• 9.382.111 stemmen

Met onder meer: Henry Rollins, Booboo Stewart en Steven Ogg

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot He Never Died

"Bullets. Blood. Bingo."

Jacks leven zit in een sleur. Door een depressie en ernstig anti-sociaal gedrag doet hij niets anders dan slapen en televisie kijken. Hij ziet het menselijke ras als niets anders dan vlees met een polsslag en hij voelt er niets voor om met iemand een band te smeden. Het heeft immers weinig zin om vrienden te worden met iemand die hij uiteindelijk zou opeten of met meer dan een millennium zou overleven. Maar wanneer Jack door zijn verleden wordt ingehaald, zal hij op de slappe koord van de soberheid moeten balanceren en zo weinig mensen als mogelijk proberen op te eten.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Corcicus

Dit kan wel wat worden. clip

Ben benieuwd.

tattoobob

Goede eerste cijfers....zin an.

Vette trailer!

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Een hele vreemde maar wel een te gek filmpje.

Het duurde even voordat ik in de film kwam maar ik ben aangenaam verrast door He Never Died

avatar van deRappe

deRappe

Op een gegeven moment zat ik behoorlijk in de film, maar het werd steeds vreemder en gekker.....behoorlijk overdreven ook allemaal en wel een heel "vreemd" eind!

Heel spijtige teleurstelling.

De film kopt horrorkomedie, maar van komedie is nu eens 0.0 sprake en van horror ook slechts sporadisch. De dialogen en scènes zijn vooral bevreemdend, wat plezant kan uitdraaien, maar hier grandioos mislukt.

avatar van Proeneke

Proeneke

Ik vond het een ruig filmpje. Gevallen engel, vampier, Cain uit de bijbel.. bizar, mysterieus en boeiend over heel het eind. En zeker niet standaard!

avatar van Antonev

Antonev

Trailer ziet er prima uit, dit kan nog wel eens wat worden. De score hier op MM wijkt toch weer aardig af van die van IMDB (met veel meer stemmen).

avatar van wexxel

wexxel

Prachtfilm...een soort dogma on steroids...met mijn oude muzikale held Rollins. Leuk experiment, dat voor mij zeer geslaagd is.

avatar van ikkegoemikke

ikkegoemikke

“My landlord thought I was robbing my own appartment.

Really? Isn’t your landlord, like, 90 years old?”

Schitterende, aparte horror. Dat kan je na het bekijken van “He never died” wel zeggen. Een subtiele mengeling van soms wel erg gore beelden en vernuftige humor. En dit dan ook nog eens op een verrassende manier gebracht door Henry Rollins, de voormalige frontman van de legendarische punkband “Black flag”. Een spierbundel die in het verleden al verraste met zijn poëtische inslag. En nu toont hij dat hij ook wel capabel is om een hoofdrol voor zijn rekening te nemen. Zijn stoïcijnse kalmte en onverschilligheid zorgen verscheidene malen voor hilarische situaties. En het verhaal op zijn eigen is op zo’n originele manier bedacht. Ik keek er met verbazing naar en vroeg me na een tijdje af waar het nu in godsnaam over ging. Had het iets met vampirisme te maken? Was Jack een solitaire zombie die een poging deed om anoniem te blijven? En wat waren die soms demonische trekjes en satanische geluiden die hij slaakt?

Jack (Henry Rollins) lijkt depressief en sleept zich voort doorheen het leven als een uitgebluste man. Het enige waarmee hij zijn dagen vult is slapen, iets eten in hetzelfde kleine restaurant en af en toe bingo te spelen tussen bejaarden. De serveerster Cara (Kate Greenhouse) tracht Jack’s fatalistische houding te doorbreken maar slaagt daar niet echt in. De overduidelijke avances die ze maakt bij Jack worden niet bepaald enthousiast onthaald. In de meeste gevallen is een stille,nietszeggende blik het antwoord waarna hij zonder verpinken haar de rug keert. Ook zijn uit het niets opduikende dochter Andrea (Jordan Todosey) kan niet doorheen die opgetrokken muur van afstandelijkheid prikken. Het is wel overduidelijk dat Jack niet een doodgewone, doorsnee burger is. De titel van de film verklapt natuurlijk al veel en is nu ook weer niet een echte spoiler. Jack is blijkbaar onsterfelijk en heeft ook nog eens een regelmatige dosis bloed nodig. Als zijn bloedleverancier Jeremy (Booboo Stewart) (een stagiaire die in een hospitaal werkt veronderstel ik) door problemen met een lokale misdaadbende niet meer in staat is jack te voorzien van de broodnodige baxters bloed, en zijn dochter ook nog eens ontvoerd wordt, gaan de poppen aan het dansen met de nodige slachtoffers tot gevolg. Behalve Jack natuurlijk …

Rollins is een performer en deze film was voor hem het geknipte podium. Zijn onverstoorbare blik en brute kracht gaven hem een Schwarzenegger-achtige uitstraling. De beperkte conversaties met korte,ontwijkende antwoorden droegen bij tot de algehele absurde toon van deze film. Een fatale hoofdwonde maakt op hem zoveel indruk als een minuscule splinter in een vinger. Onbewogen hanteert hij naderhand een tang om het opgelopen letsel te behandelen. Op die momenten vroeg ik me af of het nu humoristisch of creepy bedoeld was. Hij is een gevoelloze spierbundel die als een bulldozer doorheen de vervallen maatschappij raast, vol woede en agressiviteit. In eerste instantie lijkt Jack een saai figuur, maar als zijn ware identiteit onthuld wordt op het einde, is zijn manier van reageren en levensmoeheid verantwoord.

Ik vrees dat “He never died” alleen een beperkt publiek zal aanspreken. En ik behoor tot dat beperkt publiek. Ik apprecieer wel eens zo’n absurd aanvoelende horror vol brutaal geweld en een aparte verhaallijn. Ook de subtiele humor vond ik genietbaar. En bovenal zorgde men ervoor dat het niet resulteerde in een parodie. “He never died” overstijgt elke horror-komedie tot nu toe. En dat waarschijnlijk tot in de eeuwigheid …

avatar van Antonev

Antonev

Apart, maar niet onaardig. Het is een mengelmoesje van horror/thriller en wat zwartgallige humor (het is echter geen horror/komedie zoals in de omschrijving staat). Het was een beetje zoeken in het begin, maar als je er eenmaal lekker inkomt, dan is het een film met voldoende pluspunten.

avatar van Biosguru

Biosguru

Het zit een beetje tussen Nightwatch en Highlander in. Jammer dat er aantal wat Kitschy keuzes gemaakt worden op muziek en humor vlak. Rollins kan er dan mijn inziens ook weinig meer aan redden.

avatar van rebelkush

rebelkush

Het klinkt allemaal heel erg leuk maar voor mij was het 3 keer niks.

Beter vermijd je deze film.

avatar van Gi-Force

Gi-Force

Fijne film. Zelfs voor mij enigszins voorspelbaar nadat hij naar zijn voordeur loopt. Lekker in retro stijl en zeer relaxed gefilmd. Voor een leuke filmavond. Weer eens anders dan anders.

avatar van schumacher

schumacher

Middelmatig luchtig filmpje.

1 keer zien is meer dan genoeg.

avatar van wexxel

ikkegoemikke

Wat een geweldige recensie, petje af.

Heb zo'n vermoeden dat deze regisseur ons flink gaat verrassen in de toekomst.

avatar van Flat Eric

Flat Eric

Wat een verassende film!

Moeilijk om er een label op te plakken dus dat doe ik ook maar niet. Ik vond He Never Died boeiend, mysterieus, hard en ook wel op momenten een zwartgallige komische noot hebben.

De mooie soundtrack zorgde de hele tijd voor een dreigende donkere sfeer.

Ik moest tijdens het kijken af en toe denken aan The Machinist en Only Lovers Left Alive.

Ik twijfel tussen een 3,5* en 4* maar omdat deze film mij veraste en ik er erg van genoten heb krijgt deze de eerste 4* van het jaar 2016.

Die kop van Rollins is trouwens geweldig!

avatar van ikkegoemikke

Bedankt

tattoobob

Pffff moeilijk door te komen deze film.....kep hem in drie stukken moeten verdelen om het af te kunnen kijken

Het eerste half uur was ik verrast door de sfeer in de film en de zwarte humor, maar al gauw werd het mij te eentonig en vlak.

Er word duidelijk iets anders dan anders neer gezet hier en dat vind ik alleen maar goed en een poging tot orginaliteit maar voor mij te saai en weinig spannends.

Acteerwerk is ook niet op en top.

avatar van bjerik76

bjerik76

vanwege de titel hoef je niet te raden hoe de film af zal lopen.

De humor valt al wel snel dood na de eerste paar flauwe scenes.

De gesprekken en het acteren van de spelers pakt ook niet echt aan.

Wat wel goed is, is de muziek, maar voor de rest is er niet door te komen.

de acteurs/personages deden me helemaal niks, wat een slecht werk.

Die nep Liam Neeson stem van Jack was vreselijk aan te horen.

avatar van Anhelo

Anhelo

Wat een pracht van een film, geen komedie en ook geen horror, maar een stijl apart, zoals ikkegoemikke het verwoord, geen film voor het brede publiek.

Black Flag Rollins speelt super zijn op het lijf geschreven rol.

avatar van broncode

broncode

Een zeer vermakelijke film die ik met plezier heb gekeken! Het rare is dat de enigste dissonant Henry Rollins is, die mijn ogen tekort schiet als acteur.

Geweldige one liners, leuke verwijzingen naar de geschiedenis en een uitgekiend scenario...

Een film om nooit meer te vergeten.

avatar van kampsie1

kampsie1

Geen horror, geen komedie. Unieke film wat mij betreft.

Ga ik zeker herzien!

avatar van ElPablo

ElPablo

Een heel aparte film met een zeer verrassende wending.

Hij is niet in een hokje te stoppen, geen horror, geen comedy en ook geen thriller maar ik heb genoten.

avatar van gauke

gauke

Het duistere horror karakterportret van een zwijgzame, zonderlinge verbannene vond ik origineel, bovendien zag ik raakvlakken met het film noir genre. Het verhaal met de ingrediënten kannibalisme, geweld, wraak en bijbelse beweeggronden werd vermengd met een flinke dosis zwarte humor. Ik heb de uitkomst niet kunnen voorspellen. De cast speelde goed; in het bijzonder Henry Rollins met een puike rol.

avatar van Thorak

Thorak

De trailer doet meer verwachten dan de film kan waarmaken helaas.
Het verhaal had zó veel meer in gezeten! Het verhaal dat Cain een vampier zou zijn is verre van origineel overigens, in heel veel vampierenverhalen is Cain de oer-vampier.

avatar van Collins

Collins

Verrukkelijke film met een heerlijke droogkomische ondertoon. Vol absurde situaties en gruwelijke acties, die bloederig in beeld worden gebracht.

De film is wreed, duister en behoorlijk afschuwwekkend in de plastische zin van het woord. De humor voert echter steeds de boventoon. Hoe luguber een scene ook is, het droogkomische en absurde aspect in de scene tempert steeds de afschrikwekkende impact die de scene anders gehad zou hebben. De humor relativeert alle gruwel en zorgt voor licht in deze macabere film.

De dialogen zijn hilarisch. Ook hier werkt de droogkomische insteek voortreffelijk.

De ondersteunende muziek is in de meeste gevallen totaal niet passend bij de beelden. De humoristische insteek stopt nooit.

De personages zijn lekker simpel. Rollins daarentegen, speelt iemand met meer laag. Zijn personage is interessanter. Het personage is minder simpel, is zeer onderkoeld en is op het oog nogal wereldvreemd. Een merkwaardig karakter dus. Rollins speelt hem fantastisch.

Ik heb me rot gelachen.

avatar van Noodless

Noodless

Rollins speelt zijn rol gewoon droog en goed. Er zitten een paar harde, toffe scènes in de film en het verhaal weet door zijn bepaalde sfeer en droge humor interessant te blijven. Helaas verliest de film aan kracht in het laatste kwartier en blijf je toch enigszins op je honger zitten. 6/10