• 9.377.700 stemmen

The Horse Whisperer (1998)

Drama / Romantiek | 170 minuten

Genre: Drama / Romantiek

Geregisseerd door: Robert Redford

Met onder meer: Robert Redford, Kristin Scott Thomas en Scarlett Johansson

Gesproken taal: Pools en Engels

Releasedatum: 12 november 1998

Plot The Horse Whisperer

"A Robert Redford Film"

Een paardrijdend tienermeisje wordt geschept door een truck. Om zowel de gewonde dochter als het gewonde paard te genezen, neemt haar moeder haar mee naar Montana om daar met behulp van een "paardenfluisteraar" het paard te laten genezen. De moeder wordt verliefd op hem.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Galantje0012

Galantje0012

was het niet andersom? ik dacht dat hij in het begin een kol had.

in ieder geval spelen meer dan 2 paarden pilgrimm.

in het begin een vos met kol, tijdens het ongeval meer een koffievos met iets wat meer op een bles lijkt, met een moment een vos met bles enz.

maar ik vind hem wel zeer goed.

avatar van Stephan

Stephan

Galantje0012 schreef:

was het niet andersom? ik dacht dat hij in het begin een kol had.

in ieder geval spelen meer dan 2 paarden pilgrimm.

maar ik vind hem wel zeer goed.

Ik hoop dat alle paarden evenredig betaald hebben gekregen.

Stephan schreef:

Ik hoop dat alle paarden evenredig betaald hebben gekregen.

waarom niet, qua 'acteerprestaties'zag je toch geen verschil, en zoveel moeilijke stunts waren er niet.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Man, wat een prul. Waarom moesten we in de klas nou deze klotefilm kijken I.P.V. The Matrix:Revolutions. Wat een saaie baggerzooi!!!

avatar van Flipman

Flipman

Beter dan "The Legend Of Bagger Vance," maar deze film deed me eigenlijk niet zoveel. Prachtige plaatjes, aardig geacteerd, maar daarmee is zo'n beetje alles gezegd.

Flipman schreef:

Het verhaal was ook goed hé!!

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Heb me ondanks de speelduur niet verveeld, maar vond het tegelijkertijd niet echt een speciale film. Scarlett Johansson was op het begin nog waar grappig, maar vanaf dat de Horse Whisperer een hoofdrol kreeg, was de film gewoon een beetje standaard (er gebeurde niet veel).

avatar van Galantje0012

Galantje0012

buiten dat hij een beetje langdradig is, vind ik het een zeer goede film.

maar het boek is en blijft nog altijd beter!

avatar van annabel

annabel

ik hou van deze film

vind het een prachtig verhaal

geweldig geacteerd en mooie paarden:-)

avatar van Rancid

Rancid

Ik heb me nog nooit door deze film heen kunnen worstellen. Wat een dom hippie gezeik zeg, een paard dat het niet meer naar behoren doet naar een soort van bemiddelaar of paardenpsychiater brengen, gewoon afmaken en opeten dat beest.

Johansson vind ik een lekker ding, maar in deze film is ze me toch iets te jong en is ze verre van knap. Soms lijkt ze zelfs een snor te hebben.

Erg vervelend allemaal, dat dramatische en romantische, niet mijn soort film.

Ik geef geen *en omdat ik 'm nog nooit heb uitgezien.

avatar van nummervlinder

nummervlinder

Rancid schreef:

gewoon afmaken en opeten dat beest.

Alsjeblieft, zeg... houd het een beetje aangenaam...

avatar van Maaltje

Maaltje

nummervlinder schreef:

Alsjeblieft, zeg... houd het een beetje aangenaam...

ja het paard werd toch beter? dus afmaken en opeten hoeft dan niet he

ik vind het na heeeeel vaak zien nog steeds een supermooi verhaal alleen duurt het inderdaad een beetje lang... maar omdat er zo'n mooie beelden inzitten maakt dat dan ook weer niet zoveel uit

avatar van Buska

Buska

Als liefhebber van Romantiek / Drama is dit m echter toch niet. Er is geen voeling. En, de film kan het niet helpen, maar constant reclame ertussendoor met Johanssen´s dikke vette lippen-stift ... Chchchc... nee

avatar van De_Hollander

De_Hollander

Ik vond het fieldgood movie, ik voelde me zeer prettig bij de film.

Er werd goed geacteerd.

En moest een traantje inhouden

De_Hollander schreef:

Ik vond het fieldgood movie

het heeft inderdaad wel mooie decors maar ik denk dat je feel good bedoelt

avatar van Irene_

Irene_

Super film!

Ik vind hem wel erg lang duren.

avatar van HoRsEsSzZ

HoRsEsSzZ

ik vindt het een hele mooie maar in het begin trieste film... (wordt er altijd verdrietig van)

avatar van Irene_

Irene_

Buska schreef:

Als echt paarden liefhebber zou je deze film veel beter begrijpen.

En begrijpen dat je met zo'n dier een enorme band krijgen.

avatar van feddenator

feddenator

darkcity schreef:

Dit is echt, serieus, de saaiste film die ik ooit gezien, ten eerste vind ik paarden ongeloofelijke klerebeesten en ten 2e de film ook nog echt superinteressant, ik vind weinig films echt slecht maar dit is toch wel zeeeer onder de maat.

Ik heb me niet vermaakt en het boeide gewoon totaal niet, deze film is gewoon zo ongeloofelijk saai, en de film was ook echt onnodig lang, een uur korter had ook gemogen, dan was me al een uur van deze onzin bespaart. bah ! 0,5 ster.

Zijn we stoer aan het doen??????

feddenator schreef:

Zijn we stoer aan het doen??????

Ik had ook zo de indruk, gewoon weer zo'n 'stoere gast' die een film met heel wat gevoelens in direct weer afstempelt als langdradig, gewoon omdat er niet iemand binnenstapt en 100 man overhoop schiet

avatar van filmlover

filmlover

Prachtige film!!!

Schitterend acteerwerk, mooie paarden en beelden

avatar van stowa

stowa

ik vind deze film echt mooi.

Mooi verhaal, goed geacteerd, mooie landschappen en paarden.

Spijtig dat te film wel wat lang is maar heel storend vind ik dat nu ook weer niet.

avatar van horsefilmfan

horsefilmfan

Bij de Moviemax lag ie niet dus heb ik hem maar aangeschaft omdat ik hem al lang wou zien.Alleen het begin met het ongeluk vond ik 'boeiend' de rest was wat langdradig.Maar de beelden van montana maakten dat weer oke.

3,5 *

avatar van mikey

mikey

Niet iedereen is even goed bestand tegen het hoofd van de kleine scarlett, jammer. Ik zou de film zonder haar een hogere score hebben gegeven. De rol van de moeder had ook best iets sympathieker gemogen en hetzelfde geldt voor Sam Neill. Wellicht zien Amerikanen Engelsen als stijve harken. Verder best een mooie en warme film, prachtige rollen van de 2 cowboys, mooie landschappen en een zielig paard wiens herstel synchroon loopt met het kindje. 3

avatar van zenboy1969

zenboy1969

Prachtige beelden van de Amerikaanse countryside, geweldige vertolking van iedereen, behalve een iets mindere Sam Neill, vind ik persoonlijk. De film mocht wel iets korter zijn. Dat de rol van de moeder en vader niet zo sympathiek lijken, is nu eenmaal zo voorzien in het script... moesten ze sympathieker overkomen, zou de film zich niet in dat welbepaalde spanningsveld afspelen. Er gebeurt juist héél veel in deze film maar daar moet je dan weer paardenliefhebber en Robert Redfordfan voor zijn zoals ik. Een welverdiende 4* !

avatar van veron35

veron35

Goede poging om een Lasse Hallström sfeer neer te zetten. Redelijk gelukt. Het acteerwerk was iig goed. En idd prachtige beelden van de natuur.

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Prachtige film. Aan het einde moest ik zelfs even een traantje wegpinken. Staat in mijn top 10 op #1!

avatar van Wassup !

Wassup !

The Horse Whisperer had ik vorig jaar samen met mijn klas bekeken en plots hoorde ik alle hoofden tegen die banken vallen...

Ik vond er ook maar weinig aan, dus het is en blijft een slechte film met goed acteerwerk, maar The Horse Whisperer is vooral erg langdradig, dus absoluut geen aanrader, enkel genietbaar mits lobotomie! Cijfer: 1,5*!

avatar van Nikkii17

Nikkii17

Ik ben een grote paardenliefhebber, en heb er zelf ook 2. dit was voor mij een mooie film om naar te kijken. ik had de tranen in mijn ogen staan.

maar voor iemand die niet van paarden houdt kan deze beter niet kijken.

avatar van rose

rose

Mooie , ontroerende film!