• 8.905.875 stemmen

The Lost Wife of Robert Durst (2017)

Biografie / Misdaad | 85 minuten

Genre: Biografie / Misdaad

Geregisseerd door: Yves Simoneau

Met onder meer: Katharine McPhee, Daniel Gillies en John Glover

Gesproken taal: Engels en Spaans

Plot The Lost Wife of Robert Durst

"She feared the truth."

De jaren 80. De jonge Kathie wordt verliefd op de charmante Robert Durst, een vastgoedmakelaar. De twee trouwen met elkaar. Terwijl de tijd verstrijkt, komt Kathie tot de conclusie dat haar huwelijk met Robert steeds slechter gaat. Wanneer Kathie in 1982 verdwijnt, gaan haar familie en vrienden naar haar op zoek.

logo tmdbimage

Edward Michaels

Mary McCormack

avatar van Tarkus

Tarkus

Redelijk goede TV-film, met een waar gebeurd verhaal.

Je houdt het niet voor mogelijk hoeveel gekken er toch in de wereld rondlopen als je dit verhaal ziet.

Ga er niet over uitweiden, kijk zelf en sta versteld...

Goede vertolkingen van de ganse cast, het einde had wel iets beter gekund, maar het is een prent die boeit van begin tot einde !!

Ik zou vooral deze er bij bekijken.

The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst (2015)

avatar van AniSter

AniSter

Helemaal eens met Tarkus.

avatar van Brabants

Brabants

• 1969 stemmen

The Lost Wife of Robert Durst een verfilming van een waargebeurd verhaal vond ik een ontzettend sterke film. Alles werd prima uiteengezet en het acteerwerk zeer goed. Je kijkt je ogen uit wat er allemaal plaatsvindt. Onbegrijpelijk maar waar.

avatar van Left4Dead

Left4Dead

Kende het verhaal over de schizofrene gast niet. In Amerika kun je met veel geld veel regelen, dat is met dit verhaal weer eens duidelijk.

Interessant verhaal, de film loopt lekker. Het is geen hippe thriller maar meer een drama geworden in beeld en tekst. Helaas vind ik het einde wel erg abrupt en de editing vreemd met zo nu en dan zomaar uit het niets een zwart scherm om een time-leap te maken. Daniel Gillies was ik ook niet geheel blij mee, de rest zat prima in de rol.

Een donker verhaal over een gek die meermaals de dans (soms gedeeltelijk) heeft ontsprongen. Een zeer gek verhaal hoe dit allemaal zo heeft kunnen lopen. Echter lijkt het erop dat de idioot zichzelf vast heeft geluld tijdens opnames voor The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst . Tijdens de opnames waande Durst zich onbespied en brabbelde een belastende verklaring tegen hemzelf terwijl de microfoon die hij op dat moment droeg nog aan stond. Laten we hopen dat er nu wel gerechtigheid zal komen.

avatar van cornelis2

cornelis2

De film maakt weer eens helder wat vrouwen in gewelddadige relaties kunnen meemaken en hoe het Justitie moeilijk gemaakt kan worden om het bewijs rond te krijgen bij slimme en rijke misdadigers met het geld en de steun van hun familie die ook nog eens uitstekende advocaten kunnen inschakelen. Alleen komt in deze film het functioneren van dergelijke advocaten niet aan de orde. Ik vond trouwens McPhee veel overtuigender dan Gillies, maar dit ter zijde.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Schijnbaar een op waarheid gebaseerde film die zoals Cornelis2 al schreef, rijkaards in onze rechtstaten geen vervolging soms ten laste wordt gelegd omdat hun geld en invloed genoeg is om deze te ontlopen.

Een goede film met een prima cast, onze waardering is een 7.