• 9.378.921 stemmen

Geregisseerd door: Chris Columbus

Met onder meer: Robin Williams, Sally Field en Pierce Brosnan

Releasedatum: 24 februari 1994

Plot Mrs. Doubtfire

"She makes dinner. She does windows. She reads bedtime stories. She's a blessing... in disguise."

Daniel (Robin Williams) is samen met zijn vrouw Miranda Hillard (Sally Field) een gelukkig stel met drie kinderen. Op een dag krijgen ze ruzie en besluiten ze te scheiden. De kinderen worden aan Miranda toegewezen omdat Daniel in een nieuw huis komt en hij alles eerst op orde moet hebben. Hij mag ze 1 keer in de week op zaterdag zien. Hij vindt dit echter te weinig. Miranda heeft het te druk met haar werk en zoekt een oppas. Daniel verkleedt zich als oud vrouwtje en wordt zo de oppas van zijn eigen kinderen. Dan begint er een reeks komische gebeurtenissen.

Daniel Hillard / Mrs. Doubtfire

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

jawel..

Moviestar

ALS het doorgaat, het hele project is nogal onstabiel vind ik..... MAAR het lijkt me echt geweldig als het wel doorgaat. Volgens imdb is Pierce Brosnan bij de cast gevoegd en lijkt er al een script te zijn.... Het komt allemaal al wat dichterbij. Over de inbreng van Robin is nog weinig bekend, hij staat er wel bij op imdb maar ik geloof er niets van tot ik de officiele berichten hoor.

RWL

Er komt zowiezo geen Doubtfire 2 als Robin niet meedoet, da's 1 ding wat zeker is. En volgens mij wil Robin alleen de originele cast, maar ja...die kids he.

avatar van Werwolf

Werwolf

Hmm de film vond ik vroeger wel aardig, maar ik ben er nooit echt kapot van geweest. Nu kan ik de film echter niet meer waarderen. Flauwe humor van Williams, die ik in veel betere rollen gezien heb.

1,5 *

avatar van jack-sparrow

jack-sparrow

ik vond deze best leuk.

erg grappig en geweldig geacteerd.

en de make-up is verbluffend goed.

RWL schreef:

En volgens mij wil Robin alleen de originele cast, maar ja...die kids he.

Ja daar zal dan wel wat op gevonden zijn en ik denk dat die kids dan wel goed betaald zullen worden

Maar als het waar is dat Pierce Brosnan al toegevoegd is dan zal het wel een verhaal zijn wat het de moeite waard maakt om het te doen, want ik denk niet dat ze dit zomaar doen om bijvoorbeeld geld of een comeback.

avatar van *kelly*

*kelly*

Hey,

Vond dit wel een mooie en grappige film.

Echt zo'n typische familiefilm waar je een goed gevoel bij krijgt vanwege het goed aflopende einde.

Krijgt van mij een dikke 4

Prachtige acteerprestaties van vooral Robin Williams!

avatar van Redrabbit

Redrabbit

*kelly* schreef:

Inderdaad, alleen jammer dat ze hem al een keer of 3 gespeeld hebben rond de vorige kerstperiodes. Ben hem daardoor een beetje moe gezien, maar vodn hem toen ikl hem voor het eerst zag echt wel heel goed, samen met de rest van de familie...

RWL

Door Robin zelf gezegd dit keer..geen vervolg! YES!

avatar van moviegirl2

moviegirl2

leuk en vermakelijke film. Ik heb erg gelachen.

avatar van aerogp1

aerogp1

fantastische film. wat is Robin toch een TOP acteur!

avatar van moviegirl

moviegirl

Een hele leuke film. Ik was er helemaal gek van toen ik jonger was

avatar van -jack_sparrow-

-jack_sparrow-

zeer grappige film , erg goed geacteerd door robin .

erg leuk idee en ik geef hem 4.0

veel keer gezien en hij blijft goed

avatar van Kisje

Kisje

Leuke film

3 *

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Vond best grappig.Robin williams speelt hier niet echt supper net als de andere !.Het einde was ook erg voorspelbaar.Kan aleen 1 punt geven voor de grappen (Die ook niet supper waren) En die film is wel leuk om eens te zien 2 sterren

Leuke vermoming!

Ze hebben het script leuk gemaakt.

Humor film dat wel, zat géén romantische scene in jammer.

Wel leuk bedacht door Chris Columbus.

JohnWilliams schreef:

Wel leuk bedacht door Chris Columbus.

Hij heeft weinig bedacht. Het is een boekverfilming.

JohnWilliams

Klopt maar denk je dat ze niet vele scenes hebben geknipt en zelf hebben toegevoegt naar hun eigen mening?

Moviestar

Jazeker, ik heb de film én het boek en beide zijn toch wel verschillend, het verhaal is in grote lijnen natuurlijk hetzelfde en het idee maar qua gebeurtenissen is er inderdaad een hoop bijverzonnen wat het naar mijn mening alleen maar leuker en beter heeft gemaakt.

avatar van Theatertje

Theatertje

Leuke travestie-film. Maar Robin Williams blijft mij op de zenuwen werken. Ik kan die gast echt niet uitstaan! Brr!!!

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Moviestar schreef:

Jeeetjemineetje! Hoezo Robin Williams fan!? Check die top 10! Lache man! Ik vind het trouwens geen topfilm....Geen goede acteerprestaties en een voorspelbaar verhaal....Maar ieder zijn eigen mening natuurlijk! Of niet......

avatar van Denden 100 Piek

Denden 100 Piek

Robin Williams op zijn best, Mrs. Doubtfire is voor mij nog steeds een hilarische familiefilm waarin een hoop te lachen valt. Robin williams kan af en toe best irritant zijn, maar dat is dan vooral in zijn wat senitmentelere rollen. In Mrs. Doubtfire wordt het sentiment prima afgewissled met absoluut hilarische situaties waarin Williams verzeild raakt. 3.5 Een leuke familiefilm zoals alleen Chris Columbus die kan maken.

JohnWilliams

Williams is perfect voor die rol. leuke film!!!

avatar van russell

russell

Ik vind dit een gezellige familiefilm en ik blijf hem goed vinden.

avatar van nightbreed

nightbreed

Robin Williams is zo gay als het maar kan maar toch vind ik hem niet irritant gay...meer gezellig gay...pfff wat zeg ik nou? als dat maar goed begrepen wordt

Ok zonder gekheid, leuk filmpje...herstel, leuk feelgoodfilmpje met een leuk acterende Robin Williams die wel heel goed geschminkt is in deze film.

Cijfer: 3

avatar van Musicer

Musicer

Klassieker. Blijft me bij.

avatar van maxB

maxB

kende m al, was m vergeten, leuke film: 3.5

avatar van 606

zulke leuke grappen echt dubbel gelegen van het lachen.

avatar van Vat0sL0c0s_17

Vat0sL0c0s_17

Geen topper, maar je wel vermakelijk. Zeer goed gespeeld door Robin Williams.

avatar van mikoz

mikoz

Zapde hier gister nog even langs .. wat ben ik toch GEEN fan van Robin Williams.