• 9.374.030 stemmen

Geregisseerd door: Alexandra Leclère

Met onder meer: Valérie Bonneton, Didier Bourdon en Isabelle Carré

Gesproken taal: Frans

Plot Garde Alternée

Sandrine is vijftien jaar getrouwd en heeft twee kinderen. Ze ontdekt dat haar man Jean een buitenechtelijke relatie heeft. Nadat ze wat bekomen is van de schok besluit ze haar rivaal, Virginie, te ontmoeten en doet ze haar een vreemd voorstel: ze vraagt of ze beiden afwisselend Jean zouden mogen hebben. De twee vrouwen raken het erover eens en leggen hun man deze nieuwe manier van leven op.

avatar van Ardjuna

Ardjuna

Vanavond 19 december 2021 om 21.10 op France2

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Vooral gekeken voor Didier Bourdon, ooit een derde van het komieke trio Les Inconnus, waarmee hij een paar echte topkomedies maakte zoals Le Pari (1997) en Les Trois Frères (1995). Deze viel me wat tegen. Een relatiekomedie waarbij de ontrouwe echtgenoot één week op twee mag inwonen bij zijn maitresse en één week bij zijn vrouw en kinderen. Dat is alvast het pact dat de twee dames overeengekomen zijn. Jean is in de hemel dat hij van twee walletjes kan eten maar de afspraak keert zich al snel tegen hem en put hem ook volledig uit. Leuk zonder bijzonder grappig te zijn, ondeugend zonder bijzonder sexy te zijn. Het is mijn overtuiging dat uit dit idee een veel betere film het licht kon zien. Bourdon lijkt er overigens ook niet zoveel zin in te hebben en geeft een lusteloze indruk.