• 9.377.311 stemmen

Geregisseerd door: James Ivory

Met onder meer: Kate Hudson, Naomi Watts en Glenn Close

Gesproken taal: Frans en Engels

Plot Le Divorce

"Everything sounds sexier in French."

Isabel (Kate Hudson) en Roxy (Naomi Watts) zijn twee moderne zusjes uit de VS. Om van haar nare Franse man af te komen reizen ze naar Frankrijk om daar te scheiden. Daar komen de twee zusjes in aanraking met de Franse mentaliteit.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Isabel Walker

Margeeve Walker

Roger Walker

avatar van otherfool

otherfool

Werkelijk volkomen mislukte film van Ivory, waarbij de volgende vragen in steeds groter tempo op me afkwamen: 'Waar gaat dit over', 'Wat is dit nu weer' en 'Wanneer stopt deze onzin?'

Niet leuk, niet charmant, niet grappig, niet spannend, niet scherp, niet duidelijk, niet goed; rijp voor de flop 100 derhalve.

1* (ik ben aardig omdat ik de tweetaligheid in de film wel aardig vond)

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Matige film.

Het begin was goed te doen en nog wel vermakelijk, maar halverwege werd het toch een beetje langdradig.

Verhaal was niet echt duidelijk vond ik, en erg rommelig gebracht, maar Kate en Naomi zijn leuke actrices dus die maakte de film voor mij nog een klein beetje leuk.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Wat een saaie film was dit. En dat had ik eigenlijk niet verwacht. Er gebeurt werkelijks niks in de film. Ik vraag me af wat ze nu wilden vertellen.

Als het als romantische film was bedoeld dan kwam dat totaal niet uit de verf want de relatie die zus met oom kreeg ging helemaal nergens over. Van het ene op het andere moment lag ze met hem in bed. Hetzelfde geld voor de relatie die Roxy zelf kreeg de advocaat. Geen inleidend verhaal, opeens staan ze gewoon te zoenen.

Als komedie slaat het ook nergens op want ik heb nergens om kunnen lachen. De film had zich ook net zo goed in Amerika af kunnen spelen want het franse element in de film kwam nou ook weer niet echt over.

Ik vond het gewoon een hele matige film terwijl je hier toch genoeg ingredienten had om een leuke romcom van te maken.

avatar van xMilennx

xMilennx

Inderdaad een niet al te boeiende film met niet zoveel verhaal in, maar ik vond de personages nog wel leuk. En ook wel mooie beelden dankzij Parijs en de chique interieurs die gebruikt zijn.

Ik heb mij een hele tijd zitten afvragen wat eigenlijk de bedoeling van de film was, maar er is er simpelweg geen volgens mij. Het is dus niet dat deze film je iets bijbrengt of iets geeft dat je zou kunnen bijblijven, wat toch wel jammer is. Meestal zit er toch een boodschap achter een film en is hij niet enkel bedoeld om je tijd wat te verdrijven, maar bij deze moet je dus niet echt diepgang verwachten.

De titel "Le Divorce" heeft trouwens niet echt veel te maken met het geheel als je het mij vraagt, maar ja, als er niet echt een verhaal is, wordt het ook moeilijk om een titel te verzinnen natuurlijk...

avatar van K. V.

K. V.

Deze lag in de bib en zonder me te informeren eens bekeken. 'k weet niet echt wat 'k er moet van maken. Het was niet echt een romantische film, ook niet echt een komedie, noch drama, een beetje van alles. Ook het verhaal was een beetje wisselend.

De cast deed het prima en verder zag de film er wel prima uit.

Het is niet echt een film die me lang bij zal blijven, daarvoor sprong de film er te weinig uit.