• 9.369.485 stemmen

Lego Scooby-Doo! Blowout Beach Bash (2017)

Animatie / Komedie | 77 minuten

Genre: Animatie / Komedie

Geregisseerd door: Ethan Spaulding

Met onder meer: Frank Welker, Matthew Lillard en Grey Griffin

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Plot Lego Scooby-Doo! Blowout Beach Bash

Mystery Inc. vertrekt naar Blowout Beach voor een swingend standfeest. De jaarlijkse Blowout Beach Bash belooft drie heerlijke dagen aan het strand te worden, maar de bende komt er al snel achter dat een stel spookpiraten roet in het eten gooit. Scooby-Doo krijgt hulp van oude en nieuwe vrienden om deze griezelige zeerovers te dwarsbomen en het strandfeest te redden.

Krissy Holdout (stemrol)

Velma Dinkley (stemrol)

Shaggy Rogers (stemrol)

Daphne Blake (stemrol)

Dr. Najib (stemrol)

Scooby-Doo / Fred Jones (stemrol)

Brenda (stemrol)

Mitzi Capaletto (stemrol)

Deputy / Museum Guide (stemrol)

avatar van Metalfist

Metalfist

Do the Jinkie!

Die Lego films, ik heb de hype nooit goed begrepen. Ik ben zelf opgegroeid met Lego en vind het nog altijd leuk om er mee bezig te zijn (zelfs programma's als Lego Masters volg ik) en toch vind ik die combinatie om dit met andere reeksen te combineren niet zo geslaagd. De eerste poging van Scooby-Doo met Haunted Hollywood was geen al te denderende film en de verwachtingen waren dan ook redelijk laag voor diens opvolger: Blowout Beach Bash. Deze keer niet meer Rick Morales in de regiestoel (die nam wel de productie voor zijn rekening) en hij werd vervangen door Ethan Spaulding.

Die maakte al een paar fijne Scooby-Doo films en Blowout Beach Bash mag zich in dat rijtje scharen. In tegenstelling tot Haunted Hollywood wordt er in deze film wel de juiste snaar geraakt. Een aantal knipogen naar de reeks maar vooral ook veel zelfspot. Die opmerking van Shaggy dat een limbowedstrijd toch belachelijk is aangezien ze allemaal op exact dezelfde lengte buigen bijvoorbeeld is zo stom (en waar) dat ik het wel kan appreciëren. Ook de consternatie wanneer de personages ontdekken dat ze eigenlijk geen vingers hebben is daar een mooi voorbeeld van. Verder haalt Spaulding nog eens het oeroude concept van piraten naar boven (en doet dat vele malen beter dan hetgeen Chuck Sheetz er met Pirates Ahoy! van maakte) en hoewel het plot volstrekt voorspelbaar is, is het gewoon een fijne wegkijker. Het moet allemaal niet te lang duren en er zit een vlotte vaart in.

Verder is dit ook gewoon een klassieke Scooby-Doo film. Oké, ze zijn allemaal in Lego verandert en dat verpest de dynamiek van de personages een beetje (Shaggy en Velma zijn even groot bijvoorbeeld terwijl Shaggy normaal gezien veel slungeliger moet zijn) maar gelukkig is dit nog altijd wel de vertrouwde stemmencast. Frank Welker blijft de ultieme Scooby-Doo/Fred stem en Matthew Lillard heeft indertijd het stokje van Casey Kasem toch erg knap over genomen. Grey Griffin blijft een goede Daphne en Kate Micucci weet zich ook netjes in te werken als Velma. Wat op zich vreemd is aangezien ik ze in Shaggy's Showdown (die ook uit 2017 stamt) heel nasaal en schel vond klinken. Bij de andere films is me dat niet opgevallen dus ik vermoed dat het echt gewoon een tijdelijk iets was. Qua bijrollen niet veel bijzonders. De tijd van de grote namen als bijrol is voorbij en dat is ergens logisch ook aangezien dit allemaal redelijk kleurloze en weinig memorabele personages zijn.

Het lijkt wel alsof Spaulding met Son of Batman een serieuze misser heeft gemaakt, want met de rest van zijn oeuvre (hoewel ik nog niet alles heb gezien en het nagenoeg allemaal franchisefilms zijn waar een regisseur niet echt zijn eigen stempel kan drukken vermoed ik) kan ik wel wat. Hij maakte hierna nog een aantal DC Lego films dus die zullen waarschijnlijk ook nog wel is passeren. In de handen van Spaulding kan dat blijkbaar wel iets worden.