• 9.372.862 stemmen

Les Confins du Monde (2018)

Drama / Oorlog | 103 minuten

Genre: Drama / Oorlog

Alternatieve titel: To the Ends of the World

Oorsprong: Frankrijk

Geregisseerd door: Guillaume Nicloux

Met onder meer: Gaspard Ulliel, Guillaume Gouix en Lang Khê Tran

Gesproken taal: Frans en Japans

Plot Les Confins du Monde

Robert, een jonge Franse militair, vervoegt zich bij zijn broer Henri in Hanoi (Indochina) in 1945. Tijdens een aanval van de Japanners ziet Robert hoe Henri en zijn zwangere vrouw geëxecuteerd worden. Robert wil zich wreken en sluit zich aan bij het Franse leger. Maar wanneer hij Mai, een lokale prostituee, ontmoet worden zijn overtuigingen en zijn haatgevoelens flink door elkaar geschud.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Pretentieus oorlogsdrama dat indruk wil maken met diepgang maar waarvan ik uiteindelijk weinig tot niks heb begrepen en dan met name het einde. De setting is het Indochina van 1945 waarbij de Fransen alles doen om hun kolonie niet te verliezen. Een wat vage film over Robert Tassen die wraak wil nemen op een Japanse officier die zijn broer en schoonzus heeft vermoord. Tussen routines en verveling door wordt hij verliefd op een lokale prostituée. De film verliest focus en klampt zich vast aan het hoofdpersonage dat ergens een keuze moet maken tussen de overgave aan zijn wraakgevoelens, of kiezen voor het leven en bij dat meisje te blijven ... Verwacht geen oorlogsgeweld; een "Franse Platoon" is het niet; in plaats daarvan komen soms erg gore close ups van lijken maar dat is ook weer zo vreselijk onhandig om te tonen hoe onmenselijk de oorlog wel is. Een positief punt is hier wel de prachtige fotografie, geschoten in Vietnam en met soms onwerkelijk kleurgebruik ... Ik vond het al bij al een wat saaie en vage film die me niet heeft overtuigd, noch qua verhaal noch qua acteerwerk. Met ook een rolletje voor papzak Depardieu.