• 9.374.469 stemmen

Geregisseerd door: John Carpenter

Met onder meer: Adrienne Barbeau, Jamie Lee Curtis en John Houseman

Releasedatum: 14 mei 1980

Plot The Fog

"What you can't see won't hurt you...it'll kill you!"

Het verhaal vertelt van de vreemde mist die honderd jaar geleden in Antonio Bay een schip overviel en tot zinken bracht. Bij de viering van het honderdjarig bestaan van het havenstadje Antonio Bay gaan spontaan om middernacht overal apparaten werken en trillingen ontstaan. Ook verschijnt er voor de kust een mistbank waaruit de geesten van in 1880 gestorven bemanning komen die wraak willen nemen op het stadje.

Nick Castle

Dick Baxter

Dan O'Bannon

avatar van Jordy

Jordy

bij hoezen van VHS (helemaal met van die dikke "strepen" bovenaan waar "WB classics" oid in staat) kun je beter een deel van de bovenkant afknippen, klopt de verhouding ook beter

heb ik nu even gedaan

avatar van You_bastard

You_bastard

Thanx zal ik voortaan op letten.

avatar van vliegtuig13

vliegtuig13

Dit was echt een enge film !!!

De engste die ik ooit gezien heb !

avatar van Eva

Eva

heerlijk griezelen.

avatar van predator21

predator21

De beste griezelfilm allertijden. Geen saai gezeik over spookjes met bijlen in spookkastelen. Dit is pas echt sensatie. Hij is verder lekker eng, maar minder goed geacteerd, maar daar gaat het niet om in deze film. Ik vind deze film echt GEWELDIG !

avatar van jedymaster

jedymaster

goede horrorfilm

avatar van damon

damon

saai, vooral het begin

avatar van Quentin

Quentin

Komt eindelijk uit op dvd

THE FOG

Een dikke laag mist hangt voor de kust van Antonio Bay. Honderd jaar geleden werd dit kustplaatsje onder zeer mysterieuze omstandigheden gesticht. Het kleine stadje wordt razendsnel omhuld door de dreigende mist. Slachtoffers van een eeuw oude misdaad komen tevoorschijn uit de mist en zoeken vergelding… De paniek van de bewoners is compleet.

The Fog is een absolute klassieker van regisseur John Carpenter, die later furore maakte met de Halloween serie. Deze film staat echter alom bekend als de engste film die hij ooit maakte en gaf hem zijn bijnaam: ‘master of terror’!

Regie: John Carpenter (Escape from L.A., Halloween, Escape from New York)

Cast: Jamie Lee Curtis (Halloween I, II, H20, Resurrection, The Tailor of Panama)

Adrienne Barbeau (Father Hood, Escape from New York)

Janet Leigh (Halloween H20, Psycho)

Lengte: ca. 89 minuten

Leeftijd: 16 jaar

Extra’s op de DVD:

Disc 1:

Audiocommentaar van regisseur John Carpenter en scenarioschrijfster Debra Hill, hoofdstukindeling

Disc 2:

Teasers, trailers, easter egg, TV-spots, fotogalerie, documentaire: Tales from the Mist

Technische specificaties DVD:

Dolby Digital 5.1, widescreen anamorphic (geschikt voor alle beeldformaten)

Te koop op DVD vanaf 7 april 2004

jassonn

Zou hij dan ook in de videotheek gereleased worden denk je?

avatar van starbright boy

jassonn schreef:

Zou hij dan ook in de videotheek gereleased worden denk je?

Hooguit in een cultvideotheek. Videoland e.d. zullen hem niet nemen.

jassonn

Jammer,hij lijkt me wel goed.Mischien dat MovieMax hem neemt,ben er pas ook lid van geworden omdat dat die veel meer van die mindere bekende titels hebben dan b.v Videoland.

avatar van Reinbo

De film met de meeste goede schrikeffecten allertijden.

(PS. Wel de widescreen versie)

avatar van Wouter

Ik heb de dvd al heel lang, hoor.

avatar van Wouter

Carpenter maakte niet de Halloweenserie, hij maakte de eerste Halloween. Hij maakte die niet later, maar eerder dan deze film. Hoe men er bijkomt dat The Fog algemeen als zijn engste film gezien wordt, is mij ook een raadsel.

En: die bijnaam ken ik helemaal niet. Stephen King wordt soms wél zo genoemd....

avatar van SSeagal

SSeagal

Fraaie klassieker die me de stuipen op het lijf heeft gejaagd. Goed gevonden die mist, misschien moeten ze dat nog eens doen met een goed horrorconcept, met de mogelijkheden van vandaag. Topper deze, ****

Wouter schreef:

Wat is volgens jou dan de engste?

avatar van Wouter

Enger (en in ieder geval beter) zijn In the Mouth of Madness, The Thing, Halloween en zelfs Prince of Darkness.

avatar van Quentin

Quentin

Wouter schreef:

Ik heb de dvd al heel lang, hoor.

Maar wel r1, dit is de r2nl versie

avatar van sash!

sash!

starbright boy schreef:

Hooguit in een cultvideotheek. Videoland e.d. zullen hem niet nemen.

hij is te huur in videoland !!!!!!!!!!!!

jassonn

Zal dan maar is bij die van mij gaan kijken of hij daar inmiddels ook ligt.

avatar van sash!

sash!

jassonn schreef:

Zal dan maar is bij die van mij gaan kijken of hij daar inmiddels ook ligt.

hier in vlaanderen is hij te huur en te koop www.videoland.be

avatar van Sjoerd

Sjoerd

Is dit een verhaal van Stephen King? Het komt me namelijk bekend voor...

avatar van Zombie McGruder

Zombie McGruder

Nee, King's Fog is een ander verhaal. Was Frank Darabont daar niet mee bezig, voor hij de opdracht kreeg Indiana Jones IV te schrijven?

avatar van darkcity

darkcity

Goeie horrorfilm !

Griezelen geblazen is het zekers te weten met deze horrorklassieker.

Goede dreigende sfeer is er gemaakt met de mist, de muziek maakt het helemaal af tot een goed, eng, mysterieus geheel !

Het verhaal is simpel maar de uitvoering is gewoon supergoed.

Horror van de bovenste plank en zonder twijfel vind ik dit Carpenter's beste, een echt goed spookverhaal !

4.5 sterren

avatar van emanuel

emanuel

E zijn er veel die vragen waar hij te koop is ik heb hem in de freerecordshop gekocht voor 15 euro nu heb ik hem gezien en was er toch niet zo kapot van eerlijk gezegd maar ik denk dat ik ondertussen al gewend ben aan de effecten en make up technieken van tegenwoordig maar ik kan me wel inbeelden dat deze film in 1980 een zeer griezelige film was

avatar van mikey

mikey

Zo eens in de 100 jaar ontstaat er en dikke mist met daarin heel wat naars. goed. 3.5

avatar van Diesel

Diesel

Sfeervol en amusant. 3*

jassonn

Ik vond die groene poster mooier, waaarom is die vervangen?

avatar van Queto Yurlunyur

Queto Yurlunyur

Die groene was geen poster maar een dvd-hoes.

avatar van De GeuS

De GeuS

Sterk horrorverhaal, mooi in beeld gebracht en ondersteund door sfeervolle muziek; 3,5*....