• 8.712.070 stemmen

• Netflix Bekijk via Netflix
  • Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl

• Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plot Happy Anniversary

"Falling in love is easy. Landing is hard."

Wanneer een eigenzinnig stel drie jaar samen is, kijken ze terug op hun relatie en overwegen ze of ze uit elkaar moeten gaan. Ze dachten allebei de ware gevonden te hebben, maar nu twijfelen ze. Elke vraag brengt hen echter dichterbij de afgrond...

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van wwelover

wwelover

Lief klein filmpje, maar toch wat teleurstellend. Vooral omdat ik de twee acteurs hoog heb zitten. Maar Schwartz is eigenlijk alleen leuk als komiek of idioot. De serieuzere scenes willen nog niet allemaal lukken. Het is verder heel standaard en simpel. Waarschijnlijk binnen twee weken gefilmd. Het moet het vooral hebben van de sfeer en leuke momenten tussen de twee leads, maar verder zie je alles van mijlenver aankomen.

avatar van v1ce21

v1ce21

Wat een verspilling van me avond. Té geforceerde en vermoeiende dialogen van beiden.

avatar van scorsese

Aardige film over een koppel dat hun drie jarig samenzijn viert, maar niet zoals gepland. Een weinig originele relatie-komedie-drama (al vele malen eerder gezien). Verteld door vele korte flashbacks met de soort momenten waar alle koppels doorgaan. Toch blijft het wel vermakelijk, Noël Wells is leuk en de film duurt zeker niet te lang.

avatar van schumacher

schumacher

Niks voor mij , ik heb al steengoeie romantische films gezien maar deze pakte mij niet.

avatar van IH88

IH88

Happy Anniversary

Matige film over een stel dat na drie jaar begint te twijfelen aan hun relatie. Duizend keer eerder gedaan, en alleen de acteurs weten er nog wat van te maken. Wells en Schwartz zijn uitstekend, maar ze worden tegengewerkt door een matig script en een regisseur die weinig nieuws weet te verzinnen. Happy Anniversary voelt daarom ook erg belegen aan.

avatar van mjk87

mjk87

Best een lief filmpje. Vooral de kleine momentjes van het stel, soms meer maatjes dan geliefden met hun momenten en gebaren samen (elkaar high five's geven), maken deze film het kijken waard. Het meisje is wel leuker dan de jongen die an sich niet heel erg overtuigt, zeker niet in de zwaardere scènes, maar als geheel is het meer dan acceptabel. Kort filmpje dat overigens nog wel wat lang aanvoelt soms en ook nog onnodige ballast kent, maar hij kijkt makkelijk weg. Visueel weinig bijzonder verder en af en toe een grapje dat wel werkt. 3,0*.

avatar van Malse filmpies

Malse filmpies

Leuk.

Best een gek filmpje eigenlijk. Voornamelijk de humor is een beetje apart, maar het sloeg zeker aan bij mij. Vond dat, ondanks dat er weinig chemie tussen de twee hoofdpersonen te bekennen was, de relatie heel mooi werd weergegeven. Er is veel aandacht besteed aan de kleine dingetjes in een relatie en die werden overtuigend gebracht. De drama tussen de twee is een beetje opgeblazen ten opzichte van een normale relatie, maar in zekere mate wel herkenbaar.

Was verder niet heel erg bekend met de acteurs. Heb laatst nog Mr. Roosevelt gezien, geregisseerd door Wells en ze speelde er ook de hoofdrol in. Daar vond ik haar erg schattig en ook hier vond ik haar enorm charmant. Ze schijnt er plezier in te hebben om personages te vertolken die van muggen olifanten maken. Vind dat persoonlijk ergerlijk om naar te kijken, maar ze doet het verder wel goed. Schwartz vond ik een prettigere rol hebben. Hij kwam meer over als de reële van de twee.

Door de korte speelduur is het een prima wegkijker, maar het zal me niet lang bijblijven gok ik.

avatar van Collins

Collins

Fijne kleine film, die drie jaar relatie exploreert bezien vanuit het moment dat de relatie stuk dreigt te gaan. Een fragmentarische film. Heden en stukjes verleden. Het verhaal springt heen en weer. Een hele aardige opzet die voorkomt dat de film de humor enkel haalt uit het zelfbeklag en het onbegrip van de personages in het heden.

Want hoewel uit dat gegeven hele aangename humor ontstaat, is een bombardement van bijna 80 minuten cynisme maar zelden leuk over de hele linie. Door ook te kiezen voor de lievere humor uit het gezamenlijke verleden van de personages krijgt het verhaal meer komische balans en blijft de humor fris.

De dialogen zijn leuk. Grappig, scherp en gek. De momenten uit het verleden ook. De huidige situatie laat logischerwijs een venijniger beeld zien. Die situatie is immers gebaseerd op de misère van twee verwarde en geschokte zielen. Hoewel de ondertoon tragischer is, is ook die humor erg geslaagd.

Noël Wells is springerig en grappig. Acteert naturel. Ben Schwartz kost iets meer moeite. Minder naturel en meer van de bedachtzame typering. Ook hij went uiteindelijk.

Grappige film.

avatar van dualcia

dualcia

• 2052 stemmen

Deze film valt weer in het rijtje van één de vele middelmatige films die Netflix uitbrengt: het is prima om naar te kijken, maar het is ook wel heel snel weer vergeten.

Happy Anniversary is een realistische romantische komedie, met personages die zich op een keerpunt in hun relatie bevinden: gaan ze samen verder of is dit het eindpunt? Het is een fris verhaal, doordat het erg realistisch overkomt en er voor veel mensen herkenning te vinden zal zijn in Mollie en/of Sam en het punt waarop ze zich bevinden. Ben Schwartz doet het leuk als Sam, maar het bijverhaaltje, waarin hij met zijn vriend zijn idee probeert te verkopen aan die vrouw is echt compleet verwaarloosbaar.

Aardig, maar het is geen goed teken dat de film, ondanks de korte speelduur, geen minuut langer had hoeven duren.

Krappe *2.5

avatar van Mescaline

Mescaline

Wat meerdere mensen hier al terecht aangaven is dat het een klein en lief filmpje is die prima wegkijkt en zeker geen doorn in het oog is, maar het tegelijkertijd ook zeker niet meer is. Met een speelduur als dit is het in ieder geval niet zo vervelend en makkelijk kijkvoer voor later op de avond.

Noël Wells was zonder twijfel het aller grootste pluspunt in deze film, niet alleen door haar super leuke uiterlijk (Helemaal mijn type ) maar ook zeker door de menselijkheid die ze haar personage meegaf. Ik had graag een andere tegenspeler gezien, hij deed het aardig maar tegenover haar viel hij nogal in het niks en deed me soms wat aan Ted Mosby denken.

Wat me wel opviel is dat de dame in de bar op het einde wel erg veel op Noël Wells met blond haar leek? Was dit haar niet gewoon? Ook al speelde ze daar duidelijk geen Mollie.

avatar van BBarbie

BBarbie

Weinig verrassende romcom over een stelletje dat na drie jaar samenzijn hun relatie op de proef stelt met bijtende vragen en bitse opmerkingen. Noël Wells is een stand-out, maar verder een tamelijk standaardfilm met een tamelijk voorspelbare afloop. Niks bijzonders.