Genre: Horror / Thriller
Bekijk via Prime Video
Bekijk via HBO Max
Plot The Nun
"Pray For Forgiveness"
In 1952 vindt er een onderzoek plaats bij het Cârța-klooster in Roemenië. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door een priester, Father Burke, die hulp krijgt van een aspirant non. Samen zijn ze eropuit gestuurd om de mysterieuze dood van een non uit te zoeken. Ze stuiten op een duistere demon.
- IMDb (5,4 / 193170)
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- The Nun (MusicMeter)
Carolyn Perron
Sister Victoria
Sister Ruth
n00r
Zou je kunnen zeggen of de 4D iets extra's geeft? of vond je dit juist niks.
Ben namelijk van plan volgende week ook naar de film te gaan alleen zit ik te twijfelen om hem in 4D te bekijken.
Nou geloof het of niet ik vond dat de 4D de film nog een beetje gered heeft. Maar het is wel best heftig en je aandacht kan een beetje wegvallen dus als je moeite hebt met aandacht te houden op een film zou ik het niet aanraden.
Bad Kitty
Het verhaal kon mij niet boeien. Evenals de karakters. Weinig diepgang. Qua spanning deed t voor mij ook weinig (en ik kan enge films in de bios niet goed meer handelen ?. Ik zoek t niet graag op)
1,5 ☆ voor de mooie locatie en de sfeer!
en op het einde kwam een shot van Frenchie 20 jr later....maar hij zag er nog hetzelfde uit?
KillerPony 3000
Het nieuwe modewoord is bij de filmkijkende mens helemaal doorgebroken: 'Jump Scares'. Technisch gezien zijn het twee woorden en natuurlijk is het alweer Engels, simpelweg 'schrikeffecten' zeggen is wellicht 'so 2017'. In elk geval is het een belangrijk onderdeel geworden bij een film als The Nun, waar er om de 5 minuten wel iets gebeurt dat een hartaanval kan veroorzaken of (helaas) de giecheltrut in de zaal doet ontwaken. Gelukkig kan je tegenwoordig sms'en naar een Kinepolis-hulplijn bij dat soort overlast, want een shotgun geraakt niet altijd binnen.
Over de scares, ik heb ze al beter gehad maar ook nog slechter. Veel effectiever zijn de griezelige sfeer en details: De duistere deur waar het kwaadste der kwade moet achter liggen, de lugubere ontdekkingen om en rond het pittoreske (in horrortermen weliswaar) klooster, de dode zuster die anders zit dan achtergelaten of de beruchte non zelf die er ook in gesluierde stilstand heel eng uit ziet en klinkt. Op vlak van kippenvel-creatie en visueel genot scoort de prent zeer goed tot uitmuntend. Net zoals Engelstalige modewoordjes is het natuurlijk hip voor de moderne mens in zijn eeuwige streven naar hipheid, om te reduceren tot 'ik was niet geschrokken dus de film suckt'. Of: 'Jump scares zijn niet meer nieuw dus de film suckt'. Vaak ook niet beseffende dat hun eigen getater en geswipe van seconde 1 tijdens de prent al bij voorbaat geen geslaagde ervaring kan opleveren. En ja, dit slaat zeker ook op (al dan niet 'volwassen') mannen die zich tegenwoordig maar al te vaak op die manier opstellen.
The Nun is sfeervol, mooi geschoten en huiveringwekkend -als je het een kans geeft om er deftig naar te kijken- en dat zijn waardes voor het genre die al een tijdje niet meer zijn gezien. Soms genekt door overdaad en dat is vermoedelijk ook de belangrijkste reden waarom de verschieterie niet altijd werkt, maar in zijn geheel blijft het vrij goed overeind. Best geserveerd in 4Dx, waar de rotheid tot in de neusgaten wordt gestampt en zelfs de minst geslaagde 'jump scare' toch nog iets kan teweegbrengen. Dat is nu eens een -hopelijk- aanstormende modetrend die ik met open armen kan ontvangen.
GrobbekuikenXL
Matig. Begint prima, sfeervolle beelden. Het eind gaat over the top en dan is het ook niet geloofwaardig meer, eerder silly. De non zelf blijft wel creepy al doet ze niet zoveel bijzonders in deze film. 90 minuten door donkere gangen wandelen en wachten op de volgende springschrik is wel amusant. Maar meer ook niet.
HorrorFan007
aha ok ik snap het alleen vind ik het jammer omdat het de totale score van de film naar beneden haalt.
Ja dat is heel jammer maar de film heeft een mooie 3.40 denk ik dus dat is mooi bovengemiddelde dus mijn stem zal de score niet naar beneden gehaald hebben
Daan258
Bedankt voor je bericht.
Ik denk dat ik de film dan toch in 4D ga wagen. Nog nooit 4D mee gemaakt dus ben benieuwd.
Dick Starbuck
Tja.. Horror toch? Waarom ben ik nul keer geschrokken. Nope, dit was 't niet voor mij. Ik vond de bord kartonnen decor gruwelijker dan de non zelf. Leek wel 'n tv film. Nee.. The conjuring flicks of de Annabelle films beduidend beter. 2 sterren
Phantasm
Film met creepy sfeer. Zo slecht vond ik deze niet, er zijn wel slechtere horrorfilms.
n00r
Bedankt voor je bericht.
Ik had het ook nooit eerder meegemaakt
! Was nog leuk ook!
Filmkenner30
Ik ben naar de bios gegaan met mijn vriendin om deze '''zogenaamde'' horror film te zien. Effe serieus, wie dit een goede film vond, moet zich echt schamen. Ik ben op een gegeven moment gewoon de zaal uitgelopen. Zo'n slechte film, Jezus man. Toen ik de film nog niet had gezien en de trailer zag, dacht ik: wat een spannende film. Maar dit sloeg totaal nergens op, serieus. Zo ongelooflijk nep en mensen in de zaal moesten gewoon soms lachen om domme dingen. Pffffff ik kijk nog liever naar de Walking Dead. Echt serieus, mocht je naar deze film willen gaan, doe het niet. Zonder van je geld. Mocht je naar Pathe Arena gaan, kan je nog beter geld aan die zwerver geven die de deur voor je open houd, wanneer je je auto heb geparkeerd en naar boven loopt op weg naar de bioscoop (mensen die regelmatig naar die bioscoop gaan, snappen wie ik bedoel).
Zwolle84
en mensen in de zaal moesten gewoon soms lachen om domme dingen.
Bij horrorfilms is dat juist een positief punt, meestal begrijpen ze hem dan niet.
De hele logica van naar de bioscoop gaan om je bioscoopgeld aan een zwerver te geven ontgaat me overigens. Kun je dan niet beter gewoon thuis blijven?
schenkowiets
Maar deze review hebben de mensen wat aan !
Graaf Machine
Maar deze review hebben de mensen wat aan ! Voor een flutfilm als dit ga je natuurlijk ook niet een uitgebreide review schrijven. De drie woorden: "Dit is kut" zijn genoeg.
Ric1997
Niemand zegt toch dat A Ghost Story een horrorfilm is? Slaat nergens op deze reactie.
alexspyforever
Was het een film vol jumpscares... tuurlijk, en waren de meeste ervan voorspelbaar...zeker. Maar was het daardoor een mindere film...wel voor mij niet. Prachtige beelden, mooie omgeving en prima acteerwerk was er alvast. Verder is de film vanaf het begin vrij spannend en blijft hij de spanning ook gedurende de ganse film vrij hoog aanhouden. Misschien één of twee kleine momentjes dat je even kan ademhalen maar verder ben je constant op je hoede. Ik zat oprecht op men ongemak in de zaal. Zeer leuke film in deze reeks en ik kijk alvast uit naar de volgende...The crooked man!
Sowieso ga ik deze niet in de bioscoop kijken, horror beleef ik liever alleen of in een select gezelschap. In een zaal met onbekenden vind ik het geen toffe ervaring.
Ik twijfel evenwel nog of ik deze moet zien. Ik vond de eerste Conjuring echt ruk met slechts enkele lichtpuntjes, maar de 2de vond ik dan wel heel goed. Annabelle vond ik kouwe kak, Insidious lachwekkend slecht. Met welke is The Nun het meest te vergelijken zou je zeggen?
Hollywood007
tja, das een moeilijke vraag. De film bestaat voornamelijk uit schrikmomenten dus ik zou zeggen meer insidious. Het verhaal op zich heeft niet zo heel veel om het lijf. Volgens mij ga jij deze niet zo denderend vinden
LOTTE15
Vanavond met vrienden naar The Nun geweest. Acteerwerk heel goed. Verhaallijn prima. Spanning was matig.. veel stukken vrij voorspelbaar. Beelden erg knap gemaakt even als het decor,je kunt zien dat deze film behoorlijk geld heeft mogen kosten. Gelukkig een vrij onrealistisch gevoel bij de film..
voskat
Vermakelijke eerste 20 minuten. Maar zodra ze het klooster binnen zijn is het he-le-maal uit met de pret.
Als er één film is die definitief, overweldigend bewijs vormt dat de jump scare hartstikke DOOD is, dan is het deze wel. Stuk voor stuk zie je ze van mijlenver aankomen. Met stoïcijns cynisme blijven ze komen... de ene nog suffer dan de andere.
Er valt dus niks te schrikken.
Dat is niet vreemd, want er is ook nul komma nul spanning.
En dát komt mede doordat er nul komma nul verhaal is. Het is een aaneenschakeling van personages die hun entrée maken en vijf minuten later weer een hallucinatie blijken te zijn.
Snel door naar de volgende Conjuring spin-off dan maar...
voskat
Rare opmerking overigens over Marilyn Manson. Komt een beetje bible belt-y op me over.
Hoezo?
Het is toch zo dat we al ongeveer vijftien jaar worden opgezadeld met dezelfde "enge" kop, die gewoon een kopie is van MM in zijn glorietijden van Antichrist Superstar?
Was toen al niet eng, en nu al helemaal niet...
Hoezo?
Was toen al niet eng, en nu al helemaal niet...
Ik doel op het aanhalen van MM als de belichaming van het kwaad. Dat doet men op de Veluwe ook graag, bij gebrek aan kennis van treffender voorbeelden.
Shadowed
Mwa.
Omdat ik Annabelle: Creation, The Conjuring 1& 2 wel eng vond, dacht ik dat The Nun met het personage Valak vlekkeloos mega eng zou worden. Ik had voor de verandering vrijwel geen recensies gelezen dus ging ik er een beetje blind in.
Ik ben toch wel een beetje teleurgesteld. Vooral omdat ik het zo veel effectiever had verwacht en zo veel enger. De trailer gaf me toch echt bij vlagen de rillingen, en met een personage zoals Valak zal het ook enger moeten kunnen.
Niks mis met het acteerwerk en locaties, maar had wel meer achtergrond in gemogen. Ook de schrikmomenten waren geen van alle echt effectief . Desondanks een leuke filmpje dat gewoon een paar elementen mist.
barcam
Met stip één van de slechtste horror films die ik ooit in mijn leven gezien heb.
Ben een fan van de mix tussen horror en religie maar dit is echt pijnlijk.
Heb nog nooit een verzameling van zoveel omgekeerde kruisen in een film gezien.
Het verhaal sleept vooruit en is ondanks zijn duidelijke computereffecten zeer oubollig.
Had geen enkele voeling met de hoofdpersonages en de non was eerder belachelijk dan griezelig.
In de jaren 70 en 80 kon men met een veel kleiner budget horror maken die stukken beter was dan dit onding.
Te mijden als de pest.
Danforce
Wat een flop. Over de top en ongeloofwaardig.
En die non doet eigenlijk niet heel veel.
Niet de moeite waard
Zwolle84
Hopelijk wordt The Crooked Man weer meer van het niveau wat we gewend zijn.
Reken er maar niet op. Het gaat al mis bij het verwachtingspatroon bij velen. Die spinoffs gaan gewoon nooit het niveau halen van de twee Conjurings.
renzoroy
Nou ik vind de Annabelle films ook wel leuk hoor, vooral Creation. Maar gelukkig komt er ook een 3e Conjuring aan, dus
Zwolle84
Wel door Wan geregisseerd hoop ik?

The Conjuring: Last Rites

2016

The Conjuring
2013

Wees er snel bij: Netflix verwijdert films uit 'The Conjuring'-franchise

Netflix voegt morgen bijna alle films uit de 'The Conjuring'-franchise toe aan het aanbod

Laatste film in de 'The Conjuring'-serie krijgt officiële titel 'Last Rites'

Deze horrorfilms verdwijnen vanaf morgen al van Netflix

The Biggest Little Farm
Documentaire, 2018