menu

Winchester (2018)

Alternatieve titels: Winchester Mystery House | Winchester: The House That Ghosts Built

mijn stem
2,66 (277)
277 stemmen

Australië / Verenigde Staten
Mystery / Thriller
99 minuten

geregisseerd door Michael Spierig en Peter Spierig
met Helen Mirren, Jason Clarke en Sarah Snook

Sarah Winchester is de weduwe van wapenmagnaat William Wirt Winchester. Het echtpaar woonde eind 19e eeuw, begin 20ste eeuw in het Winchester Mystery House in Californië dat zo’n 160 kamers telt. Na de dood van haar man houdt Sarah zich niet stil met het uitbreiden van de villa. Ze doet dit omdat ze gelooft dat er boze spoken in het huis zijn die enkel in vrede kunnen zijn zolang er gebouwd wordt. Sarah denkt dat de geesten van mensen zijn die omkwamen aan de hand van de Winchester-geweren en het is aan de psychiater Eric Price om haar geestelijke gezondheid te evalueren.

TRAILER

https://www.youtube.com/watch?v=rj0MQ8gNsxg

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Left4Dead
3,5
Prima film met een paar heerlijke scarejumps. Ik kon hier wel van genieten en de regie deed het aardig.
Een dun verhaal met toch een aardig vernieuwend plot, de cast doet het zeker goed.

avatar van Alathir
3,5
Een nieuwe film van de gebroeders Spierig, die moest ik dus zeker gezien hebben. De reviews waren echter bijster slecht, maar ik ga daar zelf niet in mee. Origineel zijn in dit subgenre van horrorfilms, nl haunted house films is zeker niet eenvoudig maar toch slaagt Winchester daar wel in. Het verhaal speelt zich af rond de jaren 1900 wat een uitstekende tijdsgeest is voor dit soort films. Het huis, hoewel het er van buitenaf een beetje fake uitziet, ademt de sfeer uit die nodig is. Het is ook niet een ontzettend lange film en ja, er wordt tijd genomen voor de personages. Dat komt het verhaal ten goede want je hebt natuurlijk een verklaring nodig waarom juist Dr Price wordt uitgenodigd om een assessment te maken van Mrs. Winchester.

Erg creepy wordt het meestal niet en mensen die een enge film verwachten komen bedrogen uit. Winchester mist een beetje de timing om echt uit te blinken in de jumpscares. Die met de spiegel vond ik wel sterk ook al weet je dan dat er een jumpscare zit aan te komen. Vaak zijn ze een beetje te gezocht waardoor ze niet werken of toch niet bij mij. Dat gezegd zijnde zijn de jumpscares zeker niet het belangrijkste aan de film. Ik vond het verhaal realistisch gebracht en geloofwaardig genoeg om er in mee te gaan. Langzaamaan ontvouwt zich de waarheid en wie daar de aandacht voor kan opbrengen zal dit een degelijke film vinden.

avatar van Theunissen
3,5
Een op ware gebeurtenissen geïnspireerde Mystery / Thriller film (beter gezegd spookhuisfilm) met de bekende Britse actrice Helen Mirren als Sarah Winchester, de rouwende weduwe van een Amerikaanse wapenmagnaat.

In dit verhaal dat zich afspeelt in 1906, draait het om Sarah Winchester, die ervan overtuigd is dat ze geteisterd wordt door de geesten van mensen die door de Winchester-geweren van haar echtgenoot zijn omgekomen. Nadat haar man en kind plotseling overlijden, werpt ze zich op de constante verbouwing van het gigantische "Winchester Mystery House" (een labyrinth-achtig huis, waarvan gezegd wordt dat het één van de meest bezeten plaatsen ter wereld is), dat ontworpen is om de kwade geesten weg te houden. Wanneer de sceptische psychiater Eric Price (Jason Clarke) naar het landgoed gestuurd wordt om Sarah’s geestesgesteldheid te evalueren, komt hij er achter dat haar obsessie met het bovennatuurlijke misschien nog niet zo gek is.

"Winchester" is een redelijk klassiek spookverhaal waarin een buitenstaander, in dit geval psychiater Eric Price, een tijdje in een apart huis logeert en langzamerhand de onbehagelijke waarheid die achter de net getimmerde muren schuilgaat, tegen het lijf loopt. Daarbij worstelt hij met de geesten van zijn verleden (zijn overleden vrouw door een Winchester-geweer) en in het huis, en zal hij deze geesten moeten trotseren en dat zowel letterlijk als figuurlijk. Het sfeervolle verhaal weet te interesseren en vooral te vermaken, maar is niet bepaald vernieuwend of onvoorspelbaar.

Ondanks dat de hoofdrollen worden gespeeld door Helen Mirren en Jason Clarke, die het best verdienstelijk deden, springt het fraaie en wonderbaarlijke "Winchester Mystery House" (waar 24 uur per dag aan verbouwd wordt) toch het meest in het oog, met zijn vele kamers, deuren en trappen die nergens heen leiden. Het huis had zo gebouwd kunnen zijn door de Nederlandse kunstenaar Maurits Cornelis Escher, i.p.v. John Hansen (Angus Sampson) in dit verhaal (althans hij deed de verbouwingen).

Het vervloekte huis in samenhang met de begin twintigste-eeuwse aankleding en decors, zorgt in ieder geval voor een sfeervolle omgeving, waar men helaas niet alles heeft uitgehaald en dan doel ik op de spanningsopbouw in combinatie met de geesten. Er zitten weliswaar de nodige schrikeffecten in, maar die waren zelden effectief en dat kwam vooral omdat ze voorspelbaar waren. Hoewel het einde ook voorspelbaar was, was het nog best aardig en zelfs een beetje spannend. Na het einde kom je nog te weten dat Sarah Winchester haar huis 24 uur per dag bleef verbouwen en dat tot haar dood in 1922.

Buiten de al eerder genoemde hoofdrolspelers Helen Mirren en Jason Clarke, hebben verder nog Sarah Snook (als Marion Marriott, die de nicht is van Sarah Winchester), Finn Scicluna-O'Prey (als Henry Marriott, die het zoontje is van Marion Marriott en die regelmatig bezeten wordt door een geest) en Eamon Farren (als kwaadaardige geest Ben Block, die vanwege zijn verleden wilt afrekenen met Sarah Winchester) een belangrijk aandeel in het verhaal.

Al met al een sfeervolle op ware gebeurtenissen geïnspireerde Mystery / Thriller film, die van de eerste tot de laatste minuut weet te vermaken (duurt 90 minuten) en op een vrouw als Helen Mirren, die in de huid is gekropen van Sarah Winchester, kun je altijd bouwen. En dat laatste woordje is natuurlijk ook van toepassing op het fraaie "Winchester Mystery House", dat het meest in het oog springt in dit verhaal.

avatar van knusse stoel
Voor mij ook een raadsel waarom men zich in de reviews zo negatief over deze film uitlaat.
Gewoon een fijne film met de nodige spanning en ook het drama van het verhaal waarin onze hoofdrolspeelster leeft na de dood van haar man. Een mooi bedacht gegeven, voor iedere dode die een winchester wapen oplevert wordt een kamer in het huis gebouwd naar de omstandigheden waarin de gedode persoon zich bevond in de laatste minuten van haar/zijn leven. Zo woont de vrouw van de de psychiater Eric Price, die ook gedood is door een winchester, in een soort van kas. Daar ontmoet hij haar dan ook weer.
Wij hebben ons in elk geval prima geamuseerd met deze film en onze waardering zit op een ruime 7+.

avatar van Onderhond
3,0
Best oké.

Al is het dan vooral vanwege de locatie. Van de Spierig broertjes verwacht ik eigenlijk qua regie toch net iets meer. Maar het huis, zeker binnenin, is toch wel een ideale locatie voor een horror film, en daar wordt erg kundig gebruik van gemaakt hier.

De geesten en de scares zijn jammer genoeg niet echt spannend, waardoor de film het enkel en alleen van de sfeer moet hebben. Nochthans wordt er wel gepoogd om een beetje spanning toe te voegen, maar het is ofwel te bekend terrein, ofwel zit de timing niet echt goed.

Film ziet er verder wel netjes uit, acteerwerk is behoorlijk en ondanks dat het plot niet zo heel boeiend is, loopt het verder toch best lekker. Duurt gelukkig ook niet al te lang, waardoor het nooit echt saai of vervelend wordt. Maar de Spierig broers hebben al eerder laten zien dat ze toch tot meer in staat zijn. Zeker gezien het leuke concept had dit makkelijk een beter filmpje kunnen zijn.

Niet verkeerd voor een keer met andere woorden, maar er zat zeker ook wel meer in.

3.0*

3,0
Beetje halfslachtige poging om een goede spookhuisfilm af te leveren. Beste wat je er van kunt zeggen dat de broeders Spierig in ieder geval proberen iets eigens aan het genre toe te voegen, maar dat dit oogt als studio- in plaat van origineel locatiewerk is dan weer een ernstig minpunt. Weinig griezel en weinig sfeeropbouw verder, in plaats daarvan veel kortstondige schrikmomentjes, actie, middelmatige special effects en nogal wat fantasy elementen. Oogt dan ook gaandeweg als een op hol geslagen Stephen King verhaal, iets te bombastisch en voor mij wat al te rommelig om echt indruk te maken. Mirren(zoals altijd) en ook Clarke zijn tussen al deze onzin best goed, en dat helpt om je er doorheen te slepen. Al met al van zeer gemiddeld niveau, van harte aanbevelen kan ik hem zeker niet.

avatar van filmkul
3,0
Aardige maar niet helemaal geslaagde horror/thriller. Het verhaal op waargebeurde feiten gebaseerd, is best fascinerend. De uitwerking is echter wat minder. De opbouw is goed, maar de film is vrij basic met voorspelbare schrikmomenten wat ten koste van de spanning gaat. Ook Mirren, die doorgaans sterke rollen neerzet, doet het dit keer een stuk minder. Clarke blijft een matige acteur. Het sterkste punt van de film is de locatie. Het huis met de vele kamers is erg fraai. Jammer dat er niet meer gebruik van gemaakt wordt. 2.5/3.0

avatar van Kondoro0614
2,5
De Spierig broertjes komen met een nieuwe thriller, en zeker na hun redelijke film ‘Daybreakers’ kreeg ik toch best veel zin in ‘Winchester’ en helaas heb ik trailers gekeken want ik werd zo danig opgepept door de trailers dat ik de film eigenlijk best teleurstellend kon gaan vinden, deze verteld namelijk de ‘enge’ stukken uit de film, en dat leken ook gelijk alle ‘enge’ stukken te wezen en dat is altijd best spijtig in dit soort films. Jammer genoeg dat de Spierig broertjes hiervoor ook al een niet te beste film op de markt hebben gebracht, en nu begin ik wat argwanend te worden. Toch wouden we deze film in de bioscoop kijken, alleen toen we er achter kwamen dat hij nergens meer draaide moesten we maar even wachten.

Ach goed, ik kan wel negatief gaan doen maar het concept / onderwerp was toch best fun. De familie Winchester komt nu weer eens in beeld met een bepaald verhaal om hun heen echter om nou te geloven dat dit waargebeurd is doe ik niet. Het verhaal draait om de ‘Winchester Mansion’ die wel echt bestaat en ontzettend groot is, deze is gevestigd in San Jose, op de ‘Winchester Blvd’, een beroemde naam dus.

De film kent een prima cast, met Helen Mirren aan het roer als Sarah Winchester weduwnaar van de beroemde William Wirt Winchester de bedenker van het wapen ‘Winchester’ die het bedrijf ‘Winchester Repeating Arms Company’ heeft opgebouwd. William was overigens gestorven aan tuberculose. Helen speelde haar rol prima als de duistere Sarah. Leuk om Jason Clarke ook weer eens in een rol te zien, die heb ik al een tijd niet meer gezien namelijk. Hij verzorgde de rol van de psychiater Eric Price, leuke rol. Voor de rest viel de cast nog behoorlijk mee.

Toch wel leuk om wat informatie te zoeken over het geheimzinnige huis. Het huis wat gebouwd werd voor Sarah Winchester is één en al mysterie. Sarah geloofde in het bestaan en de aanwezigheid van geesten en ze bouwde een enorm huis met 160 kamers, waarvan 40 slaapkamers en het gebouw telt ook gewoon drie liften. Toch wel dom om te lezen dat het huis ook deuren bevat die je nergens naar toe leiden, om dan toch in een doolhof te belanden zou ik hier eens door heen wandelen. Toch beschouwde Sarah dit als normaal en had een doel voor ogen, ze bouwde de hoeveelheid kamers voor de geesten van de mensen die omgekomen zijn door hun wapen, de Winchester. Deze geesten zouden aangekomen zijn bij Sarah en ze laat dan kamers voor deze geesten bouwen zodat ze op de aarde kunnen komen, maar ze verzegelde de deuren wel met dertien spijkers. Er hangt dan toch nog wel een leuk verhaal om de film heen, en het concept is ook leuk.

En ik denk ook dat het huis de film in zijn toon kreeg, de fraaie beelden die soms geschoten werden van het huis waren leuk maar ook het feit dat er 24 uur per dag aan het huis verbouwd word is soms verbazingwekkend te noemen, en dan druk ik het nog wat zachter uit want Sarah ging dus erg diep voor de geesten zo te horen.

Het verhaal was prima, het speelt zich af in het jaar 1906 waar Eric naar het huis gestuurd word om een observatie en verslag te maken van het leven van Sarah, waar men van denkt dat het niet meer goed met haar gaat zeker na de dood van William. Sarah ziet echter dingen die anderen niet zien, geesten. Eric leeft een periode tussen de muren van het Winchester huis en word hierin dan ook vaak geconfronteerd met vreemde gebeurtenissen, die waarneembaar waren dankzij harde geluiden. Ook zag hij soms schimmen van mensen en ook daadwerkelijk wezens op hem af komen. Zo krijgen we een beetje uitleg waarom dit huis zoveel verbouwd word en wat de reden is van Sarah dat ze dit doet, op een dag komt de boze geest van Ben Block langs, die Winchester de schuld gaf van zijn twee broers. Hij zorgt voor een ravage in de winkel van Winchester en komt later aankakken bij Sarah als geest, en zo word zijn doods kamer gereconstrueerd. Na een heel gevecht tegen deze boze geest weten ze er wel van te winnen en leven ze eigenlijk nog lang en gelukkig maar, de bouw aan het huis zou nooit stoppen vrees ik.

Ja, dan was deze zit nog best redelijk en viel ‘Winchester’ achteraf toch best wel mee. En dan was het een leuke aangename zit aan een waargebeurd concept en eventueel verhaal, al zou ik er zelf niet snel iets van geloven. Toch een aardige thriller film over de familie Winchester met veel leuke scenes, mooie effecten en een leuke spanning maar, het word nergens echt bijzonder.

2.5*

avatar van DragQueen
2,5
Een tegenvallende spookhuisfilm. En met het Winchester House als onderwerp, had er veel meer uitgehaald kunnen worden. De cast acteert naar behoren, maar de schrikmomenten en het geboden verhaal vallen tegen en voelen clichématig aan. Visueel ziet het er verder gelikt uit. 2,5 Ster.

avatar van Noodless
3,0
Tja, eigenlijk teleurstellend naar het einde toe. Het eerste luik is sterk dankzij de sfeervolle locatie en het interessante concept. Ook de cast is een pluspunt. Er zitten een paar geslaagde creepy scènes in de film, maar naarmate de film vordert, komen ze minder geslaagd over en vooral de spanning is niet echt aanwezig ondanks de locatie. Overigens is het huis, de weduwe en de verhalen rond de geesten gebaseerd op ware gebeurtenissen, al is dat laatste hier in deze film niet echt overtuigend te noemen. Allemaal wat vergezocht, zelfs lijkt het spookhuisverhaal voor een film een stapje te ver qua idee. En dat is waar het schoentje bij mij wringt. Naar het einde toe wordt het geheel daardoor heel wat minder door allerlei niet overtuigende scènes. 6/10

avatar van mixmaster
3,0
Deze film is met prachtig camerawerk gemaakt, maar echt eng word het nergens.
De film kijkt wel lekker weg, de kleding en settings zijn allemaal prima verzorgd.
Leuk om een keer te zien.

avatar van schumacher
2,0
Niet mijn genre, ksnap het niet wat er zo goed aan is?

avatar van john mcclane 2
2,5
De minste spierig tot nu toe , en desondanks nog steeds een redelijke hounted house film ,
Het zijn gewoon vak lui deze spierig broers , dat zie je er van af .
De sfeer is goed neergezet , het tijdsbeelds , het huis , de setting .
Maar een groot deel vond ik het saai .
Naar mate het einde vordert werd het wel steeds beter.
En de angst valt duidelijk van de karakters te lezen .
Maar ik kon er niet in opgaan .
Een 5,5
2,5 ster .

avatar van Daan258
3,0
Een redelijk laag gemiddelde voor deze prima gothic horror.
Na het lezen van de nogal negatieve berichten en de niet al te hoge rating waren mijn verwachten niet al te hoog. Toch heb ik me erg goed weten te vermaken. De film heeft zeker wat leuke jumpscares, ondanks dat ze wat voorspelbaar waren werkte ze wel. Daarnaast is het ook nog eens behoorlijk sfeervol, lekker grauw en donker. Het verhaal was ook leuk om te volgen al moet ik zeggen dat ze daar toch iets meer uit hadden kunnen halen, maar slecht absoluut niet.

Een dikke 3,0*

Bij deze gelijk mijn 1600e stem geplaatst en 2700e bericht

avatar van joolstein
3,0
Helemaal niet verkeerd!

Deze spookhuis-film is opgebouwd rondom het echt bestaande en indrukwekkende laat-Victoriaanse landhuis en zijn toenmalige bewoner weduwe Sarah Winchester. De dertien spijkers in de film zijn bijvoorbeeld een knipoog naar haar. Sarah Winchester was geobsedeerd door het getal dertien en in het gehele huis is dat getal dan ook te zien. Verder is dit een redelijk klassiek spookverhaal waarin een ‘buitenstaander’ een tijdje in een huis logeert en langzamerhand de onbehagelijke waarheid tegen het lijf loopt. Niet bepaald vernieuwend, maar levert al met al prima vermaak op. Waarbij de locatie het meest in het oog springt. Het is jammer dat we niet wat meer van deze architectonische eigenaardigheden te zien krijgen. Evengoed creëert het huis, samen met de begin twintigste-eeuw aankleding, een prettige pittoreske atmosfeer. Hier haalt de film dan ook de meeste spanning uit. Er zijn wel een stel redelijk bekende "jumpscares" die zo nu en dan best doel konden treffen.Maar voor het overgrote gedeelte bestaat de film uit redelijk bekende elementen die we in menig horror kunnen verwachten, maar door de aankleding van de decors, het klassieke uitgangspunt en de algehele sfeer was deze film toch een vermakelijke zit!

0,5
"Met dit intacte patroon ben ik neergeschoten"

Een geest doodschieten.

Enoughsaid.

0,5/5,0

avatar van m1chel
3,0
Films rond mysterieuze spookhuizen doen het eigenlijk altijd wel goed bij de liefhebbers, vooral als het een waargebeurd verhaal betreft. Of waargebeurd, Winchester opent met de tekst dat de film ‘geïnspireerd’ is op het ware verhaal van de familie Winchester. Het is een vrijheid van de filmmakers die nogal eens verkeerd wordt geïnterpreteerd. De familie Winchester woonde vanaf het einde van de 19de eeuw in een 160 kamers tellend landhuis in Californië, waar zij na de dood van haar man moederziel alleen achterbleef en er heilig in geloofde dat het huis bezeten was door geesten van mensen die omgekomen waren door Winchester geweren. Tot zover het verhaal wat we ook terugzien in de film, zij het niet dat de makers hier nog een extra draai aan wilde geven. Het levert een aardige film op met in de hoofdrol de zeer ervaren Helen Mirren als Sarah Winchester.

Helaas is het veel meer dan dat ook niet, want daarvoor moet je anno 2018 toch wat beter uit de hoek komen om te voorkomen dat het geen dertien in een dozijn horrorfilm wordt. Zo ligt het natuurlijk erg voor de hand dat Sarah een buitenstaander in het huis haalt die haar niet gelooft, om natuurlijk niet veel later tot de onbehagelijke ontdekking te komen dat haar verhaal juist wél waar blijkt te zijn. Wat de film ook niet helpt is dat het eerste deel behoorlijk wat trage en saaie momenten bevat. Dit is best jammer, want op sommige punten had wat meer vaart het in basis boeiende onderwerp zeker kunnen helpen. Het resulteert nu in weinig meer dan een handvol schrikmomenten, die je door de voorspelbaarheid van het verhaal al ziet aankomen. Er wordt namelijk vrij veel ingezoomd op het normale leven rond het landhuis, wat gewoonweg voor teveel saaie momenten zorgt.

Ondanks deze momenten wordt in het tweede deel van de film de onderhuidse spanning in rap tempo opgebouwd wat voorkomt dat je voortijdig afhaakt, of erger, in slaap valt. Zeker vanaf het moment dat Eric Price doorkrijgt dat er meer aan de hand is dan hij vermoedt, komt de spanning pas echt goed in de film. Zo ontdekt hij de obsessie van Sarah voor het getal 13, waarna hij zich afvraagt of hij zich alles inbeeldt of dat het huis daadwerkelijk bezocht wordt door kwade geesten. Het zorgt in ieder geval allemaal voor een redelijk claustrofobisch en naargeestig sfeertje, waarbij het mysterieuze landhuis goed tot zijn recht komt. Dit alles ziet er dan ook prachtig uit, met dank aan prima camerawerk en een goede aankleding. We kunnen dan ook gerust stellen dat de locatie zijn meerwaarde heeft als kapstok voor de film, al is dat duidelijk niet genoeg om alleen de film te dragen.

Je zou derhalve dan ook kunnen zeggen dat juist de locatie van het huis het grootste pluspunt van de film is en dat alles wat er omheen gebeurd van een acceptable niveau is, maar nergens echt bijzonder weet te worden. Al met al is de film zeker een kijkbeurt waard, maar voor wie een echt spannend spookhuis verhaal verwacht, iets dat de trailer wel doet vermoeden, komt van een redelijk koude kermis thuis.

avatar van lagaiske
3,0
Deed me een beetje denken aan thirtien ghosts.

avatar van scorsese
3,0
Aardige film waarin de vrouw van een wapenfabrikant woont in een gigantisch huis dat steeds onder constructie is. Een mysterieus en enigszins clichématig verhaal waarbij de ontknoping wellicht niet heel origineel is, maar het maakt de film er niet slechter op. De hele aankleding van het bijzondere huis waarin de film zich afspeelt ziet er mooi uit en zorgt voor een sfeervolle film

avatar van Gang_Star
3,0
Winchester, een vrij sfeervolle mysterieuze thriller die draait om het huis van Sarah Winchester, de weduwe van wapenmagnaat William Wirt Winchester. Het gehele verhaal dat het huis verbouwd moet blijven worden om te kunnen overleven is interessant. De setting ervan is goed en de film heeft een aantal spannende momenten. Het weet de speelduur goed te onderhouden en zorgt met de mysterieuze situatie voor een boeiend onderwerp. Zonder dat er echt momenten waren die met kop en schouders er bovenuit springen, weten de Spierig broers een vermakelijk filmpje op te brengen, welke tot mijn grote verbazing wordt omschreven op de hoes als een horrorfilm. Pas na de film werd het mij duidelijk dat dit huis ook echt daadwerkelijk bestaat.

avatar van AmazingPP
3,5
daanb87 schreef:
"Met dit intacte patroon ben ik neergeschoten"

Een geest doodschieten.

Enoughsaid.

0,5/5,0


Ja.... Het is dan ook wel een horrorfilm. Daar kan dat in. Als je zo naar films gaat kijken kun je beter stoppen vind ik persoonlijk. Ik bedoel "Mad Max: Fury Road" is ook allemaal onzin, maar het kijkt zo lekker weg. Of is dat niet wat je bedoelt?

avatar van AmazingPP
3,5
Ik vond dit helemaal geen slechte film. Een lekker sfeertje door heel de film heen, leuke schrikeffecten waarvan ik me dan ook wel echt de pleuris schrok, gedegen acteerwerk, decors vet in orde en geweldige geluidseffecten en muziek. OK, er had meer in gezeten, maar ik heb toch echt wel met spanning zitten kijken. Mirren's keuze om deze rol te spelen vond ik zeer verrassend; ik bedoel: voor het geld hoeft ze het niet meer te doen denk ik en dat ze dan in een rol in een horrorfilm aanneemt vind ik bijzonder. Gekeken vanaf Blu Ray. 3,5 *

1,0
Dank Moviemeters.....Ga hem vanavond zien, niet mijn ding, maar...Geen hoge waarderingen (4-5 sterren)hier... Spook -geest verhalen scoren doorgaans ook niet hoog. Haven't we seen it all??

En ja hoor...Onthutsende mumbo -jumbo...Flauwe schrikeffecten, waar een kind van 7 nog niet van schrikt...(volwassenen hier wel....) ,die we al honderden keren hebben gezien, en nog slecht en goedkoop ook...Afgezet na een uurtje

1,0
daanb87 schreef:
"Met dit intacte patroon ben ik neergeschoten"

Een geest doodschieten.

Enoughsaid.

0,5/5,0


Hahhaha Daan..wat een bagger he?? Een C-film man, Helen Mirren onwaardig.

avatar van Elchapo
3,5
Een hele ingenieuze film,mooi vormgegeven huis wat alsmaar verder wordt gebouwd om de geesten in te huisvesten.zeker geen standaard horrorfilmpje en de aanwezigheid van helen mirren is ook niet verkeerd.3.5 stars.

avatar van Allesis4
4,0
Awesome!! Een paar goede acteurs, mooi vormgegeven. Ik zat een paar keer tegen het plafond aan!
Het helpt dat ik het altijd al een intrigerend verhaal heb gevonden en blij verrast ben met deze film.
Dr.Price en Sarah Winchester dragen de film en dat doen ze goed. Het kon me aan de andere kant bijzonder weinig schelen wat er met de andere vrouw (Marion?) en haar kind gebeurde. Vooral het kind was eigenlijk ook wel naar als hij niet bezeten was.... was dat de bedoeling? Van mij had hij zich mogen offeren om de film nog wat extra dramatiek te geven.

avatar van snarfje5508
3,0
Geamuseerd gekeken. Geen topfilm maar zeker ook niet slecht. Gebaseerd op een aantal waargebeurde feiten en daardoor toch interessant. Rollen worden goed vertolkt. Bekende schrikeffecten doen het niet meer dan gemiddeld. Wat mij betreft toch net een voldoende met 3*

avatar van El ralpho
2,5
Spookhuishorror

Ik verwacht dat Helen Mirren zich niet voor dit project had laten strikken als ze een blik in de toekomst had kunnen werpen, en het eindresultaat van Winchester onder ogen had kunnen zien. Het is begrijpelijk omdat het verhaal zich afspeelt in een van de meest bekende spookhuizen van Amerika waar de crew ook echt gefilmd heeft. Het moet gezegd dat de setting ook geen steken laat vallen, maar het script doet dit helaas wel. En dan met name in het tweede deel, waar alle remmen los gaan. En nee, dit is helaas niet op de goede manier.

Winchester is het beste te vergelijken met een attractie van het spookhuis, zoals je ze vroeger als kind op de kermis zag. Het vooruitzicht om in het karretje te stappen is groot, maar het uiteindelijke ritje valt toch behoorlijk tegen. Wanneer duidelijk is hoe de vork in de steel zit en het gevecht tegen de geest van Ben Block begint, valt alle spanning die enigszins aanwezig was, volledig weg. Mirren zet hier een vrij goede rol neer waardoor ik wel geboeid bleef kijken, maar het eindresultaat onderaan de streep bleef toch behoorlijk magertjes.

2,5*

avatar van xKoSai
2,0
De omgeving waar deze zich afspeelt is lekker mysterieus en creepy. Maar vaak eindeloos gebrabbel vooraleer er iets gebeurde en het einde was niet spectaculair te noemen. Al vond ik Clarke zijn rol goed neer zetten.

Gast
geplaatst: vandaag om 04:15 uur

geplaatst: vandaag om 04:15 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.