• 9.380.902 stemmen

Geregisseerd door: Trey Edward Shults

Met onder meer: Joel Edgerton, Christopher Abbott en Carmen Ejogo

Releasedatum: 15 juni 2017

Plot It Comes at Night

Wanneer een onnatuurlijke dreiging de wereld terroriseert heeft een man samen met zijn vrouw en zoon zijn toevlucht gezocht in een verlaten woning. Hun leven wordt echter verstoord door de komst van een wanhopige jonge familie die op de vlucht is. Ondanks de beste bedoelingen van beide families beginnen paranoia en wantrouwen de overhand te krijgen als de verschrikkingen buiten steeds dichterbij komen.

avatar van ichi

ichi

Licht frustrerende film. In de regel houd ik van een stress in kleine setting. En in eerste instantie beviel de mysterieuze toon, maar na een tijdje haakte ik af. Het en der drong een Shyamalan-ergernis zich aan mij op: wazige rationalisaties, onlogische uitleggerigheid, soms knullige, rare acties en dialogen en (te) moeilijk kijkende protagonisten. Ergens zat blijkbaar ook een twist, die ik niet helemaal meekreeg geloof ik. Ik moest helaas soms aan een arty The Happening denken... Volgens mij beloofde de trailer iets in de trant van The Conjuring of zoiets, geen idee wat ze nu precies willen met It Comes at Night. Into the Forest vond ik beter te pruimen.

Ik wilde heel graag... maar het lukte niet. Jammer. Bij een tweede kijkbeurt graag met audiocommentaar!

avatar van DMF

DMF

Dit is voor mij de film die 10 Cloverfield Lane had moeten zijn. Meteen zit je middenin het verhaal waarin zowel hoofdrolspelers als kijker vol zitten met vragen. Binnen no-time zat er al een lekker beklemmend en mysterieus sfeertje over de film heen. Dat sfeertje werd goed vastgehouden en nog eens verder versterkt door een aantal beklemmende scènes waar de paranoia en het wantrouwen vanaf droop. Onbewust helpt het ook dat de titel en de poster van de film eigenlijk een ander verhaal doen vermoeden dan je daadwerkelijk te zien krijgt. Wat dat betreft is de marketingcampagne wat raar, maar wat geeft het. Ik heb anderhalf uur aan het beeld gekluisterd gezeten en ondanks dat er echt wel wat op en aan te merken valt, heb ik genoten. Van zo'n laatste shot word ik alleen maar meer enthousiast. Meer van dit!

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Tegenvaller

Er gebeurt gewoon veel te weinig in deze film. Zo'n slow-burner is geen probleem als het richting de climax maar indruk weet te maken door bijvoorbeeld een opmerkelijke twist of door een beklemmende gebeurtenis. Maar It Comes at Night gaat eigenlijk uit als een nachtkaars. Goed geacteerd en af en toe best sfeervol, maar de goede score op IMDB is wat mij betreft nergens op gebaseerd. Deed me heel erg denken aan de film Las Tinieblas (2016) die ik afgelopen April zag.

avatar van Rvdz

Rvdz

Tsja, weet niet zo goed wat ik hier van moet vinden. Aan de ene kant zijn alle acteurs in topvorm en zet de regisseur een heerlijk dreigend sfeertje neer, maar aan de andere kant vond ik het verhaal toch iets te dun om anderhalf uur te boeien. Ik stoorde me in tegenstelling tot wat ik van anderen lees ook aan het geklooi met het aspect ratio. Ik had dat trucje al in het begin door, dus voor mij haalde het alle spanning uit de droomscénes, want ik wist toch al dat het allemaal niet echt was. De symbolische betekenis van hoe het op het einde gebruikt wordt vind ik dan wel weer erg mooi, maar vond het nog steeds een beetje afleidend werken.

avatar van Master Blaster

Master Blaster

Valt tegen voor een bioscoopfilm

(Als ik hem thuis had gezien was de score misschien hoger geweest)

avatar van MENEER L3GIOEN

MENEER L3GIOEN

Master Blaster schreef:

Valt tegen voor een bioscoopfilm

(Als ik hem thuis had gezien was de score misschien hoger geweest)

Wtf?

avatar van Shinobi

Shinobi

"Do you have any idea what's going on out there?"

Op basis van de erg misleidende trailer verwachtte ik een generieke horror te zien, maar wat een welkome verrassing is dit geworden zeg!

Als kijker word je ondergedompeld in een post-apocalyptische wereld waar vanaf de eerste scène gelijk de toon wordt gezet voor hetgeen dat komen gaat. Het interessante hierbij is dat er gehint wordt naar een bepaalde virus, maar men speelt hier heel behendig omheen; verwacht zeker geen antwoorden.

Doordat je van minieme informatie wordt voorzien leef je mee in het onzekere bestaan van de personages. Met name Joel Edgerton komt als beschermende vader goed naar voren, maar ook Kelvin Harrison Jr. die als zoon de meest gestoorde dromen heeft. Op deze manier wordt het menselijke aspect aangekaart, waardoor de meest simpele beslissingen veel gewicht met zich meedragen.

'It Comes at Night' weet knap gebruik te maken van de geïsoleerde locatie die mysterieus oogt. De dichte cameravoering en intrigerende score zorgen ervoor dat het geheel immer onheilspellend blijft. Hierdoor overheerst er op een gegeven moment enkel nog angst en paranoia, wat zeer intens aanvoelt. Let vooral op het aspect ratio dat alsmaar ongemakkelijker wordt, alsof je zelf in een nachtmerrie bent beland waar je niet meer uit kan komen.

Al met al een heerlijke slow burn horror die helaas verkeerd gepromoot is. Liefhebbers van het genre zullen hier desondanks van kunnen genieten.

4,0 Sterren.

avatar van tbouwh

tbouwh

Ja brrr, die promotie. Eén shot van die oude man gister op een compleet andere site, met een leus in de trend van 'horrifying masterpiece' oid erbij. Slechter kun je deze film echt niet op de markt brengen. Tenminste, niet als je eerlijk wilt zijn.

avatar van Donucius

Donucius

Een erg aparte film. Meer zeg ik niet.
Knap hoe men met weinig tot niks 90 minuten kan vullen, maar ook niet meer dan dat.
Te vergelijken met een lange aflevering van een goede serie (zoals een Walking Dead?).

avatar van MRDammann

MRDammann

It Comes At Night is alles behalve een standaard horrorfilm. Het is een meesterlijke film die nagelbijtend spannend is en die die spanning fantastisch opbouwt. Hoe er gewerkt wordt met muziek, het gebruik van andere geluidseffecten of juist niet, en de camera draagt hier allemaal aan bij. Daarnaast heeft het een geweldige cast en heeft het een goed verhaal. De film gaat volgens mij over vertrouwen en gevaar van buitenaf. Meer vertellen over het plot is niet wenselijk, aangezien deze film het beste werkt als je er weinig vanaf weet. Ga deze film gewoon zien!

avatar van Dutchmeister

Dutchmeister

Droevig slechte film. Voorspelbaar, geen spanning en niks geen verhaallijn.

Spaar je geld (en tijd) en sla deze over!

avatar van kenna1

kenna1

Voor mij is dit echt de slechtste film die ik ooit heb gezien, ik ga naar alle horrorfilms in de bioscoop maar dit is ronduit de zwakste. Helaas..

avatar van Edwin02

Edwin02

Het acteerwerk was intens, maar de film als geheel laat een zeer vervelende nasmaak achter door alle onlogische en onverklaarbare gebeurtenissen.

De hond gaat er op een gegeven moment blaffend vandoor, waarna hoorbaar is dat het dier "iets" overkomt. De 3 mannen zitten er zeer dicht op, maar in plaats van poolshoogte te nemen gaan ze als een held op sokken terug naar het huis. Waarbij Paul doodleuk nog weet uit te brengen: maak je niet druk om Stanley, die vindt zijn weg terug naar het huis wel.

Het huis is dichtgetimmerd en volledig op slot. De hond is op sterven na dood, maar weet toch binnen te komen, nota bene in de kamer waarvan de deur ook op slot zat. Paul was de enige met de sleutelbos, dus hoe is die deur open gekomen?

Hoe is het kleine jochie besmet geraakt? Paul had alle wapens achter slot en grendel, maar ineens bleek Will toch nog een revolver te hebben.

Will weet Paul te overmeesteren en ramt hem liefst 4 of 5x vol met de kolf van het afgepakte geweer in zijn gezicht. Normaal gesproken ligt iemands schedel in puin, maar nadat Will is uitgeschakeld door een schot in zijn rug (afgevuurd door de vrouw van Paul), is Paul weer op de been sneller dan ik met mijn ogen kon knipperen. Om vervolgens de wegvluchtende vrouw van Will in haar rug te schieten. Althans dat denk je, maar op miraculeuze wijze raakt hij het zoontje dat ze tegen haar borst had geklemd.

Zoon Travis van nog maar 17 jaar had ogenschijnlijk emotioneel het meeste moeite met alle dood en verderf. Het opruimen van zijn opa en de nachtmerries hakten er stevig in. Gevoelsmatig verwachtte ik van hem nog een bepaalde moraal. Niets bleek minder waar, hij was er als de kippen bij om te verraden dat er weleens wat mis kon zijn met het zoontje van Will, wetende dat zijn vader niets aan het toeval zou overlaten.

Kortom, een erg gemakzuchtige en daardoor onbevredigende film.

avatar van Zwolle84

Zwolle84

Tja, hier staat dus geen enkel punt in dat niet zou kunnen.

avatar van de kardinaal

de kardinaal

Dit is toch echt geen horror film maar meer een psychologische thriller.

Ik ging er zonder verwachtingen en infotmatie naar toe.

Dus in het begin was de spanning vrij hoog en werd die goed opgebouwd maar dan gebeurt er mijns inziens toch echt te weinig. in het vervolg van de film.

De sporadische horrorbeelden komen eigemlijk alleen voor in bepaalde droom sequenties.

Ik heb me wel vermaakt door de constante spanning en, de onzekerheid die je wel meezuigt omdat je je wel kan inleven in de hoofdpersonen en de vraag hoe je zelf zou reageren in bepaalde situatie.

De constante spanning over wie je kan vertrouwen.

Maar behalve dat blijkt de rest eigenlijk vaak om niks te gaan en dat maakt de spanning onbevredigend.

Naar het einde toe vind ik ook dat de hoofdpersoenen te ver doorschieten in hun paranoia en dat maakt het ongeloofwaardig.

Het is een soort Paranoic Activitys in plaats van Paranormal Activitys als je het zo bekijkt. Er gebeurt niks behalve dat de beelden spannend worden gebracht. Nepspanning!

Ik geef hem tweeënhalf omdat ik me toch heb vermaakt en voor het goede acteerwerk.

Maar als horror eigenlijk onbevredigend.

avatar van kevin_vp

kevin_vp

Degelijke film. Het gezelschap was nog beter. Brussels by Night

avatar van timmienoelie

timmienoelie

Kom, kom. Niet te streng.

avatar van timmienoelie

timmienoelie

de kardinaal schreef:

Dit is toch echt geen horror film maar meer een psychologische thriller.

Hoe durven ze!

avatar van HorrorFan007

HorrorFan007

Kippenvel , na de recensies had ik bang om de film te gaan kijken . Maar ik heb men stoute schoenen aangedaan ,een kaartje gekocht en de film gekeken met de verwachting dat het wel een lichte teleurstelling zou kunnen zijn . Maar integendeel kwam ik verrast en met een raar gevoel uit de cinema. De film IT COMES AT NIGHT lijkt op eerste instanties op een schrikhorror filmpje, als je afgaat op de trailer . Maar wat je in werkelijkheid krijg is een soort kruising tussen een cloverfield 10 lane en de walking dead met een zwaar psychologisch sausje over . Ik snap wel de kritieken dat de film een verkeerd beeld geeft en geen horror is . Het is weldegelijk horror maar dan meer een psychologische horror film denk maar aan split of the ring . De acteurs doen het geweldig en er is weldegelijk een plot twist maar je moet de twist wel snappen en sommige mensen snappen de twist niet het kind van het jonge koppeltje is ook besmet met het virus en heeft de hond doodgebeten en de zwarte jongen besmet. Hoe ze de film op de markt hebben gezet is gewoon weg geniaal waarom zal je denken ? Omdat de mensen verwachten een conjuiring achtige film te kijken en ze krijgen dit dat kan soms eens voor verassingen zorgen in de zaal . Al bij al een dikke 4,5 en ook als je niet van horror houdt zal je dit weten te waarderen .

avatar van Bélon

Bélon

Mager verhaal. Voor een woensdagavond TV film wel te doen maar als je b.v. op het terras zit en denkt: "Toch nog even deze film meepakken....": niet doen, lekker blijven zitten.

avatar van iggybiggie

iggybiggie

HorrorFan007 schreef:

dank, ik snapte hem inderdaad niet, misschien hadden de filmmakers bepaalde momenten íetsje íetsje íetsje (zeker niet teveel natuurlijk!) meer gloed kunnen geven, dan was hij, bij mij althans, absoluut beter binnen gekomen.

Ik ga hem tzt gewoon nog eens bekijken.

avatar van Drulko Vlaschjan

Drulko Vlaschjan

Ik ging hier zonder verwachtingen heen, had geen enkele trailer gezien (hoera voor Cineville), en was dus ook niet teleurgesteld dat het geen zombieachtige horrorfilm was zoals de trailers doen vermoeden. Want dan snap ik de teleurstelling: er komt niks in de nacht. Behalve de nachtmerries van zoonlief, maar als de titel daarop slaat hadden ze beter voor They come at night kunnen kiezen.

Desondanks vond ik er geen klap aan. Dat zat hem met name in de ontzettende hoeveelheid plotholes. Dat verzwegen wordt wat er precies aan de hand is, dat vind ik nog wel sterk. Een mysterieuze ziekte, prima, meer hoef ik niet te weten. Maar hoe die hond binnen is gekomen terwijl alleen pa de sleutel heeft? Hoe het kan dat opa ziek is geworden en de rest van de gezinsleden nergens last van heeft, terwijl je naar het schijnt maar iemand hoeft aan te raken en je bent de lul? Waarom ze vuren maken waar een rook vanaf komt die je tot kilometers in de omtrek ziet, terwijl ze koste wat kost niet ontdekt willen worden? Waarom ze geloven dat je besmetting kunt voorkomen door af en toe een gasmasker en handschoenen te dragen? Waarom dat ook werkelijk zo blijkt te zijn?Hoe de kogel in vredesnaam dat kind kon raken zonder eerst de moeder te doorboren? Hoe het kan dat iemand die vijf keer met enorme kracht met de achterkant van een geweer op zijn gezicht wordt geramd daar even later enkel wat schrammen aan over blijkt te hebben gehouden? Etcetera?

Hij is soms best eng, vond ik, maar ik vind eigenlijk elke suggestie van iets engs eng. Dat is eerder mijn defect dan een verdienste van de film.

Goed, maar niet zonder foutjes.

Had er vooraf niks over gelezen en dat bleek maar goed ook. Dit is zo'n film die maar met kleine beetje z'n setting prijsgeeft. Daar hou ik op zich wel van, alleen vond ik het redelijk onbegrijpelijk dat Shults kiest voor een klassieke zombie setting met ondertussen uitgekauwde Walking Dead insteek. Zelfs met het kleine beetje info die je in de eerste scenes krijgt heb je een "oh, zal het dat zijn" gevoel dat de film verder niet meer probeert te ontkrachten. Dan win je wat mij betreft niet zoveel met een opzet als deze.

Wie in your face horror verwacht blijft dan ook op z'n honger zitten. Zelfs wie "it" in "the night" verwacht hoeft op niet teveel te hopen, de film richt zich vooral op de onderlinge relatie tussen de personen in het huis. Een tendens die ondertussen wat over z'n top heen is en wat mij betreft ook snel mag uitsterven.

Beetje jammer, want Shults is verder wel bekwaam in het opbouwen van sfeer. Met een sterke soundtrack, een stel goede acteurs en nét genoeg pacing drijft hij de spanning regelmatig op. Veel payoff is er niet, maar dat maakt dat de sfeer halverwege toch wel serieus drukkend is. Ook het bruuske einde past in dat plaatje, al kon de film zelf me niet genoeg engageren om het einde volledig te laten renderen.

Op zich geen verkeerde horror film, maar de ideeën die als dwars aangewend worden zijn niet meer zo origineel en een aantal keuzes van Shults draaien niet al te best uit. Maar voor een keertje wel leuk, zeker als je er blind ingaat.

avatar van HorrorFan007

HorrorFan007

iggybiggie schreef:

Ik ga hem tzt gewoon nog eens bekijken.

Ja het was allemaal wel zeer onopvallend gedaan

avatar van Rickmeister

Rickmeister

Dit was echt de slechtste film die ik ooit in mijn leven gezien heb! De hele film zat ik te wachten tot er eindelijk is wat zou gebeuren, zodat ik meegenomen kon worden in de situatie die plaatsvond in de film. Zeer slechte film met ook een zeer slecht einde!

avatar van Endar

Endar

Gezien in kinepolis antwerpen om 23u vrijdagavond, alle ingredienten waren aanwezig echter stelde de film zwaar zwaar teleur. Het enige dat me bij is gebleven; het rumoer en de teleurstelling bij de overige bioscoopbezoekers nadien. Overigens volledig terecht want men maakt zich er wel heel makkelijk vanaf met deze film, hou er zeker niet van als alles wordt voorgekauwd maar dit sloeg nergens op. Als de spanning moet komen van EEN scene met een hond dan haak ik af. Heb veel goed moeten maken met mijn date van die avond, dat pakte gelukkiger iets spannender uit en alleen om die reden 1*.

Groetjes.

avatar van schenkowiets

schenkowiets

Deze film slaat helemaal nergens op. Ik dacht een goeie horror film te gaan zien met spanning maar wat voor film dit was, ik weet t niet .

avatar van John Milton

John Milton

Ik wist dat wel. En je vermoedelijke reactie erop ook, voordat ik de pagina opende om je bericht te lezen

avatar van Zwolle84

Zwolle84

Deze film trekt ze wel aan hè?

avatar van Alathir

Alathir

Hmm, deze film is wat lastig om in te schatten volgens waarde. Ik had hier zeker wat goede verwachtingen bij want de trailer zag er nog vrij sfeervol uit. Eigenlijk is er qua setting, soundtrack, acteerprestaties, camerawerk, ... weinig mis. Ik vond het gewoon niet zo heel spannend om naar te kijken en sommige gebeurtenissen roepen meer vragen op dan dat ze beantwoorden. Niet heel erg, maar rationeel gezien worden niet steeds de juiste beslissingen genomen. Zeker niet als je elkaars vertrouwen wilt winnen. Ik vond het ook wat makkelijk dat ze niet gingen kijken naar wat de hond uiteindelijk aan het blaffen was. Het vraagt om uitleg maar die krijgen we nooit, dat vond ik wat slapjes uitgewerkt. Wat ik ook jammer vond is dat ze na die scène met die 2 mannen in het bos het er verder eigenlijk niet over hebben. Het leek me wat functieloos, zeker omdat er sowieso al een bepaalde dreiging van buitenaf was. Al bij al nog wel oké, maar ik vond het iets te lang duren voor hetgeen de film bood.