Genre: Drama / Romantiek
Met onder meer: James Stewart, Donna Reed en Lionel Barrymore
Releasedatum: 7 juni 1951
Bekijk via Prime Video
Plot It's a Wonderful Life
"It's a wonderful laugh! It's a wonderful love!"
George Bailey, een inwoner van het kleine stadje Bedford Falls, wil de wereld zien en grootse dingen doen. Omstandigheden en zijn eigen karakter dwingen hem echter in zijn geboortestadje te blijven om er een volgens hem, saai leven te leiden. Hij trouwt met zijn jeugdliefde Mary, krijgt kinderen en tracht als bankier op een sociaal bewogen manier het leven in Bedford Falls voor iedereen een beetje aangenamer te maken. Wanneer de zaken slecht beginnen te gaan en het leven hem niets meer te bieden heeft, wil George er een einde aan maken. Zijn engelbewaarder Clarence denkt daar echter anders over en toont hem wat er van Bedford Falls zou zijn geworden zonder zijn inzet...
George Bailey
Bert
Violet
Mr. Gower
mister blonde
De hernieuwde (want in een ver verleden gezien) kennismaking met Frank Capra "kostte" me 3 Vijf-sterren, en 3 4.5jes.
nou ik hoop voor mij ook
. mr. smith goes to washington staat in de bestelling, trouwens.
Chr.s
Daar krijg je geen spijt van.
Zavo
Mijn eerste Capra. Erg leuk, maar naar het einde toe toch een beetje te zoetsappig en flauw. James Stewart vind ik hier ook iets minder dan in zijn Hitchcock-films.
Menni
Sja, je kunt moeilijk ontkennen dat Capra de koning der zoetsappigheid is. Vraag is alleen of dat iets negatiefs is..
FisherKing
Precies. Dat bedoel ik ook, want dat woord heeft toch vaak een negatieve wanklank.
"Prachtig gecomponeerde positief einde" klinkt al beter
Menni
Net als 'sentiment(eel)' enzo.. Neen, weekheid is nog steeds niet algemeen geaccepteerd als deugd.
Zavo
Het leuke van taal is dat je meerdere begrippen voor hetzelfde kunt gebruiken en omdat die begrippen vaak een verschillende toon hebben, kun je goed verwoorden wat je bedoelt. Zoetsappig is precies wat ik bedoel.
Een overdreven positief en sentimenteel happy-end, werkt bij mij meestal averechts, ik ga me dan ergeren, zo ook bij deze film. Verder vond ik ook die rol van die engel nogal flauw.
Menni
Dan vrees ik dat er geen hoop meer voor je is
(maar ach, je hebt Naked in je top 10, dus het zal allemaal wel meevallen
Zavo
Ik hoop niet dat je hiermee wilt zeggen at je Naked een positieve hoopgevende film vindt?
Menni
Absoluut! Maar da's misschien niet een 'discussie' om hier te voeren, al was 't alleen maar omdat het een film uit een volstrekt ander universum is.
Menni
En toch kan ik deze heel goed uitleggen, doe ik misschien nog wel 's! 'Onbegrip' is trouwens geheel wederzijds hoor.. It's a Wonderful Life niet supermegageweldig goed vinden, hoe krijg je 't voor elkaar
Menni
Wie begript zaait, zal begrip oogsten. Pas als jij je stem verhoogt naar 5, toon ik begrip voor die 3,5 en mag je 'm dus weer verlagen. Hm, je hebt wel gelijk, soms ben ik onbegrijpelijk..
mister blonde
ben het met FK eens. Capra maakt de ultieme feelgood films. onovertroffen. (ik neig naar 5 sterren voor deze film).
aegron
ik doe blijkbaar iets verkeerd, maar ik kan er niet doorkomen. Inmiddels drie keer geprobeerd en ik kom niet verder dan een halfuurtje en dan ben ik het ontzettend zat.
Binnenkort een laatste poging.
mister blonde
de laatste 3 kwartier zijn ook wel het best, maar wellicht is 130 min wel erg lang voor je...
mister blonde
ik vond de film vanaf het moment dat die engel op aarde kwam, geniaal. (de rest was ook erg sterk, maar iets minder geniaal). het eind is sentiment op zijn best. het kwam vooral oprecht over...
gemaster
Het is me allemaal ietsjes te klef en te 'feel good' achtig. De acteerprestaties, regie en verhaal zijn allemaal in orde, maar ik heb altijd erg veel moeite met zóveel sentiment.
FisherKing
Het Zógenaamde sentiment. Iedereen schijnt daarover te zeiken. Dan zie je eigenlijk niet waar de film écht over gaat.
Ik had geen last van sentiment, het was voornamelijk eerlijk. Waar ik meer last van heb, is dat de meeste mensen zo tegenwoordig niet meer zijn.
T.O.
Ben ik wel met je eens, maar betekent dat niet dat we zelf sentimenteel zijn?
FisherKing
Ben ik wel met je eens, maar betekent dat niet dat we zelf sentimenteel zijn?
Eh, zit wat in.

Stille nacht, filmnacht: De beste titels om op te zetten tijdens de kerstdagen

Vijf legendarische dansscènes in een speelfilm

The Silence of the Lambs

La Vita È Bella
Oorlog / Komedie, 1997

Shichinin no Samurai
Actie / Drama, 1954
vakantieengelbankzelfmoordpogingdesperationkleine stadmelancholygrote depressiefamily business zwart en witnervous breakdownold housealternate realitypasgetrouwdmagisch realismetold in flashbackalternative realityguardian angelhigh school dance kerstmiswhat ifbuilding and loan christmas eveinspirationalearnesthopefulsincerexmas eve