• 9.372.056 stemmen

The Angry Red Planet (1960)

Sciencefiction | 83 minuten

Genre: Sciencefiction

Geregisseerd door: Ib Melchior

Met onder meer: Gerald Mohr, Naura Hayden en Les Tremayne

Plot The Angry Red Planet

"Spectacular Adventure Beyond Time and Space"

Een verloren gewaand bemand ruimteschip dat naar Mars was gestuurd, blijkt plotseling de Aarde weer te naderen, maar contact met het toestel blijkt onmogelijk. Na een automatische landing worden twee overlevenden aangetroffen, waarvan echter één in shock-toestand, en de ander met een groene uitstulping op zijn arm, die ondanks medische behandeling niet verdwijnt. Volgens hen is Mars niet zo onbewoond als men wel dacht.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Col. Thomas O`Bannion

Dr. Iris Ryan

Prof. Theodore Gettell

CWO Sam Jacobs

Maj. Gen. George Treeger

Prof. Paul Weiner

Dr. Frank Gordon

TV Newscaster / Narrator / Martian (stemrol)

Brig. Gen. Alan Prescott

Maj. Lyman Ross

avatar van Traxas

Traxas

Voor de fans van zeer slechte oude SF-films (zoals plan9) is dit een echte aanrader. Dat beest dat op de poster staat (hierboven) is gewoonweg hi-la-rish! Let op hoe met momenten het geen enkele poot op de grond heeft en gewoon zweeft door slechte poppenspelerij. En dit is maar één van de vele wanhopige maar mislukte pogingen om de kijker schrik aan te jagen (potloodtekeningen als achtergrond? jawel!)

avatar van Zinema

Oude bocht.

Want ook toentertijd zullen de mensen hier niet warm voor hebben gelopen. In de jaren 50/60 is er immers zoveel moois gemaakt binnen het SF-genre.

Dit dus niet. Want het 'filter' dat gebruikt wordt op Mars is belachelijk, evenals de SFX. Toch hoeft zoiets niet doorslaggevend te zijn om een oude film de grond in te boren. Integendeel. Maar bij dit pulpwerk omtrent een missie naar de met monsters bevolkte planeet, zuigt werkelijk alles. Het had zomaar van Ed Wood kunnen zijn.

Alhoewel, bij die laatste was het vaak zo slecht dat je er nog om kon lachen. Deze is zomogelijk nog slechter, maar vermakelijk wordt het zelfs niet om de verkeerde redenen.

Slecht.

avatar van wihu61

wihu61

Natuurlijk is dit geen topniveau. Alle personages weer vreselijke stereotypes en de effecten niet al te overtuigend.

Toch vind ik dat hier met die psychedelische effecten ècht eens iets anders geprobeerd is en dat maakte de film voor mij toch de moeite waard. Interessant om eens gezien te hebben vond ik.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Zo slecht dat ie goed wordt, vind ik zwaar overdreven. Ik vond dit eigenlijk wel een goede film. Ok de effecten werden verdoezeld door de constante rode mist die over de planeet Mars hing, maar dat vond ik net zo leuk aan deze film. Het gaf het een mysterieuze sfeer. Ik vond em in elk geval al een pak beter en interessanter dan "Invaders from Mars" en effectiever dan al de voorgaande sci-fi films die ik deze week al heb gezien. En ook al zagen de monsters er nep uit, maar om eerlijk te zijn al die monsters uit die periode komen nep over (inclusief de Gill Man), ik vond ze hier wel dreigend en getuigen van creativiteit. Een van de betere sci-fi films uit de jaren 50 en in kleur.

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Wat een hopeloos gedateerd science-fiction vehikel. Op de rode planeet wandelen de astronauten door bomen en struiken met een open ruimtepak (geen glazen bescherming voor hun gezicht) en kunnen ze blijkbaar de lucht inademen. We weten nu allemaal wel dat dit compleet onmogelijk is. De effecten zijn slecht en de soms in potlood getekende decors en de goedkoop uitziende Mars-monsters overtuigen voor geen haar. Misschien voer voor sf-completisten en mensen die van slechte film kunnen genieten maar ik persoonlijk heb me steendood verveeld.

avatar van Brix

Brix

• 19677 berichten

Deze versie ook maar eens bekijken ? angry red planet the animated version part1b.wmv - YouTube

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Mac Hammer Fan schreef:

Ieder zijn meug maar ik verveel me dan weer steendood met de meeste Hammerfilms.

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Tja, smaken verschillen nu eenmaal hé?

De meeste Hammer films hebben echter een grotere imdb en MM rating.

Terwijl een aantal reviewers die deze film op imdb en MM een hoge rating geven toegeven dat dit een slechte film is van het "so bad it is good" gehalte. Zoiets kan mij helemaal niet bekoren.

avatar van blackwolves

blackwolves

natuurlijk kun je de films van nu niet vergelijken met die van vroeger want die waren anders. nu is alles met speciale effecten en computer animatie in die jaren bestond dat nog niet oke het is niet de beste film van die jaren de animatie zijn zeer slecht. een ding dat ik wel grappig vond in die film was dat monster. maar sommige weten nog hoe schrik de mensen hadden toen te iets moderne film uit kwam en geluid bij de film nu zijn we alles gewoon een horror of sf doet ons niets meer zelfs het geluid is nog sterker dan vroeger. stel je voor dat we met zijn allen terug zouden gaan of alles opeens weer terug is gelijk is de jaren 50 en zo de films onze tv en ondanks dat we alles weten en gezien hebben en kenen. ze niet weten wat een film is geen computer animatie en zo. we kennen het wel maar het bestaat niet meer. want alles zou nog moeten uitgevonden worden. want niemand in de film wereld weet nog iets. maar alles blijft wel het zelfde behalve al onze moderne dingen die we nu kennen dus ons geheugen blijft we weten dat het bestond maar in de film wereld kennen ze het nog niet want zei zitten in de jaren 50. maar ook in onze wereld bestaat het dus niet want het zou nog moeten worden uitgevonden deze mensen zouden schrik hebben wanneer we opeens met een dvd afkomen en ze zien dat beeld. zo was het toen ook met die mensen gewoon goed om eens te kijken meer moet je niet achter zoeken zelfs in onze moderne tijd hebben we ook nog zo films ondanks dat ze nu meer moderne middelen hebben. het is gewoon voor de fun

avatar van joolstein

joolstein

De film werd gemaakt in 1960 en op dat moment was er nog niet veel wetenschappelijk bekendheid over hoe het op Mars eigenlijk was. Voor een low-budget Science-Fiction ui de jaren '60 natuurlijk géén groot probleem. Het plot is vrij standaard, een groep wetenschappers komt terug van Mars en ze zijn allemaal op de een of andere manier beïnvloed door een mysterieuze substantie. Om te achterhalen wat er gebeurd is, zijn ze aangewezen op exobioloog Iris. Enige probleem; ze is een vrouwelijk wetenschapper, die in shock is, uitgeput en zich niets kan herinneren wat er is gebeurd. De rest van de film wordt dus verteld door middel van een reeks flashbacks.

De film wordt ook vrij routinematig geregisseerd. Alle Martiaanse scènes worden in 'Cinemagic' uitgevoerd. Wa eigenlijk niet meer inhoud dan dat er een rode filter over de lens werd geplaatst. De buitenaardse planten en de stad zijn slechts tekeningen. Toch had di wel wat! Natuurlijk wordt er een verscheidenheid aan monsters gezien. variërend van een vleesetende plant, een langbenige en harige "batratspinkrab" en een amoebe met draaiende ogen, echter gebeurt er niet heel veel. Oh en het acteerwerk is ook echt slecht, met niemand die een gemiddelde prestatie levert. Ik kan niet zeggen dat een geweldige film was, maar als low-budget Sci-Fi uit de jaren 60 was het nog best redelijk!

Tot slot nog een paar overdenkingen; overlijden aan 5 tot 6 G-kracht? Dan zullen er ieder jaar vele sterven in een achtbaan? Een rechterarm geheel bedekt met een vreemde groene slijm en niet in quarantaine. De Aarde is gedoemd om weggevaagd te worden door een buitenaardse plaag, bedankt, jongens...

avatar van John Milton

John Milton

Ik steek altijd vrij veel moeite in mijn kijklijst voor de hoororchallenge. Ik grap wel eens dat ik die maken zowat leuker vind dan de challenge zelf. Soms kies ik films die op veel lijstjes staan, soms juiste vage titels die door een enkeling zijn geprezen. Het is soms echt even zoeken welke film je het liefste wilt zien voor een bepaald subgenre. Maar ik kan toch met geen mogelijkheid meer bedenken waarom ik uitgerekend deze nu op mijn lijst heb gezet voor cosmic horror. Het zal niet de rating of lijstjes zijn waar hij opstaat.

Misschien vanwege de poster? Dat rode filter voor de Mars scènes is een interessant stukje filmgeschiedenis, maar niet omdat het nu filmisch zo goed werkte.