• 9.374.414 stemmen

Genre: Actie

Geregisseerd door: Peter Malota

Met onder meer: Peter Stormare, Jean-Claude Van Damme en Autumn Reeser

Plot Kill 'em All

"When you don't know who to trust..."

Na een enorme schietpartij belandt een mysterieuze vreemdeling op het randje van de dood in een plaatselijk ziekenhuis. Vervolgens komt een buitenlandse bende op brute wijze het ziekenhuis binnengevallen om hem na te jagen. Zijn verpleegster, de enige overgebleven getuige van de tweede schietpartij, moet een FBI-ondervraging ondergaan die een verwikkeling van internationale intriges en wraak ontsluit.

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

Mijn god, en ik dacht dat alleen Stallone er echt niet meer uit zag. Het cokegebruik van Van Damme is hem niet in de koude kleren gaan zitten zegmaar. Het lijkt wel of je naar een afgezwakte en compleet uitgebluste karikatuur van de beste man zit te kijken, waarin hij duidelijk verdwaald is in een wereld van alcohol en coke. Best triest eigenlijk, ook die groeven in z'n gezicht en alles. Nu ziet ome Seagal er tegenwoordig ook alles behalve goed uit, en zelfs bij Schwarzenegger zijn de jaren flink gaan tellen. Toch zonde om iemand zo af te zien takelen. Nu over de film zelf, tja wat moet je er van zeggen, gewoon slecht en Van Damme ziet er zo belachelijk slecht uit dat ik er amper meer naar kan kijken. Bij Stallone neem je het nog eens voor lief omdat hij soms nog wel echte kwaliteit aflevert (Rambo Last Blood was een groot feest en een ijzersterke film) maar de laatste sterke Van Damme film kan ik mij echt niet meer heugen. En nee ook JCVD vond ik dus helemaal niets! Alleen zijn rolletje in Expendables 2 was nog wel aardig.

FunkStarr schreef:

Jean Claude Van Johnson al gezien? Dat vond ik wel de moeite waard.

DiDa

Nee nog niet, is die wel de moeite waard? Oh wacht even, ik zie dat het een komedie serie is, nee sorry die sla ik dan maar even over.

Nee joh, is geen komedie. Goede actie en een gemotiveerde Van Damme. Geproduceerd door Ridley Scott. Gewoon effe checken

avatar van mrklm

mrklm

Na een uitbarsting van dodelijk geweld in het plaatselijke ziekenhuis wordt verpleegkundige Suzanne [Auumn Reeser] aan de tand gevoeld door twee FBI-agenten [Peter Stormare, Maria Conchita Alonso]. Zij willen achterhalen of en waarom zij geprobeerd heeft om huurling Phillip [Jean-Claude van Damme] te beschermen. Het heeft allemaal verband met de louche praktijken van Russische gangsterbroers Radovan [Daniel Bernhardt] en Zoran Brokowski [Kieran Gallagher]. In flashbacks zien we hoe het uit de hand is gelopen in slecht gemonteerde actiescènes en er is de plichtmatige stompzinnige plottwist die je doet afvragen waarom je naar het voorgaande hebt zitten kijken. Reeser is OK in de hoofdrol en Van Damme laat zo nu en dan iets zien van zijn acteertalent (waarover hij wel degelijk beschikt), maar dit is slechts formulematige pulp.

avatar van Han Solo 420

Han Solo 420

Een van de mindere films met JCvD die ik heb gezien. Dit rijmt natuurlijk met zijn coke gebruik. Dit uitte zich voornamelijk in de actie scènes. De splits en de hooggeplaatste trappen zijn ingeruild voor wat flauwe schiet scènes. Het acteren vond ik hem wel redelijk goed afgaan in deze film. De geblesseerde stoere bink uithangen ging hem wel goed af.

De film stort zich niet volledig op de actie. Er wordt ook aandacht besteed aan de manier van vertellen. De methode zelf is eigenlijk prima, maar de uitvoering is significant minder. Het trio aan tafel maakte weinig indruk op mij. Die scènes zaten niet goed door de actie scènes verweven. Dit zorgde ervoor dat het tempo van de film, voor mij, onaangenaam was. De verhouding tussen Suzanne en agent Holman was wel prima geslaagd. Het 'ik ben een verpleegster'-verhaal van Suzanne ging me dan wel weer vrij snel vervelen. Het was haar standaard argument waarom ze in bepaalde situaties zo gehandeld heeft.

De actie zelf was allemaal vrij rommelig gefilmd. Ik begrijp dat ze het gevoel wilde creëren dat de karakters gedesoriënteerd waren. Alleen waren het nu wat losse flodder shots waarin de complete verhoudingen ontbraken. De echte spanning was er niet, omdat ik miste hoe dichtbij het gevaar was. JCvD sprint over ziekenhuisbedden om kogels te ontwijken, maar het leek alsof de schutter om de hoek stond en zijn kogels uit een andere hoek komen vliegen.

Het soort van Usual Suspects einde met een Keyser Söze figuur zat er ook wel aan te komen, maar ik had daar helemaal geen problemen mee eigenlijk. Een prima voorspelbaar einde.

Kortom, een matige actie film met een leuke structuur. Prima om jezelf 1,5 uur mee te vermaken. Geschikt voor de JCvD-liefhebbers, die de klassiekers met hem kunnen dromen. Maar een aanrader in het genre wil ik het niet noemen. 2*

DiDa

Van Damme is op dit moment bezig met de opnamen van Kill Em All 2 in Italie.

Peter Stormare keert ook terug.....

avatar van Shadowed

Shadowed

Uitzonderlijk matig geregisseerde actiefilm met een random verwijzing naar de Balkan-misdaden. De waargebeurde slachtingen worden hier, tot m'n grote verbazing, gebruikt om het personage van Jean-Claude van Damme wat achtergrond te geven en daarna wordt weer vergeten dat het überhaupt heeft plaatsgevonden. De rest van de film vormt namelijk een redelijk voorspelbare aanpak voor een B-film, waarin de bijna constant warrige actiemontage en aaneenschakeling van oninteressante figuren ervoor zorgen dat de 96 minuten een serieuze zit blijken. Regisseur Peter Malota speelde een aantal keer mee in andere Van Damme-films en besloot zichzelf toen tot slim genoeg te kronen om nu het voortouw te nemen in zo'n film als main man, maar inhoudelijk maakt hij er een absolute puinhoop van. Het verhaal is saai en uitgekauwd, maar de wending op het einde slaat echt alles. Autumn Reeser zet daar namelijk haar eigen kapsel af en doet een pruik op. De film bedoelt het uiteraard andersom dat haar brunette coupe in dit geval niet echt was, maar dat blonde pruikhaar is echt zo'n goedkope look dat ik vanwege alle ellende met stomheid geslagen was. Eigenlijk was het de bedoeling dat ik de film uit 2012 zou kijken, maar toen verscheen deze op mijn scherm en ben ik daar maar akkoord mee gegaan. Ik ga mezelf er nog lang mee pesten, maar gelukkig is de film inmiddels afgelopen en klaar om vergeten te worden.

avatar van Kondoro

Kondoro

"When you don't know who to trust..."

Maandagochtend, tijdens het lopen op de loopband (voor de dagelijkse stappen) kijk ik meestal een film of serie. Ik heb op Letterboxd een lijst toegewijd aan films die ik kan kijken, of herkijken tijdens mijn trainingen. Hoewel die lijst al aardig uitpuilde komen er wekelijks wel meer films in. Ooit heb ik ook besloten dit soort C-werkjes er in te gaan. Van Damme, Seagal, Lundgren en al die lekkere 90's actie helden zijn er met dit soort werkjes in gekomen, waar ik eigenlijk mijn vrije tijd niet aan wil vervuilen maar voor tijdens zo'n training een leuke afleiding is (en je dus ook niet alle concentratie nodig hebt).

Maar, ik kwam al gauw op de conclusie dat dit wederom een vrij matig project is, die Van Damme niet persé goed deed. Het verhaal is zo gauw nog helemaal niet slecht, alles er om heen is behoorlijk bagger. Het opent allemaal best prima, heel warrig omdat de productie duidelijk middelmaats is maar, er is een doel voor ogen. Hoe langer de film afspeelt hoe saaier het wel werd, er gebeurde niet heel veel. Actie scenes waren ver te zoeken en we worden eigenlijk mee gesleurd in een soort nietszeggende drama soap waar we voornamelijk op twee locaties de film moeten volgen. Malota vind het overigens ook heel belangrijk om een soort Joegoslavisch aspect aan de film te binden, de immers Albanese regisseur zal wel veel van die oorlog daar mee gekregen hebben.

Het deed me eigenlijk allemaal niet zo heel veel. Toch vond ik de actie scenes die er in zaten, best wel geinig. Buiten het feit om dat Malota het ook nodig vond van die hele irritante en nietszeggende slow motion beelden te verwerken hier en Van Damme toch meer als een stijve hark over komt dan de actieheld die we kennen, overigens niet heel schrikbarend gezien zijn leeftijd, hij deed het wel gewoon leuk. Toch keek de film ook wel prima weg, duurt het nergens té lang maar, had ook zeker een stukje korter gemogen. En ik vond het leuk dat Peter Stormare te zien was, al is dat wel zo'n beetje het gezicht van de B-films in deze generatie geworden, samen met de nodige acteurs uiteraard. Ik ken hem de laatste tijd voornamelijk van de Call of Duty games, waar hij in de recente game een rol vervuld. Zelfs daar gaan we de B kant op .

Het bleek blijkbaar nodig om een tweede deel te maken van deze prul, aangezien die vorig jaar is uitgekomen. En dat is ook overigens te volledige reden dat deze film opgezet is, aangezien ik deel twee morgen ga kijken tijdens het lopen, omdat ik mijn "2024" lijstje wil afwerken. Goed, met dit in het achterhoofd gaan we een zware training tegemoet .