• 9.373.175 stemmen

Genre: Actie / Western

Geregisseerd door: Scott Martin

Met onder meer: Jason Patric, Lou Diamond Phillips en Christoph Sanders

Plot Big Kill

Een nieuwkomer uit Philadelphia arriveert in een dorp uit het Wilde Westen. Hij maakt er kennis met twee excentrieke gokkers die op de vlucht zijn. Een moorddadige predikant voegt zich bij hen. Alle vier hebben ze een afspraak met het lot in een ooit snelgroeiend stadje dat failliet is gegaan en Big Kill heet.

avatar van trebremmit

trebremmit

Komt in maart op blu-ray uit in de UK. Trailer ziet er saai en goedkoop uit.

avatar van schumacher

schumacher

Middelmatige b-film (low budget) die te lang duurde en om de een of andere reden heb ik die toch uitgekeken. Vraag me niet wrm ze, mss omdat er toch nog iets inzat en het al lang geleden was dat ik nog eens zo'n western film heb gezien.

Verwacht er dus maar niet teveel van.

avatar van Brix

Brix

• 19677 berichten

schumacher

Dat had ik al verwacht na het zien van de trailer.

Ik wil hem desondanks toch zien.

Het lijkt erop dat de acteurs en actrices wel lol hadden aan het klusje

Voor het geld zullen ze het niet gedaan hebben lijkt mij, want veel zal dat niet geweest zijn.

avatar van schumacher

Brix schreef:

schumacher

Dat had ik al verwacht na het zien van de trailer.

Ik wil hem desondanks toch zien.

Het lijkt erop dat de acteurs en actrices wel lol hadden aan het klusje

Dat is dus het rare, ik ben toch blijven kijken, er zat hier en daar wel iets in dat me kon blijven boeien . Aan de cast lag het niet, die was in feite nog best oke, die hadden er wat mij betreft wel zin in, ik denk dat die der wel wat afgelachen hebben.

avatar van Onceuponanytime

Onceuponanytime

Totaal geen inleving in het verhaal. Slecht acteerwerk, sommige acteurs blijven zelfs bij hun dood grijnzen, wat in deze western niet past. Enig lichtpuntje waren de Decors/kostuums. Bepaalde kleuren kwamen meer tot uiting, wat voor een mooi resultaat zorgt.

avatar van mr rumson

mr rumson

Ik kan mij eigenlijk wel goed vinden in de review van schumacher .

Ondanks dat het nergens Hoogstand word blijf je toch afkijken .

Als je in het begin de muziek hoort dan denk je dat het de kant opgaat van een soort van Spaghetti western .

Maar als je dan de omgeving ziet en het stadje dan weet je dat het niet zo is .

De muziek is trouwens van alles wat zo klinkt het af en toe Spaghetti dan klinkt het weer bombastisch en heeft het wel wat weg van The Magnificent seven .

Met de outfits daar is ook niks mis mee al gaat Lou Diamond Phillips wel over de top met zijn rode kostuum.

Het verhaal is niet altijd even boeiend om te volgen en had wel korter gemogen .

De acteurs doen in mijn ogen niet zoveel verkeerd .

Al moet je ze niet gaan vergelijken met sterrenacteurs .

Ook de actie mag er best zijn .

Opvallend dat er met de actiescenes aardig wat misgeschoten word voor dat er een gewond of dood neervalt.

Dit lijkt mij dan ook meer realistisch dan dat je met elke kogel die je schiet iemand neerknalt .

Zeker gezien met die wapens uit die tijd .

Kortom je merkt dat ze geprobeerd hebben met een beperkt budget er het maximale uit te halen .

Op zich is dat ook en verdienste zo ziet de western er mooi uit .

En is het een aardige western om een keer gezien te hebben .

avatar van AniSter

AniSter

Helaas, nog geen half uur volgehouden.

Er is schijnbaar wel een nieuw type western: 'bagger-western'.

avatar van qwatje

qwatje

Fan van Westerns, ook ik heb deze helemaal uitgekeken. En dat ondanks het echt abominabele begin, waarin Dany Trejo even mee moet doen, snap nog niet wat die belachelijke scenes aan de film toevoegt.

Daarna wordt ie best een beetje beter, alhoewel de sterfscenes echt beter kunnen. Het acteren niet heel hoogstaand is. Het verhaal obligaat.

Ik vond het rooie pak wel weer passen in deze film. Een dikke 2* neigend naar2.5

Ik heb me blijkbaar niet verveeld maar blijf vooral verder hopen op eindelijk weer eens een echte goede western!

avatar van Theunissen

Deze Actie / Western film is te zien op "Film 1" en omdat Danny Trejo erin een rolletje heeft (alleen te zien tijdens de opening) heb ik hem gekeken.

"Big Kill" vertelt het verhaal van Jim Andrews (Christoph Sanders), een accountant die in het 19e-eeuwse Philadelphia werkt. Nadat zijn broer (K.C. Clyde) hem heeft geschreven over de wonderen van het leven in het stadje Big Bill in de staat Arizona, besluit Jim naar het westen te reizen om zich bij hem te voegen. Onderweg raakt hij ook bevriend met twee zwervende cowboys / gokkers, te weten Jake Logan (Scott Martin) en Travis Parker (Clint Hummel). Bij aankomst in Big Kill ontdekken ze echter met z'n drieën dat Jims broer nergens te vinden is en dat de stedelingen allemaal in de greep zijn van een sadistische moordenaar genaamd "The Preacher" (Jason Patric).

"Big Kill" presenteert zichzelf als een eerbetoon aan genreklassiekers. De komische opening, waarbij Jake en Travis geïntroduceerd worden tijdens een vuurgevecht in Mexico, bevat bijvoorbeeld een achtervolging en confrontatie die recht uit "Butch Cassidy and the Sundance Kid (1969)" lijkt te komen. Tegen het einde worden bovendien de laatste shoot-outs geschoten, die op een manier doet denken aan de langdurige, ongegeneerd melodramatische gevechten in de spaghettiwesterns van de Italiaanse filmregisseur Sergio Leone.

Hoe nostalgisch deze momenten je ook kunnen laten voelen, ze kunnen de vele gebreken van de film niet compenseren. Afgezien van het feit dat het verhaal vol gaten zit en vrij voorspelbaar is, eindigt het plot ook met een anticlimax. Bovendien heeft de film ook verschillende onderontwikkelde subplots, waarvan de meeste niet meer dan afleiding zijn. Soms zijn ze wel leuk en tevens hard, zoals met de imponerende grote en sterke donkere cowboy Jackson (Jermaine Washington) die op een racistische manier in de bar wordt lastig gevallen door een stelletje blanken en die daarna door zowel Jackson als ook door de corrupte en keiharde sheriff Johnny Kane (leuk gespeeld door Lou Diamond Phillips) worden gedood. En als het erop aankomt in de film, bestaan de meeste scènes eveneens gewoon uit afleiding en meeslepende en lange dialogen, die uiteindelijk nergens tot leiden.

Uiteindelijk zorgen twee dingen ervoor dat Big Kill nog het aankijken waard is. Ten eerste is de cinematografie van Mark Atkins prachtig en dat met weidse vergezichten waar John Ford trots op zou zijn geweest. En ten tweede, hoewel de meeste personages karikaturen zijn, krijgen verschillende acteurs duidelijk een kick van hun rol en met name Lou Diamond Phillips en Jason Patric. Verder zitten er met Stephanie Beran (als het hoertje Felicia Stiletto die haar naam eer aandoet) en Elizabeth McLaughlin (waar Jim Andrews verliefd op wordt) ook twee mooie vrouwen in om naar te kijken.

Leuk om eens gezien te hebben zullen we maar zeggen en dan vooral vanwege de slechteriken Lou Diamond Phillips en Jason Patric, maar lang bijblijven zal deze Actie / Western film me niet en het zou ook fijn zijn geweest als hij circa 30 minuten korter had geduurd.