• 9.373.531 stemmen

Geregisseerd door: Peter Glenville

Met onder meer: Gina Lollobrigida, Alec Guinness en Robert Morley

Gesproken taal: Engels en Spaans

Plot Hotel Paradiso

"Make room for a riot!!!"

De zachtmoedige Benedict Boniface (Guinness) probeert van alles om zijn 'rendez-vous' met zijn weelderige buurvrouw Marcelle (Lollobrigida) voort te zetten, maar steeds komt er iets tussen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Benedict Boniface

Georges Feydeau

Hotel Proprietor

avatar van neo

neo

''Parijs 1900, wat een rust wat een kalmte'' zegt de verteller. Wat volgt is slapstick situaties die nog even op gang moeten komen maar uiteindelijk in volle vaart op je af komen.Als je er niet al teveel om moet lachen, zal dat naarmate de film vordert ook wel niet gebeuren. Het gaat van het sluipen van karakter naar chaotische misverstanden en achtervolgingen.

En wat is Guinness geweldig in vorm, wat een komisch talent, wat ik nog niet veel van hem heb gezien. Jos2 zou het schmieren hebben genoemd, maar dat doe ik niet Morley is de man waar altijd op gerekend kan worden, ook hier weer in zo'n beetje een type casting voor hem. Daarnaast de Italiaanse Gina Lollobrigida die vrolijk het spelletje meespeelt. Tel daarbij op een vrolijke en geschikte score van Laurence Rosenthal en je hebt een zeer vermakelijke film. 3.5 sterren

avatar van FisherKing

neo

Make room for a riot

avatar van veron35

veron35

Is Guesthouse Paradiso hier soms een remake van?

avatar van Muggsy

Muggsy

Slaagt erin continu een glimlach op het gelaat te toveren maar kon me zeker niet de hele tijd bekoren. Daarvoor vond ik de misverstanden in het hotel iets te flauw. Deze kluchtige toestanden waren ook vaak wat vergezocht. Het einde maakte dan weer veel goed. Alec Guinness toont hier natuurlijk dat zijn komische bereik immens was en ook Gina Lollobrigida speelt een zeer leuke rol. 3*