Genre: Actie / Thriller
Bekijk via Prime Video
Bekijk via Viaplay
Plot John Wick
"Don't set him off."
De dodelijke instincten van een ex-huurmoordenaar, genaamd John Wick (Keanu Reeves), worden opnieuw aangewakkerd wanneer een crimineel (Alfie Allen) zijn Ford Mustang steelt en daarbij de hond doodt die door zijn overleden vrouw aan hem is overgedragen. Hij volgt de man naar New York, waarbij een maffiabaas (Michael Nyqvist) en tevens de vader van de crimineel, opdracht geeft John Wick uit de weg te ruimen.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- John Wick (MusicMeter)
Ms. Perkins
Hotel Manager / Charon
Helen Wick
Biosguru
de beelden van Wick die in beton (!) staat te hakken.
Een perfect voorbeeld. Ik ben bang dat de lage waarderingen hier zijn van de mensen die denken waarom staat ie daar in dat beton te hakken? En de hoge waarderingen van de mensen die het cool vinden dat ie daar zo in dat beton staat te hakken!
Het komt allemaal neer op suspension of disbelief, ga je er in mee of niet.
John Milton
Sorry Insignificance, ik had nog op je uitgebreide antwoord willen reageren, even er doorheen geschoten in de drukte. Maar wat Biosguru zegt, ik begrijp heel goed wat je bedoelt met je punten, maar ze werkten voor mij niet. Bij alle argumenten die je noemt, denk ik 'ja... Prima punt om te onderbouwen waarom het voor jou wel werkt, maar ik beleefde dat toch anders.' Ik geloofde er niet in. It's a thin line beween bullshit, parody, tongue in cheek and seriousness, and John Wick failed. Voor mij althans. Is geen kwestie van gelijk hebben of niet, just didn't work for me.
Ik had je artikel waar de quote uit kwam even bekeken, maar ik kwam er ook een zinnetje in tegen naar het einde, in de trant van "we wanted it to be hyper-real" (oid, is las het de dag dat je het schreef )... Dus het hangt er denk ik net van af hoe het op je over komt als kijker, en of je erin mee kunt gaan. Jammer genoeg kon ik het niet.
John Milton
It's known to happen now and again. Ben ik me uitstekend van bewust hoor, ik zou het niet anders willen. Het was een lang weekend, ik ben moe en het is borreltijd
Maar doel je specifiek op dat bericht voorafgaand aan het jouwe? Ik zie daar weinig kwaad in? Vond het redelijk 'meegaan in de gedachten van de ander'!
Maar fijn dat ik het vergalopperen maar 'soms' doe, valt me nog mee!
lau12345
Nou had er veel meer van verwacht , was dit nu zon topper ?
Hij had allang de mogelijkheid de zoon dood te schieten in het bad huis , hij schiet op de vader die in een pantser auto zit , en stapt uit overigens zit ie er alleen in zonder bodyguard of wat dan ook , en had hij alsnog zijn zoon kunnen waarschuwen en idd het einde slaat helemaal nergens op
Nee vind de film te hoog gewaardeerd .
En zoals eerder door iemand gezegd idd lijkt meer op een Seagal film .
DiDa
Vond hem wel vet, maar ik hou van actie met body en soul. Hier kreeg je alleen de body...
paul83
Heerlijke revenge film met een paar leuke vondsten zoals het hotel en het betaalsysteem. De badhuis scene is het hoogtepunt van de film door de choreografie.
Lekker rauw met uiteraard een paar ongeloofwaardigheden. Desalniettemin heerlijk vermaak ala Payback van Gibson. Ik kan deze films wel waarderen.
Rickyman
Inderdaad, een heerlijke aktiefilm die je gewoon niet te serieus moet nemen.
Beetje over de top en ongeloofwaardig, maar het tempo ligt hoog en blijft het boeiend, in tegenstelling tot een "The Equalizer" bijv.
En Reeves zat ook prima in z'n rol.
Leo1954
- 2073 berichten
Op een paar leuke locaties na was dit een stompzinnige actiefilm. Geen spanning, ach te slecht voor woorden.
LostCauze
Dat double-tappen met die headshots was echt heerlijk in beeld gebracht, dat maakte het verschil tussen een voldoende en onvoldoende.
cantforgetyou
- 1955 berichten
Vreselijke domme actie film. Maar wel heel vermakelijk. Met een super hoge body count.
lidvanmoviemeter
Deze film vertoont gelijkenissen met the equlaizer, die film echter is heel wat beter dan deze. Echt slap, geen moment spannend. Ze hadden Keanu Reeves ook niet voor deze rol aan moeten nemen maar iemand als Jason Statham.
dvdcrusher
eindelijk nog eens een rechttoe rechtaan actiefilm nu de Seagals, Van Dammes en Stathams ter ziele lijken te zijn gegaan en dan nog wel met Keanu Reeves in de hoofdrol. Toegegeven het scenario is flinterdun maar dat maakt het plezier van het bekijken van deze film er niet minder om. Hopelijk krijgen we een vervolg want het genre actiefilm is op sterven na dood. Leuk is ook het humoristische slot als hij zijn nieuwe hond kiest. Veel humor kan in zulke films niet - tenzij je Jackie Chan bent - maar hier is het de kers op de taart. 4,5 sterren
Serpicos
Ik verwachtte er eerlijk gezegd zeer weinig van, ik vreesde ervoor dat het zo'n filmpje zou worden zoals Statham er enkelen heeft. Leeg en kleurloos. Wel, leeg is het misschien wel als je naar het verhaal kijkt, maar kleurloos is het alleszins niet. Een paar gave actiescènes en 3 sterke rollen maken het de moeite waard.
Ew_MK1
Flinke tegenvaller gezien de score hier op dit moment, 3.30. Het is een hele simplistische actiefilm. Had niet verwacht dat een film met Reeves zo tegen zou vallen. Jammer.
Best leuke aktiefilm, stijlvol geregisseerd, met een Payback-achtig plot. Keanu Reeves is nog altijd niet badass genoeg om te kunnen overtuigen als koelbloedige huurmoordenaar, maar met de vele aktiescenes kan hij toch wel prima overweg. Naar het einde toe is de rek er wel een beetje uit en wordt één en ander wat ongeïnspireerd afgewerkt, maar al met al een aangename verrassing.
freek_93
Voor de fans: Chad Stahelski, de regisseur, verteld dat hij al bezig is met een tweede deel.
bounze
Verhaal technisch is deze zogenaamde actie film geen hoogstandje. De film telt 25 doden voor een kwartje en het moorden lijkt maar niet op te houden. Onrealistisch weergegeven naar mijn mening. Tel daarbij op de slechte acteerprestaties van de overige acteurs en de nietszeggende filmmuziek die het verhaal zeer zeker niet ondersteund. Een hoop herrie met weinig inhoud, net als de film zelf. De film kan je op geen enkel ogenblik op het puntje van je stoel zetten. Een jammerlijke mislukking van de regisseur. Behoort in het genre films van Steven Seagal thuis. Daarom 2 sterren.
Lurtz
Een echte b-film kwa scenario. We hebben ook al genoeg films zoals deze. Ik denk bijvoorbeeld aan The Punisher.
Thorongil
Aardige actiefilm. Geen shaky cam, lekker veel headshots. Maar op het einde verliest deze wat de pedalen.
Dacht dat de film gedaan ging zijn nadat iosef dood was, maar dan duurt nog een kwartier en moeten er nog 3 belangrijke karakters dood. Hadden ze beter opgespaard voor een sequel
Éen van de betere film van Reeves. Speed vond ik ook leuk, maar de Matrix-films zijn echt mijn ding niet.
John Milton
Ik las het. Niet heel verrassend natuurlijk. Ik acht de kans aanwezig dat ik hem skip.
Confusie
Ik zeg laat maar lekker komen.
Heeft hiermee toch bewezen een heel geinig filmpje neer te kunnen zetten.
bart007bond
heerlijk botte in your face film.
even een introductie en dan rossen met de botte bijl.
wat een heerlijk geweldinferno.
dikke 4*
Ondanks het zeer eenvoudige verhaal (met als thema "wraak") zit de uitvoering van deze actiefilm goed in elkaar en keek de film zich ook lekker weg. Echt spannend is het verhaal wel nergens, want daarvoor is het gewoon te eenvoudig, maar desondanks wist de film me te boeien vanaf de eerste minuut tot de laatste minuut.
Het tempo is op de eerste paar minuten na behoorlijk hoog en de film bevat heel veel actie (voornamelijk geschiet) die niet echt spectaculair is maar wel aardig in beeld is gebracht en ook lekker hard is. De actie is overigens wel behoorlijk eenzijdig en de Russische tegenstanders van John Wick vallen bij de bosjes neer en zijn hoofdzakelijk kansloos tegen hem. Hier en daar bevat de film ook subtiele zwarte humor. Visueel ziet het er wel allemaal mooi uit en met name de shots die gemaakt zijn van New York (inclusief de bovenaf opnames) zijn zeer fraai.
De cast doet het goed en verdienstelijk en eigenlijk is de emotieloze Keanu Reeves (in de rol van John Wick) perfect gecast voor deze film, want hij moet ijskoud overkomen en dat doet hij goed zonder verder veel emoties te tonen (zijn gezicht houdt hij weer strak in de plooi). De overige cast die met name een bijrol heeft (buiten Michael Nyqvist in de rol van Viggo Tarasov als baas van een Russische criminele bende) doet het leuk en verdienstelijk en met name dan Lance Reddick (als de Hotel Manager, het Hotel zag er overigens fraai uit). Adrianne Palicki zorgde eigenlijk ook voor het visuele aspect en ze zag er dan ook best aardig uit.
Al met al is dit gewoon een leuke actiefilm (eentje met het verstand op nul) en eindelijk ook weer eens een film waarbij Keanu Reeves genietbaar is.
Insignificance
Is geen kwestie van gelijk hebben of niet, just didn't work for me.
Dat kan natuurlijk. Ook niet zo vreemd voor een zuurpruim.
Nee, niks mis mee natuurlijk. Daar zal je mij niet over horen. Het gaat me meer om de kritieken die je bij deze, maar bijvoorbeeld ook bij The Guest leest. Speelse filmpjes die worden afgerekend op iets wat ze helemaal niet willen zijn en wat ze wel zijn, wordt zo goed als genegeerd of niet gezien.
Geen spanning
Zoiets dus. En dan lees ik net van een ander dat The Equalizer wel spannend is.
Enfin, ik heb even zitten wachten op een reactie van Norman Mailer, misschien is het hem ontgaan. Ben jij ook zo benieuwd naar wat hij hier precies bedoelde?
John Milton
Ja precies Insignificance, ik snap je wel hoor. Bij The Guest werkte het voor mij dus (voornamelijk in de eerste helft, net als bij The Equalizer) wel. Moeilijk uit te leggen waarom, in weinig woorden zeker. zal gerust voor een deel vooroordelen en humeur zijn denk ik.
Ja ik ben heel benieuwd wat het antwoord daarop is, al klinkt het meer alsof hij een tekortkoming bij me heeft geconstateerd dan dat het een compliment gaat worden
But that's OK. Als je zo vaak reageert als ik, vanuit het hart, en soms half slapend met een slok op dan zit het er dik in dat je eens vergaloppeerd. Ik begreep alleen niet welke instantie hij in zijn hoofd heeft als zijnde een goed voorbeeld daarvan.
shortmen
mooie actie scenes, verhaal doet een beetje onwerkelijk aan. Lijkt wel of de hele wereld een beetje corrupt dan wel maffia is.
Wel mooi die headshot
Majestics
Wel mooi die headshot
Uiteraard niet zoals in de film, maar de hele wereld is wel corrupt met maffia-praktijken, niks nieuws wat dat betreft.

John Wick: Chapter 4
2023

John Wick: Chapter 3 - Parabellum
2019

John Wick: Chapter 2
2017

Alle delen van de explosieve 'John Wick'-reeks zijn binnenkort te streamen op Videoland

Actiefilm 'John Wick' met Keanu Reeves is vanavond (20 augustus) te zien op televisie

'John Wick'-franchise keert terug, maar dan zonder John Wick

'John Wick'-universum breidt verder uit, nog een nieuwe serie in ontwikkeling

Interstellar
Sciencefiction / Mystery, 2014