• 9.370.316 stemmen

Meeting People Is Easy (1998)

Documentaire / Muziek | 95 minuten

Genre: Documentaire / Muziek

Alternatieve titel: Radiohead: Meeting People Is Easy

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Grant Gee

Met onder meer: Thom Yorke, Jonny Greenwood en Ed O'Brien

Gesproken taal: Engels, Frans en Japans

Plot Meeting People Is Easy

"A film by Grant Gee about Radiohead."

Meeting People Is Easy is een verslag van de OK Computer-tournee van Radiohead in 1997. Dat het leven on the road van een rockgroep niet altijd leuk is, wisten we al, maar voor de supergroep tegen wil en dank die Radiohead in '97 was, moest het wel op een nachtmerrie uitdraaien.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van IbBeLz

IbBeLz

Typisch Radiohead deze film! Alhoewel de regisseur wel overduidelijk het vervelende aspect van het tournee wil benadrukken. Soms had ik het gevoel dat het allemaal wat overtrokken is. Met artistieke kunstuitingen, behind the scenes materiaal en live optredens van Radiohead vertelt deze film het verhaal over de band die dwars is van commercie, publiciteit, roem etc. Juist door het succes van OK Computer staan ze nu meer in de schijnwerpers dan ooit.

Begeleid door de muziek van Radiohead en de meest vreemde beelden spacede ik regelmatig weg bij deze film. Helaas waren er ook te veel saaie momenten aanwezig. En omdat de geluids- en beeldkwaliteit op de dvd helaas van bedenkelijke kwaliteit is helpt dit niet echt mee. Ook zijn de dialogen niet altijd even goed verstaanbaar (geen ondertitels in welke taal dan ook aanwezig op de dvd).

Al met al geef ik *** sterren. Stiekem hoop ik toch dat er ooit een dvd met concertregistratie komt. Ookal is dat niet echt in de geest van de band.

avatar van gemaster

gemaster

Ik heb hier 2 DVD bootlegs liggen van Radiohead. Ze zijn van uitstekende kwaliteit.

avatar van IbBeLz

IbBeLz

Interessant. Waar heb je die vandaan dan?

avatar van donnie darko

donnie darko

Leuke film, maar dan eigenlijk alleen maar om de muziek, die natuurlijk wel geweldig is. Ik heb de film maar met een oog gekeken, want het verhaal boeide me niet echt, maar ik vond het wel gewoon mooi om alle live-concerten toch een beetje mee te pikken.

avatar van aphexfreak

aphexfreak

Wat mij vooral opviel was de ontzettende vaagheid van Thom Yorke, die man blijft echt de vleesgeworden vaagheid voor mij.

Voor de rest een mooi beeld van de band en hoe ze functioneren.

avatar van Castor Troy

Castor Troy

IbBeLz schreef:

Astoria london nooit gezien? al is dat wel een oude concert registratie, hopelijk komt er ooit een uit de recentere periode.

avatar van Don Dijk

Don Dijk

Dat hoop ik ook, heb wel een bootleg-video maar geen origineel. Astoria is er inderdaad wel, maar toen waren ze nog niet zo interessant als nu imo.

avatar van ArnoldusK

ArnoldusK

• 2056 stemmen

Chaotische documentaire, die wellicht nog het beste omschreven kan worden als een bad trip.

Met enkele heldere vlagen, waarin weinig positiefs wordt vermeld door de bandleden, maar o-zo waar en eerlijk. De muziek suist er als een constante ruis doorheen, over de beelden van steden die ze waarschijnlijk nooit van dichtbij hebben gezien (althans doen niet).

"It's one big hitfuck" zegt Thom Yorke ergens en aan het eind van de tour ziet het er niet lekker uit, spanningen lopen lichtelijk op en ze hebben duidelijk weer wat tijd 'off the road' nodig.

Het geheel is wat mij betreft goed in elkaar gezet; er wordt een heel karakteristieke sfeer neergezet, die weinig aan de verbeelding overlaat. Goed om te zien dat Radiohead geen speelbal van de commerciële muziek is geworden (dat zat natuurlijk niet in het aard van het beestje), maar 'gewoon' de eigen gang gaat.