterie. De racistische Rotterdamse Gerrie ziet er uit als een mislukte zombie. O, er is ook nog een verhaal maar dit is de grootste uitdaging om die te vinden. Ik ben net uit het revalidatie centrum ontslagen voor kromme tenen van deel 1. Ik heb alweer een afspraak moeten maken, ? zero points.

avatar van coumi

coumi

Vond hem iets leuker dan deel 1, maar kan dat dit een zeer persoonlijke ervaring is, omdat ik me bij de eerste voornamelijk heb geërgerd aan de irritante typetjes van Asporaat en ik bij dit vervolg al een zekere gewenning had. Eigenlijk gewoon meer van hetzelfde, leuke absurde humor af en toe in de bijrollen, als Asporaat in beeld komt haak ik echter nog steeds even af. Onbenullig filmpje eigenlijk, slap verhaal, maar als dit de ontspanning is die je nodig hebt na een moeilijke dag ga je gang. Als project in het kader van Holland Promotion is dit kinderachtige gedoe beschamend, een verkleedpartijtje in je eigen slaapkamer is waarschijnlijk ook opwindender, maar aangezien we jaren geleden toelieten dat Paul de Leeuw Filmpje! mocht afleveren, moeten we Asporaat ook gunnen dat hij zijn eigen doelgroep mag bedienen.

avatar van pjmj

pjmj

Ik lag dubbel van het lachen en ik hoop dat er nog een derde deel komt.

avatar van Shadowed

Shadowed

Hm.

Ik zie veel recensies die de film beschuldigen van racisme, waar ik het op mijn beurt totaal niet mee eens ben. Ik vind dat Nederlanders ook wel wat humor mogen kennen en de zelfspot ontbreekt op deze pagina gewoon een beetje. Alsof Asporaat zichzelf hier niet te kakken zet, de film met een open mind bekijken is een beetje een must.

Verder is het geen beste film met soms bedenkelijke humor. Asporaat probeert heel hard om van de film een hilarisch lachfestijn te maken, maar buiten wat aardige scenes tussendoor kreeg de film me weinig aan te lachen. Dat heeft ermee te maken dat de humor er gewoon wat te dik bovenop ligt. De film probeert te hard om een komedie te zijn en dat straalt eerder ongemak dan effectiviteit uit.

De stijl is niet zo boeiend verder. De beelden op de Caribische eilanden zijn mooi te noemen vanwege de locatie, Nederland wordt wat saaier in beeld gebracht. Ik bedoel, de Caribische eilanden zijn naar mijn mening een stuk mooier om op te filmen omdat het klimaat daar zo anders is, en dat kan spectaculaire beelden opleveren. Jammerlijk genoeg besluit Asporaat al na 20 minuten van de locatie te vertrekken.

De dialogen zijn soms onverstaanbaar en personages lijken ook regelrecht uit andere films te zijn weggelopen. Pollemans bijvoorbeeld is eigenlijk gewoon iemand die in New Kids Turbo moet zitten, waar hij ironisch genoeg ook nog in speelde. Die types werken gewoon averechts met dit soort films, die het meer van hysterie moeten hebben. Als je daar van houdt is deze film al snel van jou, voor mij ligt het er allemaal te veel bovenop.

Ook ben ik van mening dat dit soort films ondertussen wel een iets beter verhaal mogen kennen dan dat deze film nu heeft. Bon Bini Holland 2 maakt het zichzelf nu wel erg makkelijk en maakt liever nog een grap waarmee een restaurantgast met een pan buiten westen wordt geslagen dan dat het aandacht besteedt in personages of verhaal. Het is een slordige, redelijk onzichtbare film geworden die soms wel grappig is, maar daar blijft het dan ook weer zo'n beetje bij. Niet echt een goed voorbeeld voor Nederlandse cinema in ieder geval.

avatar van mrklm

mrklm

Bon Bini Holland grossierde in oubollige karikaturen, maar het was zo’n succes dat Asporaat besloot om een stap verder te gaan in de verkeerde richting door een vervolg te maken waarin hij zich laaft in racistische stereotypes waar ik onpasselijk van werd. Robertico [Asporaat] kan maar niet de moed vinden om zijn liefde Noëlla [Liliana de Vries] ten huwelijk te vragen. Wanneer Noëlla hem bovendien betrapt op zijn zoveelste leugentje, besluit ze dat het tijd is voor een time-out. Wanneer haar vader [Dennis Rudge] met spoed in het ziekenhuis in Nederland moet worden opgenomen, steekt Noëlla de Atlantische Oceaan over om bij te springen in het hotel van haar vader. Wanneer Robertico ontdekt dat ze daar nauw contact krijgt met de gladde Christiaan [Steef de Bot], besluit hij zijn geliefde achterna te reizen en haar alsnog ten huwelijk te vragen. Robertico doet zich voor als een piloot (en bestuurt een vliegtuig) en Phi Nguyen vernedert zichzelf door zich te verlagen tot het meest aanstootgevende personage: een Chinees die “vleselijk Nedellands spleekt”. Asporaat stoot verder zo’n beetje iedere andere bevolkingsgroep voor de borst. Een typisch voorbeeld van een film die weliswaar enorm veel kijkers trok, maar waarvan je je afvraagt of er mensen waren die er géén spijt van hadden dat ze hiervoor een bioscoopkaartje hadden betaald. Het feit dat er een derde film in de maak is en dat die veel te aanwezige Judeska [Asporaat] een eigen film kreeg, geeft te denken.