• 9.376.895 stemmen

It's Alive III: Island of the Alive (1987)

Horror | 95 minuten

Genre: Horror

Alternatieve titel: Island of the Alive

Geregisseerd door: Larry Cohen

Met onder meer: Michael Moriarty, Karen Black en Laurene Landon

Plot It's Alive III: Island of the Alive

"They do something worse than kill. They multiply."

Enkele gemuteerde baby's worden naar een onbewoond tropisch eiland verbannen, waar ze geen gevaar meer vormen voor de mens. Vijf jaar later gaan enkele wetenschappers op expeditie om de evolutie van deze mutanten te bestuderen.

Stephen Jarvis

Ellen Jarvis

Judge Watson

Dancer in Club (onvermeld)

Lt. Perkins

Dr. Brewster

Dr. Morrell

avatar van henkula

henkula

Michael Moriarty doet dit best leuk

avatar van jonaske12baby

jonaske12baby

Hep hem op DVD

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

De beste tot nu toe in de It's Alive reeks. Je ziet duidelijk dat dit een jaren 80 filmpje is, de vorige 2 waren duidelijk seventies. De film houdt rekening met de zwaktepunten van de vorige films. Zo is er véél meer bloed en goor. Natuurlijk zijn de moorden nog steeds niet inventief te noemen, alles gebeurt weer met de klauwen. Maar ook het verhaal is véél leuker dan in de vorige delen. De mutanten zijn nu volwassen, desondanks ze maar 5 jaar zijn en je ziet ze véél duidelijker dan in de vorige films. Ook de eilandsettingen en het hele pretparksfeertje vond ik leuk om naar te kijken.

Ook zijn er meer verklaringen hoe de mutanten komen, hoe ze communiceren... Film keek lekker weg en de vader zorgde af en toe voor een komische noot. Niet slecht dus!

avatar van mikey

mikey

Aardige film is jammer genoeg verpest door de hoofdrolspeler die op een vervelende manier alle aandacht opeist. Toch blijft Cohen een meester in het vormgeven van scenes waarvan je weet dat ze escaleren en daarom erg eng zijn. Goed de beginscene van Its alive part one wordt dan niet gehaald... maar de rechtbankscene en de taxirit zijn toch wel weer 'stoelpunters'. Je weet wel op het puntje van je stoel

De predator-achtige eilandscenes zijn te stom voor woorden,.. jammer.

avatar van Aapje81

Aapje81

Ironisch genoeg heb ik de eerste twee nooit gezien maar ik weet nog dat ik deze toen best leuk vond.

avatar van joolstein

joolstein

En vandaag dan de It's Alive serie van Larry Cohen afgerond. Een hele goede serie was het niet. En stiekem vond ik de laatste dan ook nog de beste. Niet omdat die nu zo goed verhaal, mooi gefilmd of goede gore had. Nee, vooral omdat de film zich veel minder serieus voor doet. Het is die campy-achtige manier die foute maar ooh zo leuke nonsens. Verder zit Karen Black in de film, haar bijzondere aanwezigheid maak het ook minder zwaar. De baby's worden in dit derde deel op een onbewoond eiland gezet. En zoals in het tweede deel al werd aangehaald groeien ze veel sneller dan mensen en alhoewel amper vijf jaar oud zijn het al volwassen monsters. Was het eerste deel misschien op verhaal en filmtechnisch vlak de betere. Qua kijken denk ik dat dit een leukere film is. Vol Vlotte en kitscherige jaren '80 beelden.