• 9.379.405 stemmen

Jason and the Argonauts (2000)

Avontuur / Fantasy | 180 minuten (miniserie, 2 delen)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 180 minuten (miniserie, 2 delen)

Alternatieve titel: Jason and the Golden Fleece

Geregisseerd door: Nick Willing

Met onder meer: Jason London, Frank Langella en Natasha Henstridge

Plot Jason and the Argonauts

De vader van Jason, koning Aeson, werd vermoord door zijn oom Pelias toen hij nog klein was. Zijn oom trouwt vervolgens met zijn moeder. Hijzelf zou ook vermoord worden, maar dat wordt verhinderd en hij wordt door anderen opgevoed. Nu is hij 20 en wordt hem de waarheid verteld. Hij keert terug om zijn troon op te eisen, maar Pelias laat zich niet zomaar van de troon stoten. Hij veroordeelt Jason tot de dood, maar geeft hem 1 kans zijn leven te redden: het gulden vlies zoeken.

avatar van Lennert

Lennert

Een van de eerste dvd's die ik ooit aanschafte, na 10 jaar tijd was het tijd voor een tweede kijkbeurt. Toen vielen vooral de matige special effects en het slechte acteerwerk me op, maar na herziening vielen deze zaken me eigenlijk nog best mee. Goed, hoofdpersoon Jason London was wel degelijk afgrijselijk en ik blijf me ook iedere keer afvragen waarom Hopper geroemd wordt als een groot acteur, maar verder zaten er genoeg sympathieke acteurs tussen (Argo, Zeus, Hera etc.)

Het spelletje tussen Hera en Zeus was dan misschien niet helemaal volgens de mythe, het gaf het geheel wel een leuk extraatje. Herakles aanwezigheid als dienaar van Hera was al helemaal niet conform de Griekse mythologie, daar de twee elkaar niet kunnen luchten (en Herakles NIET de zoon van Hera is).

Zoals te verwachten is bij een Hallmark productie is de actie niet bijster bloederig of spectaculair, maar alles bij elkaar toch goed genoeg gechoreografeerd om niet hinderlijk te zijn. Wat wel jammer is, is het feit dat men heel slecht om gaat met het dramatisch aspect van de Griekse mythes. Medea die haar broertje doodt om hun aftocht te garanderen komt hier bijvoorbeeld niet eens voor.

Alles bij elkaar is 3 uur een lange zit, maar omdat het oorspronkelijk een tv-serie betreft zal ik hier niet moeilijk over doen. Mijn kritiek ligt hem dan ook voornamelijk in matige acteerprestaties en een zoetsappig script, de rest was voor een keer best te doen.