• 9.379.407 stemmen

Genre: Horror / Thriller

Geregisseerd door: Matt Angel en Suzanne Coote

Met onder meer: Dylan Minnette, Piercey Dalton en Sharif Atkins

Plot The Open House

"You can't lock out what's already inside."

Tiener Logan Wallace woont bij zijn moeder Naomi. Op een dag verhuizen ze naar een nieuwe woning. Spoedig stellen ze vast dat het huis een duister geheim verbergt. Wanneer ze belaagd worden door dreigende krachten breekt voor hen de hel los. Kunnen ze aan deze nachtmerrie ontsnappen?

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

knusse stoel

Om eerlijk te zijn viel het uiteindelijk toch iets tegen. Niet dat we op het moment kwamen dat we de film wilden stoppen maar zelf hadden we het toch anders gedaan wat het verhaal in zijn totaal betreft. Wat erg jammer is, dat er geen dader bekend is aan het eind van de film en op de manier waarop het einde in elkaar is gezet, blijf je toch achter met een onbevredigend gevoel. En wat ook niet duidelijk is geworden is het punt dat buurvrouw Martha gewoon door de bossen heen dwaalde zonder last te hebben van een bedreiging. Het is niet zo dat het slecht gespeeld wordt, absoluut niet, de irritatie zit hem in voornamelijk een vreemd en onduidelijk einde!

Een 6 in plaats van een mooie 7 bij een goed einde.

knusse stoel schreef:

Wat erg jammer is dat er geen dader bekend is aan het eind van de film

het kwaad is universeel. Vandaar dat de dreiging in veel horrorfilms geen gezicht heeft, of een masker draagt ipv het bezit van een identiteit.

(Tegenwoordig denkt de horrorindustrie er anders over, nu heb je overdaad aan plot, tekst & uitleg. Ik denk dat dat ook de wens is van de doelgroep.)

Ik ga toch voor de 8. Omdat deze film in mijn kop blijft spoken, ‘ s nachts in het pikkedonker. Wat ik heel knap vind.

mikey schreef:

Omdat wij het meer thriller dan horror vonden, was dat iets wat ons dwars zat. Er vielen meer zaken voor die uiteindelijk ook geen oorzaak verklapten. En wij persoonlijk vinden dat een gemis maar zoals gezegd, dat is persoonlijk. Film op zich was wel leuk om te zien. Wat ons wel opvalt is de uitersten van waardering van de kijker(s). Het varieert van 0,5 t/m 4,0*.

avatar van kelama3

kelama3

Wat een klotefilm....

avatar van jdrs1910

jdrs1910

Het begin was wel redelijk waardoor ik dacht Dat het een goede film zou worden. Het duurde zolang voordat er ook maar iets gebeurde en toen was ik al een uur in de film. uiteindelijk is iedereen dood en ging het eigenlijk helemaal nergens over met mijn telefoon in de hand en al kijkend naar leuke filmpjes op YouTube ben ik de film toch door gekomen. Als je een film wilt kijken die eigenlijk nergens over gaat is dit de perfecte film.

Zo veel plot holes en onlogische beslissingen. Zo veel gaten in het script tussen moeder en zoon. Zo veel dingen die gewoon tenenkrommend zijn en dan niet eens gesproken over de standaard het is donker in de kelder laat ik maar is gaan kijken in m'n uppie clichés.

knusse stoel schreef:

Ons? Uitersten?

Ik ben de enige 4*. Ik vind het aantal troll-kids dat voor deze film speciaal een account voor aanmaakt om een 0.5 te geven; wel wat uiterster. Waarvan sommigen waarschijnlijk zelfs een 5e.

avatar van Doom4

Doom4

Wel redelijk filmpje. Meer thriller dan horror. Het idee is wel eng. Verrassende einde ook trouwens.

Echt een slechte film!!! ik verwacht ook niets goed op Netflix hoor, geen aanrader, slecht eind en gewoon heel dom!

avatar van rep_robert

Ons? Uitersten?

Toen ik klaar was met de film kon je de klok er ook op gelijk zetten dat de film tegen het zere been van veel mensen zal gaan schoppen.
Mensen klagen altijd dat veel films alles standaard aanpakken, maar wanneer een film eens verassend eindigt zonder een bevredigend gevoel/happy end... Is het ook weer niet goed. Alles moet maar hapklaar en weg te slikken zijn... Vooral geen einde waarbij iedereen gewoon lekker doodgaat. want stel je voor...

Oftewel... Geen film voor de massa die dat wil. Daarom kan deze film op voorhand al geen goede score krijgen.

2,01* is ook echt belachelijk laag. Je ziet mensen hier ook zeggen dat veel dingen hun beviel, maar dat ze door het einde opeens het allerlaagste cijfer uitdelen hier.

avatar van Elchapo

Elchapo

• 1925 stemmen

Knusse stoel,ik zou het niet beter kunnen verwoorden wat deze film betreft.ik dacht meteen aan het einde van de film: hmmmmm waarschijnlijk komt er een sequel !!!! Ik Ben zeer nieuwschierig naar de dader......3 stars.

avatar van Movieds

Movieds

Echt een bizar slechte film. Ik hoopte dat mijn vriendin bang zou zijn voor het slapen zodat we lekker knus konden knuffelen (you know what Im sayin), omdat ze anders niet kon slapen. Helaas; ze sliep als een roos binnen enkele minuten. Buiten dat is t m gewoon verloren tijd die niemand ons terug kan geven.

avatar van Movieds

Movieds

Movieds schreef:

Movieds schreef:

Misschien vind ze jou gewoon saai en viel ze daarom meteen in slaap. Excuses voor de verloren tijd, en vervelend dat je die voor altijd kwijt bent.

avatar van Movieritch

Movieritch

Begint erg sterk. Veelbelovend plot. Weliswaar niet origineel, maar dat is lastig in horror/thriller tegenwoordig. Beiden hoofdpersonen acteren goed. Fijne sfeer die er is neergezet in het huis, ook de buurtbewoners zorgen hiervoor. Hoewel ik de rol van de 'maffe' buurvrouw niet erg goed begrijp. Om je op het verkeerde been te zetten? Uiteindelijk heeft zij niets te maken met de vreemde gebeurtenissen en dit leid alleen maar af, naar mijn mening. Ik ging zoeken naar een verband tussen haar en de taferelen in het huis. Als ik er naast zit vind ik dat niet erg, maar nu voegde het naar mijn mening niks toe aan het verhaal. Sterker nog, zonder de vreemde (maar onlogische grote rol) aanwezigheid van de buurvrouw was de film nog een stuk saaier.

Onlogische beslissingen maakte het kijkplezier minder. Natuurlijk moet er wat gebeuren anders heb je geen film. Maar telefoons die na dagen opduiken op andere plekken, eetkommen die worden verplaatst en dit word waargenomen door het karakter maar verder niets over gevraagd of opgemerkt tegen bv zijn moeder? Onlogisch.

Ook de stap om meteen haar zoon te verdenken van het weggooien van die foto vond ik raar. Hoewel hij de enige andere bewoner is in het huis, zou ik gezien hun relatie en de vreemde gewaarwordingen toen al in het huis (mogelijke inbraak etc), niet direct met mijn vinger naar mijn zoon wijzen.

Sterk begin, maar viel daarna toch wel erg tegen helaas.

knusse stoel

Moet je helemaal maar geen films meer gaan zien, want teleurstelling zal vaker voorkomen en die tijd wordt ook nooit teruggegeven.

avatar van Jesse93

Jesse93

De film heeft een lekker tempo, de spanning wordt ook heel goed opgebouwd, maar daarna valt het zwaar tegen. Ik had het idee dat ze met deze opbouw toch wel een beter en interessanter eind neer hadden kunnen zetten, waardoor de film een stuk hoger beoordeeld zou worden.

avatar van BasEnAad

BasEnAad

Niet best dit. Alle gebeurtenissen en personages hebben geen functie voor het plot. Als je überhaupt over een plot kunt spreken. Los daarvan is het weer een grote aaneenschakeling van clichés, zoals we gewend zijn van horrorfilms. Zonde van de tijd.

avatar van Dennisj

Dennisj

Het gemiddelde hier vind ik wat te laag. Een 2,5 zou prima zijn. Het is inderdaad een film die je waarschijnlijk wel vaker heb gezien qua verhaal. Ik vond de sfeer en acteerprestaties wel goed.

Wat ik trouwens denk over de dader is dat het de zogenaamde overleden man van de buurvrouw is, en dat was dus de loodgieter die langskwam en het mobieltje aan de moeder gaf. Dat mobieltje had hij dus de hele tijd bij zich. Hij zegt ook dat hij vaak wat uurtjes langs gaat bij de buurvrouw omdat zij alzheimer heeft. De reden waarom de buurvrouw wel gewoon in de nacht veilig rond kon lopen is dus waarschijnlijk omdat die man haar niet wil doden. De buurvrouw zegt ook de ene keer dat hij dood is en de andere keer dat hij leeft. Dus die is sowieso niet betrouwbaar.

Maar veel onlogische dingen zoals een mobiel die ineens vermist raakt, of een kom eten wat je boven neerzet en ineens beneden staat. Dan zou er bij mij 2000 alarmbellen gaan rinkelen in plaats van gewoon verder te gaan waarmee je bezig was. Al met al toch wel met deze film vermaakt het is geen hoogstaande film maar prima voor een avond waar je niets te doen hebt.

Dennisj schreef:

Waarom rijdt hij later door Texas om dezelfde truuk bij een ander OPEN HOUSE uit te voeren? Wat is het motief daar?

avatar van Dennisj

Dennisj

mikey schreef:

Misschien heeft hij een obessie gekregen en heeft deze familie net het ongeluk dat hij wel heel dichtbij woonde.
Als Martha de taart komt brengen dan zegt zij ook van: Wij zijn ook naar het open huis geweest. En als de loodgieter zegt dat hij regelmatig een paar uur langs Martha gaat kan het ook zijn dat hij het als motief kan gebruiken wanneer de moeder of zoon langs de buren komt en hem daar zien. Plus daarvoor zijn zowel de zoon als de moeder bij de boiler geweest en hebben beiden de mobiel niet gezien. Daarom denk ik dat die vent hem al die tijd gewoon mee heeft gedragen.
Kan er ook helemaal naast zitten met mijn theorie maar dit viel mij allemaal op.

mikey

Ik denk dat de loodgieter een red herring was. De dame was dementerend en dat mobieltje is later daar geplant door de creep. De creep is een serial killer. Je ziet hem ook pas binnenkomen in bij Open House.

avatar van Mercurio

Mercurio

Gezien het niveau van Netflix' filmproducties zou ik zeggen: steek je geld liever in de aankoop van films of doe serieus iets aan de kwaliteit van je eigen films.

avatar van 95fenna

95fenna

Wat een ontzettend slechte film.. totaal geen verhaal of spanning.. en zo’n slecht eind. (Zegt een echte horror,thriller liefhebber)

Had vele hogere verwachtingen van deze film.

En de hoofdrolspeler kan beter 13 reasons why blijven doen, dit is ook niet bepaald voor hem weggelegd.

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Redelijk gespeeld en nergens echt saai of vervelend, maar zo generiek. Het bied echt totaal niks nieuws in het subgenre 'home invasion'. Het kabbelt voort naar een climax die ook weer zo nietszeggend was. Een film die ik vermoedelijk snel vergeten ben.

Eerder boeiend dan echt goed.

Maar laten we eerlijk zijn, wie geregeld een horrortje meepikt kan best tevreden zijn met boeiend. De film is dan ook zeker niet slecht, al had ik toch net wat meer verwacht van de regie. Netflix komt geregeld met leuke projectjes aanzetten, maar de regisseurs die ze aannemen zijn toch vaak net iets te mak, vooral omdat de meesten toch gewoon vrij spel krijgen.

Tijdens het kijken dacht ik eigenlijk dat het een film van Oz Perkins was, maar dan voor een net iets breder publiek gemaakt. De film bevat dezelfde trucjes, voornamelijk érg veel opbouw zonder onmiddelijke pay-off. Er gaan veel deurtjes open, er verdwijnen telefoon en de spanning wordt geregeld opgebouwd, maar als kijker blijf je steeds gissen en krijg je eigenlijk niks qua informatie toegeschoven.

Beetje jammer is wel dat Angel en Coote de sfeer nooit écht goed krijgen. Het is best sfeervol, maar nooit écht spannend. Daarin blijft vooral de regie net iets te braaf en voorspelbaar, daar waar een Perkins wél de spanning tot op het puntje kan drijven. Het zorgt ervoor dat het eerste uur toch net iets saaier is dan de bedoeling was, ondanks alle goede voornemens.

Het einde van de film zal allicht een teleurstelling zijn voor velen, maar het was nog het enige mogelijke einde. Er is geen goeie manier om een verhaal als dit te verklaren, elke reveal die je bedenkt is random en slaat eigenlijk nergens op. Daarom maar beter dat je niet weet wie er achter zit en wat z'n motieven zijn. Enkel het laatste shot geeft dan nog een hint, maar zelfs dat had voor mij niet gehoeven. Ik hou ervan wanneer het mysterie gewoon in tact wordt gehouden, dat doet deze film met verve. Dankzij het einde dus zeker een halfje erbij.

Qua acteerwerk verder oké, het oogt verder ook niet goedkoop en de opbouw is netjes, maar de regie is gewoon net iets te mak. Maar leuk dat ze dit einde aandurven. Dan krijg je maar wat 0.5*jes op een hoop, die mensen krijgen binnenkort waarschijnlijk wel weer een trailer van de volgende Star Wars film om zich aan te verlekkeren.

avatar van AHWA

AHWA

Onderhond schreef:

avatar van Zwolle84

Zwolle84

Horror van het niet al te springerige soort, dus scoort hij op MM uiteraard weer veel te laag. Het is geen hoogvlieger en hij haalt het zeker niet bij een Hush, IATPTTLITH of Gerald’s Game (om maar wat erg sterke Netflix-slowburners te noemen), maar een kleine voldoende is dit zeker waard.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Die ratings

Netflix is aardig op weg om een indrukwekkende horror catalogus op te bouwen. Na zeer uiteenlopende films als I Am the Pretty Thing That Lives in the House en The Babysitter is het nu weer tijd voor een film over een huis waarin niet alles helemaal jofel is. Netflix durft risico’s te nemen en dat is zéér fijn met al die inwisselbare titels die in de bioscoop verschijnen.

The Open House is niet zo’n vreemde eend in de bijt als het abstracte I Am the Pretty Thing That Lives in the House, maar je merkt gaandeweg dat Angel en Coote meer in hun mars hebben dan enkel opbouwen naar een jumpscare. De sfeer is op momenten subliem. De locatie is afgelegen en doet denken aan een film als The Strangers. De elektronische score is een van de beste aspecten aan The Open House en zorgt in zijn eentje vaak voor rillingen. Maar wat dit echt boven de middelmaat doet uitsteken is het script. Tevens ook de reden waarom The Open House belachelijke ratings krijgt op diverse media…

Wat is dat toch met dat (grote) deel van het publiek dat overal een antwoord op wil hebben? Dat doet het leven toch ook niet? Angel en Coote zullen niet enkel vanwege de setting naar The Strangers gekeken hebben, want ook die film legt niet alles haarfijn uit. En dat was nou net dat extraatje dat ook The Strangers boven de middelmaat deed uitsteken, zelfs met de grote Liv Tyler in de hoofdrol. The Open House is kleinschaliger, maar desalniettemin een hartstikke fijne zit voor de liefhebber van échte horror. Netflix schakelt kort na het begin van de aftiteling snel over op wat anders, zonde, want ik neigde ernaar minutenlang naar het scherm te staren van radeloosheid. En zo hoort horror te zijn. Knap staaltje horror, dit.

The Open House (Matt Angel, Suzanne Coote) - recensie - It's Only a MovieIt's Only a Movie - itsonlyamovie.nl

avatar van Ferifio

Ferifio

Allereerst; ik heb apart een account gemaakt voor deze film.
En de film was ongelooflijk slecht. Het verhaal werd spannend opgebouwd (als je geen spoilers wilt lezen moet je stoppen) maar het ging al gauw bergafwaarts, alle hoofdpersonen werden afgemaakt. Er waren verschillende mannen aan te merken als verdachte maar niemand kwam er uiteindelijk uit. Heel onbevredigend. De gestoorde buurvrouw die zogenaamd alzheimer had, wat had zij er mee te maken? Wie zal het zeggen. Al met al zonde van je tijd. Niet kijken. Slechte film. Als je denkt, wat een onlogische recensie. Dat is precies het gevoel dat ik bij de film had. Slecht. Niet kijken.