• 9.374.429 stemmen

Chun Jiao jiu Zhi Ming (2017)

Romantiek | 121 minuten

Genre: Romantiek

Alternatieve titels: Love Off the Cuff / Chun Kiu gau Chi Ming / 春嬌救志明

Oorsprong: China / Hongkong

Geregisseerd door: Ho-Cheung Pang

Met onder meer: Shawn Yue

Gesproken taal: Kantonees en Mandarijn

Plot Chun Jiao jiu Zhi Ming

Nu Cherie en Jimmy weer samen zijn lijkt hun relatie eindelijk de goede richting uit te gaan. Maar wanneer Cherie te horen krijgt dat haar vader gaat hertrouwen kruipt er toch weer twijfel in haar hoofd. Ze weet niet zeker of de jongere en minder volwassen Jimmy de man is die haar genoeg bescherming zal kunnen bieden. Jimmy op zijn beurt doet zijn best om het Cherie naar haar zin te maken, maar is soms wat onhandig in zijn keuzes.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van McSavah

McSavah

Fijn weerzien.

Fijn weerzien.

Het was al even stil rond Pang, om dan terug te komen met een derde deel is toch enigszins riskant. Maar hij toont zich met deze Cuff weer een zeer kundig regisseur, die gewoon lekker doet waar hij zelf zin in heeft.

Ondertussen begint Pang's Love reeks ook meer en meer op Linklater's Before films te lijken. Niet qua uitwerking, wel qua opzet. Dit derde deel neemt weer een volgende fase in de relatie tussen Jimmy en Cherie onder de loep, eentje waar het allemaal wat serieuzer wordt.

Dat wil niet zeggen dat de film meteen ook erg serieus is geworden, Pang vind nog genoeg ruimte om een beetje gek te doen. Daarvan is het ufo gebeuren en de horror intro het beste bewijs. Verder is de humor ook nog steeds redelijk cru, een opluchting wetende dat er tegenwoordig meer Chinees geld in deze films gaat zitten.

De film is volgens mij best afzonderlijk te kijken, maar ik zou toch aanraden eerst de eerste twee delen te zien. Verder is het einde redelijk open, dus niks wat Pang tegenhoudt om er ook nog een vierde deel achteraan te kleven. Al hoop ik wel weer op een originele film als volgende Pang.

4.0* en een uitgebreide review

avatar van McSavah

McSavah

Haha.

avatar van Black Math

Black Math

Wederom aardig. Ik moet zeggen dat ik even twijfelde of ik de juiste film op had gezet gezien het horrorbegin. Niet vlekkeloos wat computer graphics betreft (wat overigens ook voor de UFO later in de film geldt), maar wel met de nodige humor.

Hetzelfde mag gezegd worden over de rest van de film. Vooral een fijne chemie tussen de hoofdrolspelers, waarbij met name de mannelijke helft prettig achteloos overkomt wat leidt tot enkele grappige situaties. Tegen het einde wordt het wat dramatischer. Onvermijdelijk, maar wel iets wat me wat minder aanspreekt. Te luchthartig voor een echt drama, maar ook niet echt grappig meer.

Visueel verzorgd, met hier en daar een mooi shot van de stad. Muzikaal niet echt memorabel. Aan het einde een aantal gezongen liedjes met als doel andere personages uit de film te ontroeren. Mij doet het eerlijk gezegd weinig en van mij hoeven dit soort liedjes überhaupt niet in een film.

Uiteindelijk niet erg hoogstaand, maar het kijkt wel lekker weg. 3,5*.