Galaxy Quest (1999)
Geregisseerd door: Dean Parisot
Met onder meer: Tim Allen, Sigourney Weaver en Alan Rickman
Releasedatum: 17 augustus 2000
Plot Galaxy Quest
"A comedy of galactic proportions."
Achttien jaar nadat hun Star Trek-achtige serie na een paar afleveringen is gecanceld, lopen de acteurs van de serie nog steeds beurzen en conventies af. Ze worden gekidnapt door aliens die denken dat de acteurs échte ruimtehelden zijn, en vragen ze om te helpen met hun oorlog tegen de slechte General Sarris.
Jason Nesmith
Sarris
Teb
Brandon
MovieEter
Vermakelijke comedy met zowel een aantal erg grappige als flauwe momenten. Ik heb hekel aan Star Trek achtige sf-films, maar juist daarom vond ik deze wel lache! 3*
Roodkapje
Dit is inderdaad wel een verrassende B-film en een mooie comedy op startrek. Ik was hier en daar wel verbaasd over de visuele kwaliteit. Deze was erg goed en leek soms wel weggeplukt uit topfilms. Het verhaal? tja, dwaas, dwazer, galaxy quest zeker
Jazzthieve
Aardige film, heb mij goed kunnen vermaken en vind dit een geslaagde parodie op Star Trek.
3.5 *
Jelboo
Was eerst een beetje sceptisch, maar achteraf vond ik het een heel amusante film. Het verhaal had beter gekund, maar de context zat heel erg slim in elkaar ( ik herken het verhaal trouwens in iets anders, maar dat is een ander verhaal ) en veel clichés uit science fiction werden opgediept. Mooie visuele effecten zorgen voor een 2,5 voor deze film.
wwelover
Verassend leuke film. Verwachtte echt een drol van een film maar ging toch maar kijken.
Verhaal is geinig bedacht. En de rollen zijn ook vaak hilarisch. Zelfs Tim Allen deed het leuk. En vond het vooral geinig om Justin Long te zien.
boozebelly
- 1908 stemmen
Wel een komische film
Ik verwachtte er ook geen ene drol van, probeerde het toch ff en heb hem helemaal uitgekeken.
Moet wel zeggen dat ik hem nooit zal kopen ofzo, daarvoor is ie te min, maar als je ff niks te doen hebt is het wel leuk vermaak...
"Mars attacks" vindt ik grappiger...:D
tukkerstein
Oppervlakkige, vrij saaie satire op Star Trek. Het uitgangspunt en het eerste half uur zijn erg leuk, maar na een tijdje is de nieuwigheid er wel vanaf. Had echt veel meer in kunnen zitten.
kleez
Wel een komische film
Volledig mee eens!! Gister op TV gekeken
De film hield me op 1 of andere manier toch vast, pluspunt! Maar voor de rest is het een 'o zo slechte' film
Donkerwoud
Grappige persiflage op Star Trek, die iets scherper had gekund maar uiteindelijk voldoende vermaakt.
Ace Hanlon
Het zal wel aan mij liggen, gezien de waarderingen hierboven, maar ik vond het een vreselijke film.
Deze staat in mijn persoonlijke FLOP-10.
Maar zoals bij zovelke dingen: smaken verschillen.
eltorro
leuke vermakelijke film grappig bedacht met wel goeie specialeffects
Leuke SF-komedie/ persiflage met goede grappen, een boeiend verhaaltje en een puike cast. Goed.
sander.h
Een van de comedies die ik een keer in de zoveel tijd nog wel eens opzet. Niet alles is natuurlijk even lollig, maar er wordt goed geacteerd en er zitten enkele hilarische scenes in (vind ik dan). En die enorm grijnzende "aliens" werken bij mij ook goed op de lachspieren.
powerman
Een melige film! Science fiction en toch grappig. Op een fanclub dag komt de cast van een uitgerangeerde serie handtekeningen uitdelen. Maar dan komen ze echt in contact met ruimtewezens en moet hij bewijzen dat hij niet alleen kan acteren, maar dat hij werkelijk beslissingen kan nemen op een ruimteschip.
mister blonde
Het kenmerk van elke goede parodie is dat het naast hetgeen het parodieert, het ook op zichzelf staat. Als parodie behoorlijk geslaagd, maar als op zichzelf komedie misschien net niet helemaal. Ik had nog wel meer van die Star Trek achtige avonturen willen zien. Nu bleef het beperkt tot die scene met die blauwe mannetjes en gingen we al snel naar het eind. Ik had wel meer onzin willen zien en er had minder gehangen mogen worden bij het zelfbewuste, dat was namelijk al snel duidelijk. Klein puntje maar, want uiteindelijk is dit wel gewoon een erg leuke film. Tim Allen vind ik perfect in zulke rollen, Weaver heeft niet zo veel te doen (wat natuurlijk ook wel een beetje de grap is), Rickman is leuk, net als de vele bijrollen (Fred Kwan, Sam Rockwel, die gozer uit just shoot me).
Had wat scherper bij de randjes gemogen, maar wel leuk. 3,5 sterren.
Rosicky
Onnozel sci-fi kolder. Ik kan niet zeggen dat ik echt heb moeten lachen. Heel slecht was het ook weer niet.
hdehoon
Deze film staat te boek als een flauwe film, dus ik had er niet veel van verwacht. Maar hij viel me reuze mee, ik heb de hele film door geregeld hardop moeten lachen. En de special effects waren verbluffend. De rol van dr. Lazarus was op het lijf van Rickman geschreven, vooral omdat die acteur in werkelijkheid ook nogal publiciteitsschuw is. De scene waar hij zwaar gefrustreerd foto´s voor fans zit te signeren, kwam misschien daarom wel heel geloofwaardig over! Ook Tim Allen deed het goed en zette zijn rol overtuigend neer.
Ik vond de film alleen een beetje lang.
Psolitsa
Een van de weinige comedies die mij echt aan het lachen heeft gebracht. Vaak hou ik niet van comedie en zeker niet Amerikaanse maar ik heb zo mijn uitzonderingen, en laat dit er nou net 1 zijn..
De acteurs in de film : zo goed uitgekozen voor hun rol.
De droge, sarcastische humor... Ja ja, het valt allemaal op zijn plaats.
Verder, de 'aliens'. Ik vind het allemaal om te gieren ja.
Dan vind ik dit toch vele keren grappiger dan American Pie of i.d. Niet dat ik deze films met elkaar vergelijk, maar om maar aan te tonen dat andere succesvolle comedies mij blijkbaar niet boeien ...
Lang leve Galaxy Quest! Never give up! Never Surrender!
eclipx
ik kan het niet geloven dat deze film nu al 11 jaar bestaat, en er nog nooit van gehoord heb!!! Dit is echt een true-underrated movie!!!
Verhaal is zeer goed, de grapjes zijn keer op keer -effectief- grappig, special fx zijn echt goed! Gewoon alles is echt goed, en kijkt echt lekker mee, heel seconde verveeld! Ik was na het kijken van films zoals Deep Horizon, Alien, Pandorum op zoek naar nieuwe films in dit genre, en ik ben zeer blij dat ik deze film heb ontdekt!
Leuke parodie trouwens op Star Trek, die niet in het belachelijke wordt getrokken
een dikke 5
moviemafketel
- 19752 berichten
Ik ben het niet met mijn onderbuurman eens.
Ik had deze film nooit in zijn geheel gezien en ging er nou maar een keer voor zitten.
Ik vind het aantal sterren hier veel te hoog. Kan ook komen omdat ik Tim Allen een vreselijke acteur vind die vooral zichzelf erg leuk vindt volgens mij. De verschillende wezens zijn soms nog wel vermakelijk. Helemaal dat ding met die grote tanden moest ik wel om lachen, lekkere domme kop.
Ja wat kan ik verder zeggen over de humor? Je blijft wel kijken, maar je ligt nergens echt dubbel of je moet misschien knetterstoned zijn en met je vrienden kijken. Ik denk dat je dan wel effies onder de tafel ligt van de flauwigheden. Sarris is wel een bad-ass. Bijna te wreed voor deze film. Zijn onderdanen zijn alleen zo dom als een zak stront wat het dan weer luchtig houdt.
Sigourney Weaver in haar jongere jaren, blond pruikje, tieten eruit knallend. Zeker 2 pluspunten. Ik geef een 2!
dominion
super leuke parody van star trek heb zelden zo een leuke parodie film gezien
Rarara
heerlijke star trek(ie) parodie. heb reeds meerdere keren gezien zonder dat het verveelt. alle personages worden vreselijk leuk gespeeld. een feest der herkenning als je de ouwe star trek serie kent. ook de trekkies worden fijntjes te kakken gezet wat natuurlijk therapeutisch verantwoord is zoals ook dit filmpje wel aangeeft: YouTube - Triumph the Dog @ Star Wars Attack of the Clones Premiere in NYC! (zijn wel starwars freak maar dat is het zelfde
Dit is de enigste parodie film dat ik kan waarderen.
Goed gemaakt en acteren was ook prima.
Special effects ook niks op aan te merken.
3,5 ster
Toch een geslaagde parodie, vooral in het eerste half uur. Veel kleine verwijzinkjes en de uitgebluste acteurs worden ook charismatisch neergezet. Na een half uur wordt de parodie grotendeels verlaten en verandert de film in een erg luchtig ruimte avontuur, een genre waar ik wel van houd. Nergens wordt het lachen, gieren en brullen, maar de film kijkt nog wel bijzonder vlot weg.
Lennert
Eigenlijk de leukste Star Trek film ooit. Uitstekende casting, special effects en make-up die het midden houdt tussen geslaagd en parodie (en daarmee dus prima in deze film past). Vooral de chagrijnige kop van Rickman blijft genieten op alle momenten dat hij weigert zijn catchphrase uit te spreken, terwijl het verder lachen geblazen is met situaties als het moment waarop Sigourney Weaver er achter komt dat ze echt de computer aan het herhalen is of het punt waarop Tim Allen al koprollend dichterbij de mijn probeert te komen terwijl de rest er gewoon achter aan loopt.
Kritiek die je zou kunnen geven is het feit dat de film ook niet veel meer te bieden heeft dan een parodie op een serie die op zichzelf al een onbedoelde parodie is, maar de enorme hoeveelheid vermaak die we daarmee wel voorgeschoteld krijgen is toch echt genoeg om hier niet te lang bij stil te staan. Dat veel van de gebeurtenissen op de scifi-conventies de Star Trek leden daarnaast zelf ook zijn overkomen maakt het allemaal nog interessanter. Gewoon erg leuk.

'Galaxy Quest' krijgt uitgebreide 4K UHD Blu-ray release: 'Eigenlijk de leukste Star Trek film ooit'

Monty Python and the Holy Grail

Wo Hu Cang Long
Avontuur / Actie, 2000

Labyrinth
Familie / Fantasy, 1986
ruimtevaartuigspace battleteleportationparodiespooffictional tv showfansfan convention actortv showhumanoid aliengalaxy quest