• 9.379.584 stemmen

Gesproken taal: Hongaars, Engels en Russisch

Releasedatum: 20 november 2014

Plot John Wick

"Don't set him off."

De dodelijke instincten van een ex-huurmoordenaar, genaamd John Wick (Keanu Reeves), worden opnieuw aangewakkerd wanneer een crimineel (Alfie Allen) zijn Ford Mustang steelt en daarbij de hond doodt die door zijn overleden vrouw aan hem is overgedragen. Hij volgt de man naar New York, waarbij een maffiabaas (Michael Nyqvist) en tevens de vader van de crimineel, opdracht geeft John Wick uit de weg te ruimen.

avatar van The Oceanic Six

Absoluut vermakelijk, maar het komt niet in de buurt van het veel sterkere en beter uitgediepte

The Equalizer (2014) dat enkele maanden geleden wel de nodige indruk op me maakte. Reeves is geen Washington, Wick is geen McCall en John Wick is dus geen Equalizer.

Dat het verschil ondergeschikt is aan de actie vind ik bij dit soort films prima, maar dat hele plot met zijn dode hondje was eerder lachwekkend dan meeslepend en tragisch. Maar goed, ik kan het best accepteren. Maar jammer genoeg is de rest van de film net zo simpel. Reeves schiet en slaat zich een weg door dozijnen Oostblokkers, maar het voelt wat ongeïnspireerd aan. Beetje schieten, beetje meppen maar als je dat vergelijkt met de originele kills in, jawel, The Equalizer, dan is John Wick duidelijk wat saaier op dat gebied. Gelukkig doet Reeves het heel aardig, ook al is hij geen groots acteur. Hij heeft best charme en uitstraling en is als niet te stoppen ex-huurmoordenaar prima op dreef. Wel jammer dat we eigenlijk geen bal van zijn achtergrond te weten komen. Hij was een hele goede en iedereen is nog altijd bang voor hem. That's it. Tikje te makkelijk dit.

Maar nogmaals, ik heb me vermaakt en da's toch het belangrijkste voor me. Voldoende.

avatar van Fortune

Fortune

Waardeloze actiefilm.

Keanu Reeves speelt een compleet ongeloofwaardig figuur die soms met langzame koprollen kogels ontwijkt en eigenlijk heel de wereld wel aankan. Keanu Reeves is dan eigenlijk ook een slechte acteer die alleen in The Matrix goed werk heeft geleverd wat mij betreft. Hij straalt ook altijd een soort leegheid uit dat nergens ook maar emotie voor toont en als hij dat wel doet dan komt dat onecht over.

Genoeg over Reeves verder. De film heeft gewoon geen spanning en de hoofdpersoon is eigenlijk onaantastbaar waardoor hij over kleine legers van criminelen met gemak omlegt. De hoofdpersoon stelt dan ook vrij weinig voor en is vergelijkbaar met een goed articulerende Rambo onder neonlicht.

Een ongeloofwaardige film waar de hoofdpersoon alles en iedereen omlegt en waar nergens ook maar een greintje spanning inzit. Ongeveer net zo spannend als naar een lopende band kijken in een slachthuis. Nee, geen film voor mij. De scene in de club vind ik dan op zich wel strak gefilmd waar ik een punt voor wil geven maar voor de rest was dit overbodig.

Die Reeves toch.

Stoere actiefilm met twee problemen. Hij is helemaal niet stoer en de actie schiet dik tekort. Wat rest er dan nog? Een paar leuke ideetjes (zoals de voorstelling van de onderwereld) en een visueel mooi en consistent toontje. Jammer genoeg irriteert de rest.

Stahelski is er eentje van de oude Amerikaanse bolides (een Amerikaanse fetish die ik echt niet deel) en de gitaartjes. Het resultaat is veel kitscherigheid en meligheid ipv dat het stoer en koelbloedig overkomt. Beetje een foute boel dus. Maar meer nog is Reeves zelf het probleem. Nu vind ik hem tegenwoordig wel lovenswaardig in z'n keuzes en projecten, maar als acteur kan hij het gewoon niet waarmaken. Hij is compleet ongeschikt voor z'n personage. Voor deze rol heb je iemand nodig met uitstraling, zowel qua look als puur fysiek. Iemand die effectief gecontroleerd en zuiver z'n vijanden neerlegt. Reeves is een kwakkelende zak aardappelen die doorheen de actiescenes baddert.

Die actiescenes zelf stellen trouwens ook helemaal niks voor. Het camerawerk is echt om te huilen zo slecht, de choreografie compleet ongeïnspireerd en de editing doet de film ook geen cadeautjes. Het is Stahelski's eerste film dus misschien moet hij nog wat leren, maar hij levert hier in ieder geval geen actievisitekaartje af.

John Wick is op z'n best in het hotelletje, of wanneer de film zich compleet distantieert van de werkelijkheid. Een paar leuke scenes die toch wel bijblijven, maar voor een film die maar al te graag een badass actieflick wil zijn mist het z'n doel.

Stahelski en Reeves maken er een zootje van, terwijl dit eigenlijk zonder al te veel moeite een veel leukere film had kunnen zijn. Jammer.

avatar van dvdcrusher

dvdcrusher

eindelijk nog eens een rechttoe rechtaan actiefilm nu de Seagals, Van Dammes en Stathams ter ziele lijken te zijn gegaan en dan nog wel met Keanu Reeves in de hoofdrol. Toegegeven het scenario is flinterdun maar dat maakt het plezier van het bekijken van deze film er niet minder om. Hopelijk krijgen we een vervolg want het genre actiefilm is op sterven na dood. Leuk is ook het humoristische slot als hij zijn nieuwe hond kiest. Veel humor kan in zulke films niet - tenzij je Jackie Chan bent - maar hier is het de kers op de taart. 4,5 sterren

avatar van Serpicos

Serpicos

Ik verwachtte er eerlijk gezegd zeer weinig van, ik vreesde ervoor dat het zo'n filmpje zou worden zoals Statham er enkelen heeft. Leeg en kleurloos. Wel, leeg is het misschien wel als je naar het verhaal kijkt, maar kleurloos is het alleszins niet. Een paar gave actiescènes en 3 sterke rollen maken het de moeite waard.

avatar van james_cameron

Best leuke aktiefilm, stijlvol geregisseerd, met een Payback-achtig plot. Keanu Reeves is nog altijd niet badass genoeg om te kunnen overtuigen als koelbloedige huurmoordenaar, maar met de vele aktiescenes kan hij toch wel prima overweg. Naar het einde toe is de rek er wel een beetje uit en wordt één en ander wat ongeïnspireerd afgewerkt, maar al met al een aangename verrassing.

avatar van bounze

bounze

Verhaal technisch is deze zogenaamde actie film geen hoogstandje. De film telt 25 doden voor een kwartje en het moorden lijkt maar niet op te houden. Onrealistisch weergegeven naar mijn mening. Tel daarbij op de slechte acteerprestaties van de overige acteurs en de nietszeggende filmmuziek die het verhaal zeer zeker niet ondersteund. Een hoop herrie met weinig inhoud, net als de film zelf. De film kan je op geen enkel ogenblik op het puntje van je stoel zetten. Een jammerlijke mislukking van de regisseur. Behoort in het genre films van Steven Seagal thuis. Daarom 2 sterren.

avatar van Theunissen

Ondanks het zeer eenvoudige verhaal (met als thema "wraak") zit de uitvoering van deze actiefilm goed in elkaar en keek de film zich ook lekker weg. Echt spannend is het verhaal wel nergens, want daarvoor is het gewoon te eenvoudig, maar desondanks wist de film me te boeien vanaf de eerste minuut tot de laatste minuut.

Het tempo is op de eerste paar minuten na behoorlijk hoog en de film bevat heel veel actie (voornamelijk geschiet) die niet echt spectaculair is maar wel aardig in beeld is gebracht en ook lekker hard is. De actie is overigens wel behoorlijk eenzijdig en de Russische tegenstanders van John Wick vallen bij de bosjes neer en zijn hoofdzakelijk kansloos tegen hem. Hier en daar bevat de film ook subtiele zwarte humor. Visueel ziet het er wel allemaal mooi uit en met name de shots die gemaakt zijn van New York (inclusief de bovenaf opnames) zijn zeer fraai.

De cast doet het goed en verdienstelijk en eigenlijk is de emotieloze Keanu Reeves (in de rol van John Wick) perfect gecast voor deze film, want hij moet ijskoud overkomen en dat doet hij goed zonder verder veel emoties te tonen (zijn gezicht houdt hij weer strak in de plooi). De overige cast die met name een bijrol heeft (buiten Michael Nyqvist in de rol van Viggo Tarasov als baas van een Russische criminele bende) doet het leuk en verdienstelijk en met name dan Lance Reddick (als de Hotel Manager, het Hotel zag er overigens fraai uit). Adrianne Palicki zorgde eigenlijk ook voor het visuele aspect en ze zag er dan ook best aardig uit.

Al met al is dit gewoon een leuke actiefilm (eentje met het verstand op nul) en eindelijk ook weer eens een film waarbij Keanu Reeves genietbaar is.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

John Wick met Reeves werd regelmatig in één adem genoemd met het vrijwel gelijktijdig uitgebrachte The Equalizer met Washington. Eerstgenoemde zou beter zijn. Ik vond de film met Denzel Washington al heel aardig, dus had vrij hoge verwachtingen van de nieuwe Keanu Reeves film. De film heeft zijn momenten, maar John Wick maakt de verwachtingen niet waar.

John Wick is - houd je vast, cliché alert - een huurmoordenaar die uit het 'wereldje' is gestapt. Je voelt aankomen dat hij teruggezogen wordt in het geweld dat hij achter zich hoopte te laten. Het verhaal ramt ons een wel heel goedkoop wraakmotief door de strot: niet alleen wordt zijn prachtige klassieke auto gepikt, maar bij deze overval doden de boeven tevens zijn hondje, dat hij niet lang daarvoor had gekregen van zijn overleden vrouw. Slim gedaan: hiermee zitten alle mogelijke doelgroepen, van stoer tot zachtaardig, allemaal op het puntje van hun stoel om John Wick wraak te zien nemen. Ik was daar geen uitzondering op. Pak ze, Wick!

En die wraak is fraai. John Wick ontstijgt hier de middenmoot enigszins door vlotte actie met talloze headshots. Slechts enkele malen verliest de film zich in cliché man op man gevechten, maar het is toch vooral de koude efficiëntie met zijn pistool die Wick tot een geloofwaardige killer maakt. Geen machinegeweren zoals Rambo. Geen talloze malen missen zoals The A-Team. Schieten, raken. En niet onbelangrijk: herladen. Een redelijk realistische insteek die erg goed uitpakt. Vooral omdat het ook nog eens heel fraai in beeld gebracht wordt, met sfeervolle sets en felle kleuren.

De geloofwaardigheid gaat echter compleet overboord als Wick incheckt in een hotel dat kennelijk exclusief wordt bewoond door huurmoordenaars. Er bestaat, zo wil de film doen geloven, een complete schaduwwereld waarin killers en opdrachtgevers elkaar betalen met vreemde gouden munten en een hotel waar je geen "zaken mag doen", oftewel: je mag elkaar niet afmaken. Ongeveer de functie die een kerk had in "Highlander". Nu weet ik dat de recent opgelaaide golf van "afrekeningen in het criminele circuit" in Amsterdam vergelijkbaar is met een doorsnee dinsdagmiddag in New York, maar het zal toch hopelijk niet zo erg zijn als in deze film wordt geschetst. Afgaande op John Wick zijn in New York meer huurmoordenaars dan stukadoors.

Over houten klaas Keanu Reeves ben ik niet ontevreden. Eerlijk is eerlijk, hij doet het beter dan in de laatste paar films die ik van hem zag: 47 Ronin en het zijn lachwekkend slechte acteerwerk in Man of Tai Chi.

Het grootste minpunt is dit keer echter niet Reeves zelf, maar het zijn de badguys. Niet alleen is degene waar John Wick voornamelijk achteraan zit - de zoon van een maffiabaas - een weinig indrukwekkende schlemiel, maar de schurken van dienst zijn Russen. Ja, alweer. Of moet ik zeggen nog steeds? Niet alleen heb ik een pesthekel aan dat onbeschofte, immorele primatenvolk (want homohaat, want MH17, want geen deodorant), maar ook in films ben ik ze spuugzat.

Voor mij zijn vanaf nu Russische boeven reden voor onmiddellijke aftrek van 1,5 ster. Ze zijn vaker herhaald dan Passenger 57 op SBS6. De compleet inwisselbare gangsterbazen met namen die eindigen op -ov heb ik nu echt wel gezien. презренные люди.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Redelijk vermakelijke prent die zich lijkt af te spelen in één of andere alternatieve onderwereld en prima als komedie door kan. Heb een paar keer goed gelachen om alle ongein die Chad Stahelski ons voorschotelt. Laatstgenoemde had de boel wel wat strakker mogen regisseren op bepaalde momenten, vooral omdat er zo'n zak hooi als Reeves op de set staat 'John Wick' te spelen. De scene in de club ziet er dan nog wel fraai uit. De balans tussen de realistische insteek en het compleet onzinnige werkt aardig. Willem Dafoe hangt er wel wat naast, met z'n redelijk overbodige rol. Een beetje regisseur had het John Wick zelf laten oplossen.

avatar van ikkegoemikke

ikkegoemikke

"John will come for you and you will do nothing, because you can't do nothing."

Heb je een bloedhekel aan ingewikkelde films waarbij je je hersenen moet pijnigen om het verhaal te kunnen volgen en begin je spontaan te kwijlen bij het bekijken van eindeloze gewelddadige actiescènes , dan is deze “John Wick” geknipt voor je. Want dit verhaal zit zo eenvoudig in elkaar dat zelfs je goudvis het moeiteloos kan volgen en is een aaneenschakeling van ruwe, agressieve afrekeningen. Dat het stelen van een Ford Mustang en de nek omdraaien van een huisdier de aanleiding zou kunnen zijn van nooit geziene, voortrazende wraakacties had ik nooit voor mogelijk gehouden. John Wick dacht er echter anders over. Deze gepensioneerde ex-huurmoordenaar trekt een bloederig spoor doorheen New York, nadat men zijn auto steelt en het door zijn overleden vrouw geschonken hondje de keel oversnijdt. Dat het de zoon is van zijn ex-baas, een Russische maffiabaas, zal hem worst wezen. Op slag sloopt hij zijn keldervloer. Jaren geleden heeft hij zijn heel arsenaal aan wapens en ander speelgoed in beton gegoten en zo zijn verleden begraven om zijn leven over een andere boeg te gooien.

Dat men Keanu Reeves weer van stal heeft gehaald,was zeker geen slecht idee. De man is een natuurtalent voor het uitbeelden van een ijskoude koele moordenaar. Zijn emotieloze tronie is perfect voor de rol. En hoe minder dialogen in een film, hoe beter. Het zijn niet de dialogen, waar hij zich doorheen moet worstelen, die hem de allure geeft van een koelbloedige huurmoordenaar, maar de stoïcijnse kalmte en uitdrukkingsloze blik doet het hem. Hij wist dit al te demonstreren in “The Matrix” en ook in “47 Ronin” (door velen onterecht als pulp film bestempeld). Als je het aantal slachtoffers wilt bijhouden moet je een flink uit de kluiten gewassen telraam aanschaffen. Ik kan wel eens genieten van een recht door zee actiefilm, zonder franjes en waar de nadruk ligt op hersenloos knok en schietwerk. Het moet ook niet altijd serieus zijn. Alleen liet ik na een tijdje gelaten over me heen komen en zakte ik nog wat dieper in mijn knusse zetel om er met zo’n blik op oneindig naar te kijken. Ik vergelijk het met een rit op een razend populaire, weergaloze achtbaan. Tijdens je eerste rit voel je de adrenaline door je lijf gieren en haast je je enthousiast naar de ingang om dat onbeschrijfelijk gevoel nog eens te ervaren. Bij de tiende rit zit je er al ontspannen bij en ben je al rustig rond aan het kijken op zoek naar de volgende uitdaging. Dat is dus “John Wick” ten voeten uit. Een flitsende achtbaanrit die verschroeiend en indrukwekkend begint, maar naarmate de rit langer duurt, verdwijnt de euforie langzaamaan.

Qua genre is het uiteindelijk van hetzelfde niveau als "The Equalizer". Alleen bevatte deze laatste wat meer een verhaal, vond ik. In “John Wick” heb je een gestolen auto en een dood hondje aan de ene kant, en een opeenstapeling van lijken aan de andere kant. That’s it. En toch is het puur genieten van de flitsende acties en de vertoonde koelbloedigheid. Chad Stahelski, een voormalig stuntman (interessant weetje : hij was het die Neo speelde in “The Matrix” bij gevaarlijke scènes) , windt er niet bepaald doekjes om en zorgt voor een aaneenschakeling van met precisie gechoreografeerde vechtsequenties. Zonder al teveel moeite slaagt hij erin Reeves het imago van een boeman te geven. Maar zoals Viggo (Michael Nyqvist) het zelf opmerkt : “John isn't exactly "The Boogeyman". He is the one you sent to kill the fuckin' Boogeyman.”. En deze top huurmoordenaar beweegt zich op een wervelende manier om zijn belagers met een welgemikt schot uit te schakelen. Dat zijn schiettechniek er enigszins apart en ietwat geforceerd uitziet, weerhoudt hem niet om telkens hij ergens verschijnt, de plek te herschapen tot een regelrechte schietkraam.

Het meest tot de verbeeldingsprekend vond ik sommige redelijk surrealistische taferelen zoals het “Continental” hotel, de professionele poetsploeg en de reputatie an sich van John Wick en zijn cult-status die als een aura rond hem zweeft. Het “Continental Hotel” zou zo kunnen fungeren als decor in een toekomstige Batman film en baadt in een echte cartooneske sfeer. Het is een roemrucht verzamelpunt voor beruchte huurmoordenaars, met een eigen monetair systeem, een onnatuurlijk vriendelijke baliemedewerker die tegemoetkomt aan alle wensen die de gasten hebben en een inwonende geneesheer die ingeschakeld kan worden indien de gasten na “zaken” redelijk beschadigd terugkeren. Er is ook maar één gouden regel, die bij overtreding ongenadig wordt afgestraft, namelijk dat zaken niet geregeld (lees uitgevochten) mogen worden in het hotel zelf. Een schitterende omgeving die sfeerrijk in beeld werd gebracht.

Voor de meeste bijrollen kan je gerust zeggen dat de karakterontwikkeling totaal ontbreekt. De meeste zijn niet meer dan een schim in deze film die kortstondig in beeld komen en dan ongenadig worden afgeslacht. De meesten lijken (hoe toepasselijk) echter aan bloedarmoede te lijden, want ondanks de continue agressie is er bijster weinig bloed te zien. Blijft er alleen Michael Nyqvist, Alfie Allen (Iosef) en Willem Dafoe over. Michael Nyqvist was niet echt overtuigend als Viggo en was bij momenteel te theatraal. Alfie Allen speelde het alom bekend rolletje als verwaand, zich-onaantastbaar-wanend misdadigers zoontje die naarmate hij meer begint te realiseren welk roofdier achter hem aanzit, een grotere maat Pampers nodig heeft, is amusant en tegelijkertijd niet zo bijster origineel. En Willem Dafoe probeert wel maar krijgt te weinig screenplay om echt in de kijker te lopen. Blijft Reeves alleen over om op eenzame hoogte de show te stelen. En dat doet hij met bravoure en stijl. Zodra hij zijn afgemeten zwart kostuum aantrekt en een duffel bag vol speelgoed voor volwassenen over zijn schouder slingert, komt hij vol zelfvertrouwen op je af gelopen terwijl de camera op hem inzoomt, en kan je je schrap zetten. Schitterend.

“John Wick” is niet bepaald van hoogstaand niveau maar voldoet wel aan de eisen van het getarget publiek. Een pure actiefilm vol spektakel. Spijtig genoeg zijn er al de geruchten dat een “John Wick 2” op stapel staat. Ik heb bewondering voor Reeves die op zijn 50ste aantoont dat hij nog steeds personages zoals Wick zonder moeite naar een hoger niveau kan tillen, maar ik vrees dat een vervolg toch maar een slap doorslagje zal zijn van het origineel.

3 *

avatar van FillumGek

FillumGek

Lekkere actiefilm zonder dat je erbij hoeft na te denken. Russische lul steelt auto en doodt hond. Russische lul moet nu ook dood. Meer verhaal is er niet, maar de wervelende actie en de toffe John Wick maken alles goed.

Blijkbaar gaan niet alle ik-sla-iedereen-verrot-filmpjes naar Jason Statham, maar was er ook nog een rolletje in het verschiet voor Keanu Reeves. Ik heb hem lang niet meer zien acteren en zijn uitstraling doet me vaak toch denken aan een braaf schoothondje. Hier weet hij echter goed te overtuigen als koelbloedige huurmoordenaar. De manier waarop de Russische mafiabaas John aan zijn zoon introduceert is tof, maakte indruk. Ik hou wel van dat machtsvertoon. You fucked with the wrong person.

Puur op wraak belust en zonder enige genade legt Reeves iedereen om die zijn pad kruist. Aangezien John nogal skilled en lenig is voelt de actie realistisch aan. Dat wil zeggen; veel headshots en sneaky werk waardoor er geen tientallen baddies op hem staan te knallen en natuurlijk vooral missen. Kills zien er hard uit, evenals de klappen die sommige krijgen. Niet alleen bij het vechten, maar ook bij een paar valpartijen. Uitstekende actiefilm.

avatar van Noodless

Noodless

Het verhaal kun je in twee zinnen samenvatten : Een Rus steelt de auto van John Wick en doodt ook zijn hond die hij cadeau had gekregen van zijn overleden vrouw. Wick neemt wraak.

Heel simpel, maar door de hoeveelheid actie, die trouwens goed in beeld wordt gebracht, blijft de film overeind. Je krijgt als kijker totaal geen rust. Keanu Reeves is perfect gecast voor deze rol. De andere personages hadden een betere invulling moeten krijgen. Zo zijn de rollen van de maffiabaas en zijn zoon een beetje soft en de rol van Willem Dafoe krijgt te weinig screenplay om er iets van te maken.

Zeker een onderhoudende film, maar qua inhoud zo licht als een veertje. 6,5/10

avatar van Justinw

Justinw

Het plot is zoals in de meeste actiefilms absurd. Maar als je dat gewoon van je af schuift zit je na een heerlijke actiefilm te kijken. Een verademing zelfs na the Equalizer waar het plot ook allesbehalve sterk is en de pure actie gewoon veel minder is. Het kleurenpalet van John Wick past erg goed en zet een goede sfeer neer. Kijkt veel makkelijker weg en blijft het meest gefocust op de actie zoals het hoort. Beste recente actiefilm die ik in lange tijd zag. Keanu is Keanu maar dat past prima binnen John Wick.

avatar van Leno

Leno

De film begint nog wel redelijk, maar al snel is het een voorspelbaar wraakplotje met een erg matige Reeves. Wat een matig acteur is het toch met bovendien een enorm saaie uitstraling. De actiescènes beginnen al snel te vervelen (Wick is onschendbaar) behalve op het einde als een dronken oude kerel het tegen hem opneemt. Of komt dat door de stortregen?. Hierdoor is het einde eerder lachwekkend dan spannend.

avatar van N00dles

N00dles

Je weet dat als je aan een film als John Wick begint, dat je dan niet teveel ervan moet verwachten. Het is wat het is, een ongecompliceerde, overgestileerde wraakfilm zonder menselijke emoties of inhoud. Ik zou het style over substance willen noemen, maar daarvoor is er te weinig substance. Daarom kan ik dit soort films nooit hoger beoordelen dan 2*-2,5*.

De vraag is of dat wel helemaal eerlijk is. Als een film niet pretendeert om meer te zijn dan het is, kun je het dan binnen zijn genre/soort een 'goede' film te noemen? Ik vind van niet. Neem nu bijvoorbeeld een actiefilm als Die Hard; Het heeft net zo weinig plot of diepgang als John Wick, maar het is wel met veel meer bezieling gemaakt.

De film staat of valt vooral met de vertolking van de hoofdpersoon. Bruce was geniaal als John McClane: een stoere vent met karakter, zelfspot en cynische humor. Keanu Reeves als John Wick is daarentegen een mute saaierd, een expressieloze drol zonder humor. Daar waar je hoopt dat John McClane aan het eind de badguy even flink afmaakt, boeit het me in John Wick geen zak hoe het met hem afloopt.

Dus ga je maar de actie beoordelen. Sommige actiescenes zijn best leuk gedaan, en ook de schietpartijen zijn aardig gechoreografeerd. Bombastische muziek, aardige omgevingen. Het wordt alleen iets te repetitief qua kills (alleen maar headshots) en het camerawerk laat soms te wensen over.

Dus dan blijft er weinig over om écht goed of indrukwekkend te noemen. Het was leuk om bekende gezichten (Alfie Allen, Willem Dafoe, John Leguizamo) aan het werk te zien, maar daarmee is de film niet gered.

avatar van Gonster

Gonster

Wat een heerlijke film, als kijker wil je gewoon dat Keanu ze allemaal te gruwelijk te grazen neemt, hetgeen gebeurd. Hadden ze maar met dr poten van het hondje af moeten blijven. Reeves speelt zn rol lekker ruig, ik hou er van, lekkere simpele aktie film, die je vast grijpt van het begin tot het eind..vond het gewoon jammer dat hij over was

avatar van pmeester

pmeester

Aardige wraakactie film. Lekker voorspelbaar en Keanu doet wat hij het beste kan. Weinig zeggen en hard knokken. In dit geval leefde ik erg met hem mee en had hij best hier en daar wat martelingen toe mogen passen. Ik hou niet van mensen die hondjes dood maken.

avatar van Film Pegasus

Ik hou wel van dit soort films. Gewoon actie zoals het hoort. Veel actiefilms tegenwoordig slaan de bal mis met overdaad aan CGI, slecht camerawerk of te braaf om de kindjes naar de cinema te trekken. En soms nog een combinatie van die drie. Keanu Reeves is terug van nooit echt weggeweest in deze wraakfilm. Het doet misschien denken aan The Equalizer, maar verschilt toch nog wel wat. Het is eerder een ode aan films als The Killer met Chow Yun-fat, Dalkomhan Insaeng met Byung-hun Lee of Le cercle rouge met Alain Delon.

John Wick mist nog de sfeer om vereeuwigd te worden, maar het zit wel goed in de actie. Gewoon blijven gaan en lekker over de top zoals het hoort. Wel had het creatiever iets meer gemogen en zoals gezegd meer werk aan de sfeer. En niet dat personage als John Wick zoveel achtergrond moet krijgen, maar nu is het ook miniem zodat je niet echt meeleeft. Je hebt dat wel nodig. Kijk maar naar figuren als James Bond, Jason Bourne, John McClane en zelfs die mannen van Fast & the furious.

Misschien drijft dit binnenkort in de vergeethoek, maar anderzijds was het toch wel best genieten. Eindelijk nog eens no nonsens actie waarbij we niet kijken naar geloofwaardigheid of te veel humor, maar een actieheld die niet te stoppen is. Dit toont hoop voor de actiefilm in de toekomst.

avatar van DutchTakeshiro

DutchTakeshiro

Slecht. Als allereerst moet ik zeggen dat ik me niet kan vinden in de huidige recensies voor deze film. John Wick biedt niets meer dan wat de gemiddelde actiefilm biedt. Het is zo clichématig als de pest en heel erg pretentieloos. De film moet het alleen hebben van het brute geweld en de goede choreografie die daarbij gepaard gaat. Slechte start van regisseur Chad Stahelski die zich heeft gewaagd aan de wereld van het regisseren.

Keanu Reeves speelt slecht. Ik kan het niet simpeler zeggen. Het enige echte succes van Reeves blijft toch wel de Matrix trilogie. Het personage John Wick heeft heel erg weinig inhoud en verzuipt in de clichés. Eigenlijk is het vergelijkbaar met een hoop rollen van Reeves: inhoud loos. Ondanks de dood van de vrouw van John Wick is het bijna onmogelijk om als kijker sympathie te hebben met John. Het is alleen maar een moordmachine, en de film slaagt erin om dat te laten zien. De toevoeging van Willem Dafoe aan de cast maakt de film er absoluut niet beter op. Zonder twijfel een van de slechtste rollen van Dafoe. Totaal niet interessant en het voelt overbodig aan.

John Wick is het tegenovergestelde van origineel en lijkt absoluut niet te proberen enige diepgang aan de film te geven. Het is van A tot Z criminelen vermoorden. De film heeft tevens een van de minst overtuigende Russen ooit, en ze vallen meteen door de mand. Het einde van de film zorgde ervoor dat ik een halve ster van het totaal cijfer moest aftrekken want dat is gewoon absoluut slecht. Baggerfilm.

avatar van Glennekeeeee

Glennekeeeee

leuke no nonsense actiefilm met een heerlijk ruige stijl in een sublieme mix van visuele stijl. Reeves speelt z'n rol met verve al is het vooral het imago van het personage dat top is. iedereen heeft schrik en respect voor de meedogenloze john, iets wat best verfrissend werkt. alleen jammer vond ik de opzet: dat die hond sterft is erg maar anderzijds had hij die een dag of 2. ok, het was zijn laatste houvast aan z'n overleden vrouw maar het had toch meer door kunnen dringen als ze die band in wat compilatiebeelden hadden laten zien zodat je ook het gevoel had dat john en daisy echt een band hadden. spanning is er niet te merken in de film maar dat hoeft ook niet, de makers laten duidelijk van in het begin merken dat Wick niet te stoppen is en ze toch allemaal afknalt. des te aangenamer is het dat ze de actiescènes dan toch nog zo smakelijk in beeld hebben gebracht dat er genoeg opwinding blijft. het einde is wat aan de kale kant maar dat valt allemaal best te vergeven in deze frisse tint aan de B-film.

avatar van Yortisi

Yortisi

Wat heb ik genoten tijdens het kijken van deze film.

Er zijn een paar dingen die ik wat vind tegen vallen; zoals het racen op een soort vliegveld/bouwterrein, en het excuus van het doden van de pup waardoor Keanu Reeves helemaal doorslaat.

Voor de rest is het lekker cliché dat er russen als bad guy worden bestempeld. De actie scenes zijn zeer spectaculair en wordt ook zeer mooi in beeld gebracht. In deze film een keer geen hoofdrolspeler die 200 patronen in zijn wapen kan doen en elke kogel ontwijkt. Normaal ben ik niet zo'n fan van Keanu Reeves en nadat ik me over het soort fluisterende stemmetje van hem had heen gezet heb ik me zeer vermaakt. Ik had na een tijdje zelfs het gevoel mee te leven met Keanu.

Deze film ga ik zeker nog een keer kijken!

avatar van rensenbrinck

rensenbrinck

Voor mij ,een topactiefilm met veel geweld én goede acteurs.

Of zijn Keanu Reeves, Ian Mc Shane en Willem Dafoe misschien tweederangsacteurs?

Pretentieloos, zonder "boodschap" en dan? Die films vind ik meestal "boring".

Keanu reeves doet mij denken ,door zijn manier van acteren, aan Charles Bronson in de jaren

60 t.e.m. 90;

Niet teveel gezever,gepraat maar de slechterikken goed op hun "bakkes" geven.

Was het in het echte leven ook maar zo.....

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Je zou het wel eens hebben... de grootste gedeelte van je leven zit je in de goot of vecht je voor ambitie of maak je verkeerde keuzes, met als druppel dat je ook nog een zieke vrouw hebt die komt te overlijden. Je hakt de knoop door en probeert er wat van te maken met de kleinste bezittingen die je nog over hebt die voor jou meer kostbaar zijn dan voor een ander. Maar ook dat wordt van je afgenomen door je oude verleden, en ja... om dat ene kleine ding kan de emmer overlopen en er iets in je knappen.

Dat overkomt John Wick, waarbij we kunnen bevestigen dat Keanu Reeves weer helemaal terug is van weggeweest. Slechts zijn auto en zijn hondje waren de kostbare dingen die van hem zijn afgenomen en om die "onschuldige dingetjes, wat theoretisch gezien nog niet het ergste is van allemaal" neemt hij wraak en besluit hij om af te rekenen met zijn verleden, wat voornamelijk bestaat uit de Russische maffia. Het is allemaal wel iets magertjes, maar de niet wegdenkende vette actie-scene's, waarbij er ook eens een keer om de zoveel keer een magazijn verwisseld moet worden (iets waar John Woo nog wel wat van kon leren) houden de film in toom en weet er weer een vanoudse wraakfilm van te maken, wraak om iets, wat voor vele anderen maar weinig voorsteld, maar voor John Wick wel...

De regisseur heeft ook overduidelijk een hele cynische blik op de wereld, want het lijkt erop alsof vele burgers en dan ook de politie, het heel gewoon vind als er weer eens een (meervoudige) moord heeft plaats gevonden ("Oh, je bent aan het werk, John Wick? Dan zal ik je nu niet storen") of ("laat de schoonmaak maar even komen") .

Verder gewoonweg weer een lekkere actiefilm, waarbij Reeves weer in topvorm is, en weer fijne trucjes uithaalt en de kogels je rond je oren kunnen vliegen. Ik ben benieuwd naar John Wick 2.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Ik kan meestal wel genieten van Keanu Reeves, maar wat een aanfluiting is hij in Man of Tai Chi! Echt verschrikkelijk! En zelfs dat is een understatement! Deze film vorige week gekeken en toen dacht ik, ik vind Keanu Reeves een prima acteur? Waarom eigenlijk? Oja, o.a. vanwege John Wick. Vorig jaar in de bioscoop gezien. Tijd voor een herziening.

Dus gister weer eens gekeken en de 3,5 ster blijft! Het is een strakke en dynamische film. Wel wat Bassie & Adriaan praktijken soms en dan zijn in dit geval helaas flinke minpunten! Zoals weglopende boeven terwijl ze John Wick eindelijk te pakken hebben! En iemand als John Wick met zijn criminele verleden op heel hoog niveau kan zijn huis niet beter beveiligen? De zoon van Viggo en zijn maatjes komen met gemak zijn huis binnen. En dan Keanu Reeves die soms wat traag en houterig aan het vechten is. Verder mijn complimenten voor Keanu. Hij toont zowaar een keer emoties en hij doet het sowieso bijna de hele film goed!

Tot slot. John Wick is voor mij een film die toch net even beter is dan de doorsnee actiefilm. En bovendien heeft de film een goed gevoel voor subtiele humor. Zin in deel 2 !

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Ach ja, voor geloofwaardigheid ga ik wel naar een andere film kijken. Bij John Wick moet je gaan zitten met de verwachting: veel geweld, dikke wraakacties en een prima Keanu Reeves. Al deze dingen kun je na het zien van de film met plezier afvinken. Het is een uitstekende wraakfilm waar je met je verstand op nul absoluut van kan genieten.

Je moet absoluut niet teveel gaan nadenken bij deze film want dan loop je tegen veel te veel plotholes aan waar je je aan gaat ergeren. Zolang je dat niet doet, vermaak je je prima.

8/10 (IMDB)

avatar van Decec

Decec

Een goede actie/thriller film...

Spannend verhaal...

Prima acteerwerk...

Bekende acteurs Keanu Reeves, Michael Nyqvist

en Willem Dafoe...

Perfect achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital)...

Mooi HD kwaliteit breedbeeld...

avatar van DVD-T

DVD-T

Als hij maar het juiste materiaal aangeboden krijgt kan Reeves een geweldige prestatie neerzetten om een bad-ass karakter te spelen.

John Wick is daarop geen uitzondering waarin Reeves een erg coole moordenaar speelt met het hart op de juiste plaats. De wereld die in deze film is gecreeerd is helemaal geweldig en erg leuk om naar te kijken. De actie scenes zijn lekker hard en in your face. Er zitten een paar geweldige scenes in.

De hele cast levert goed werk af. Regie is geweldig. Stahelski (en Leach) leveren geweldig werk af en maken een zo cool mogelijke film. De belichting en het gebruik van kleur is erg mooi, de cinematografie is fantastisch en de film kent een geweldige soundtrack en geluidseffecten.

Erg goede film.

avatar van Tommy De Vito

Tommy De Vito

Matige film, de zoveelste Hollywood vigilante- actie film, want nergens maar dan ook nergens is de film even origineel...

Wat je dan op je bord krijgt voorgeschoteld is, een zwak script. In combinatie met de voorspelbaarheid, is deze prent al met al een teleurstelling. Verhaal; De zoon van de machtige baas Tarasof, steelt Wick's Ford Mustang, vermoord zijn hond en slaat Wick bijna de andere wereld in. Daar ging het voor mij al mis. Hij is de zoon van de baas en aangezien deze zoon, die overigens goed acteert, het stokje van zijn vader over zou moeten nemen, moet ooit van de naam John Wick hebben gehoord. Sterker nog, deze Wick was een member van deze Russische familie, waardoor hij hem moet herkennen aan zijn uiterlijk. Ongeacht hoe oud hij was in die tijd dat Wick voor zijn vader werkzaam was. Wie kent John Wick niet? Waar hij ook kwam, iedereen kent 'de John Wick'.

Voorspelbaarheid; toen Wick eenmaal te grazen was genomen, wist ik dat onze vriend Marcus (gespeeld door Dafoe), de boel zou sniperen en zo Wick kon ontsnappen.

Commando; ik dacht werkelijk waar dat Schwarzenegger veel mannen in zijn eentje de das om draaide in de film Commando (1985), maar dat is een lachertje hoeveel man deze John Wick om zeep helpt. Hij, nota bene in zijn eentje, rolt de hele Russische organisatie in zijn uppie op. Kinderlijk. Ik denk dat The Terminator het van John Wick zou verliezen..

Acteerprestaties; Reeves speelt degelijk en een rol als deze past perfect bij hem. Alfie Allen, die erg goed speelt in de serie The Game of Thrones, acteert hier ook prima. William Dafoe viel me wat tegen. Michael Nyqvist, die Viggo Tarasov speelt, doet het prima maar ik had liever Rade Serbedzija in deze rol gezien. Serbedzija heeft een prachtig Russisch accent en straalt ook veel meer uit als badguy.

Uiteraard zijn er ook een paar pluspunten te vinden in de film. De actiescènes zijn goed in beeld gebracht (met een paar harde scenes) en er zit vaart in de film. Hierdoor kijkt de film vlot weg. Leuk voor een keertje, meer ook niet.. 2,5

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Ja euh hallo, hebben we dit soort ultra-violent-films nou niet genoeg gekregen? John Wick (Keanu Reeves) zijn hond wordt omgelegd door een stel maffioso-Russen en zijn auto wordt ook nog gestolen. John ontketent in een onstopbare woede en knalt zowat iedere Rus woonachtig in New York af. Het is echt heel saai en zielloos en de actie probeert stoer over te komen. Dat zal bij menigeen nog wel wat op pluspunten kunnen rekenen, maar op mij heeft dat geen effect meer. Vond dit echt een uitermate vervelende en lawaaiige film.