menu

6 Below: Miracle on the Mountain (2017)

Alternatieve titel: Six Below

mijn stem
2,67 (124)
124 stemmen

Verenigde Staten
Drama / Thriller
98 minuten

geregisseerd door Scott Waugh
met Josh Hartnett, Mira Sorvino en Sarah Dumont

Eric LeMarque is een voormalig Olympische ijshockeyspeler. Tijdens het snowboarden wordt hij plots verrast door een storm en strandt hij in de ijzige kou van de Sierra Nevada. Lemarque moet vechten voor zijn leven terwijl hij geconfronteerd wordt met zijn drugsverslaving en zijn zelfzuchtige gedrag.

TRAILER

https://www.youtube.com/watch?v=1pKKOtp6aOg

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
Vanaf 16 november in de bioscoop (Dutch FilmWorks)

Trailer geplaatst

avatar van John Milton
Er is geen woord met dezelfde gevoelswaarde als 'cringeworthy', helaas.

'Doet me ineenkrimpen', komt misschien nog wat in de buurt. Het begint niet onaardig, de trailer, maar halverwege komt opeens de aap uit de mouw: de stroom faith based movies (aka reli-propaganda) lijkt voorlopig nog niet uitgeput. En niet geheel onlogisch, want drommen mensen slokken het met alle liefde op. En dat lusten ze wel waar het op Box Office aankomt.

Vanaf het moment dat het mis gaat met arme getroebleerde Josh, houdt de trailer het 20 seconden seculier. Daarna is het tijd om het geloof te vinden, de blik ten hemel te richten en persoonlijke demonen te overwinnen onder inspirerende muziek met bemoedigende Just feel Christ lyrics.

Dan kijk ik toch liever Touching the Void (2003) nog een keer, afgaande op de trailer. Aan zijn eerste film te zien is Scott Waugh ook niet echt vies van een beetje propaganda...

avatar van Jazzthieve
3,0
Over die "reli propaganda" is helemaal niets van aan. Gaat veel eerder over doorzettingsvermogen en geloven in jezelf. Op geen enkele manier zag ik enige verwijzing naar geloof of dergelijke in de film. Die trailer waarover gesproken wordt zal wel een speciaal aangekleed geval geweest zijn voor een bepaalde doelgroep maar de film zelf heeft helemaal niets met geloof te maken, verre van.

De film kijkt goed weg alhoewel sommige zaken in de film nogal wat clichematig aanvoelen en het hoofdpersonage een beetje dom overkomt kon het mij wel boeien. Het einde lijkt wat onnodig lang uitgerokken om wat dramatiek toe te voegen en de spanningsboog is niet altijd goed uitgewerkt. Kortom, als je van survival houdt met een beetje drama dan is dit wel iets.

avatar van John Milton
Hmm, ok Jazzthieve!

Dat kan natuurlijk, dat ze daar alleen voor de trailer zo’n swing aangeven. Nu word ik toch nieuwsgierig

avatar van karilem
3,0
spannende film.. met mooie beelden ook. Propaganda ? nee, ik heb er niets van gemerkt

avatar van Shinobi
De trailer oogt erg melodramatisch, maar dit lijkt me nog best interessant. Eveneens omdat het waargebeurd is.

avatar van vranque
2,0
Matige film. Matig uitgevoerd. Flashbacks begonnen zwaar te irriteren. En de film is wel te gebruiken in het reli circuit want er zat wel degelijk een hulpbehoevende ondertoon in daar waar het gaat om wat er allemaal mis kan gaan in je leven. Het is beslist te bekijken maar ik had er vrij weinig mee ondanks dat moeder natuur aardig in beeld werd gebracht.. Dat het waargebeurd is doet daar niks aan af. Uiteraard wel respect voor de overlevingsdrang laat dat duidelijk zijn.
2*

avatar van schumacher
2,0
Slappe film en die flashbacks vond ik irritant en te saai voor mij.

3,5
Well done, beter dan ik had verwacht, gelukkig niet al te sentimenteel . Nadeel is natuurlijk dat je vooraf al kunt weten hoe dit afloopt(als je weet op wiens boek dit is gebaseerd en wie de voice over is), zodat een belangrijk element als spanning eigenlijk wegvalt. Des te knapper dat de film over de volle lengte de aandacht vasthoud, je moet ook wel erg veel eelt op je filmziel hebben wil dit waargebeurde verhaal je niet enigszins aanspreken. De schitterende beelden van schitterende landschappen helpen ook mee. Leuk ook om gevallen sterren als Hartnett en Sorvino eindelijk weer eens hoofdrollen te zien spelen. Hartnett doet het verrassend goed, Sorvino(uit 1967) als moeder van Josh(uit 1978) is totaal ongeloofwaardig en een van de zwakkere punten van 6 below, maar op zich speelt ze haar rol heel behoorlijk. De flashbackstructuur, is misschien niet realistisch(alsof iemand tijdens zo'n barre tocht zijn leven zit te overdenken) maar werkt binnen de film best functioneel. Het hierboven aangegeven thema religie is op de achtergrond zeker aanwezig maar niet storend wat mij betreft. Als mevrouw LeMarque gelovig was mag je dit toch laten zien? Samenvattend best positief over deze 6 below, geen mirakel en zeker een paar mankementen maar toch film zoals film eigenlijk bedoeld is: het werkt.

avatar van apolicum
2,0
Had zomaar een aflevering kunnen zijn uit "I shouldn't be alive".
Helaas wel een mindere aflevering dan...

avatar van John Milton
John Milton schreef:
Nu word ik toch nieuwsgierig
Meh. 20% op Rotten Tomatoes daarentegen, misschien kan ik de tijd toch beter besteden

avatar van gregory804
2,5
Matige film. Het is natuurlijk hollywood, maar hoe lang kan een mens in zo'n koude weersomstandigheden overleven, nog eens rekening houdend met de zware drugsverslaving van het hoofdpersonage? Hoe hij erin slaagt verder te trekken zonder onderkoeling door al zijn doorweekte kledij is mij ook een raadsel. De film wordt op vrijwel geen enkel moment spannend. Het is meer de bedoeling om de spijt en het verdriet van het hoofdpersonage te voelen maar dat lukt niet echt imo.

avatar van AmazingPP
3,0
Deze film is natuurlijk zo voorspelbaar als de scheiding was van Barbie en Michael. Vanaf de eerste minuut weet je gewoon hoe het zal aflopen. Anders was de film niet gemaakt denk ik dan altijd maar. Het script (verhaal) is echter te dun om een hele film te blijven boeien. Hartnett doet zijn best (waar was trouwens die beste man, hij leek wel verdwenen van de aardbodem of heb ik iets gemist?) en zijn acteerprestatie kan ik wel waarderen. De flashbacks zijn eigenlijk allemaal een beetje hetzelfde. Reden waarom meneer een drugsprobleem had, had van mij iets meer naar voren mogen komen. In de laatste paar minuten van de film wordt de film een sentimenteel niemendalletje met toch zeer zeker één van de ergste nummers ooit gehoord. Het is allemaal dus nogal matigjes. Een magere 3 *.

avatar van pierre18
2,0
Ja dat is het lot van sneak-preview. Mijn hemel wat is dit een dun verhaal zeg waarvan iedereen weet hoe het gaat aflopen. De beelden zijn perfect maar kunnen de film niet redden. Ik werd van dit verhaal warm noch koud. Het boeit eigenlijk nergens. Heeft een parallel met Revenant maar is lang niet zo indrukwekkend.

avatar van mrklm
1,0
De Ware Woensdagavondfilm is weer terug, inclusief de dubbele punt in de titel! Mijn alternatieve suggestie is 'Miracle Man: The Eric Lamarque Story'. Hartnett doet een moedige poging in de hoofdrol, maar hij is niet expressief genoeg om zijn karakter te voorzien van de emotionele gelaagdheid die de rol vereist. De gefragmenteerde structuur in het scenario van Madison Turner geeft hem ook weinig kans. De flashbacks bestaan uit banale clichés: een veeleisende vader [Jason Cottle] en de liefhebbende moeder [Mira Sorvino] , een simplistische uitleg over Erics verslaving aan Crystal Meth en meer van dat halfbakken werk. Deze flashbacks onderbreken het dramatische verhaal van Erics pogingen om te overleven in de bittere kou. De film besteedt ook teveel aandacht aan de pogingen van de moeder om hem te vinden. Een andere structuur had de film een stuk beter kunnen maken, want het verhaal is boeiender dan deze flashback naar de middelmatige TV-films die met in de VS zo'n 25 jaar geleden wekelijks over de lopende band in elkaar flanste. Het is de moeite waard om tijdens de credits te blijven zitten en een motiverende speech van de échte Eric Lamarque te horen... maar wel om de verkeerde redenen. Werkelijk een gemiste en/of verprutste kans.

0,5
Oké het is echt gebeurd maar zo ongeloofwaardig gebracht. Overleven in en onder de sneeuw in een dub jack. In een rivier zakken. 6 dagen met een mobiel doen.
Doei

Ja en dan die vreselijke flashbacks

2,5
SunChaser schreef:
Oké het is echt gebeurd maar zo ongeloofwaardig gebracht. Overleven in en onder de sneeuw in een dub jack. In een rivier zakken. 6 dagen met een mobiel doen.


Dit speelde zich af in 2004 en toen gingen de mobiele telefoons wat langer mee dan de smartphones van tegenwoordig

0,5
Erulezz schreef:
(quote)


Dit speelde zich af in 2004 en toen gingen de mobiele telefoons wat langer mee dan de smartphones van tegenwoordig
ook na onderdompelen in water?

3,0
Ik vond de film eigenlijk wel aardig. Er zaten wat ongeloofwaardige momenten in maar ja in welke film niet en als je het nooit meegemaakt hebt kun je eigenlijk ook niet oordelen of het kan of niet.
Zelfs de flashbacks vond ik niet heel irritant.

avatar van macrobody
3,0
Het is dat ik een snowboarder ben en uit ervaring kan meepraten hoe het voelt om verdwaald te zijn, maar verder was er niet veel aan.

avatar van mixmaster
2,5
Dit waargebeurde verhaal is natuurlijk ongelooflijk en wonderbaarlijk, maar deze film is helaas niet al te best uitgewerkt en weet niet de gevoelige snaar te raken.
De hoofdrolspeler Josh Hartnett weet niet echt te overtuigen en speelt zijn rol te oppervlakkig om de kijker echt mee te laten leven.

avatar van Phantasm
2,0
Langdraderig en saai, ik was hier niet kapot van, voor de liefhebber.

avatar van Brabants
2,5
Indrukwekkend verhaal wat ietwat oppervlakkig wordt voorgeschoteld. De beelden, de muziek en de rust van de natuur maakt veel goed. De overkill aan flashbacks had wat minder gemogen. De casting is opmerkelijk. Tussen de gespeelde moeder en zoon zit maar een leeftijdsverschil van elf jaar. Ik zou hem niet aanraden maar ook niet afraden. Doe er mee wat je wilt.

avatar van Tarkus
2,5
Tegenvallende film, die nooit weet te overtuigen.
Is waar gebeurd verhaal, maar het komt nooit echt over op het publiek.
Verkeerde casting naar mijn gevoel!!

avatar van teigertje
4,0
Wat een lage rating weer, wat zou er mis zijn met deze film.

Ik vond de film mooi en knap hoe je meegenomen word in de wanhoop wat deze man heeft moeten meemaken omdat het naar een waar verhaal is.

Mooi gegeven de echte man even te zien is in deze film die dit heeft moeten doorstaan.

Zeker de moeite waard deze film.

avatar van Mark de Jong
1,5
Film begint wel aardig, maar om daarna iemand een uur te zien lijden terwijl je wel weet hoe het afloopt.....
Onnodige flashbacks.
Mierzoet einde.

avatar van Pim1993
2,0
Indrukwekkend verhaal, maar een niet al te beste film. Het flinterdunne overlevingsplot werd nergens boeiend, en boeiend gemaakt door het ietwat te romantiseren. Onder de maat helaas.

avatar van Elchapo
3,5
Weer slechte waarderingen hierboven,terecht? Nee wat mij betreft.je krijgt bij deze film wat je er van te voren van mag verwachten: een overlevings gevecht tegen de elementen.josh hartnett speelt overtuigend de rol van een door zijn obsessieve vader onderdrukte jongen die MOET slagen als ijshockeyer.zijn pa neemt uiteindelijk de benen,waardoor hij en zijn moeder alleen achter blijven.om de leegte te vullen gaat hij aan de meth.......waardoor ook zijn relatie met zijn moeder verslechterd.uiteindelijk komt hij na een snowboard tochtje pas echt in de problemen,en kan hij alles wat hij door zijn obsessieve pa geleerd heeft in de praktijk brengen: een ijzeren wilskracht om nooit op te geven......3.5 stars.

avatar van bjerik76
ik kreeg het er niet koud of warm van.
En ja hoor, enkele tellen nadat ik het dacht, kwam er ook nog eens een wolvenscene.
Toen had ik het helemaal wel gehad.
Een nat pak, wat gelijk droog word ...

avatar van Mitakcor
2,5
Soms heb je een heftig moment nodig om te beseffen dat het hebben van een drugsverslaving zeer slecht is. Eric LeMarque had dat toen hij merkte dat hij meth belangrijker leek te vinden dan zijn eigen leven. Een film die weet te boeien maar niet meer dan een middenmoter is.

Het verbaast mij trouwens dat Josh Hartnett in zulke films speelt. Want ik denk echt dat hij op het allerhoogste niveau kan acteren, net als bijvoorbeeld Leonardo DiCaprio. Zonde.

avatar van Mr. Chiel
Halverwege besloot ik maar eens op deze site te kijken wat de meningen waren... Normaal altijd vóór een film, maargoed. Halverwege afgehaakt. Belachelijke flashbacks en gewoon heel saai was het.

avatar van IH88
2,0
“Hi Mom. It's me. I don't really know what it is I wanna say. But I don't think I have much time so. I just want you to know I'm OK with how this ends. And that I'm sorry. I'm sorry for everything.”

Matig. 6 Below: Miracle on the Mountain is het saaie en religieuze broertje van 127 Hours en Into the Wild, en de regisseur en hoofdrolspeler Josh Hartnett (die echt beter kan) komen niet in de buurt van een Danny Boyle of een James Franco. Het grootste probleem is de voorspelbaarheid, zowel in het heden als wat er allemaal in het verleden van Eric is gebeurd. Een overambitieuze vader, mamma issues, opstandigheid, vechten, drugsgebruik etc. We kennen het allemaal wel, en het wordt allemaal ook zeer saai opgediend.

avatar van tn2543
3,0
Einde was iets te kort door de bocht en snel afgejast. Ik vond de film Arctic daarentegen veel beter uitgewerkt.

Gast
geplaatst: vandaag om 23:16 uur

geplaatst: vandaag om 23:16 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.