• 9.376.895 stemmen

Met onder meer: Ron Perlman, Billy Zane en Bates Wilder

• meJane Bekijk via meJane

Plot The Great War

"No man left behind"

Amerikaanse ‘Buffalo Soldiers’ zitten diep achter de vijandelijke linies. Nadat één van deze soldaten erin slaagt te ontsnappen, krijgt hij het bevel om zich bij een select team van witte troepen aan te sluiten, onder leiding van een officier, om de overlevenden te vinden en te redden. Terwijl ze hun raciale verschillen opzij zetten, bundelen de vastberaden mannen hun krachten om hun verloren kameraden te vinden.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

General Pershing

Private John Cain

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Een prima 13 in een dozijn oorlogsfilm van een hoger niveau. Echt voor de liefhebbers. Er zit genoeg actie in. Heb mij er goed mee vermaakt.

avatar van eempag

eempag

Constant had ik het gevoel dat er een soort remake gemaakt moest worden van Saving private Ryan of dat de film daar in ieder geval door geïnspireerd was.

Van de door de generaal voorgelezen brief van Lincoln tot aan de dramatische muziek,

Dan dus niet de redding van een soldaat maar van een peloton van zwarte soldaten.

Wat ongeloofwaardig als dat peloton ingesloten is door een regiment of waren het zelfs meerdere regimenten?

Toch wandelen de bevrijders dan zo doorheen en sluiten zich zo maar aan bij het zwarte peloton.

Saving private Ryan is deze film toch echt niet en hij kan er ook niet aan tippen.

avatar van stinissen

Billy Zane in een redelijk film dat is lang geleden was ook een piepkleine rol maar toch.Bates Wilder zet een prima rol neer als Captain William Rivers en die af en toe een beetje leek op Nick Nolte. Verder een film voor een regenachtige middag een kleine 5 dus 2.5*

avatar van Woestgeest

Woestgeest

Het mooie van dit soort films is dat ze mogen bestaan om andere en echt goede producties hun waarde te geven.

Geen dag zonder de nacht idee.

Wat een slecht gespeelde dialogendrek en overtrokken B film. Acteerwerk van een bedenkelijk niveau op die ene Captain Rivers na die zich wellicht zal schamen om zijn talent aan deze productie te verkwanselen.

Niets ademt de modderige en krankzinnige strijd van deze grote oorlog.

Engels sprekende Duitsers en het Amerikaanse rassenissue van die tijd aangedikt tot ik er slaperig van werd.

1 ster voor de moed van de regisseur.

avatar van schumacher

schumacher

Slechte film.

Het begon nog redelijk goed maar kort erna zakt het volledig in. Slap gedoe deze film. Absoluut geene goeie oorlogsfilm.

De acteerprestaties waren echt tenenkrommend.

Die oorlogscenes waren reteslecht, simplistisch ook en vooral amateuristisch.

avatar van janwauters

janwauters

na het zien van 1917 was dit een miskleun

avatar van Luudje10

Luudje10

Ik vond het een redelijke film, geen hoogstandje maat niet verveeld tijdens de film

avatar van Grunn-in-en-verkoop

Grunn-in-en-verkoop

Leuke film, als je van deze genre houd, geen film die ik weer hoef te zien.

avatar van Brix

Brix

• 19680 berichten

Vandaag te zien op TV > ONS >21:00 uur

avatar van cinefiel1

cinefiel1

Compleet foute film - zwarte soldaten vochten onder Frans bevel en met Franse uitrusting.

Irrelevante film dus.

avatar van nadrin

nadrin

Top fantasie. Massa scènes die overtuigen.