• 9.197.182 stemmen

Geregisseerd door: Peter Sullivan

Met onder meer: Haylie Duff, Shae Smolik en Tobin Bell

Plot The Sandman

"Don't Fall Asleep"

De vader van de achtjarige Madison wordt dood aangetroffen. Claire, haar tante, neemt de zorg voor het meisje op zich. Het duurt echter niet lang voordat Claire ontdekt dat er iets bijzonders met Madison aan de hand is. Madison blijkt in staat te zijn een angstaanjagende boeman op te roepen, die zij "The Sandman" noemt.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van Noodless

Noodless

The Sandman is een mager beestje !
De boeman is veel te zien, maar vaak werkt dit de spanning niet in de hand. Eng al zeker niet gezien zijn voorkomen. Qua gore stelt de film ook teleur want vaak zie je de handelingen van de The Sandman onduidelijk : te vaag, te snel of gewoon buiten de camera. Het acteerwerk is zwak, vooral het kind speelt irritant. Soms had ik het gevoel dat ik een film uit de jaren 80 aan het bekijken was. En dan de slotscène waarbij Madison gehypnotiseerd wordt. Deze flauwe uitwerking zorgt ervoor dat de film een onvoldoende krijgt. 4/10

avatar van SouthamptonFC

SouthamptonFC

Wat een ongelofelijke prul.Zonde van je tijd. 0* van mij.

avatar van Kokkie_65

Kokkie_65

Ben het helemaal eens met Noodless. Sandman was duidelijk een persoon in een pak, zeker naarmate de film vorderde werd het steeds ongeloofwaardiger. Maar het meest irritant was inderdaad hoe de rol van het kind werd gespeeld.

avatar van umbra

umbra

Vond deze helemaal niet zo slecht, keek lekker weg en vond da kind ni irritant. Ok de Sandman zelf kon msschn beter neergezet worden, maar al bij al best vermaakt met deze film, zeker omdat ik na het lezen vd comments en de lage score, lage verwachtingen had en een uiterst amateuristisch schouwspel te zien ging krijgen, niet dus. 6/10 lijkt me terecht.

avatar van Shadowed

Shadowed

Beter dan verwacht.

The Sandman is uiteraard een goedkope aansluiter binnen dit genre, maar de regie lijkt binnen deze film echt wel wat toe te voegen. Zo zie je maar dat ook als je weinig budget hebt of werkzaam bent voor SyFy je nog wel ergens kan komen mits je passie hebt en het ook daadwerkelijk wil. Dat gevoel krijg ik dan ook een beetje bij The Sandman.

Fijn is dat wel, want de film kijkt zo direct lekkerder weg en ik kan het op deze manier ook onmogelijk bagger noemen. De belichting en cinematografie van deze film is zelfs best aardig te noemen. De scenes worden aardig aan de kijker voorgeschoteld, en hiermee is de horror nog best prettig weg te kijken. Qua sfeer is er dan ook niet echt veel mis met deze film, met de uitwerking zelf iets meer.

Want spanning komt er nooit echt in. De opbouw naar de horror is het voornaamste ingrediënt dat misgaat. Het wil nergens maar een beetje eng worden en het redelijk slecht geanimeerde monster jaagt ook weinig angst aan. Als kers op de taart kent deze film een zeer irritant meisje die veel te veel druk te verduren krijgt voor haar rol en deze duidelijk niet aankan.

Verder is het verhaaltje een tik te voorspelbaar en buiten dat deze film er aardig uitziet wijkt het te weinig af van de basiselementen waardoor het toch wel te veel binnen de categorie "meuk" gaat vallen. Niet dat deze film dat ook is, het blijft beter dan bijvoorbeeld een Sharknado, maar kan alsnog te weinig ontstijgen en blijft toch wat haken in matigheid uiteindelijk.

Wel jammer, want deze film toonde potentie. De echt enge horror ontbreekt en het monster is ook niet bepaald eng. De effecten zijn beter in vergelijking met andere SyFy-films en wat deze poster doet geloven, verder is dit helaas wel nog steeds een matige film. Goed gespook ontbreekt en de goede ideeën overigens ook. Jammer is dat wel, maar het is niet anders.

avatar van mrklm

mrklm

Sinds de dood van haar ouders bij een auto ongeluk is Madison [Shae Smolik] ernstig getraumatiseerd en blijkt de over duistere krachten te beschikken waarmee ze de Sandman uit een boek tot leven kan wekken. Da’s niet zo fijn voor haar tante Claire [Haylie Duff], haar enige bloedverwant die zelf de nodige emotionele bagage met zich meedraagt en ook nog eens een ontzettende eikel [Shaun Sipos] als vriend heeft. Tobin Bell (Saw) wekt wellicht de interesse op van doorgewinterde horrorfans, maar wees gewaarschuwd: zijn rol is beperkt en volstrekt belachelijk. Daarmee onderscheidt hij zich overigens nauwelijks van de rest van de cast.