• 9.374.047 stemmen

All the President's Men (1976)

Thriller / Drama | 138 minuten

Genre: Thriller / Drama

Geregisseerd door: Alan J. Pakula

Met onder meer: Dustin Hoffman, Robert Redford en Hal Holbrook

Gesproken taal: Spaans en Engels

Releasedatum: 5 augustus 1976

Plot All the President's Men

"The most devastating detective story of this century."

In de aanloop naar de verkiezingen van 1972 brengt Bob Woodward, journalist bij de Washington Post, verslag uit van een inbraak in het hoofdkwartier van de Democraten. Tot zijn verrassing is er een aantal grote advocaten met de zaak bezig, en de vondst van verschillende Republikeinse namen onder de verdachten wekken zijn verdenkingen verder aan.

avatar van Deckard

Deckard

Blijft een geweldige film alleen jammer dat op de dvd er een aantal scènes zijn uitgeknipt

avatar van wesbrina

wesbrina

Een goede film hoor !

Zeker een klassieker !

Redford en Hoffman zijn echt supergoede acteurs !

Het Watergate schandaal is van voor mijn tijd dus ik vond de film ook nog eens leerzaam .

avatar van Silvio Dante

Silvio Dante

Wellicht een zeer sterke thriller, maar als je ietsje ervoor op dezelfde avond Nixon ziet, verbleekt deze een beetje t.o.v. het meesterwerk van Stone. Of misschien was ik gewoon te moe...

avatar van Barrie vd Laan

Barrie vd Laan

Ik vond dit echt een zeer goede film. Hij boeide echt van begin tot eind. De samenwerking tussen Redford en Hoffman is geweldig om naar te kijken. Ik vond het einde wel een beetje een koude douche. Maar als ik de hele film even terug haal heb ik er wel 5 sterren voor over.

avatar van basketballerke

basketballerke

Deze film blijft dusdanig lang in m'n hoofd rondspoken, dat ik hem inmiddels 5* en een top10 plek heb gegund. Een van de spannendste thrillers die ik ken, geweldig acteerwerk en zeer sterk in beeld gebracht.

avatar van dj eye

dj eye

De Knip schreef:

O ja: Deep Throat deed me op een of andere manier aan de Cigarette-Smoking Man denken in the X-Files.

Er is wel een link met the X-files, maar niet met de cigarette-smoking man.

In X-files zat een personage dat ook Deep Throat werd genoemd. Deze persoon bleef ook heel lang anoniem. Het personage was een ode aan de deep throat uit All the presidents men.

avatar van MorrisJ

MorrisJ

Silvio Dante schreef:

Deze is veeeeeeeeeeeeel beter als Nixon!

Heerlijke suspensevolle journalistenfilm met Hoffman en Redford in glansrollen.

klute89

Een zeer spannende en gecompliceerde film, met prachtige rollen voor Robert Redfort en Dustin Hoffman . Maar ik vind The parallax view toch beter omdat die film ook gedurfter is, ook vanwege het unhappy einde van de film.

klute89

Als mensen eens wat meer interesse zouden hebben voor dit soort films, dan de godganze dag bij de Pulpfiction en Godfather afdeling rond te hangen, moet je eens kijken hoe weinig mensen hier een bericht hebben geplaatst in tegenstelling tot pulpfiction en de Godfather.

Geef mij maar liever Alan J Pakula dan Tarantino, de films van Pakula heb veel meer diepgang, elan en zijn ook nog eens veel spannender en leuker om te zien, het is echt een gennot om naar zijn films te kijken.

klute89

Ik verhoog m'n stem van 4,0* naar 4,5*. Hij wordt beter en beter als je hem herkijkt!

avatar van Film Pegasus

Ik bedacht net dat het toch ongelofelijk is dat dergelijke situatie in Amerika kan gebeuren en stof oplevert voor een film. Want deze film doet gelukkig niet meer dan enkel de feiten weergeven. Geen poespas met melige romantiek, onnodige drama's of overbodige humor. Alles draait rond de prachtige vertolkingen van Robert Redford en Dustin Hoffman. Nadelen zijn wel dat er heel veel namen vallen wat het op den duur toch ietwat ingewikkeld maakt en zelfs een beetje saai.

Ook is het einde nogal afgerateld. Waar men in het begin breed alles opnieuw overloopt, gaat men naar het einde toe gewoon de rest van de feiten opnoemen. De val van Nixon komt zelfs niet aan bod, wat een mooie finale had geweest. Lijkt me wat een gemiste kans. Alsof men naar een spannende wielerwedstrijd zit te kijken en 5 kilometer voor de eindstreep kortweg de tabel van de 10 winnaars geeft.

klute89

Ik vond het einde wel goed werken, met dat iedereen op de redactie gewoon weer verder ging met de orde van de dag En op de achtergrond, de tv die het aftreden laat zien van Nixon.

avatar van go_gol

go_gol

Het einde was inderdaad toepasselijk. Tot daar aan toe was de hele opheldering van de Watergate te danken aan de journalisten. Als het eenmaal goed en wel in de aandacht is gekomen, verschuift het schandaal zich van de media naar de politiek, de rol van Bernstein en Woodward is uitgespeeld. Het zou raar zijn als ze er nog een half uur achter hadden geplakt waar de journalisten geen rol meer in hadden gespeeld.

Trouwens de scène op de tv is juist de aantreding van Nixon voor zijn tweede termijn. Op het einde zie je alleen maar de krantenkop 'Nixon resigns. Ford becomes 38th president' o.i.d.

avatar van Pkmink

Pkmink

"Just follow the money"

Ik heb maar weer eens naar deze film gekeken, wat een ijzersterke cast en scherp verhaal toch...nog steeds actueel om maar een cliche te gebruiken en het heeft niets aan kracht ingeboet anno 2008. Een waardige plek in mijn top tien.

avatar van gotti

Fuck, gemist. Had hem graag gezien. Waarom vertelt niemand mij ook ooit wat...

avatar van bozzy

bozzy

kut ik heb hem ook gemist.

ik dacht in eerste instantie dat tie vanavond laat zou komen.

dom dom voortaan beter kijken Bozzy

avatar van The One Ring

The One Ring

Erg knappe film, veel spannender dan ik had verwacht. Iedereen weet hoe het afloopt en de film gebruikt geen enkele Hollywoodiaans thriller- of drama-element (dus geen privélevens van de journalisten, sensationele achtervolgingen, heldenvereringen of intimiterende dreigementen). De film blijft heel zakelijk, maar dat maakt hem juist zo sterk. Het geeft je werkelijk het gevoel dat je midden in het onderzoek zit. Zelfs de aanwezigheid van twee grote sterren, in de vorm van Redford en Hoffman doen er niets aan af. Integendeel, ze gaan gigantisch in hun rol op en komen zeer natuurlijk over.

De film wist mij deelgenoot te maken van de spanning die de twee journalisten doormaakten. Van de enthousiaste opwinding als ze een belangrijke aanwijzing vonden tot aan de soms bijna verslagen gevoelens als een doodlopend eind bereikt werd en zelfs de angst als de twee mannen zich werkelijk beseffen hoe groot hun verhaal eigenlijk wel niet is. De film kan daarnaast ook steunen op geweldige bijrollen van met name Jason Robards, Hal Holbrook en Jane Alexander. Journalist zijn leek nooit zo spannend als in deze film, al is het natuurlijk zo dat maar weinig journalisten zo een verhaal voor hun kiezen krijgen.

Alleen het einde van de film zit me niet lekker. Zeg wat je wilt, het is gewoon niet prettig als men de climax van een verhaal weglaten. We hadden net de scène gehad waarin de journalisten bedreigd werden (hoe de schurken dachten dat het zou helpen om journalisten te vermoorden weet ik niet, want het zou volgens mij hun problemen alleen maar groter maken) en nu kwam het moment om echt de puntjes op de i te zetten en dan stopt de film gewoon. Dit zorgt ervoor dat mijn score niet 4,5*-5* is, maar meer 4*-4,5*. Toch ga ik nog voor de 4,5*, want een thriller zo spannend en toch zo intelligent en realistisch zie je niet vaak. Schitterend vakwerk.

avatar van hulkio

hulkio

Sterke film over het Watergate schandaal met in de hoofdrollen Dustin Hoffman en Robert Redford. Wat deze film in mijn ogen zo goed maakt is de opbouw, zeker voor degenen die niet alles wisten van dit schandaal. Verder prima acteerwerk en ondanks eigenlijk alleen dialogen toch een spannende film.

avatar van gauke

gauke

Altijd prachtig, op waarheid beruste films. Ik had de film al een paar maal gezien en daardoor ga je meer op details letten. Geweldige acteurs en bijzonder knap scenario.

avatar van the spies

the spies

Fantastisch acteergeweld! Zeer knap dat een film waarvan je het einde eigenlijk al weet én waarin voornamelijk aan één stuk door geluld wordt toch zo ontzettend spannend kan zijn en tot het eind toe blijft boeien.

avatar van Movsin

Movsin

Er zijn heel wat namen te verwerken in deze boeiende film, maar de opbouw van het verhaal is zo logisch subtiel, dat we als het ware meeleven met het onderzoek van onze 2 hoofdrolspelers en alles toch best duidelijk is.

De film blijft strict bij het onderwerp en doet afstand van elke vorm van franje, als romances, familie- en privéleven van de acteurs, wat eigenlijk uitzonderlijk is.

Robert Redford is effenaf schitterend, zijn kompaan Dustin Hoffman, amper minder. Ook het camerawerk mag er zijn.

Knappe, ook leerzame film, over een gebeuren dat destijds toch wel zorgde voor een wereldwijde ophef.

avatar van Leno

Leno

De film heeft een interesant gegeven als plot en haalt er verder weinig tot geen poespas bij. Er zitten veel dialogen in en is soms traag.

Mijn aandacht zat er echter vanaf minuut één bij. Het verhaal is interessant, en wat er gebeurde is ook niet niks. Bovendien maken Hoffman en Redford een uitstekend duo en schetst de film een mooi beeld van een krantenredactie. De telefoongrsprekken zijn mooi gedaan; zelfs best spannend. Mensen verspreken zich en vallen elkaar in de rede, iets wat je niet vaak ziet in een film maar wel een realistische lading meegeeft.

Op een gegeven moment worden er erg veel namen genoemd, het is dan een beetje lastig om het overzicht te bewaren in deze film die verder prima te volgen is.

De climax komt vrij plots, maar het verloop laat zich raden. Een goed geacteerde intelligente thriller die een interessante historische gebeurtenis uitstekend verfilmd.

avatar van Rosicky

Rosicky

Goed acteerwerk, uitstekend plot, historisch correct en verhaalt over een zeer belangrijke gebeurtenis. Maar toch van ik All the President's men geen al te geweldige film. Tempo ligt te laag en er gebeurt te weing om de aandacht erbij te houden.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Sterke, politieke no-nonsense, thriller. Zeer zakelijk en zonder overbodige franje gebracht, kan me ook best wel voorstellen dat andere deze film als wat droogjes zullen ervaren. Voor mij werkte het eigenlijk wel prima en ondanks het totale gebrek aan actie of drama elementen is het een spannende film die mij steeds weer bij de les wist te houden. Het is bijna een documentaire, alsof er een camera op de redactie van de Washington Post is neergezet en draaien maar.

Het acteerwerk van Hoffman en Redford is zeer overtuigend en geloofwaardig. De houding van de journalisten met hun houding van professioneel enthousiasme is zeer realistisch. Geen rollen van het grote gebaar maar het zijn vooral de kleine subtiliteiten die het zo goed maken. De scenes waarin verklaringen en/of ontkenningen worden ontlokt aan personen die dat helemaal niet willen of kunnen zijn fascinerend en niet minder dan geniaal. Mooi ook om te zien hoe de journalisten hun ethische grenzen constant blijven bewaken.

Het einde vind ik juist wel sterk. Het werk zit erop op naar de volgende opdracht, het nieuws staat nooit stil. Het past perfect in de hele sfeer van de film.

Het verhaal over het Watergate schandaal is zeker sterk gebracht en ondanks de complexiteit van deze historische politieke intrige weet de film heel goed duidelijk te maken wat er toen aan de hand was. Dat heb ik wel eens anders gezien...

Ondanks het ontbreken van spectaculaire scenes vind ik de film cinematografisch toch behoorlijk sterk. Bijna 90% van de film bestaat uit dialogen en de camera zit de mensen behoorlijk dicht op de huid. Het geeft voor de kijker mooi de gelegenheid om de al eerder aangehaalde subtiliteiten goed te observeren.

4 mooie sterren voor All the Presidents Men en weer eens een voorbeeld dat er erg veel geniale films zijn gemaakt in het Amerika van de jaren '70.

avatar van Metalfist

Metalfist

At times it looked like it might cost them their jobs, their reputations, and maybe even their lives

In de serie Veronica Mars hing altijd in een klaslokaal de poster van deze film. Omdat ik vaak nieuwsgierig ben naar waarom iemand het de moeite waard vind om de poster te gebruiken ga ik altijd op zoek naar de effectieve film hier op MovieMeter. Zo ook bij All the President's Men. Na het plot eens gelezen te hebben leek het me wel wat en had ik besloten om toch eens op zoek te gaan, dat was er jammer genoeg nog niet van gekomen dus ik was dan ook blij dat toen ik Shoes of the Fisherman van TCM had opgenomen dat dat deze bleek te zijn. Van een geluk bij een ongeluk gesproken.

Jammer genoeg was niet alles een geluk want ik mankeerde ondertiteling. Nu op zich vormt dat geen probleem, mijn Engels is zeker en vast goed genoeg maar wanneer ik een film voor de eerste keer kijk wil ik wel iets hebben waar ik op kan terug vallen. Het probleem hier was dan ook dat ik niet met heel het plot bekend was, speelt zich af voor mijn tijd, dus een herziening zit er zeker en vast in want ik ben er van overtuigd dat ik toch een vierde van het plot mis. Maar wat een plot eigenlijk, ik ben hierna een aantal zaken gaan opzoeken want ik wist dus echt niet dat Nixon tijdens de verkiezingen zijn tegenstander had laten 'buggen'. Centraal staan twee journalisten, Carl Bernstein en Bob Woodward, die er van zijn overtuigd dat er iets niet klopt. Ze besluiten zich in de zaak vast te bijten en met rede. Wat daarna volgt is een heerlijke thriller met een ijzersterk einde, iets wat ik blijkbaar alleen maar goed vind. Voor mij had de film echt niet beter kunnen eindigen want de rol van de journalisten is gewoonweg uitgespeeld en ik had het maar vrij idioot gevonden als er ineens nog een halfuur extra aan de film was geplakt zonder Woodward of Bernstein. Ik blijf er bij dat de film vast en zeker een herziening waard is want ik heb, zoals ik hierboven al zei, niet alles mee. De stortvloed van personages die te pas en te onpas worden geïntroduceerd helpen hier dan ook niet echt bij. Waar Pakula extra punten mee heeft gescoord is zonder twijfel de creatie van het afstandelijke sfeertje tussen de journalisten en hun geïnterviewden. Vaak zie je enkel Woodword of Bernstein aan de ene kant van de lijn en een stem aan de andere kant maar bijna nooit wordt er een gezicht op geplakt.

Dustin Hoffman, vooral bekend van zijn rol in Rain Man, is een acteur die bij mij nu niet echt hoog op het lijstje staat. Ik slaag hem altijd doorheen met Pacino maar na deze film moet ik het hem toch wel aangeven, hij zet een ijzersterke rol neer. Nog zo iemand is Robert Redford. De laatste tijd ben ik hem redelijk veel tegen gekomen en alhoewel ik nooit echt kapot van zijn rollen ben, met uitzondering van The Sting, speelt hij hier toch wel de betere van de twee journalisten. Vraag me niet waarom maar hij komt in de meeste scènes gewoon meer geloofwaardiger over dan Hoffman. De rest van de cast is ook uitstekend, vooral Hal Holbrook als de geheime informant Deep Throat is fantastisch.

Uitstekende film die wordt gedragen door zijn twee hoofdrolspelers.

avatar van mikey

mikey

Bijzonder spannende werkvloer film met buitengewone ontwikkelingen die maar moeilijk te bevatten zijn voor de hoofdrollen. Ook ik zag hem in het engels, dat is toch best even pittig.

avatar van maksler

maksler

Vond het een zeer boeiende film. Hij blijft spannend de hele film door, ook al weet iedereen hoe het gaat aflopen. Vond het einde van de film dan ook redelijk abrupt; toch verdient de film een goed cijfer, 4.5*

avatar van pgm

pgm

Hmmmmmm. deze valt best te smaken, uitermate boeiend, veel spanning, top acteer werk. Knappe thriller die je op het puntje van je stoel zet.

avatar van chevy93

chevy93

Een sterke film die eens een keertje niet wordt geholpen door spetterende actiescènes, vage cameravoering en bombastische muziek (niet dat er overigens wat mis is met de genoemde punten). Gewoon een film die een goed verhaal neerzet.

Wel denk ik dat ik deze film nog een keer moet herkijken als er wat minder afleiding is (Nederlands elftal), want het is moeilijk je aandacht bij de film te houden aangezien het niet de snelste film is.

Voorlopig hou ik het op een 3,5*

avatar van Spetie

Best wel een sterke film dit. Dat is grotendeels te danken aan Hoffman en Redford, die beide sterke rollen neerzetten, die realistisch en overtuigend overkomen. Ik had echt het idee dat ik naar echte journalisten zat te kijken en dat is natuurlijk wel knap.

verder is het een film met een interessant verhaal, dat de feiten zo letterlijk mogelijk probeert neer te zetten. Het hele gedoe rond het Watergateschandaal is ,ij in ieder geval wel wat duidelijker geworden nu. Het is alleen jammer dat de film niet heel spannend is. Op een gegeven moment voelde ik dat langzaam wegebben.

Maar verder dus gewoon een sterke film, die bij vlagen indruk weet te maken en die ook goed laat zien wat voor sterke acteurs Redford en Hoffman zijn.