• 9.373.568 stemmen

Most Beautiful Island (2017)

Drama / Thriller | 80 minuten

Genre: Drama / Thriller

Geregisseerd door: Ana Asensio

Met onder meer: Ana Asensio, Natasha Romanova en David Little

Gesproken taal: Engels en Spaans

Plot Most Beautiful Island

"Never tell the ending…"

De film beslaat één vreselijke dag in het leven van de jonge immigrante Luciana die moeite heeft de eindjes aan elkaar te knopen. Daarbij poogt ze aan haar verleden te ontsnappen. Luciana wordt fysiek en emotioneel op de proef gesteld wanneer ze zich in een wreed spel bevindt als centrale deelnemer. Levens worden in gevaar gebracht, zielen gebogen en gebroken, en dit alles voor het perverse vermaak van een bevoorrechte groep.

avatar van Malick

Malick

Intrigerende trailer!

avatar van scorsese

Aardige film over een vrouwelijke immigrant in New York die uit geldnood een vreemd klusje aan neemt. Deze film is gemakkelijk in twee delen op te delen en waarbij het tweede deel dan ook als een verrassing komt en een paar ongemakkelijke momenten oplevert. Uiteindelijk heeft het niet al te veel om het lijf en gebeurd er ook niet al te veel, maar als regie-en acteerdebuut van Ana Asensio best veelbelovend. Met gemak 3.0 sterren.

avatar van Biosguru

Biosguru

Mooi. Deze film weet met beperkte middelen en veel suggestie de aandacht goed vast te houden. Dat is bijzonderder dan het op het eerste gezicht lijkt. Er zijn in dit genre er is een dodelijk spel, niemand weet hoe het afloopt, de regels zijn vooraf niet bekend. erg veel tegenvallers. Waar dat meestal misgaat is dat het verhaal weinig geloofwaardig is EN de personage van bordkarton zijn.

Most Beautifull Island neemt rustig de tijd voor een opbouw, waarin we de hoofdpersoon wat beter leren kennen. Dat werkt later in de film goed om de spanning op te bouwen. Eigenlijk krijg je vrij alledaagse dingen te zien, om het hoofdpersonage beter te leren kennen, maar dat verveelt niet. Tot zover het zeer geslaagde Arthouse deel. Wat heel rustig maar zeker richting horror gaat naar het einde van de film toe.

Mooi debuut, ik kijk zeker uit naar volgende films van deze Mevr. Ik verwacht overigens niet dat deze film op MM nog erg veel hoger gaat scoren. Omdat het een klassieke Arthouse VS Horror botsing is. Arthouse publiek zit niet op horror te wachten. Horror fans zitten niet op Arthouse te wachten. Als je beide kunt waarderen. Lijkt me dit een aanrader.

Hihi, voor als deze film je deed denken aan Intacto.... Ana Asensio komt uit Spanje en deed stunts voor Intacto. Ik zat tijdens het kijken al aan een double bill te denken.

avatar van John Milton

John Milton

Daar reken ik mezelf wel onder. Maar had hem al opgesnord, zie ik

avatar van Robbertfr

Robbertfr

Richting horror aan het einde? Dan heb je volgens mij een andere film gezien

Persoonlijk vond ik de opbouw te lang in vergelijking met het gedeelte waar het om draait. Bleef ook erg onbevredigend achter toen de aftiteling kwam. Het einde is er echt wel met de schaar ingezet lijkt het zo

Geen topper, maar om simpel weg te kijken als je je verveelt, is het wel te doen

avatar van Hollywood007

Hollywood007

Heel goede opbouw maar jammer genoeg gebeurt er niet zo heel veel. Ik was best teleurgesteld bij het einde juist omdat ik door het sterke middelste stuk een einde verwachte dat wat meer om het lijf had. De film had best een half uur langer mogen duren en de dingen die gebeuren in de mysterieuze kamer hadden uit meerdere delen mogen bestaan. Vooralsnog een sterk eerste deel.

avatar van John Milton

John Milton

Een behoorlijke slow-burner die er een beetje tussenin valt. ‘Arthouse publiek zit niet op horror te wachten. Horror fans zitten niet op Arthouse te wachten’, schreef Biosguru in zijn mening over de film. Ik reken mezelf tot de uitzonderingen, maar Most Beautiful Island is wel een uitstekende film om die theorie te ondersteunen. Mijn geduld werd wat mij betreft beloond, maar zelfs met een speelduur van 80 minuten, duurden de eerste 60 wel wat lang soms. Asensio weet wel een paar verontrustende scènes vast te leggen, en het migrantenbestaan en die ongrijpbare American Dream zijn daar een prima setting voor.

avatar van Noodless

Noodless

Ben met mijn voorganger eens. Een originele slow-burner die tijd maakt voor zijn hoofdpersonage waarbij het migrantenbestaan, de American Dream goed wordt weergegeven in een prima setting. Speciaal filmpje die zijn tijd neemt en uiteindelijk met een originele toets de nodige horror weet aan te wakkeren zonder gebruik te maken van bloederige scènes. Meteen ook de kracht van de film want die laatste 20 minuten waren echt wel verrassend en spannend. Sommigen hadden liever nog een verdere uitwerking gehad naar het einde toe, maar het was duidelijk dat het hoofdpersonage op een nare, kille, creepy manier de American Dream had gevonden ten voordele voor het perverse vermaak van een bevoorrechte groep. 7/10

avatar van Alathir

Alathir

Een film met wel een intrigerend einde, waar veel meer mee had kunnen gedaan worden. De inleiding valt veel te lang uit, het duurt namelijk 60 minuten voor het deel waar de film om draait begint. Ik dacht eigenlijk dat het een horrorfilm was maar het is toch een andere horror dan waar veel horrorfans op zullen hopen dan. Dus we zien eigenlijk gemakkelijk een halfuur aan screentime dat totaal niks toevoegt. Gemiste kans.