• 9.373.946 stemmen

Humanoids from the Deep (1996)

Actie / Sciencefiction | 86 minuten

Genre: Actie / Sciencefiction

Geregisseerd door: Jeff Yonis

Met onder meer: Emma Samms, Robert Carradine en Clint Howard

Plot Humanoids from the Deep

"Your deepest fears will surface"

De regering wil enkele 'amfibiesoldaten' creëren en onderwerpt een groepje gevangen aan een genetisch experiment. De gevangen veranderen echter in vreselijke watermonsters die leven van mensenvlees. Ze terroriseren het stadje en nemen vrouwen mee om zich te kunnen voortplanten. De regering zet alles op alles om hun fout verborgen te houden terwijl ze de jacht op de monsters openen.

avatar van ichi

ichi

Ook al is een film nog zo slecht, als ik hem heb gekocht neem ik er nooit overheen. Deze film is de uitzondering op de regel. Het origineel van Barbara Peters uit 1980 is veel beter en cooler, doch ook niet voor iedereen.

avatar van kungfuzombie

kungfuzombie

Dit is echt een heerlijke film, gewoon lachen! Aandoenelijk zo slecht is het soms, maar erg vermakelijk!

avatar van Matchostomos

Matchostomos

Humanoids from the Deep benodigt weinig commentaar. Science-fiction met een vleugje goedkope horror becomes comedy wanneer ernstig bedoelde taferelen een averechts effect bekomen. Irritaties bij aanvang zullen zich met andere woorden en naarmate de speelduur 'muteren' tot een vorm van hilarisch entertainment.

Met een onschuldige lach op het gezicht en enig cynisme ben ik getuige van een film met de spanning van een 'Jaws', de designs van een 'Alien' en een thematiek die handelt rond milieuvervuiling. Het thema wordt haast een metafoor voor de film...

Het duurde echter eeuwen eer het einde in zicht was; een ware marathonzit die toch op de nodige sympathie kon rekenen.

Laten we het dus houden op een dikke 1*

avatar van Shunshine

Shunshine

Leuke film.
Niet echt een topper maar toch ok.
Maar één mispuntje wel waarom sterft die dokteres op het laatste ???

avatar van stinissen

Zelfs de mooie Emma Samms kan geen indruk maken in dit gedrocht.

avatar van FatMike

FatMike

• 1976 stemmen

Vandeweek een leuke double-bill avond gehad.

Humanoids from the deep het orgineel en Humanoids from the deep de remake.

Uiteraard was het orgineel fantastisch en ging ik met een slecht voorgevoel verder met de remake.

Na de slappe opening begon de film langzamerhand leuker te worden en gaf me uiteindelijk een erg fijn gevoel.

Alleen al vanwege dat ik weer kon genieten van Corman's regelmatig terugkerende truuk: oude scenes hergebruiken en er wat nieuwe zooi omheen schieten!

En niet zo weinig ook: de hond die eraan gaat-scene, een ontploffende boot-scene, de Humanoids vallen mensen op de kermis aan-scene, het houd niet op!

Wat me ook opviel is de grappige cast.

Die lekkere Emma Samms van de serie Dynasty die ik vroeger met

mijn ouders meekeek! Over troep gesproken...

Robert Carradine, die met zijn stoerdere uiterlijk in de verte iets weg heeft van David Duchovny.

En Justin Walker; ik dacht effe dat ik Beverly Hills 90210 zat te kijken...hij lijkt sprekend op Jason Priestley!

Het verhaal zit vol gaten, is verre van logisch en de karakters

nemen op geen enkel moment een realistisch besluit.

Ook worden All Bundy en Ted Bundy door één van de

figuren een beetje door elkaar gehaald: comedy op hoog niveau!

Tussen het verliezen van familieleden door is er tijd genoeg

voor een lekker biertje in de locale pup, waar zich vervolgens

een Alien-achtige "monster uit buik-scene" afspeelt.

Humanoids from the deep is een van de weinig pulp-horrorfilms

die goed genoeg is en dus de echte troep uit de jaren negentig in het genre ver achter zich laat!

3,5 ster

avatar van kirk douglas

kirk douglas

een van de slechtste films die ik deze maand heb gezien. van de effecten had ik niets verwacht maar dit was wel erg slecht. verder zit er geen enkel niet tenminste een beetje simpatiek personage in en het verhaal is een ramp.dit alles zou best een redelijke film kunnen opleveren maar dit stuk rommel is verre van dat.

avatar van NightSpirit

NightSpirit

Gewoon een lachfilm dit. Wat een ontzettende rip-off van alien. En wat ik niet begrijp he, de eerste was ook al geen succes. Wat denken ze dan met zo'n baggerfilm te bereiken.

1* voor die waardeloze lachwekkende special effects, en de vader van Lizzie McGuire als jeugdsentiment!

avatar van blackwolves

blackwolves

films zoals deze worden niet meer gemaakt films van uit de oude tijd toen er nog goede films bestonden en gemaakt werden films gelijk die die je bijna nergens kunt vinden op dvd horror met komedie vele jongeren van nu vinden zo films niets maar onze generatie weet er van te smullen. maar zoals hierboven reeds gezegd is niet voor iedereen.goede speciale effecten gewoon een lekkere vete film

avatar van Phantasm

Phantasm

Vermakelijke actie/avonturenfilm. Popcorn vermaak.