• 9.377.366 stemmen

The Horse Whisperer (1998)

Drama / Romantiek | 170 minuten

Genre: Drama / Romantiek

Geregisseerd door: Robert Redford

Met onder meer: Robert Redford, Kristin Scott Thomas en Scarlett Johansson

Gesproken taal: Pools en Engels

Releasedatum: 12 november 1998

Plot The Horse Whisperer

"A Robert Redford Film"

Een paardrijdend tienermeisje wordt geschept door een truck. Om zowel de gewonde dochter als het gewonde paard te genezen, neemt haar moeder haar mee naar Montana om daar met behulp van een "paardenfluisteraar" het paard te laten genezen. De moeder wordt verliefd op hem.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van acrazylady

acrazylady

een mooie ontroerende film. de film was nog geen 5 minuten begonnen en ik zat al te huilen, zo zielig vond ik het

avatar van zenboy1969

zenboy1969

Ik vond hem juist als paardenliefhebber moeilijk om naar te kijken. Maar eerlijk gezegd, er zijn nog vele dieren die afzien en die geen enkele dure therapeutische behandeling krijgen. Prachtige beelden van de Amerikaanse countryside, geweldige vertolking van iedereen, behalve een iets mindere Sam Neill, vind ik persoonlijk. De film mocht wel iets korter zijn. Dat de rol van de moeder en vader niet zo sympathiek lijken, is nu eenmaal zo voorzien in het script... moesten ze sympathieker overkomen, zou de film zich niet in dat welbepaalde spanningsveld afspelen. Er gebeurt juist héél veel in deze film maar daar moet je dan weer paardenliefhebber en Robert Redfordfan voor zijn zoals ik. Een welverdiende 4* !

avatar van lizzy123

lizzy123

deze films komt op vrijdag 14 juni op tv ik ga de film zeker kijken..:) mijn moeder zegt dat het een hele mooie film is nou ik ben benieuwd

avatar van Parisa

Parisa

In het begin vond ik deze film vol acteervuurwerk zitten. Als ie zo door was blijven gaan was het zeker een 4 geworden. Helaas was dat niet zo en kabbelde de film gezellig en soms wat te zoetsappig door. Jammer, want het begin was uit de kunst. Ik ben wel blij met de lengte van de film, er is de tijd genomen om dit verhaal te vertellen.

rose

Snap alleen het einde niet... Waarom kiest ze voor de veiligheid ipv de liefde....

avatar van Parisa

Parisa

Vanwege haar man van wie ze op een andere manier houdt, haar kind en/of het stadse leven wat beter bij haar past denk ik.

rose

Vond het een onbevredigend einde...

avatar van Stephan

Stephan

Hij houdt ook de paarden niet die hij "beter maakt" maar stuurt ze terug het leven in. Iets ruimer en in paralellen zien dit verhaal...

avatar van rubberduckie

rubberduckie

heb het einde alleen gezien en begreep er weinig van.....

maar ja, misschien moet ik dan toch de hele film zien

Stephan schreef:

De liefde voor dieren is wat anders...Ik haat gewoon dit soort eindes aan een verhaal. Wat die 2 hadden was zo puur en mooi...Had het gewoon liever anders gezien.

rubberduckie schreef:

heb het einde alleen gezien en begreep er weinig van.....

maar ja, misschien moet ik dan toch de hele film zien

Dat is altijd zo..

avatar van lucdecoster

lucdecoster

Nikkii17 schreef:

Ik ben een grote paardenliefhebber, en heb er zelf ook 2. dit was voor mij een mooie film om naar te kijken. ik had de tranen in mijn ogen staan.

maar voor iemand die niet van paarden houdt kan deze beter niet kijken.

Ik ben geen paardenliefhebber maar ik vond het wel een prachtig verhaal en ontroerend.

avatar van gauke

gauke

Mooi opgenomen film met dito landschappen, aan de lange kant en een beetje moralistisch. Redford blijft een superacteur.

avatar van Devoo

Devoo

Aardige film, met mooie landschapbeelden. Personages die je wel bijblijven, soms zeer emotioneel, en af en toe grappig. Deftige film!

avatar van zenboy1969

zenboy1969

Ben gisteren op de koop geweest en bij Carrefour, jawel voor 5 euro heb ik hem eindelijk gekocht. Mooie beelden van de Amerikaanse countryside, geweldige vertolking van iedereen, behalve een iets mindere Sam Neill, vind ik persoonlijk. De film mocht wel iets korter zijn. Dat de rol van de moeder en vader niet zo sympathiek lijken, is nu eenmaal zo voorzien in het script... moesten ze sympathieker overkomen, zou de film zich niet in dat welbepaalde spanningsveld afspelen. Er gebeurt juist héél veel in deze film maar daar moet je dan weer paardenliefhebber en Robert Redfordfan voor zijn zoals ik. Een welverdiende 4* !

avatar van Mr. Teeuwen

Mr. Teeuwen

Erg mooie film! Mooie locaties. Mooi verhaal. Diepgang. Alles klopt ook. Ik vond het een heel mooie film. Aanrader!

Al duurt ie 163 minuten, hij is van begin tot eind boeiend.

rose

Wat een belachelijk laag gemiddelde voor zo'n parel van een film. Ik ga hem verhogen naar 5*. Raak elke keer ontroerd bij het zien van deze film.

avatar van prometida

prometida

heel, heeeel, heel mooi!

Heb ook het boek gelezen, (heeft een ander einde!) en dat was ook al zo mooi. De film maakt het helemaal af omdat je nu ook de beelden erbij hebt.

rose

Wat voor einde had het boek dan?

avatar van witboek

witboek

begint wel triestig. Het decor is prachtig, heb er echt van genoten. De muziek is soms emotioneel of heel opgewekt. Je moet je eens de muziek wegdenken, dan denk ik dat de film wel heel saai zou zijn.

De moeder-dochter relaties vond ik wel goed gespeeld. De boodschap van de film (denk ik )is dat je soms situaties moet aanvaarden zoals ze zijn en soms moet je keuzes maken.Het belangrijkste van heel de film (denk ik )is dat alle wonden helen alleen moet je er open voor staan en je hoofdje niet laten hangen.

samengevat: een mooi rustige zondagnamiddag film.

avatar van xnienkie

xnienkie

Ik vond de film op het begin erg zielig, het verhaal is wel heel mooi. Er word door iedereen gevochten om dat paard weer "beter" te maken. En dat is heel mooi gespeeld, je krijgt er eigelijk ook een goed beeld van wat het met zo'n paard doet na een ongeluk en hoeveel moeite en tijd het kost om er weer een normaal paard van te maken. Vooral voor paardenliefhebbers is het een aanrader!

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2017 stemmen

Aparte film, zeer origineel verhaal en zeer dramatisch, maar van al de hele cast vond ik alleen Robert goed, de anderen vond ik gewoonweg vervelend soms. Ik heb er goed van kunnen genieten, een zalige, rustige film met goede muziek dat toch wel voor een zekere sfeer zorgt, ik vind het eigenlijk raar dat het gemiddelde hier zo laag ligt, zo slecht vond ik hem toch niet.

avatar van Galantje0012

Galantje0012

rose schreef:

Wat voor einde had het boek dan?

In het boek wordt Tom Booker gedood door een ander paard.

Annie blijkt zwanger van hem te zijn, maar uiteindelijk begint er terug wat liefde te bloeien tussen haar en Robert.

avatar van ken1976

ken1976

Mooie film, heb geen traantje gelaten. Wel leuk om Scarlett Johansson zo ff te zien akteren in haar jongere jaren... Ik vond Robert echt weer met kop en schouders boven de hele cast uitsteken!!

Film duurde lang en een paar fouten ontdekt in de film maar dat mag de pret niet drukken.

Voor mij was het niet echt een tranentrekker, maar wel een mooie drama... 3,5 sterren!!

avatar van Syrake

Syrake

mooie film, heel ontroerend 3.5*

avatar van eltorro

eltorro

Geweldige film. Het verhaal is prima de acteurs doen het goed ook wel leuk om de jonge Johansson. Maar wat deze film nou echt top maakt zijn de beelden van de landschappen, geweldig beelden met goed muziek. Een minpuntje is toch wel de speelduur van bijna drie uur. Maar toch 4*

avatar van rubberduckie

rubberduckie

heb m nu helemaal gekeken. diverse keren tranen in de ogen gehad... één minpuntje: het einde vond ik ook onbevredigend...

avatar van leucomelas

leucomelas

Hou echt wel van drama, maar dit is echt de saaiste ze*kfilm die ik ooit heb gezien.

Landschappen e.d. zijn echter wel mooi ....

avatar van Mars4i

Mars4i

Wat een relatief lage score voor deze film. Saai was die zeker niet. De acteerprestaties zijn goed. 3.5 punten voor de film + acteerprestaties en een 0.5 puntje extra voor de mooie beelden. Het moet ze heel wat tijd gekost hebben om zoveel mooie luchten en zonsondergangen op de film te zetten

leucomelas schreef:

Landschappen e.d. zijn echter wel mooi ....

Haha, netjes omschreven