menu

Crush (2013)

mijn stem
2,69 (151)
151 stemmen

Verenigde Staten
Thriller
94 minuten

geregisseerd door Malik Bader
met Sarah Bolger, Lucas Till en Crystal Reed

De middelbare scholier en hartenbreker Scott heeft het allemaal. Hij ziet er goed uit, is populair en heeft een geheime aanbidder. Maar wat begint als een schijnbaar onschuldige verliefdheid blijkt al snel een dodelijk gevolg te hebben. Wie zit hier achter? Scotts vriendin Jules, die gefrustreerd was over hun platonische relatie? Bess, een verlegen klasgenoot, die jaloers was op zijn vriendschap met Jules? Of Jeffrey, een slim buitenbeentje, die obsessief verliefd is op Bess. Eén ding is zeker, de tijd begint te dringen en Scott moet de psychotische stalker zien te ontmaskeren voordat het te laat is.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=uW150YnKkOg

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:

avatar van Shinobi
3,5
Verfrissende thriller.

Ik zag dit niet echt aankomen als ik eerlijk ben. De hele tijd leek het alsof ik naar een standaard tienerthriller aan het kijken was met een nogal naïef meisje (Bess) dat wel erg into haar 'crush' Scott is. En gedurende de film lijkt het dan ook alsof ze steeds gekker wordt.

De film kabbelt lekker voort met de verscheidene personages die de film interessant houden, tot er na ruim een uur opeens aan de handrem getrokken wordt en er een grote plotwending plaatsvindt. Dit zag ik niet echt aankomen en dit plaatste alles weer in een ander perspectief. En ik de hele tijd maar denken dat die arme Bess een psycho stalker was, blijkt het gewoon Andie te zijn.
Persoonlijk hou ik wel van wendingen; waarbij je de hele tijd denkt dat je naar rechts gaat, maar ondertussen de hele tijd naar links bleek te zijn gegaan.

Dat de focus niet alleen op Scott wordt gericht maakt de film wat mij betreft wel interessanter. Zo heeft ieder zijn/haar motief en dit zorgt er dan ook voor dat je blijft kijken om uit te vinden waar dit allemaal naartoe leidt. De verschillende zijplotjes voegen dan ook zeker iets toe aan het verhaal.

Al met al een zeer sterke thriller die mij echt verrast heeft. De film kent een interessante sfeer met een goede soundtrack. Het anderhalfuur vloog voor mij dan ook zo voorbij.

Dikke 3,5 sterren.

avatar van Spartaan1986
3,0
Sympathiek filmpje. Beetje een moderne versie van Misery maar natuurlijk niet van die kwaliteit. Sarah Bolger is wel echt een talentje.

3*

avatar van schumacher
5,0
Vond ik nu eens een echt steengoeie film, boeiend vooral, film blijft je van begin tot einde meeslepen. Goede acteurs, leuk verhaal, verfrissend zoals hier al gepost is geweest enz....
Veel ga ik er niet over zeggen, dikke aanrader, voila .
Een 3 voor deze film vind ik zelfs veel te weinig.

avatar van Oliveri
4,0
Verrassend is deze thriller inderdaad, zeker als de film na een uur een wending krijgt. Acteerwerk voldoende tot goed, spanning ruim voldoende. Aanrader

avatar van Barry83
3,0
Leuk filmpje voor tussendoor en zeker een sterke wending gedurende de film. Ook de mooie dames maken de film bepaald niet saai

avatar van Daan258
2,5
Tja dit is gewoon echt een film voor als je je even verveeld.
Eigenlijk gebeurt er helemaal niet veel in de film en word ook nergens spannend, maar toch blijft die redelijk boeiend tot het eind. Het acteerwerk was ook prima Crystal Reed (had trouwens nog nooit van haar gehoord) zet een erg leuke en goede rol neer.
Het verhaal was ook best oke, maar ikzelf vond de plotwending toch juist een klein minpuntje khad hem toch anders willen zien eindigen.
Wat ik al zei: echt een film voor als je je verveeld.

2,5*

avatar van stinissen
2,5
stinissen (crew)
Toch wel een verrassende film.

avatar van TomPSV
3,0
Een aardige thriller, die zeker niet verveelt en zorgt voor een prima avondje vermaak. De twist na een uur is een gewaagde keuze en ook wel redelijk verrassend. Van dat soort wendingen ben ik nooit echt een fan, ook dit keer niet.

Het acteerwerk is wel in orde. Sarah Bolger is dan ook een prettige verschijning. Crush is zeker geen film die me lang zal bijblijven, daar gebeurde er toch echt te weinig voor.

Wel net voldoende. 3*

avatar van Franza
3,5
leuke verfrissende en verassende thriller.
had wel verwacht dat de dader een heel onverwacht iemand zou zijn alleen haar had ik dan weer niet verwacht
en dat terwijl je de dader gewoon op de poster ziet staan

Maar zeker een leuk filmpje voor een keer en misschien voor over een hele tijd

3,5*

avatar van YAUA
De film heeft niet zo heel veel om het lijf, eigenlijk hebben we het allemaal wel al (meerdere keren) gezien, totdat er de plotwending opduikt - maar helaas wordt de film op dit punt ook wat sloppy en lijkt het allemaal wat afgeraffeld. Toch kijkt de film goed weg vanwege de sfeer, enkele toffe scenes en social awkward indiemeisjes

avatar van Noodless
3,0
Heel eenvoudig tienerfilmpje die er toch in slaagt om een anderhalf uur kijkplezier te bieden.
Dit heeft de film vooral te danken omwille van de verschillende interessante personages en de juiste sfeer die de film weet te brengen. Ook het acteerwerk is vrij goed te noemen.
Zo zijn Sarah Bolger, Crystal Reed en Caitriona Balfe verrassende leuke actrices, maar ook hun mannelijke collega's Lucas Till en Reid Ewing kwamen overtuigend over. Voor mij zijn ze sowieso totaal onbekend. De plottwist zag je wel wat aankomen, maar dat deerde niet. Een tip :
kijk niet naar de hoes van de film want die geeft vrij veel weg. Gelukkig heb ik daar niet zo op gelet. 6/10

avatar van Keane1983
2,5
De film weet de spanning goed op te bouwen en gedurende de film ook aardig vast te houden.
Alles wordt leuk ondersteund door een prettige soundtrack (allemaal denk ik van bandjes die gepromoot moeten worden).
Acteerwerk vond ik ook niet geheel onaardig.
Het enige minpunt van de film is het einde. Voor mijn gevoel ging alles heel erg snel en te makkelijk.. Daar waar de film bijna 1 uur en 15 min. besteed aan de opbouw van het verhaal, komt op het einde bij elkaar als een toevallige samenloop van omstandigheden.
Zoals mijn voorganger al aangeeft is het een aardige filmpje die je 1,5 uur goed kan vermaken maar meer ook niet.

avatar van JBass
3,5
Prettige thriller, goed geacteerd, onderhoudend verhaal. Geen enorme hoogvlieger, maar wel bovengemiddeld volgens mijn bescheiden mening. 3,5 ster van mij.

avatar van blurp194
2,5
Het eerste uurtje of zo is nog wel aardig - zolang we nog in twijfel kunnen blijven wie nou precies de dader is. Maar zodra de aap uit de mouw komt is de geest uit de fles, en naar het einde toe zakt het niveau zienderogen.

Jammer. Want best leuke en mij nog onbekende acteurs, die het geheel wel een fris tintje meegeven. En ook best aardig gefilmd.

avatar van Onderhond
3,0
Niet slecht.

Echt subtiel was het niet, daarvoor was het iets te opvallend dat Bess als weirdo wordt neergezet, maar de stalk-acties steeds buiten beeld blijven. Een perfecte opzet voor een twist, die er dan ook komt. Toch is de uitvoering van dit alles niet slecht en werkt het goed.

Alleen jammer dat het na de twist nog een tijdje doorgaat. Dat Andie personage was op zich niet echt boeiend, het einde is verder ook één groot cliché, wat de angel wat uit de film haalt. Het wordt trouwens ook hoog tijd dat die "finale blow - politiesirenes in de verte" scenes afgeschaft worden.

Acteerwerk is best oké, visueel hangt er een geslaagd donker randje aan en hoewel de soundtrack soms wat té poppy is, past het op zich wel bij de setting. Verder niks groots, maar de sfeer is oké en het eerste uur is best geslaagd. Het einde had alleen iets strakker en sterker gemogen.

3.0*

3,0
Alhoewel geen verrassende thriller wel een lekker wegkijkende film.
Plot geeft toch een onverwachte wending aan het verhaal.
3*.

4,0
Prima film, met een onverwachte plot-twist, ik zag hem niet echt aankomen.

avatar van Chelsea94
3,5
Fijn filmpje om even 1,5 uur lekker te hangen op de bank.

De film heeft een goede opbouw en een fijne twist.
Het eind had van mij wel wat bizarder en uitgebreid gemogen, het is nu vooral een hele lange opbouw en beetje afgeraffeld eind, terwijl daar nog zeker wat mooie dingen hadden kunnen gebeuren.

Al met al wel de moeite waard!

avatar van wess16
2,0
Deze vond ik echt zo traag als dikke [email protected] Het sleepte zich maar voort.

avatar van Theunissen
1,5
Ondanks dat het misschien enigszins verrassend was wie de psychotische stalker was, vond ik dit maar een dertien in een dozijn cliché thriller die me nauwelijks wist te boeien. Spannend was het sowieso al helemaal niet.

Het duurt ook enorm lang voordat het verhaal een beetje opgang komt en echt veel gebeurt er nu eigenlijk ook niet. Pas in de laatste 10 - 15 minuten wordt een beetje interessant, maar eerlijk gezegd was het ook weer behoorlijk afgezegd en flauw. Dat deze Thriller mede povertjes is, is ook voor een groot deel te danken aan de matige cast. Zo speelt hoofdrolspeler Lucas Till in de cliché rol van de populaire Scott als een drol en hetzelfde geldt min of meer ook voor de overige cast. Omdat de film maar amper 90 minuten duurt is hij wel nog doen, maar veel stelt het helaas allemaal niet voor.

Nee deze saaie en flauwe thriller was niet bepaald aan mij besteedt en eigenlijk was de opening nog het beste van deze hele film.

avatar van Decec
3,5
Een goede thriller film...
Prima verhaal...
Prima acteerwerk...
Mooi HD kwaliteit breedbeeld...
Perfect achtergrond geluid/muziek
(Dolby Digital)...

1,5
Haha ik ben blijkbaar de enige die hem echt saai en voorspelbaar vond. Ben jij dus net als mij geen amateur maar inmiddels een pro in horror en thrillers: KIJK HEM NIET! Zonde van je tijd. Na 15 min weet je al dat zij de dader niet is en dat de film een twist krijgt. En eigenlijk is het eind nog grappig ook, want je kan echt wel voorspellen dat zij dat is, daar hoeven ze haar hoofd niet voor af te schermen als ze bij die psychiater of rechercheur zit. Jammer, weer een slechte film.

avatar van john mcclane 2
2,5
Beetje doorsnee , maar kijkt prima weg .

avatar van princesspeach
3,0
Typisch tienerfilmpje. Beetje doorsnee inderdaad maar wist me wel op de een of andere manier te boeien. Net een voldoende ***

avatar van Jeilloc
2,0
Doorsnee tienerthriller, niet meer. Leuke plottwist die het verhaal nog een beetje omhoog houd.

avatar van des1
Film halverwege, en ik kan nu al zeggen dat ie lekker opbouwt. Zal daarbij ook nog behoorlijk realistisch zijn, in de zin van een inkijkje van de heftig verliefde tienermeid gevend. Je ziet dat al de moderne dingen die verliefden vroegah niet hadden, en nu wel, alleen maar zaken heftiger maken. Food for thought. Degene die Bess speelt, komt heel erg intens over. Wauw. Overigens was ze bij het uitkomen van de film al 28. In tegenstelling tot de Saoirse Ronan lookalike (beiden Iers, toeval?)... Zal de dader Bess' collega soms zijn?

avatar van panax
3,5
prima thriller
plotwending zat er wel in
goed geacteerd !!

5,0
Ik heb genoten van deze film. wat mij betreft 5 sterren.....

2,0
Rare film in een veel te traag tempo en daardoor zonder spanning. En met dat overdreven zelfverzekerde acteren, waarbij iemand niet als echt overkomt. Alleen de freaks leken wel een beetje echt. Verhaal is ook niet echt verrassend. En als de hoofdrolspeler opgesloten zit, doet hij juist de verkeerde dingen. Vooral domme onzin op het eind.

avatar van Shadowed
3,0
Aardig.

Inderdaad een wat vreemde film, maar voor de rest helemaal geen verkeerde film. Op voorhand lijkt deze film natuurlijk gedoemd te zijn om een slechte film te zijn, maar uiteindelijk weet regisseur Bader genoeg in het verhaal te stoppen waarmee het wat interessanter is.

Vooral het acteerwerk is wel enthousiast genoeg. Till is wel een beetje het slachtoffer van typecasting geworden helaas. Hij krijgt vooral wat ondankbare high-school rolletjes, maar hij voert ze wel keurig uit. Ook Bolger en Reed deden prima hun best.

De film is vooral erg vermakelijk. Nooit is het echt heel spannend, of intens. En ergens verrast het ook niet bepaald. Uiteindelijk krijg je best snel door dat Reed helemaal niet de gewelddadige stalker is die de Till aan het treiteren is. Dat heb je als kijker snel genoeg door, alleen wie het is wordt wel mysterieus genoeg gehouden.

Het is wel een film die lekker enthousiast is en gewoon vermaakt. De clichés worden wel flink gebruikt soms, maar omdat er genoeg bijplotjes zijn die eindelijk wel eens werken is het verhaal gewoon leuker om te volgen. Ultiem grappig ook dat Reed ook last heeft van een "crush". Dit soort dingetjes doen het hem vooral.

Soms ook redelijk knap geschoten, maar in het algemeen gewoon een lekker entertainend filmpje dat vooral dient als tussendoortje. Niks mis mee op z'n tijd.

avatar van umbra
3,5
Mijn ding wel. Een perfect boy, een psycho (waarbij de jeugd reeds verkloot is), paar zonderlingen om het leuk en boeiend te houden. En het vrouwvolk mocht er ook best zijn, 3 lekkerds, maakt het des te interessanter Rolverdeling en acteerprestaties zitten wel snor. Film bleef me boeien tot het eind, simpel uitgangspunt, maar perfect uitgewerkt.

avatar van joeygamer2
3,0
Prima,

Film die niet verveeld en heel de film door interessant blijft. Je vraagt je toch af op een gegeven moment wie nou een beetje de 'crush' heeft op Scott, omdat het toch twijfelachtig is. Verder prima acteerwerk en verlegen meisjes vind ik af en toe wel eens interessant en bijzonder Ik vroeg me wel af toen dat meisje in Scott zijn huis was hoe zij die sleutel weer heeft teruggelegd of heeft ze de deur open gelaten? Zou Scott dat dan niet verdacht hebben gevonden? Of is er misschien nog een andere mogelijkheid hoe ze de sleutel weer heeft terug kunnen leggen?

Gewoon prima, ik kan zo'n film op zijn tijd wel waarderen!

Gast
geplaatst: vandaag om 21:13 uur

geplaatst: vandaag om 21:13 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.