• 9.249.318 stemmen

Met onder meer: Mel Gibson, Erin Moriarty en Ryan Dorsey

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 8 september 2016

Plot Blood Father

"They left him no choice.."

Nadat de 16-jarige Lydia (Erin Moriarty) door haar vriendje, een drugsbaron, erin geluisd wordt voor het stelen van een fortuin aan drugsgeld, slaat ze op de vlucht. Ze kan nog maar bij één persoon terecht: haar vader John Link (Mel Gibson), een eeuwige loser die een dronkaard, drugsverslaafde, bendelid en ex-gevangene is geweest. Hij is echter vastberaden om zijn kleine meisje te beschermen en voor één keer in zijn leven het juiste te doen...

avatar van Brave-Neo

Brave-Neo

jordorientje schreef:

Standaard actiefilm, redelijk voorspelbaar, maar toch wel vermakelijk. Prima te doen voor een avondje.

Wel ironisch dat je in Amerika eerder aan kogels kunt komen dan aan sigaretten Bij sigaretten moet je je legitimeren voor je leeftijd, maar kogels krijg je zo mee. Heuh? Echt only in Amerika zullen we maar zeggen. Gaar land.

Het is een gok hoor maar ik denk dat zelfs in Amerika meer mensen per jaar sterven door roken dan door kogels.. Alleen komen de doden door kogels prominent in het nieuws... En dat maakt de USA pas een gaar land want alle 2 oorzaken zijn vermijdbaar..

avatar van jordorientje

jordorientje

Brave-Neo schreef:

Wat ik probeer te zeggen, is dat als je als 16 jarige besluit om te roken, je daarmee je eigen leven in gevaar brengt en roken is tenslotte een eigen keus.

Maar als je als 16 jarige kogels kunt kopen om daarmee een klasgenootje neer te knallen, omdat je het niet eens bent over de kleur nagellak dat ze draagt, dan is neergeknald worden door een gestoord stuk vreten dus geen eigen keus en dus 10x erger.

Daarom heeft het geen zin om te kijken naar hoeveel doden het 1 meer maakt dan het ander, als het ander nog altijd geen vrije keus is.

avatar van teigertje

teigertje

Een prima film.

De aktie is wat minder als verwacht.

Maar zeker de moeite waard.

avatar van het lallende kadaver

het lallende kadaver

erg goede stoffige sfeer

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Van de regisseur van Mesrine komt deze niemendalletje met oude rot Mel Gibson. Wat speelt hij? Juist, een ex-bajesklant die een vergeten dochter heeft... tot het moment dat dochterlief hem opbelt en hem hard nodig heeft.

Deze dochter Lydia had een affaire met een veel oudere drugsrunner, maar weigerde nu dit keer om iets voor hem te doen. Het geweten zat in de weg. Zo vind je je weg naar je vader... die ergens afgelegen op een trailerpark woont en het alcoholgebruik eerder regel dan uitzondering is. Het is onvermijdelijk dat ze daar niet lang veilig is, en dat vader John er ook in wordt betrokken... en tot actie moet overgaan.

Dit levert toch wel een film op met een plot zo dun als vloeipapier, maar die toch wel van begin tot eind weet te boeien als een ouderwetse actieflick. De oneliners, het acteerwerk, Lydia zelf ( ) , de bad guys, de zanderige locatie en ook de actiescenes komen allemaal goed uit de verf. Het is zelfs zo dat Mel Gibson hier zo nu en dan een ode wil brengen aan zijn oudere films. (Dat dubbelloops geweer... Mad Max?)

Ook William H Macy had een leuke bijdrage.

Ja, dit kon me wel bekoren. No nonsense actie zonder dat het te lang hoeft te duren.

avatar van Kinjano

Kinjano

Best wel een lekkere actiefilm. Mel Gibson speelt John Link, een man die geen gedoe in zijn leven wil en met weinig mensen wat te maken wil hebben. Uiteraard heeft hij een roerig verleden. Dit is een personage dat uitstekend bij Gibson past en hij doet het erg goed. Af en toe vond ik John Link zelfs wat Martin Riggs-achtige trekjes hebben, maar dat kan aan mij liggen. De actie, het verhaal en het overige acteerwerk vond ik bovendien erg sterk voor een actiefilm. De film duurde ook nog eens geen seconde te lang of te kort. Ja, ik vond deze film verrassend goed en de moeite waard.

avatar van shugenja

shugenja

Ik zie Gibson graag in dit soort rollen in ongecompliceerde actiefilms. Deze deed me qua sfeer en thema een beetje denken aan "payback". Maar natuurlijk qua verhaal wel een stuk minder interessant. Ook de karakters van de acteurs kwamen matig uit de verf.

De vaart zit er lekker in en ook de speelduur van 80 minuten maakt dit een leuke achtbaanrit. Het mist helaas net de humor, leuke personages (al doet Macy het leuk) die bv een payback wel had. En krijgt dus wat mij betreft een 3.5 ster. Een leuke ouderwetse Gibson en ook erin Moriarty is mooi om naar te kijken en acteer prima.