• 9.373.068 stemmen

Genre: Thriller

Geregisseerd door: Chris Sivertson

Met onder meer: Keir Gilchrist, Aubrey Peeples en Peter Facinelli

Plot Heartthrob

Henry is een verlegen jongeman, die tot zijn grote geluk onverwachts een relatie krijgt met Samantha. Zij is een beeldschone, populaire jonge vrouw. Henry raakt echter geobsedeerd door Samantha, waardoor zij zich langzaamaan terugtrekt. Henry is echter niet van plan Samantha te laten gaan. Iedereen die haar voor zich wil winnen moet daarvoor een hoge prijs betalen.

avatar van bjerik76

bjerik76

bekend verhaallijntje zoals veel voorgangers al hebben verfilmd lijkt mij .

avatar van bjerik76

bjerik76

nop, kon het niet echt boeien, ik begreep ook niet echt het einde.
(stak ie zichzelf nou neer, of deed zij dat )
ik was denk ik al met mn aandacht ergens anders, ineens zat ze op de skatebaan en was ie afgelopen.

avatar van schumacher

schumacher

Middelmatig filmpje.

avatar van schumacher

schumacher

bjerik76 schreef:
nop, kon het niet echt boeien, ik begreep ook niet echt het einde.
(stak ie zichzelf nou neer, of deed zij dat )

Hij .
En het einde was nochthans heel duidelijk .
Met de smartphone bezig gezeten tijdens de film? . Was niks ingewikkelds aan en voor mij was alles heel duidelijk.

avatar van Jeilloc

Jeilloc

Redelijke drama film die gewoon z'n werk doet. Niet heel erg spectaculair, maar wat verwacht je met Keir Gilchrist in de hoofdrol (iemand die nog geen 1 spectaculaire rol heeft gespeeld, alleen in It's Kind of a Funny Story was hij te hachelen). Magere 6, het einde was overigens wel prima.

avatar van Zwolle84

Zwolle84

Lage score voor een erg fijne film. Spannend verhaal, erg fraai geschoten, sterk acteerwerk en het vliegt voorbij. Uitstekend tussendoortje.

avatar van SmackItUp

SmackItUp

I know who killed me was niks, en dit is eigenlijk bijna net zo slecht. Enige positieve aan deze film t.o.v. Sivertson's eerdere prent is dat er meer aandacht is besteed aan het visuele aspect, al is het niet echt van grote klasse.

avatar van Nienke1981

Nienke1981

Prima filmpje om op Netflix te kijken. Ik zat me alleen wel te irriteren aan de acties van de hoofdrolspeler die het meisje al heeft en dan toch allerlei dingen gaat doen waarmee hij het voor zichzelf verpest.. Ook jammer dat je niks weet van zijn achtergrond. Waar is zijn vader? Waarom is hij zo fucked-up?

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

Niet zo best,,,je kan het hele verhaal wel inbeelden na 15 minuten .

De hoofdrolspeelster begon over hoe het gaat in veel films,,,helaas dus ook in deze.

Met het acteer werk is niks mis . Maar das niet genoeg .

Vond het geen verspilling van kijk tijd ,maar ook niet meer dan dat .

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Zeker niet slecht. Hou wel van films met doorgeslagen en psycho persoonlijkheden en het einde, wanneer Samantha aan het woord is, vond ik eerder verrassend. 6/10 omdat het zeker niet wow is maar best vermakelijk.

avatar van IH88

IH88

Heartthrob

Ach ja, de tienerliefde kan zo mooi zijn. Maar in Heartthrob zeker niet, en de eerste liefde voor Henry wordt al snel giftig en verwoestend. Ten koste van zijn vriendinnetje Sam. De film zelf is wat voorspelbaar en mist spanning, maar het beste wat Heartthrob doet is van Sam geen willoos slachtoffer maken. Sam is zelf ook een tiener met veel problemen, en Peeples weet het allemaal sterk te spelen. Het einde is daardoor perfect, en het is jammer dat Heartthrob voor de rest wat tekortschiet. Wel complimenten voor het visuele aspect, wat een kleurrijke film oplevert.

avatar van El ralpho

El ralpho

Hartzeer

Heartthrob begon in eerste instantie als een nog redelijk interessant niemendalletje, wat echter al snel uitmondt in de zoveelste standaardthriller waarbij een jaloers vriendje zulke heftige psychische problemen blijkt te hebben dat ze zich uiteindelijk uitmonden tot het vermoorden van anderen.

Jammer, want ik had Heartthrob wel wat kleinschaliger, realistischer en origineler verwacht. Een die herkenbaar is uit het dagelijks leven en niet van een heftig nieuwsbericht uit de krant. Natuurlijk hoeft een thriller zoals deze helemaal niet realistisch te zijn, maar verzin dan op zijn minst wel een origineel verhaal.

Het kabbelde nu allemaal maar een beetje voort, en hoewel het begin nog wel interessant was, had je al snel het idee te zitten kijken naar een eenheidsworst te kijken.Er had minstens nog wel achtergrond kunnen worden gegeven wat nu de reden was waardoor Henry zich zo obsessief gedroeg en uiteindelijk ontspoorde maar dit bleef achterwege.

Tegenvallende thriller die steeds eentoniger en eendimensionaal wordt naarmate je verder kijkt.

Best oké.

Qua opzet is het redelijk eenvoudig, een tienerliefde die al snel wat grotesquere vormen aanneemt. Gilchrist en Peeples zijn gelukkig wel een aardig stel en de extra problemen waar beide personages mee worstelen maken de film gelukkig iets boeiender.

Ook de regie valt wel op. Niet meteen erg indrukwekkend of memorabel, maar Sivertson heeft toch een duidelijk eigen stijl die deze Heartthrob een eigen ritme meegeeeft. Ondanks dat er niet zo bijzonder veel gebeurt, is de film toch ook zo voorbij. De korte speelduur helpt uiteraard, maar dan nog blijft het gewoon een vlotte film.

Het mist allicht iets wat het bruisender zou kunnen maken, iets wat de film echt memorabel of uniek maakt, maar voor een tussendoortje is het niet verkeerd. Er is dan ook niks expliciets negatiefs te melden, gewoon een degelijk filmpje met een licht eigen stijl.

avatar van Donnie Vallermee

Donnie Vallermee

Makkelijke film om te volgen en kijkt goed weg, met mooie ambient achtergrond muziek ?

Tja een bimbo die met elke gast neukt is natuurlijk niet heel handig om ‘eigen te maken’.

Had een flink stuk langer mogen duren wat mij betreft.

(EDIT moderator: signature verwijderd)

avatar van Rickyman

Rickyman

Na tien minuten afgezet, hier had ik geen zin in... Kon me totaal niet boeien.

avatar van Shadowed

Shadowed

Best leuk.

Maar dit soort apartere filmpjes gaan er dan ook wel beter in bij mij dan doorgaande films. Dit is ook typisch zo'n film die je gewoon op je af moet laten komen zonder maar een seconde je hersenen te gebruiken en gewoon lekker vlot door die 90 minuten kan komen.

Verhaal is niet briljant, maar het is nog wel leuk uitgewerkt. Relatief simpel, maar wel vermakelijk en vlot. Daarbij zijn Gilchrist en Peeples ook gewoon een leuk koppel. Grootse chemie zal je niet zien, maar wel een leuke band die ze hier weten te scheppen.

Vooral Gilchrist doet het overigens leuk. Zowel zijn normalere kant als zijn creepy kant weten goede balans te vinden. Hij neigt vrijwel altijd naar creepy zijn, maar weet de balans toch wel vast te houden, en is daarom best een leuk karakter. Peeples doet het ook solide.

Nooit heel spannend, maar wel gewoon vermakelijk. Bij vlagen aardige beelden, zoals de scenes waarbij Peeples in een kleurrijke omgeving direct naar de kijker toe praat en degelijke inrichting van het verhaal. Camerawerk had nog wel wat peper kunnen gebruiken, maar het is allemaal best degelijk.

Eigenlijk niet veel meer dan een typische highschool-relationship-gone-bad verhaal maar wel leuk uitgewerkt. Duurt voor de rest ook niet te lang en kent een paar aardige draaien aan het verhaal. Goed acteerwerk, degelijke romantiek. Ik heb me geen seconde verveeld en best lol beleefd aan het verhaal.