Genre: Komedie / Drama
Geregisseerd door: Chris Columbus
Met onder meer: Robin Williams, Sally Field en Pierce Brosnan
Releasedatum: 24 februari 1994
Plot Mrs. Doubtfire
"She makes dinner. She does windows. She reads bedtime stories. She's a blessing... in disguise."
Daniel (Robin Williams) is samen met zijn vrouw Miranda Hillard (Sally Field) een gelukkig stel met drie kinderen. Op een dag krijgen ze ruzie en besluiten ze te scheiden. De kinderen worden aan Miranda toegewezen omdat Daniel in een nieuw huis komt en hij alles eerst op orde moet hebben. Hij mag ze 1 keer in de week op zaterdag zien. Hij vindt dit echter te weinig. Miranda heeft het te druk met haar werk en zoekt een oppas. Daniel verkleedt zich als oud vrouwtje en wordt zo de oppas van zijn eigen kinderen. Dan begint er een reeks komische gebeurtenissen.
Daniel Hillard / Mrs. Doubtfire
Mrs. Sellner
Frank
Jack
Moviestar
ALS het doorgaat, het hele project is nogal onstabiel vind ik..... MAAR het lijkt me echt geweldig als het wel doorgaat. Volgens imdb is Pierce Brosnan bij de cast gevoegd en lijkt er al een script te zijn.... Het komt allemaal al wat dichterbij. Over de inbreng van Robin is nog weinig bekend, hij staat er wel bij op imdb maar ik geloof er niets van tot ik de officiele berichten hoor.
RWL
Er komt zowiezo geen Doubtfire 2 als Robin niet meedoet, da's 1 ding wat zeker is. En volgens mij wil Robin alleen de originele cast, maar ja...die kids he.
Werwolf
Hmm de film vond ik vroeger wel aardig, maar ik ben er nooit echt kapot van geweest. Nu kan ik de film echter niet meer waarderen. Flauwe humor van Williams, die ik in veel betere rollen gezien heb.
1,5 *
jack-sparrow
ik vond deze best leuk.
erg grappig en geweldig geacteerd.
en de make-up is verbluffend goed.
Moviestar
En volgens mij wil Robin alleen de originele cast, maar ja...die kids he.
Ja daar zal dan wel wat op gevonden zijn en ik denk dat die kids dan wel goed betaald zullen worden
Maar als het waar is dat Pierce Brosnan al toegevoegd is dan zal het wel een verhaal zijn wat het de moeite waard maakt om het te doen, want ik denk niet dat ze dit zomaar doen om bijvoorbeeld geld of een comeback.
*kelly*
Hey,
Vond dit wel een mooie en grappige film.
Echt zo'n typische familiefilm waar je een goed gevoel bij krijgt vanwege het goed aflopende einde.
Krijgt van mij een dikke 4
Prachtige acteerprestaties van vooral Robin Williams!
Redrabbit
moviegirl
Een hele leuke film. Ik was er helemaal gek van toen ik jonger was
-jack_sparrow-
zeer grappige film , erg goed geacteerd door robin .
erg leuk idee en ik geef hem 4.0
veel keer gezien en hij blijft goed
%%%%%%
Vond best grappig.Robin williams speelt hier niet echt supper net als de andere !.Het einde was ook erg voorspelbaar.Kan aleen 1 punt geven voor de grappen (Die ook niet supper waren) En die film is wel leuk om eens te zien 2 sterren
JohnWilliams
Leuke vermoming!
Ze hebben het script leuk gemaakt.
Humor film dat wel, zat géén romantische scene in jammer.
Wel leuk bedacht door Chris Columbus.
RWL
Wel leuk bedacht door Chris Columbus.
Hij heeft weinig bedacht. Het is een boekverfilming.
JohnWilliams
Klopt maar denk je dat ze niet vele scenes hebben geknipt en zelf hebben toegevoegt naar hun eigen mening?
Moviestar
Jazeker, ik heb de film én het boek en beide zijn toch wel verschillend, het verhaal is in grote lijnen natuurlijk hetzelfde en het idee maar qua gebeurtenissen is er inderdaad een hoop bijverzonnen wat het naar mijn mening alleen maar leuker en beter heeft gemaakt.
Theatertje
Leuke travestie-film. Maar Robin Williams blijft mij op de zenuwen werken. Ik kan die gast echt niet uitstaan! Brr!!!
Leland Palmer
Jeeetjemineetje! Hoezo Robin Williams fan!? Check die top 10! Lache man! Ik vind het trouwens geen topfilm....Geen goede acteerprestaties en een voorspelbaar verhaal....Maar ieder zijn eigen mening natuurlijk! Of niet......
Denden 100 Piek
Robin Williams op zijn best, Mrs. Doubtfire is voor mij nog steeds een hilarische familiefilm waarin een hoop te lachen valt. Robin williams kan af en toe best irritant zijn, maar dat is dan vooral in zijn wat senitmentelere rollen. In Mrs. Doubtfire wordt het sentiment prima afgewissled met absoluut hilarische situaties waarin Williams verzeild raakt. 3.5 Een leuke familiefilm zoals alleen Chris Columbus die kan maken.
russell
Ik vind dit een gezellige familiefilm en ik blijf hem goed vinden.
nightbreed
Robin Williams is zo gay als het maar kan maar toch vind ik hem niet irritant gay...meer gezellig gay...pfff wat zeg ik nou? als dat maar goed begrepen wordt
Ok zonder gekheid, leuk filmpje...herstel, leuk feelgoodfilmpje met een leuk acterende Robin Williams die wel heel goed geschminkt is in deze film.
Cijfer: 3
Vat0sL0c0s_17
Geen topper, maar je wel vermakelijk. Zeer goed gespeeld door Robin Williams.
mikoz
Zapde hier gister nog even langs .. wat ben ik toch GEEN fan van Robin Williams.

Robin Williams improviseerde groot deel van hitfilm: 'Hadden 600.000 meter aan film'

La Vita È Bella
Komedie / Oorlog, 1997