Genre: Avontuur / Romantiek
Met onder meer: Idris Elba, Kate Winslet en Dermot Mulroney
Releasedatum: 26 oktober 2017
Bekijk via HBO Max
Plot The Mountain between Us
"What if your life depended on a stranger?"
'The Mountain Between Us' volgt twee vreemden van elkaar, een begenadigde chirurg wiens vlucht is geannuleerd en een bruidsfotojournaliste die op weg is naar een aankomende bruiloft. Gezien de noodzaak hun eindbestemming bijtijds te halen besluiten de twee ondanks waarschuwingen betreffende het weer een klein vliegtuig te charteren. Als dit vliegtuigje echter neerstort, moeten de twee samen zien te overleven in de wildernis.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- The Mountain between Us (BoekMeter)
- The Mountain Between Us (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Mrs. Qabbani
Airline Customer Service
Airline Representative
Translator
Vanaf 26 oktober in de bioscoop (20th Century Fox, via Warner Bros.)
WB
Dit kan wel eens wat worden. Idris Elba en Kate Winslett. Beetje dertien-in-een-dozijn-verhaal (hebben we al vele malen mogen aanschouwen), maar wie weet wat de film brengt. Heeft mijn interesse gewekt.
Solis
Phoe dit was een tegenvaller zeg! Vond Kate Winslet eerlijk gezegd behoorlijk irritant met haar overdreven gekreun en daarnaast acteerde ze gewoon niet goed. Idris Elba deed het een beetje beter, maar wist ook niet echt te overtuigen. Camerawerk was ik ook niet echt fan van, de shots van de bergen voelden soms wat lang aan. Was natuurlijk wel prachtig om te zien. Ook de paar seconde zwart beeld tussen de scenes door steeds. Zie je normaal alleen bij series, of ligt dit aan mij?
Het verhaal op zich is redelijk standaard. Dit hoeft geen probleem te zijn wanneer het op de juiste manier is uitgewerkt. Dit was helaas niet het geval. Vooral omdat er veel onlogische dingen gebeuren.
Elba speelt een chirurg (onderweg naar ziekenhuis voor een operatie) en Winslet een journaliste (onderweg naar haar eigen bruiloft). Ze ontmoeten elkaar toevallig en kiezen voor een privévliegtuigje (wat wel erg snel gaat allemaal) zonder vluchtplan (lekker toevallig) waarbij de piloot een beroerte krijgt. Ik kan het best begrijpen dat Elba als chirurg zijnde ingrijpt wanneer iemand (in dit geval de piloot) een beroerte krijgt, maar waarom probeert Winslet niet het vliegtuig omhoog te sturen? Ja wanneer het veel te laat is... Ook dingen als een telefoon die eeuwig lijkt mee te gaan, ze op een bepaald punt aankomen en je duidelijk kunt zien dat ze niet meer verder kunnen en ze in de scene erna gewoon vrolijk verder lopen op een andere route, niet gebruik maken van een beekje... Ik begrijp ook wel dat het niet 100% realistisch kan zijn, maar bij een avonturenfilm verwacht ik dingen als jagen op voedsel, op zoek gaan naar drinkwater, een kampvuur maken en dergelijke. Dat kwam in deze film allemaal uit de lucht vallen vond ik.
Na een paar weken ontstaat er (na alle onnodige drama) nog een romantisch subplot. En dit was na het moment dat ik eigenlijk al klaar was met de film... Bij thuiskomst gaat het helaas nog meer bergafwaarts. Het einde was trouwens om te huilen. Je weet gewoon dat ze zich allebei gaan omdraaien en naar elkaar toe gaan rennen...
De labrador van de piloot was wel een leuke toevoeging. Sterker nog, die was nog grappiger dan Winslet. Haar grappen kwamen niet echt aan...
Eigenlijk kun je de film zo het beste samenvatten: onbekende mensen ontmoeten elkaar op de vluchthaven, moeten naar dezelfde plek, pakken een privévliegtuigje, storten neer, de hond overleeft het wel en de piloot niet, verlaten uiteindelijk het vliegtuig, gaan een hele lange sneeuwwandeling maken met de hond, worden verliefd en komen weer thuis.
iamwhoiam
Echt wel genoten van deze film !
Prachtige fotografie !
Goed acteerwerk van beiden !
Het romantisch gedeelte is volledig menselijk en begrijpelijk .
De film is niet perfect of altijd correct maar wėl vermakelijk en intrigerend.
Aangename entertainment en bioscoop avond.
3 2 1 cut
Kenzomovies
Een film die zeker goed wegkijkt,Elba en Winslet doen hun best,ook goed dat er geen te lange kijkduur is toch heb ik me aan enkele dingen gestoord : hoe kan je een maand zonder dat haar haar vettig komt, hij geen baardgroei bij krijgt, een hond naaien die gebeten was zonder dat die maar één kick heeft van pijn ?!Elba heeft gebroken ribben dus zij duwt hem nog eens lekker in de sneeuw
. Jammer van deze punten , toch een 3*
mrklm
Er valt niets nieuws te bespeuren in dit drama over twee totaal verschillende personen die op elkaar aangewezen zijn om te overleven na een vliegtuigongeluk waarbij ze neerstorten in een besneeuwd, onherbergzaam berggebied. Idris Elba speelt een hersenchirurg die vertrouwt op logica en gezond verstand, Kate Winslet is een fotojournaliste die gewend is haar instinct te volgen. Het is niet zo moeilijk om te raden hoe dit afloopt, maar regisseur Hany Abu-Assad heeft weinig moeite gedaan om de indruk te wekken dat de beide hoofdpersonen het echt zwaar hebben. Idris Elba ziet er gedurende zijn zware bergtocht, afgezien van wat sneeuwvlokken op zijn baard, bijzonder fit en verzorgd uit en ook de gewonde Kate Winslet lijkt fysiek weinig te leiden. De film doet er bovendien wat lang over om tot het onvermijdelijk slot te komen, maar de starpower en het acteertalent van de beide hoofdpersonen redt deze film van een plaatsje in Room 101 wegens extreme schmaltz.
2dehans
De eerste dikke tip: ga er met je vrouw/ vriendin heen. Dan heb je 50% kans dat iemand het een top film vind.
Ga ik nu even volle bak spoliëren van wat ik in iedergeval “bijzonder” vond.
grote vliegtuig maatschappijen vliegen niet dus nemen wij een klein 3 persoons vliegtuig. Voor het gemak idd geen vluchtplan oid en de piloot krijgt een beroerte. Dan breekt de achterkant van het vliegtuig af. Bijna de hond kwijt -ooeehh- en hoppa gordels vast en wachten tot je tegen een berg knalt. Godzijdank zat er in het restand van het vliegtuig nog een op de man/ vrouw gemaakt kledingpakket in om hoog in de bergen te overleven.
Als iemand dit niet raar vindt, dan zul je de film prima verder wegkijken.
laat ik verder het idee los dat ze na drie weken er prima verzorgd uitzien en ook de liefdes scène was prachtig.....
wat verder de meerwaarde was van de berenklem om zijn voet weet ik echt niet.
Gelukkig een slotscène die de film naar een beter niveau bracht.
De “aaaah” die ik en mijn vrouw uitbrachten had iig een andere betekenis
Luitzen
Enige reden om naar de bioscoop te gaan en niet te wachten tot hij thuis op de buis komt zijn de shots van de bergen/natuur. Voor de rest tamelijk ongeloofwaardig en voorspelbaar. Jammer, er had meer ingezeten. Als die amerikanen er nou maar eens aan wilden dat sommige verhalen niet zo "goed" hoeven te verlopen/aflopen.
Phantasm
Had hier wel wat meer van verwacht, zitten een hoop saaie momenten in, er zijn dan wel weer mooie bergsneeuwlandschappen in te zien.
Marsjeparsje
'The Mountain Between Us' is een fantastische film! Tenzij je niet van slapen houdt
Zwolle84
Ondanks de lage verwachtingen ben ik alsnog teleurgesteld. Dat enorm zoetsappige liefdesverhaal had ik totaal niet verwacht, dacht dat het vooral een survivalfilm was. Het hele deel na de redding had achterwege mogen blijven. En dan dat op elkaar af rennen in het laatste shot... brrrrr.
RodrigoCosta
Toch wel wat verwachtingen, maar het is echt een film van niks. Idriss Elba doet zijn best nog, Kate zag het duidelijk als tussendoortje. Als je de film kritisch gaat bekijken gebeurt er eigenlijk gewoon helemaal niks. Uiteraard worden ze verliefd op elkaar, want dat zag je totaal niet aankomen vanaf minuut 1. Het eind is angstaanjagend voorspelbaar, maar de film is bovenal zeer teleurstellend. Alsof ze het script in een halfuurtje geschreven hebben.
Flat Eric
Alive (1993) maar dan zonder kannibalisme en overgoten met een romantisch sausje.
De extreme omstandigheden en het op elkaar aangewezen zijn is nog wel een aardig gegeven om een film omheen te bouwen maar zodra het 'gerommel' in de hut begint dan weet je wel welke kant het op gaat.
De film kreeg daar echt een hoog soap-gehalte mee, met als dieptepunt het voorspelbare einde. Ik was er niet van onder de indruk en het deed me niks.
Redelijke film waarin een man en vrouw met een vliegtuig neerstorten op een besneeuwde bergtop. Als overlevingsdrama blijft de film zeker onderhoudend. Als liefdesdrama nogal ongeloofwaardig en ook het einde is te gemakkelijk. Vervelend wordt het niet en dit is ook te danken aan het prima samenspel van Kate Winslet en Idris Elba. Een nipte 3.0 sterren.
Donucius
Je moet een beetje van de cast houden om deze film te kunnen waarderen, want het gaat vooral om de interactie tussen de hoofdrolspelers dan echt om het verhaal. Het is geen Wind River, maar meer een overlevingsverhaal. Kakt soms een beetje in, maar ja wat wil je dan ook. Heel veel is er ook niet echt te vertellen. De performance is gelukkig nog wel redelijk.
Zeriel
Razzie award voor dedomste plaincrash ever! Natuurlijk ga je het vliegtuig niet proberen in de lucht te houden als dokter, nee je gaat je EHBO skills op de piloot uitproberen..... Ben je nog met zijn tweeën ook!
Snel gordels vast want we vliegen tegen een berg. En daarna zijn ze opzichzelf aangewezen, als ze dan door hun klaarblijkelijke ontzettende domheid gewoon om het leven komen, omdat hun overlevingsinstincten niet functioneren, dan zou de film nog kloppen. maar neen er ontvouwt zich een standaardromance volgens het botsende karakters blijken elkaar toch aan te trekken principe.
Het hele script klopt dus vrij weinig van, hou je over twee aardige acteurs in een schitterend berglandschap.
En de obligate stelletjes in de zaal die allemaal kletsen of ze thuis op de bank zitten. Zo irritant, stille films in mainstreambioscopen, worden altijd een beetje verpest door dit gebrek aan beschaving.
thunderball
Deze een paar weken geleden gezien.
Film is een kruising tussen overlevingsdrama en romantisch drama, op beide vlakken laat hij nog al wat steekjes vallen.
Om te beginnen is de speelduur relatief kort, dit heeft zo zijn voor en tegens:
de verhaaltrend is lekker vlot, maar het is allemaal wel erg oppervlakkig en ik had veel meer van de overlevingstocht willen zien en minder hoe het erna verging, incl. het onvermijdelijke drama en soapgehalte aan het slot.
Ondanks alles gaat het de twee hoofdpersonen relatief makkelijk af om te overleven en weer de beschaving te bereiken. Ik had meer hindernissen en tegenslag willen zien.
Gebaseerd op een boek (roman) van Charles Martin (nooit van gehoord). Wanneer het een verhaal op ware feiten zou zijn gebaseerd, had je nog kunnen zeggen, dat ze zich wel min of meer aan de feiten hebben moeten houden (hoewel Hollywood daar nou nu niet bepaald om bekend staat), maar gezien dit niet het geval is, had men de tocht toch wel stukken spannender en moeilijk kunnen maken.
Aan de acteurs ligt het niet, beiden hoofdrolspelers hebben genoeg kwaliteiten en starpower om het geheel naar een redelijk einde te brengen, maar er had gewoon meer in gezeten.
De verloofde van het vrouwelijk karakter, gespeeld door een bijna onherkenbare Dermot Mulroney en neergezet als een zeurende nerd, steekt wel erg schril af bij Alba en je kunt als kijker de afloop dan ook wel raden.
Aan de positieve kant: de hoofdlocatie in de bergen is adembenemend mooi te noemen en je krijgt dan ook prachtige natuurlandschappen van besneeuwde bergtoppen te zien.
De film is niet echt slecht, maar ook nergens werkelijk bijzonder en je krijgt tijdens het kijken het gevoel het allemaal al eens eerder én beter te hebben gezien.
Een vijfje, ofwel 2,5 ster.
cantforgetyou
- 1956 berichten
Ik had een iets andere film verwacht. Meer een actie film. Het blijkt achteraf toch meer een romantische film te zijn geworden. Niks mis mee, alleen even schakelen. De beelden van de sneeuw en bergen zijn prachtig. De actie is soms best spannend. Het liefdesverhaal is ook wel te begrijpen. Dus eigenlijk geen slechte film. Het is natuurlijk geen klassieker zoals 'Titanic'. Wel een leuk tussendoortje.
AmazingPP
Uitermate voorspelbare film vanaf de eerste tot de allerlaatste minuut met een flinterdun script wat overeind gehouden worden door het acteerwerk van Winslet en Elba. Ik heb me vermaakt, maar daar is dan ook alles mee gezegd. 3 *
Melksnor
Viel niet mee, had op een film ala 'the edge' gehoopt maar resultaat was een mager verhaaltje met wat romantiek wat ook niet heel erg overtuigde.. een misser zonder echte spanning of verassingen.
2,5 ☆ voor de schitterende beelden
Jazzthieve
Uiterst clichematige en voorspelbare film met gemiddeld acteerwerk. Werkelijk elke gedachte dat je zal hebben over hoe de film zal verlopen terwijl je het aan bekijken bent komt ter vervulling. Nergens verrast de film. De acteurs doen niets verkeerd maar daarmee is dan ook alles gezegd. Je voelt je niet echt betrokken bij wat ze moeten doorstaan en krijgt ook nooit de indruk dat ze in echt levensgevaar zijn (mede door de voorspelbaarheid van de film zoals eerder gezegd).
Wil je iets gelijkaardig maar beter kijk dan The Edge of Alive. Het dit jaar verschenen Walking Out lijkt ook gelijkaardig maar die heb ik nog niet gezien.
desire73
Ik heb echt genoten van deze film. Keek heerlijk weg. En wat hou ik van Idris Elba.
desire73
De hond gaat toch niet dood mag ik hopen?
Nee de hond blijft leven gelukkig.
Best oké.
Maar ik ben in de winter wel makkelijk te porren voor een filmpje als dit. Buiten guur weer, binnen lekker zitten staren naar een paar personen die in een ruig, besneeuwd berglandschap moeten vechten om te overleven. Een goeie mok warme chocolademelk erbij had het afgemaakt, maar die hebben ze niet in de bioscoop.
Wie verrast wil worden hoeft alvast niet aan deze film te beginnen. De setup is ook super doorzichtig, met een opkomende storm, één of andere maffe wanhoopspoging om alsnog de bestemming te halen, een piloot die tussen de soep en pattatten even meedeelt hoe onherbergzaam het gebied waar ze overvliegen wel niet is ... de rest laat zich raden.
Het gevolg is twee films. Eentje waar twee personen moederziel alleen, zonder noemenwaardige hoeveelheid eten moeten zien te overleven op een ijzige berg, de andere gaat over een blije hond die zich geweldig amuseert in de sneeuw. Leuke toevoeging, maar de geloofwaardigheidszoeker zal er vast van steigeren.
Het einde had iets beknopter gemogen, maar verder een erg degelijke formulefilm die alle nodige kenmerken netjes afvinkt. In de zomer hoef je me dit soort films niet voor te schotelen, putje winter is het aangenaam kijkvoer.
mjk87 (moderator films)
Begint sterk, vrij snel in de actie en ondanks veel dommigheden een aantal indrukwekkende scènes. Die hele crash in lange shots is fraai, en daarna de vele beelden van besneeuwde toppen erg mooi. De omgeving is al mooi, maar men weet goed hier ook het beste uit te halen met het lichtinval, de nietige mensen in immense witte vlakten en af en toe volledige stilte voor een bevreemdend effect.
Maar dan verglijdt de film in een sentimentele draak waarin de beide personages (wel sympathiek gespeeld) natuurlijk weer allerlei trauma's hebben. Daar raakte ik de interesse volledig kwijt. En aan het eind blijft de film maar duren en duren en wordt zo een stomvervelend ding. 2,0*.
mcdaktari
Normaal gesproken ben ik niet echt een liefhebber van dat romantiek genre, maar The Mountain Between us heeft me toch redelijk goed geamuseerd. Nou speelt het natuurlijk ook wel mee dat ik Kate Winslet een hele mooie meid vind en haar graag zie acteren. De film begon best goed maar gaande weg werd het wel behoorlijk zoet sappig. Maar zoals ik al zei, kon ik dat van deze film wel hebben. Wel een beetje onwaarschijnlijk dat ze na een paar weken er nog zo bij liepen ondanks ze bijna niks te eten hadden . Maar afijn, het is film zullen we maar zeggen. En dan kan dat gewoon allemaal.

De western 'Horizon: An American Saga - Chapter 1' verdwijnt binnenkort van Netflix

De Argentijnse dramafilm 'Goyo' van Marcos Carnavale is een kijktip op Netflix

Waargebeurde misdaadthriller 'City of Lies' met Johnny Depp morgenavond op televisie

Netflix-documentaire 'Jeffrey Epstein: Filthy Rich' wordt na zes jaar weer goed bekeken

Hotel Mumbai

Maudie
Biografie / Romantiek, 2016

Al Final del Túnel
Misdaad / Thriller, 2016
gebaseerd op boekfotograafbergpilotwildernisdieren in het wildinterracial romanceoverlevingsneeuwvliegtuigcrashdokterhondstruggle for survivalargumentfreezing vreemdelinginjuryholiday seasonamerican wildernesshopelessnessvalleyscenicmountainsdesolate wildernessdelayed flightobstacles