Genre: Horror / Thriller
Alternatieve titel: Mom & Dad
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Brian Taylor
Met onder meer: Nicolas Cage, Selma Blair en Anne Winters
IMDb beoordeling: 5,6 (28.624)
- Niet beschikbaar op Netflix
- Niet beschikbaar op Pathé Thuis
- Niet beschikbaar op Videoland
- Niet beschikbaar op Amazon Prime
- Niet beschikbaar op Disney+
- Niet beschikbaar op Google Play
- Niet beschikbaar op meJane
Plot Mom and Dad
"Sometimes they just want to kill you"
Er gebeurt iets vreemds in een Amerikaans stadje. Om een onbekende reden beginnen ouders zich gewelddadig te gedragen tegenover hun eigen kinderen. Dit veroorzaakt een ware massahysterie. Een meisje en haar jongere broertje moeten de dreigende terreur zien te overleven.
Brent Ryan
Jenna
Homeroom Teacher
Shadowed
Zeer matig.
Mom and Dad was na het zien van de trailer al een film die je niet heel serieus moet nemen. Ik nam hem ook niet heel serieus, bovendien hoorde ik hier al genres voorbijkomen zoals Komedie. Helaas heb ik niet kunnen lachen.
Op alle genres faalt de film, het is niet eng of luguber genoeg om het Horror te noemen, niet spannend genoeg voor een Thriller en niet luchtig en grappig genoeg voor een Komedie. En juist het laatste genre had ik eigenlijk een beetje op gehoopt.
Cage en Blair zijn redelijk, en de kinderen ook opzich wel. De film is op gebied van gore ook heel matig, als je het niet spannend maakt, maak het dan wat bloederiger. Dat is in mijn ogen ook wat deze film nodig heeft. Alleen op het laatst kwam er eigenlijk een scene die wel leuk was Opa tegen vader.
Mag je gerust overslaan deze hap, maar als je hem toch wil zien, hou ik je niet tegen.
Boeikens
Bwah, horror... met véél goede wil dan
Ik zag hem eerder als mystery/thriller die mede de korte speelduur vrij vlot verliep.
Geen idee van het waarom van het gebeuren (TV-ruis?) maar het is duidelijk dat de ouders hun kindjes niet meer graag zien, en dat geldt voor alle leeftijden
Het acteerwerk is best ok, voldoende actie en een leuke dosis zwarte humor zorgen dat het verhaal zo voorbij is. Maar persoonlijk had ik het als horror graag wat bloodier gehad
Noodless
Als een nachtkaars volledig uit !
Nochtans een heel leuk gegeven met een goede opening en interessant verloop met heel wat zwarte humor en bloederige acties. Ook de sound mag er wezen. Maar dat einde... opeens is de film gewoon gedaan.
5/10
john mcclane 2
Erg mee vermaakt, Cage kan alle remmen losgooien hier
Oei,,,dat wil,wat zeggen. Zal je vast wel gelachen hebben .?
john mcclane 2
Er had zeker meer ingezeten, het is wel beetje grappig.beetje cynisch , tikkie anarchistisch , en daarbij ook chaotisch .
Want deze bijvoeglijke naamwoord kunnen vaak niet zonder elkaar .
Maar het idee van ouders die hun kind letterlijk wel dood kunnen wensen / praktiseren is volgens mij nieuw.
Ik kende het nog niet in ieder geval .
wel andersom , mocht het je interessant vinden , ook wel een luguber concept in de vorm van The Children (2008) .
Het is alles bij elkaar genomen redelijk uitgewerkt , maar verre van echt heel goed .
Tonypulp
Na Mark Neveldine ( The Vatican Tapes (2015) , 3.0*), was het met deze Mom & Dad de beurt aan Brian Taylor om in z'n eentje te laten zien wat hij in huis heeft. Er was een tijd dat beide heren de ene na de andere über drukke adrenaline-rush eruit pompte, maar dat ligt inmiddels alweer even achter ons. Blijft toch jammer dat het grote publiek vaak met weinig know-how van (o.a) montage naar films kijkt, want voor editors is het werk van beide heren een natte droom. Fantastische dynamisch geschoten en ten alle tijden met de edit al in het achterhoofd. Dat is ook hier merkbaar, waar veel met detuned/distorted sounds wordt gewerkt om een zo weird en verwarrend mogelijk geheel te creëeren. Bovendien ligt het tempo al vanaf het begin ver van de norm af en raast het flink door. Daar is het basisidee uiteraard enorm geschikt voor, maar de volledige potentie wordt helaas niet benut. Wat het wel is: een speeltuin voor meneer Cage om helemaal leip te gaan. En wie wil dat nou niet?
Crook
Elke scene met Cage was legendarisch, maar helaas waren dat er te weinig om de film te redden.
Daan258
Geinig filmpje.
Leuk om Nicolas Cage bij bepaalde scenes lekker los te zien gaan. Het stelt allemaal niet veel voor en had het van mij echt veel en veel bruter gemogen want dit viel toch een klein beetje tegen maar verder goed vermaakt.
Ik denk wel als Nicolas Cage niet in de film zou spelen dat het gelijk troep zou zijn. Eigenlijk weet hij ( en de soundtrack) alleen de film een beetje te redden want van het verhaal moet de film het ook zeker niet hebben.
Jammer dat het eind dan zo slecht is gedaan. Het is ineens afgelopen, dit sloeg echt nergens op.
Een hele kleine 3,0*
jjj77
Heel erg maar wanneer je deze film met een knipoog bekijkt zie de humor er misschien van in. De Mooiste scene wanneer Cage een biljarttafel kort en klein slaat terwijl de beste versie van de "hokey pokey "ten gehore brengt.
remorz
Zó leuk!
Waarom dan toch niet het onderste uit de kan halen? De premisse is heerlijk absurd. Alle pionnen worden netjes uitgezet, alle middelen zijn aanwezig. Waarom durft de film dan toch niet dat gas vol in te drukken?
De editing vertoont aardige distortion, zeker wanneer het leunt op het wat fragmentarisch vertoonde narratief. Maar veel gruwel wordt buiten beeld gelaten. De soundtrack drukt niet door. Acteurs zijn welwillend (een verwachte Cage maar ook Blair komt lekker uit de hoek) maar worden toch wat beteugeld in de gekte, zo lijkt het. De komst van de grootouders is exemplarisch in de verhouding potentie-staat-tot-uitwerking-ratio. Alles is aanwezig om deze film lekker uit de bocht te laten vliegen maar voor mijn gevoel blijft het toch wat binnen de lijntjes allemaal.
Er wordt wel aandacht besteed aan de (mogelijke) oorzaken/verklaringen van de - desondanks nog altijd ridicule - killing spree, terwijl die uitleg beter achterwege was gebleven en er meer aandacht en energie naar stilistische uitwerking uitgegaan was. Alsof er van hogeraf een wat té mainstream jasje opgelegd werd. Onderwijl kleeft er toch een R-rating aan, dus voor mij blijft de 'waarom' staan. Of beter: de 'waarom-niet?'. Meer horror had bovendien mooi gecontrasteerd met de gevoelige onderlaag van Cage en Blair's beweegredenen en dat was weer goed geweest voor de humor, die cynisme mist om voor écht zwarte humor door te gaan.
In alles lekker hoor, daar niet van, maar had deze graag op maximaal maniakaal gezien. 3,5*
Tarkus
Ik verwachtte niet veel van deze film, maar eigenlijk valt hij best mee.
Goed verhaaltje, niet alledaags en goed gebracht.
Het zijn voornamelijk de kinderen die de hoofdrollen spelen al zijn de ouders, logisch in dit verhaal, niet onbelangrijk.
Leuke kleine rol van Lance Henriksen.
alexspyforever
Als een nachtkaars volledig uit !
5/10
Ik sluit me bij jou aan, leuk gegeven maar de uitwerking laat nogal te wensen over. Eigenlijk een omgekeerde versie van The Children maar die was eigenlijk nog bruter. Ze wisten precies niet hoe ze de film moesten laten eindigen.Uiteindelijk wel vermakelijk genoeg maar niet voor 80 minuten te blijven boeien. Ook ¿Quién Puede Matar a un Niño? (1976) is een stuk beter gedaan.
En Cage, hoe ouder hij wordt hoe onnozeler zijn rollen..Ik zie die vent echt niet graag spelen.
chucknorris
Heb me best goed vemaakt en verder is alles waar wat hier boven al staat. Goed intrigerend idee maar sloppy uitgewerkt. Heb gevloekt om het einde. Enkele scènes waarin je wat brille ziet: goede opbouw in de school en natuurlijk met de grootouders . En cage is cage, net zo gek als in het echt.
Kreeg trouwens ook peter Faber flashbacks met die deur.
SmackItUp
Wel grappig.
Maar als je bedenkt wat het had kunnen zijn, toch enigszins teleurstellend. De ingredienten zijn er namelijk wel: bizar uitgangspunt, kwaliteitsacteurs, visueel lollig. Maar het contrast van het keurige buitenwijk-sfeertje met de horror die om de hoek komt kijken is niet dusdanig groot dat je van je stoel valt. De individuele momenten zijn grappig, maar als geheel schort het dan toch wat.
Doe mij dan maar Taylor's actiefilms waar alles tot in de puntjes verzorgd is. Al blijft het natuurlijk wel een interessant regisseur om te volgen.
Actarus
Ik ben geen liefhebber van horror-komedies, geef mij maar de real stuff...maar deze kon ik best pruimen. Gitzwart en een leuk uitgangspunt. maar kon nog beter uitgewerkt worden. Hierdoor blijft het een middenmoot, maar toch eentje die ik zou aanraden. Goede montage/camerawerk en o zo leuk als de familie samenkomt hé
Black Math
Aardig. Cage gaat een beetje in de overdrive, maar dat zijn we wel van hem gewend. Voor de rest een film die weer eens wat nieuws brengt qua uitgangspunt waardoor het redelijk fris aanvoelt. Leuk hoe dat uitgangspunt uitgewerkt wordt, met opa en oma die op hun beurt vader willen vermoorden. Het ziet er verder degelijk, maar niet spectaculair uit, waardoor ik op 3* uitkom.
DjFrankie
Verhaallijn is leuk gevonden. Film vliegt ook voorbij.
Dat klopt ..
stratmans
soms irritant gefilmd, soms irritante sound, maar wat een mom and dad, goed gespeeld van Nicolas Cage en Selma
Blair, eigenzinnige film vol zwarte humor, is fictie, niet gebaseerd op waargebeurde feiten
Beetje rare film, onlogisch opgebouwd en opgezadeld met veel overbodige scenes, maar uiteindelijk best vermakelijk. Grootste troef is de lekker maffe rol van Nicolas Cage, hier op dreef als vader in een midlife-crisis die het gemunt heeft op zijn kinderen. Zijn hilarische monologen zorgen ervoor dat de film in de tweede helft goed te genieten is. Dat en natuurlijk de late maar zeer welkome bijrol van Lance Henriksen, die volledig door het lint gaat.
mikey
Was dit het einde van Brian Taylors carrière?
Op zich een grappig gegeven, na alle zombie invasies en die van de kwaadaardige kindjes, zijn je ouders ditmaal de dodelijke plaag, hun nageboorte het leven onzeker. Heb geen idee wat de metafoor is. Lijkt me ook totaal niet boeiend. af/toe een excuus voor het ouderlijk gedrag: midlife crisis, rondslingerend speelgoed, cellulitis, hangtieten, buiken, alcoholisme, je kids en het leven die ze voor de boeg hebben. Voor de horror hoef je dit niet te zien. Eerder slapstick. De plaag is heel magertjes in beeld gebracht. Uiteraard veel geschmier van Blair en Cage. Ook al hebben ze soms grappige momenten. Kijk liever ¿Quién puede matar a un niño?. Of Schatjes
Jonkster
Erg leuk; fijn tempo, lekkere edit, beelden en audio. Prima geacteerd ook, plus alles loopt net ff iets anders dan de gemiddelde film. Yup, ik zat hier wel goed in, en het einde kon ik juist waarderen. ****
Donkerwoud
Nicolas Cage Nicolas Caged in een knotsgekke B-film als een vader die een plotselinge bloedzucht ervaart naar zijn eigen kinderen. Al moet ik zeggen dat Selma Blair éigenlijk de show steelt als sympathieke moeder die steeds meer ergernis voelt naar haar irritante kinderen. Zal zij zwichten voor het virus of zal haar menselijkheid overwinnen? 'Mom and Dad' (2017) is met de beste wil van de wereld geen goede film, maar het is allemaal zo heerlijk over-the-top dat het je toch meeneemt in de eigen waanzin. Ook een paar heerlijk surrealistische beelden als andere ouders zich tegen hun kinderen keren.
DVD-T
Erg leuk concept van een film die te laat op stoom komt. Taylor houd zich nogal in als het moorden eenmaal begint. Die laatste 10 minuten maken dat helemaal goed. Daar gaan alle remmen los. Daarvoor probeert Taylor met camera trucjes en de editing nog om je te vermaken. Wat maar half lukt. Het concept is erg tof en je blijft achter met het gevoel dat hier zoveel meer in had gezeten dan nu. Maar leuk om een keer te zien als je iets snels, kort en leuk tussendoor wil zien.
Dentheman
Review Moviemeter horror challenge 2024: God, wat moet ik van deze film zeggen, wederom eentje die zichzelf niet te serieus neemt. Ik kan Cage altijd wel waarderen, hoe ouder hoe gekker heb ik weleens het idee, hij kan lekker zijn gang gaan in deze rol. Leuk voor een keertje en vanwege de insteek komt hij net wat bovengemiddeld uit voor mij, maar verder ook geen hoogvlieger waarbij ik zit te wachten op een vervolg of remake of iets dergelijks. Laatste deel van de middag was hier mooi mee gevuld toen mijn zoontje onverwacht buiten de deur ging spelen
'Flight Risk' vanaf deze week te zien in de bioscoop, Regisseur Chris Columbus is enthousiast over aankomende 'Harry Potter'-reboot | MovieMeter Recap
'Billy Elliot' wordt morgenavond (22 januari) uitgezonden: 'Heel de film lang met een grote glimlach op mijn gezicht'
'The Brutalist'-regisseur Brady Corbet verdedigt AI-gebruik: 'Dit was een handmatig proces'
A24 deelt onheilspellende eerste trailer voor aankomende horrorfilm 'Opus' met John Malkovich
Mom
Marrowbone
Drama / Thriller, 2017
Bliss
Horror, 2019
broer of zus relatieman vrouw relatietienerparentsmass hysteria
Social media
- Registreer |