menu

Hou Lai De Wo Men (2018)

Alternatieve titels: Us and Them | 後來的我們

mijn stem
3,00 (17)
17 stemmen

China
Romantiek
120 minuten

geregisseerd door Rene Liu
met Dongyu Zhou, Boran Jing en Zhuangzhuang Tian

Tijdens de hectische verkeersperiode, ook wel Chunyun genoemd, zijn Xiaoxiao en Jianqing op weg naar huis, gesitueerd in een afgelegen gebied in het noordoosten van China. Per toeval ontmoeten ze elkaar op de trein. Ze scheppen een sterke band en er is zelfs sprake van romantiek.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=-xSs_xsf5sI

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
Vanaf juni te zien op Netflix

"The film was a huge box office success in China. Us & Them has shattered the box office record for female directors in China." (Netflix)

avatar van horizons
Die is snel op Netflix. Succes was volgens mij best een verrassing.

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
De Nederlandse release is uitgesteld, hopelijk geen afstel. Aangezien de pagina en Nederlandstalige beschrijving wel zijn aangemaakt komt de release hopelijk toch nog.

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
kappeuter schreef:
De Nederlandse release is uitgesteld, hopelijk geen afstel. Aangezien de pagina en Nederlandstalige beschrijving wel zijn aangemaakt komt de release hopelijk toch nog.

Hij staat er nu op!

avatar van mjk87
4,0
Opvallend lage cijfers tot nu toe, maar soms word je gewoon geraakt door een film, dat was bij mij bij deze film. Een heel aardig sfeerportret doorheen een aantal jaren vaak rond Chinees nieuwjaar met twee geweldige spelende en sympathieke hoofdrolspelers die absoluut een zekere chemie hebben onderling. Fijne sfeerbeelden van de stad, mooie losse korte verhalen achter elkaar eigenlijk en op momenten hartverwarmend, zeker in de scènes in het dorp van de ouders. En de flash forwards (ik noem ze maar zo, die zijn in zwart-wit) geven ook nog een zekere emotionele diepte en zweem van nostalgie mee. Het einde werd misschien iets te lang gerekt en melodramatisch, maar verder erg van genoten. 4,0*.

avatar van BBarbie
4,0
Pakkend, sfeerrijk romantisch drama over onachtzaamheid en gemiste kansen. Vanwege de sterke chemie tussen Dongyu Zhou en Boran Jing, die beiden topprestaties neerzetten, hoop je tegen beter weten in dat het toch nog goed komt. Een bijzonder boeiende film, die je van lieverlee helemaal beetpakt. Naar mijn bescheiden mening een van de beste Chinese films van de laatste jaren. Erg mooi.

avatar van Ste*
3,5
Ik weet het niet helemaal.

Over het geheel genomen is het een mooie film, maar er zaten ook stukjes in waar ik niet zoveel mee kon of die ik niet helemaal begreep. En met name in het begin had ik even verwarring over de chronologie.

Wat de film mooi laat zien is hoe zwaar het leven in China is als je naar de grote stad gaat 'om het te maken'. Vooral die kleine vieze kamertjes waarin ze leven is 'leuk' om te zien. Het liefdesverhaal is daarnaast ook best aandoenlijk en leuk gedaan, vooral bepaalde scenes springen eruit, maar ik vond het ook een beetje lang uitgesponnen en op den duur wat al te dramatisch worden. Vooral alles in het zwartwitte heden vond ik daarin wat stroef. Het is echt zo'n film waarin je het onderlinge sentiment moet begrijpen, en dat had ik niet altijd, en dan zit je dus naar huilende of ruziënde mensen te kijken zonder dat je 100% begrijpt wat er nu precies is. Deed me ergens een beetje denken aan bepaalde Japanse animaties, waarin er ook reuze gewichtig en dramatisch wordt gedaan over verloren jeugdliefdes en dat soort dingen.

Maar verder zeker niet slecht, regelmatig ook mooi geschoten en een interessant inkijkje in China, eigenlijk nog zelden films in/uit dat land gezien.

3,5*

avatar van Onderhond
3,5
Fijn.

Rene Liu nu eens achter de camera, ze brengt het er best goed vanaf in haar eerste film. Al zit er in de credits een naam verborgen die de kenner sowieso al meer vertrouwen geeft: Yibai Zhang, koning van de Chinese romantische film.

Dongyu Zhou is sowieso vaak fijn, ze vindt hier een goeie tegenspeler in Boran Jing. Maar de meest opvallende naam is toch Zhuangzhuang Tian (de vader), in China kunnen ze het toch niet laten om zowel voor als achter de camera vanalles en nog wat te willen doen. Leuk om hem een keer aan het werk te zien, maar hij zou beter zelf nog eens wat regisseren.

De film zelf zit netjes in elkaar. De flash forwards zijn stijlvol, het chronologische verhaaltje is best lief. Soms misschien net iets te slick en sentimenteel, vooral in de muziekkeuze en wat te functionele visuele stijl, maar het wordt nergens vervelend en na verloop van tijd weet het drama ook echt wel aan te slaan.

Het is een goeie film voor mensen die nog niet echt bekend zijn met de Chinese cinema, aangezien het soms net iets dichter aanleunt bij de Westerse variant. Maar toch ook nog steeds genoeg eigenheid te ontdekken hier. Een leuk tussendoortje, mensen die het leuk vonden moeten vooral ook eens op zoek naar de films van Yibai Zhang.

3.5*

avatar van BlueJudaskiss
3,5
Mooie film - Onderhond en vooral Ste* hebben me de woorden uit de mond gehaald.

Ik vond de film te lang duren: ik dacht dat de film bijna afgelopen was maar toen stonden er nog twintig minuten op de teller. De chronologie in het verhaal ontging me ook af en toe. Daar tegenover staat wel die prachtige pianomuziek, de sfeervolle beelden en het - voor de Westerling - leerzame kijkje in de Chinese jongerencultuur: inderdaad de viezige kamertjes, afscheid moeten nemen omdat je ouders werk voor je hebben gevonden, en de lokroep van Peking.

Te lang, maar ook nu is dit weer een fijne verrassing.

3,5*

avatar van grovonion
2,5
De film is wat te formulaisch voor mij, de opzet elk Chinese Nieuwjaar gedurende een periode van 10 jaren af te spelen dwingt de makers telkens iets te bedenken, en dat lukt af en toe, maar even vaak lijkt de relatie en hun perikelen zich wat te herhalen. Dat mag eventueel realistisch zijn, maar deze film was beter geweest met wat minder jaren en dus een kortere speelduur.

Gast
geplaatst: vandaag om 06:27 uur

geplaatst: vandaag om 06:27 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.