• 9.372.307 stemmen

F.C. De Kampioenen 3: Kampioenen Forever (2017)

Komedie | 104 minuten

Genre: Komedie

Oorsprong: België

Geregisseerd door: Jan Verheyen

Met onder meer: Ann Tuts en Carry Goossens

Gesproken taal: Nederlands

Plot F.C. De Kampioenen 3: Kampioenen Forever

De Kampioenen trekken naar Zuid-Afrika. Boma & Co gaan er op zoek naar jong voetbaltalent om de club van de ondergang te redden. Maar dat zal niet zonder slag of stoot gebeuren. Het wordt een reis vol gevaren, avonturen en verrassingen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Dimitri De Tremmerie

Maurice De Praetere

Bieke Vertongen-Crucke

avatar van gewoon ikke

gewoon ikke

Vandaag cast premiere gezien in Antwerpen.

Had regelmatig het gevoel van een flauwe billenkletser uit de jaren 80.

De grappen waar je uitbundig om moet lachen zijn eerder schaars.

De serieus verouderde gezichten van de cast komt veel en duidelijk in beeld.

De volgende film van hen, zal "De kampioenen in het rusthuis" moeten gaat heten L.O.L

Ik wil de film helemaal niet afbreken, maar ik had blijkbaar hogere verwachtingen.

Jan Verheyen, dit kon toch beter hé

Deze film is naar mijn mening een gemiste kans om nog beter te doen dan de vorige.

avatar van GoodOldJack

GoodOldJack

De vroegere serie heb ik ontelbaar vaak bekeken en herbekeken, zelfs nu zal ik bij het overgrote deel van alle afleveringen (zijn er toch wel wat 20+ seizoenen) nog wel kunnen voorspellen wat er gaat gezegd worden nog voor het effectief gezegd wordt. Als ze dan uiteindelijk in 2017, nog altijd dit niveau kunnen halen dan mag ook deze terecht de volle vijf sterren krijgen. Lang geleden dat ik nog zo gelachen heb in de cinema en prima gezien van Jan Verheyen, enkel jammer dat de kans me bijzonder groot lijkt dat het de laatste film zal geweest zijn ik zie geen reden waarom ze ander die scène van x aantal jaren later zouden tonen op het einde.

Ze doen het weer! Prachtig gewoon ?❤

In 1990 waren de Kampioenen een verademing. Men had jaren vruchteloos geprobeerd om een humoristische serie te maken. Met de Kampioenen had men die eindelijk beet.

De Kampioenen hadden alles. Na enkele jaren kwam er echter sleet op de formule. Enkele belangrjke acteurs verdwenen. De afleveringen werden opgebouwd rond misverstanden en waar in de beginjaren de personages nog echte mensen waren werden nu stereotypes opgevoerd : de militair die drinkt, de wijvenzot, etc...Langzaamaan werd de serie iets voor kinderen en pubers. In die vijver is men meer dan 10 seizoenen blijven vissen. Het laatste jaar met Carmen als Belspeldel was niet meer om aan te zien. Maar het concept leefde nog: er konden nog films rond worden gemaakt. Het trouwe publiek van kinderen en misschien hun ouders bleef en de films werden een succes. Maar ook hier is een maximum bereikt. Er valt niets meer te vertellen. Stoppen in schoonheid zit er niet in , stoppen met een druk bekeken film wel.

avatar van Alathir

Alathir

Zeer zwakke film weer van De Kampioenen. Gelukkig stoppen ze er eindelijk mee want het is echt wel afgezaagd geworden. Doodzonde eigenlijk hoe je zo je eigen reeks kapot maakt. Film 2 vond ik nog kijkbaar en soms zelfs grappig (wat je ook verwacht van een komedie) maar kwam in geen geval in de buurt van de gemiddelde aflevering uit de reeks. Deze derde film is een herhaling van de eerste en is zowat nergens grappig en het verhaal en sommige acteerprestaties zijn abominabel. Carmen vind ik al jaren niks meer aan sinds ze zo haar sterallures kreeg pff. Ook Dimitri vond ik niet goed. De enige die het nog echt heeft is Markske. Die weet nog altijd zijn onnozele grappen te doen slagen.

Overslaan zou ik zeggen, echt niet de moeite en al helemaal niet voor de fans want dat was ik (vroeger). Ik gun het ze dat ze mooie verre reizen maken maar laat die camera en dat slechte script gewoon achterwege en geniet ervan Kampioenen. Wij hoeven dat helemaal niet te zien als het niet meer op jullie oude niveau kan.

avatar van Fisico

Fisico

Tja, typische kolder op zijn best, maar dat maakt het nog niet tot een goede film of laat staan een Oscarnominatie. En met dergelijk iets moet je ook de grenzen niet over trekken, zelfs niet de taalgrens. FCDK is een nicheproduct van Vlaanderen, pure nostalgie en folklore van eigen bodem.

Nu, was vrij verrast door het begin dat behoorlijk in elkaar zat tot en met de arrestatie van Boma. Daarna verviel de film wat met hier en daar goede, maar vooral vooral vaak vervelende humor die niet aansloeg of clues die echt op niets sloegen. Hier en daar dus zeker ok. Verthongen versus Vertongen was geweldig. De voetballer zelf is trouwens een grote fan en was vereerd met deze cameo.

Afrika had mooie beelden in petto, dus dat is ook mooi meegenomen. Voor de rest blijft het De Kampioenen. Wel fijn om ook DDT te kunnen bewonderen. Een film voor de fans en de kinderen. De rest laat hem best links liggen.

avatar van H€yoka

H€yoka

Deze film werd mijn eerste in 2020. Laat ons hopen dat dit werkje meteen ook het zwakste is wat ik te zien krijg, anders wordt het wel heel matig.
Als absolute fan van de eerste jaren van de serie, trok ik al bedenkelijke gezichten bij wat men met de personages deed in de latere jaren. Doortje was bv een verlegen vrouw die over zich heen liet lopen en wordt dan plotsklaps een religieuze fanaticus die dat zonder gene aan de wereld toont. Geschreven voor kinderen, was de verklaring die je kreeg en die indruk kreeg ik bij deze film opnieuw, maar dan met weinig respect voor wat kinderen moeten verteren.
De absolute dieptepunten dan maar om er nog wat over te zeggen:
- Xavier die een krokodil tot handtas verwerkt (jumping the shark reinvented)
- Pascal die ik me als een fiere vrouw herinner en hier met een flets kapsel opgevoerd wordt
- het hele Afrika stuk kan perfect weggelaten worden en je krijgt dezelfde uitkomst
- DDT die veranderd is en 10 minuten in de film dat alweer kwijt is, zonder aantoonbare reden
- Zuid-Afrika is een enorme continuity error: Pol vertelt zelf in de serie dat hij in Ouagadougou (Burkina Faso) werkte

avatar van Movsin

Movsin

Zoals kon worden verwacht: flauw.

Alleen al om ze uit hun gewone "habitat" weg te trekken is een risico, al behouden ze natuurlijk allemaal hun overgekende karikaturale streken.

Een amoureuze hulpcoach en een père Maurice konden me even doen glimlachen, maar voor de rest was het wachten op dat slot waarin alles weer in de "sacoche" komt.