• 9.372.316 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Jonathan Hopkins

Met onder meer: Maggie Q, Sylvester McCoy en Will Kemp

Plot Slumber

Alice is een rationele slaaparts die worstelt met de mysterieuze nachtelijke dood van haar jongere broer. Tijdens het uitvoeren van een routineonderzoek bij een getraumatiseerde familie met slaapproblemen wordt Alice door de vader in zijn slaap aangevallen. Hij wordt gearresteerd en gezien als de veroorzaker van de slaapproblemen. Als hij in de gevangenis wordt geplaatst, worden de problemen echter erger. Alice wordt gedwongen om de wetenschappelijke redenatie opzij te zetten en te accepteren dat de familie wordt geterroriseerd door een parasitaire demon die toeslaat in hun slaap.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van tattoobob

tattoobob

Aardige poster.

avatar van mobistar

mobistar

In het begin nog best aardige film, daarna zakt het niveau. Acteerwerk is ondermaats, visuele effecten kunnen er nog net door. B-film

Beetje wel en niet.

Misschien wat persoonlijk, maar slaapwandelen heeft toch vaak iets creepy. Zeker wanneer een heel gezin aan het slaapwandelen gaat. Die scenes zorgen dan ook voor een fijn soort onbehagen, iets waar een horrorfilm zeker baat bij heeft.

Daar buitenom is er echter weinig. Hopkins laat als regisseur eigenlijk niet veel zien (de film wat extra cachet proberen meegeven met een aantal basic drone shots is ondertussen ook niet meer zo effectief) en ook de acteurs laten het een beetje afweten. Da's lastig want Hopkins focust toch geregeld op het dramatische aspect, wat echt niet uit de verf komt.

Naarmate de film vordert wordt ook het horror gedeelte wat minder. Het onbehaaglijke maakt plaats voor "hoe raken we van de demoon af" spanning, die verder niet zo geweldig spannend is. Het oogt en loopt allemaal erg klassiek, waardoor ook daar de gebrekkige regie zich laat gelden.

Echt slecht is het niet, er zijn zeker een aantal sterke scenes, maar ze zitten verstopt in een wat saai en zoutloos filmpje. Had zeker beter verdiend.

avatar van joolstein

joolstein

Een film die als onderwerp slaap-verlamming heeft. Het blijft een vreemd en angstaanjagend fenomeen. Het is een fenomeen dat in de hele wereld voorkomt en in vroegere jaren werd verweten aan demonen. Genoeg oude schilderijen die dan ook dit thema hadden. In het Engels heette dit mare (mære) en hiervan is ook het woord nightmare ontstaan. Echter elk land heeft zijn eigen benaming en in deze film komt de Slavische naam: "Nocnitsa" voor.

Alhoewel dat allemaal spannend klinkt, wordt het in deze film teruggebracht naar de zoveelste film met bezetenheid. Het plot is voorspelbaar en de shocks zijn niet meer dan routine. Zowel regisseur Hopkins als ook de cast weten verder ook maar weinig eigens in de film te stoppen. Er zijn wel een paar leuke creepy shots. Niemand doet het ook echt slecht maar het is gewoon erg mak. Behalve Sylvester McCoy (Radagast uit De Hobbit) deze weet zelfs met zijn vreemde personage de weinige sfeer die er nog was om zeep te helpen. Wat deed hij in de film? Het begin was best hoopgevend maar helaas raakt de film steeds verder naar het einde de weg behoorlijk kwijt.

avatar van Daan258

Daan258

Weer zo'n film met een leuk idee over slaapverlamming of slaapwandelen maar helaas slecht uitgewerkt.

Het idee is altijd wel leuk maar ook bij deze film heb ik me niet kunnen vermaken.

Niet spannend, geen schrikmomenten etc, etc,

Jammer, had gehoopt op een leuk werkje.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Vond deze best goed, voldoende spanning en tijd vloog voorbij, dat is altijd positief.,7/10. Blijkbaar is er ook van dit jaar een Slumber.

avatar van keimpeS

keimpeS

Ik vond het geen slechte horror, beetje hier en daar wat gepikt van poltergeist. Het einde vond ik weer heel slap, er had meer in gezeten qua verhaal!

avatar van Thunder Road

Thunder Road

Helaas veel te mak. Er wordt weliswaar een poging gedaan sfeer te scheppen, enige spaning is echter ver te zoeken. De acteerprestaties tillen het geheel ook niet naar een hoger niveau, de kids acteren zwak en Sylvester McCoy overdrijft schromelijk.

Daarnaast behoort naar mijn mening elke film een bepaalde realiteitszin te behouden, ook al bevinden we ons in het genre horror, fantasy, enz. Arts 1 bevindt zich bij een slaapwandelaar op zijn kamer, maar dat weerhoudt arts 2 er niet van doodgemoedereerd een kop koffie te gaan halen en de monitoren onbewaakt te laten. De vader wordt gearresteerd zonder dat de agenten of wie dan ook de videobeelden bekijken, de artsen doen dat pas de daaropvolgende dag. Er zijn meer voorbeelden te noemen maar dan zou ik moeten spoileren. Normaal kan ik mij aan dergelijke zaken niet ergeren maar hier viel het wel heel erg op.

Als McCoy dan ten tonele verschijnt begint de film plots trekjes te vertonen van Poltergeist en The Exorcist. Het lijkt zowaar even echt spannend te willen worden maar kort daarna valt het geheel weer als een pudding in elkaar, hetgeen dan ook resulteert in een niet sterk te noemen einde.

Uit het bovenstaande zou men kunnen concluderen dat het hier om en draak van een film gaat, maar zo erg is het nu ook weer niet. Daarom wil ik me dan ook aansluiten bij de volgende uitspraak van Onderhond:

Beter kan men het denk ik niet verwoorden

avatar van K. V.

K. V.

Voor Halloween konden we deze meepikken en het was toch minder m'n ding. Niet dat het zo'n slechte film was, alleen was het niet altijd even boeiend. De cast deed het niet slecht en verder zag het er nog goed uit.

avatar van Vicksel82

Vicksel82

Goede film met een goed Horror onderwerp als slaapverlamming en slaap wandelen.

De film deed me een beetje denken aan Insidious alhoewel dat niveau helaas niet gehaald wordt met deze film.

Wel verveeld de film geen enkel moment en is het Horror element ruimschoots aanwezig maar helaas vond ik het einde maar wat zwak.

Desalniettemin een prima Horror voor een leuk filmavondje, geen hoogvlieger maar zeker ook niet slecht