• 9.377.714 stemmen

Humanoids from the Deep (1996)

Actie / Sciencefiction | 86 minuten

Genre: Actie / Sciencefiction

Geregisseerd door: Jeff Yonis

Met onder meer: Emma Samms, Robert Carradine en Clint Howard

Plot Humanoids from the Deep

"Your deepest fears will surface"

De regering wil enkele 'amfibiesoldaten' creëren en onderwerpt een groepje gevangen aan een genetisch experiment. De gevangen veranderen echter in vreselijke watermonsters die leven van mensenvlees. Ze terroriseren het stadje en nemen vrouwen mee om zich te kunnen voortplanten. De regering zet alles op alles om hun fout verborgen te houden terwijl ze de jacht op de monsters openen.

avatar van Matchostomos

Matchostomos

Humanoids from the Deep benodigt weinig commentaar. Science-fiction met een vleugje goedkope horror becomes comedy wanneer ernstig bedoelde taferelen een averechts effect bekomen. Irritaties bij aanvang zullen zich met andere woorden en naarmate de speelduur 'muteren' tot een vorm van hilarisch entertainment.

Met een onschuldige lach op het gezicht en enig cynisme ben ik getuige van een film met de spanning van een 'Jaws', de designs van een 'Alien' en een thematiek die handelt rond milieuvervuiling. Het thema wordt haast een metafoor voor de film...

Het duurde echter eeuwen eer het einde in zicht was; een ware marathonzit die toch op de nodige sympathie kon rekenen.

Laten we het dus houden op een dikke 1*