• 9.375.219 stemmen

Oorsprong: Canada / Verenigde Staten / China

Geregisseerd door: Scott Speer

Met onder meer: Ross Lynch, Olivia Holt en Courtney Eaton

Plot Status Update

"Imagine if every time you updated your status your dreams came true"

De tiener Kyle Moore raakt ontworteld van zijn thuisbasis sinds de scheiding van zijn ouders. Hij slaagt er maar niet in om zich aan te passen in zijn nieuwe dorp. Hier kan weleens verandering in komen wanneer hij op een magische app stuit die al zijn posts op sociale media uit doet komen.

avatar van schumacher

schumacher

Middelmatige en ongeloofwaardige jeugdige film, meer niet.

Was niet slecht ze maar op sommige momenten had ik zoiets van duhhh. Der zaten een 2 tal schoon madammen in de film dan blijf je soms voor dat nog verder kijken .

daar ben ik het mee eens meneer de leeuw

avatar van Shadowed

Shadowed

Wel ok.

Typisch een vlot filmpje dat leuk voor 1 keertje is en daarmee is alles eigenlijk wel een beetje gezegd. Het is heel duidelijk dat dit soort filmpjes normaal gesproken op kanalen zoals Nickelodeon en Disney Channel verschijnen, maar deze staat bij Film1.

Lynch speelt heel neutraal, steekt nergens bovenuit maar speelt gelukkig ook niet ondermaats. Holt is wel een snoezig gezicht om tegenaan te kijken. Voor de rest veel tieneracteurs die het allemaal wel redelijk doen, heb er weinig op te klagen.

Verhaal is wel grappig bedacht, fantasy plot gemengd met de moderne telefoons. Vond het wel een ok combinatie, al zet het je wel aan het denken. Als ik zoiets had had ik allang miljoenen gewenst met dure auto's en een groot huis, maar Lynch doet liever dingen zoals dansen als Bruno Mars of opera. Je zou denken dat hij de wereld zo kan overnemen.

Maar het blijft wel een kinderfilm, die behoorlijk vlot is en nergens echt verveelt. Sowieso pakken dit soort high-school filmpjes me vaak wel. Kan me er wel mee vermaken. Het is allemaal wat sterk aangezet maar blijft daarmee vaak wel vermaken.

Leuk voor een keertje, helemaal zo slecht nog niet, maar op zijn beurt is dit zoals verwacht geen grootse cinema. Kids zullen dit wel leuk vinden. Volwassenen misschien ook wel, licht een beetje aan de smaak. Krijgt een voldoende, maar geen hoge. Lijkt mij wel fair.

avatar van coumi

coumi

Kan er wel mee door. Typisch film voor een bepaalde doelgroep eigenlijk, zeg maar de 13 tot 19 jarigen(en dan met name bakvisjes, hunkerend naar hun eerste liefde), de rest mag met een gerust hart meekijken. De makers zijn zo slim om het niet te dik aan te zetten, geen overdrevenheid hier, geen karikaturen maar herkenbare personages. Voorspelbaar van begin tot eind, maar het blijft gelukkig wel smaakvol. Ook wel slim en logisch: Aladdin en zijn wonderlamp is in de tegenwoordige tijd vervangen door een mobieltje die al je wensen mogelijk maakt, maar deze Status Update is ook weer niet zo overtuigend dat er ook maar iemand bij Samsung enthousiast gaat informeren of dit in de toekomst echt mogelijk zal blijken. Kleine voldoende, heb ze vroeger echt slechter gezien, dit soort films.